August 30, 2010

Resepi Roti Puri..Yummy.... =P

semalam kan aku berbuka di rumah kakak..
lepas tuh telah diarahkan untuk buat roti puri...
pheww...diarahkan cem kejam je kan....
hehehe...

kak lang buat kari ayam..
so saje je la nak tambah hidangan...
jadinyer buat la roti puri..

seb bek mood nak memasak aku okeh..
kalau tidak......
mao roti gardenia cicah kari jek!!..
=P

senang giler roti puri neh...
korang nak try?..

rajin pulak kan nak bagi resepi..
hehee

bahan-bahan dia....
1 - tepung gandum
2 - air
3 - garam
[campurkan semua bahan neh .ikot la banyak mane nak buat dan uli tepung macam biasa...macam buat karipap jugek kot..hahaha.apela aku neh.nak ajar tapi tak pandai gune ayat... =p.....]

lepas tuh doh kan tepung yang diuli..ikot saiz mane yang korang nak..kalau nak kecik..so bulat-bulat kan la kecik-kecik...
lepas tuh gelek doh tadi macam gambar diatas neh...

lepas tuh goreng di dalam minyak yang panas dan banyak....korang akan dapat lihat roti puri ini akan mengelembung.......bila dah agak kekuningan..bolehlah angkat dan sapu planta di atas roti puri tersebut..kasi lemak-lemak sikit roti puri....yummmyyyyyyy....

dah boleh dihidangkan..
senang kan..

agak2 korang tak tau nak berbuka ape....meh la buat roti puri neh...senang sangat...lepas tuh selain kari...roti puri neh pun sedap dicicah dengan sardin!!...
tapi sardin dah tak boleh nak makan sekarang.. =(...



::aku panggil roti puri...mungkin korang panggil laen..macam budak praktikal kat tempat aku neh..dia panggil roti kembung... (-_________-)::
Share:

Lirik Kekanda Adinda - Atilia dan Monoloque

Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya


*satu lagi lagu yang sempoi..
Share:

August 29, 2010

sayang itu ape?

hari ni berbuka di rumah kakak.
selesai berbuka,sembang dgn ahmad bukhary

aku : ahmad sayang mak ndak tak?
ahmad : sayang
aku : sayang itu ape?
ahmad : sayang tu peluk..

Olololo.bg aku,jawapan dia ini sangat swit.
tanye kali ke dua.

aku : sayang tu ape ahmad?
ahmad : sayang itu cinta..

Hee..pandai pun..tapi bagi aku sayang dan cinta adalah satu perkara yang berbeza..

*hari ini ahmad hilang dari jagaan kakak2 dia di jusco wangsa maju..ahmad kata ada org tarik tangan ahmad mase tue..huhu.menakotkan..nasib baik tidak dilarikan.alhamdullilah.
name ahmad sudah bertukar dari ahmad bukhary kepada mohd hakim ketika diumumkan oleh pihak jusco..kena ikot tips dari kak kujie(www.kujie.com)..letak kertas yg ditulis maklumat diri di dalam poket anak..
Share:

phewww...saye penat neh!

itupun nk kecohkan.
macam ko sorang je penat.
hehe.

Apdet2 di subuh hari..
bru je dapat melepakkan diri atas katil..

semalam g jusco,wgsawalk dan tesco!
gler rasenye.
sampai terpikir,aku ke neh?
rembat kanta lekap bwarna.
Ye,org beli baju raye,aku beli kanta lekap.75hengget!..
lepas 2 nyesal!.huhu

pagi2 hari neh g selayang mall..
lepas maghrib g buang minyak kt jalan tar sebab tidak jumpe parking.
Aduhai mengamuk aku.
Seb baik bukan aku yang drive..

pas naik hantu x dpt parking kt jalan tar,ktorg g naik hantu pulak kat danau kota.

Memang naik hantu,bila makhluk Allah ramai giler,sampai aku rase berada dalam sauna.peluh2.giler!

iklan sekejap: hari neh aku bertambah benci manusia yg beruniform biru!..sangat kurang ajar,otak letak kt lutut,taktau hormat perempuan langsong..perasan hot!
*seb baik luahkan perasaan malam2,kalau siang da kurang pahala aku.

iklan kedua: sampai umah terus jumpe ex-bf jap,ada hal..dia cakap,aku rupe lisa surihani!..bute ke ko?..jaoh langit dr bumi.agak2 sket bro kalau ye pun nk usha2 bonus aku..

Perenggan akhir : aku xbeli ape2 pun sepanjang 2 hari melainkan kanta lekap dan laundry bag!.

Kesimpulan:
No mud utk raye.

Penutup:aku rase entry ni cem sampah!..
Share:

August 28, 2010

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org yang salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

#copy daripada laman web facebook
Share:

August 26, 2010

150 Juta - Fynn Jamal

glamer giler lagu neh kat facebook..
tapi disebabkan aku neh takleh nak log in facebook dari opis..
dan tak donlod segala java flash sedara sepapatnyer..
cume leh log in dari henPon sajOrk sekarang...

maka aku tidak boleh nak dengar lagu ini...
hanye nengok je dorang share kat facebook mende alah neh..
kesian aku kan.....huhuhu

maka disebabkan taknak ketinggalan.....
aku pon men'google'mp3 lagu neh di google...
dapat di 4shared....

agak sempoi lirik dia...

150 JUTA

Untuk kali 150 JUTA
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”


Di 150 JUTA kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu


“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”


“AKU LAGI KENAL DIA”


Dah lebih 150 JUTA kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi


Di setiap 150 JUTAnya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata


“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau salahnya saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–


"SAYA KENAL SAYANG SAYA"


Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada


Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa


RAHSIA KITA BERDUA.

lirik dari : http://janachibi86.blogspot.com/
Share:

amboi amboi korang......laju je ea....



hikhik..keyword untuk hari ini sehingga jam 11 tadi...

bukan men ramai yang search pasal bonus ea........:p


alang-alang dah dapat rm500 kan..so ligat la otak berfikir ape yang nak buat dengan rm500....eceh...rase nak 'ketuk' Orange...tapi nak 'ketuk' je mebi dah makan 2 ratus...agaknye la kot....so simpan la hasrat untuk 'ketuk' Orange...baek dok perabes untuk raye jek..... :D
macam la dapat bonus raya rm1000 ka??

Share:

August 25, 2010

RM500 - Bonus Raya 2010 Untuk Kakitangan Kerajaan

tengok fb..
ada adik di kewangan bagitau ada bonus raya sebanyak rm500 kepada kakitangan kerajaan gred 1 - 54..

weeehuuuuuuuuuuuuuuu...

try bukak utusan online dan kosmo..
tak bleh!!..

jem kot..

orang2 gomen tengah dok sibuk baca la tuh...........


terima kasih Perdana Menteri..
tak sia-sia saya buat entry pagi tadi..
mesti Perdana Menteri baca kan...
:p
Share:

aku dah buat...korang dah buat?...

ari neh 25 haribulan kan..
hari gaji untuk kakitangan awam..

pagi-pagi lagi dah mengadap maybank2u....

terus buat kiraan...

phewwwwwww...
tepok dahi...

terus aku nak buat pesanan penaja..

Pn. Hajah Normah Ali : mak...nanti nak duit ea..[dah takde ayat pinjam2 dah..terus mintak jek...]hikhik....

Perdana Menteri : takde bonus ker?..kate rakyat didahulukan pencapaian diutamakan! [mengungkit!!]
hee..takpe..takde bonus pon..aku tetap raye...haha..takot kene sembur cam entry tahun lepas.... :p
Share:

August 24, 2010

August 23, 2010

tidak salah main mercun..

tapi salah kalau sedara mara adalah bdn beruniform yg telah merampas mercun tetapi telah membagi mercun utk dimain sanak saudara.

Phm?
Cthnye bpk sedara polis telah dapat merampas mercun,lepas 2 blik kg,bg ank2 buah maen..

Apekah ini?

Tiap tiap tahun umah aku jd sasaran bunyi mercun..kuat gler!.
seb bek aku xde ank lg..

persoalannye,kenapa hanye hari raye aidilfitri je ada mangsa putus jari,kenapa mase gong xi fa cai tiada apek yg pts jari?..

jwpn aku-org kita sgt kreatif!

Korg?
Share:

August 22, 2010

im back yang x berapa nk back sgt..backspace je mungkin..

salam,
selamat malam.
Pheww,da berapa hari blog neh bersawang kan.
Kebizian melanda sgt5.

Dan,
otak yg tak dpt nk berfikir dgn baek.
Blur.

Da berapa hari kepala sakit.
Bdenyut2 kt bahagian dahi dan bahagian belakang kepala.
taktau la sebab ape.
takkanla pocong menumpang lg.
Agak2 la kan dibulan pose neh.huhu.

Haiks..
Anggap je la dugaan dr Allah swt..

*rindu mak..meleleh air mata neh td..
Share:

August 19, 2010

Saat Kau Tak Disini - Ajeng

Seperti bintang-bintang
Hilang ditelan malam
Bagai harus melangkah
Tanpa kutahu arah
Lepaskan aku dari
Derita tak bertepi
Saat kau tak disini
Seperti dedaunan
Berjatuhan di taman
Bagaikan debur ombak
Mampu pecahkan karang
Lepaskan aku dari
Derita tak berakhir
Saat kau tak ada disini

Reff :
Saat kau tak ada
Atau kau tak disini
Terpenjara sepi
Kunikmati sendiri
Tak terhitung waktu
Tuk melupakanmu
Aku tak pernah bisa
Aku tak pernah bisa
Share:

August 18, 2010

Cari Duit Raya Yer Bang....

lokasi : bandar baru selayang..
lori tarik ke kereta tarik tuh ea..
aku kompius..
pihak berkuasa tempatan sedang menjalankan operasi menarik kereta yang meletakkan kereta di tempat yang tidak sepatutnya...
kelakar..
sebab ape kelakar?..
sebab dah lame dah dorang tak buat operasi tarik kereta neh..
dan dan bulan pose lak dorang wat operasi...
kompom ah tuh..
cari duit raye!!!!!!!!!..
:)
Share:

SIC : Elakkan Penyembur Wangian Di Dalam Kereta...

saspen gilos bila dapat emel neh..
ingatkan penyembur yang mcm ambi pur yang lekat di air cond tuh..
oh..rupanya bukan..

kawan-kawan jangan pakai macam ini taw...sangat bahaya!!..


selalu mesti kita letak penyembur tuh kat sini kan..sonang jO..bolat..muat2 ikot penyembur tuh...

sekali hamek ko..dia jadi roket da....bahaye sungguh!...

berhati-hati eh kengkawan..sayangila nyawa anda dan juga kereta anda......

Share:

Kuih Raya..Buat Sendiri Or Tunjuk-Tunjuk?..

hari tuh balik kampong..tetibe je mak berkeinginan untuk buat kuih sepit...walaweh......tobat aku dibuatnyer....tetibe terbayangkan kepanasan dan kehausan tekak yang akan melanda.....hanye orang yang punyai keimanan kuat sahaje mampu buat kuih sepit neh....huhu..ye la sangat...serik wooo....mmg dah lame gile tak buat kuih sepit neh...sejak arwah abah takde, kami dah tak buat kuih sepit neh..:(

dan......

aku sebenarnye telah mengorder 4 jenis kuih......order sajoRk...takde mase ah nak buat kuih neh.....blik kampong pon pasneh adalah beberapa hari sebelum raye....takkan nak biarkan mak buat sorang2 kat kampong..haiks..adalah tidak baek...


2 jenis biskut telah diorder di kawan sekolah...dia neh buat biskut bukan untuk hari raye je...klu bukan raye pun..dia still buat...eh..dia juga ambil tempahan untuk kek cokelat...korang boleh la pergi ke blog beliau.. ---> http://tin2chocfever.blogspot.com

1 lagi biskut,aku order kat mysis..order kuih suji..yummy..memang minat giler kuih neh.....kalau nak nengok biskut ape yang dijual oleh mysis..sila la click sini --- > datindee

dan lagi satuuuuuu....adalah kuih popia kecik2 yang disalut dengan horlick,nestum dan gula.......aku pon tak tau kuih ape...tapi kuih ini dibuat oleh hsmet aku....sekarang neh pon dia still amek order lagi....kalau nak sebelum raye pon boleh....sedap okeh...sekarang neh, bila dia siapkan order untuk orang yang nak cepat..msti aku tolong sikit-sikit..lepas tuh aku makan sikit2....hehehehehe.....amik syarat je tuh tolong...padahal nak perabehkan kuih tuh... :)

haiks...tengah fikir lagi neh..nak order biskut ape..takkan la 4 jenis je dah cukup.....haiks...tengah fikir gak neh...ada tak BONUS untuk tahun 2010 neh......ada tak kengkawan?.... :p
Share:

August 17, 2010

Salleh Gregor Samsa - Tunggu Je la ada Facebook Anti Kau Pulak...


budak ini sangat kurang ajar...sangat kurang ajar....

kalau dah tak nak berpuase tuh..diam-diam la..
ini tidak dok memekak kat facebook pasal puasa-puase neh..
lepas tuh nak kumpul pengikut untuk ajaran sesat dia tuh....haikssss.....

lepas tuh cakap mende2 yang boleh mendatangkan syirik..

haiks..mengucap panjang aku dibuatnyer......

YA ALLAH!!...

**dia ada blog..tapi aku try bukak..sudah ditutup kot...ish...manusia apekah dia neh..
Share:

chentadea.blogspot.cfom - apekah ini..


siapakah yang telah menggugel url blog den sebegini rupe..

kenapakah bukan COM....kenapekah CFOM?..
kepelikan..
banyak la tuh 18 kali carian....
eh..eh..nampak tak tuh ada name nazrul aza?....


inilah budaknyer....dah lame nak tau url blog neh..sekali dia pergi search name dia sendiri lak...dan aku pulak punye la lurus bendul...g letak name penuh dia kat entry neh..sekali dia pon dapat la url blog aku..ye...sekali dia pon membaca blog aku..suke eh u naza dapat url blog ai..terus masok ke favourite...huhu...sadis..bahye tuh..huhu..nak mengumpat pon tak leh skang neh.... :)
Share:

Sudah Masuk Hari Ketujuh...Selamat Berpuasa!

eh..orang dah hari ke tujuh puasa..aku baru nak mengeWISH...eh..ayat apekah?..:p
yeay..ari neh hari pertame aku berpose..huhu..kantoi sudah!.... :p
rugi giler rasenyer hari tuh bila telah mendapat 'cuti' awal2 ramadhan lagi.. :(.
frust gilos!

balik kampong ari tuh pon...rase cem tak bermakne jek...
balik-balik jadi tukang rase pada makanan dan minuman untuk berbuka..
balik-balik kene masak untuk isha dan ahmad....
balik-balik makanan masuk mulut...hahaha..upss..

aduhai..tak rase lagi nikmat berpuasa...

jadi hari ini untuk meraikan first day aku berpuasa..hosmet aku yang terror memasak itu telah mahu memasak spageti untuk aku!...yippaaaaa....sangat sedap okeh spageti beliau..aku neh yang bertekak kampong pon leh masuk dengan spageti beliau.....nyummy...tak sabar betul!....


pixa digugel dari google.com

Share:

Lirik Padamu Ku Bersujud Afgan - Ost Janji Kekasih


ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama-Mu Ya Allah

esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari segala fitnah

reff:
kau tempatku meminta
kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hamba-Mu yang slalu bertakwa

ampuniku Ya Allah
yang sering melupakan-Mu
saat Kau limpahkan karunia-Mu
dalam sunyi aku bersujud

pada-MU
Share:

emel ini buat aku tersenyum-senyum dan SUMPAH aku RINDU zaman dulu-dulu!.. :(

emel itu mengandungi gambar-gambar yang boleh korang teringatkan zaman dulu...


tikam...hehe....kalau mak tau kita g tikam...memang kene jerit ar.....

hehe....aduhai.......rinduuuuu...


senapang kayu....gune buah cermai...sakit wooOO.......


video tape.... :)


sempat gak merase tivi begini di rumah.... :)...


hehe..ntah mane la pergi dapur minyak neh... :)

dan sesungguhnya gambar-gambar ini membuatkan aku RINDU BANGAT kat arwah abah... :(....

Share:

August 16, 2010

Boleh dan Tidak Boleh..Aku Mau Meroyan Sebentar...

kenapa dia boleh..
kenape aku tidak boleh..

kenape..
kenape..

bukan salah dia..
ke salah dia sebab dia bersuamikan orang yang berpangkat di jabatan ini?..

aku?
aku cume pencacai bak kata mysis...

banyak yang aku kene belajar selok belok bekerja di sektor awam neh...

1) cari la suami yang ada pangkat..
2) bodek la orang besar....
3) jangan terlalu lurus sangat...

lagi ape ea..

t la aku fikirkan..

*eh..tentang apekah ini kan?..hanye mereka yang mengerti sahaja yang faham dan hanye mereka yang boleh membaca NOTES di facebook aku sahaja yang faham.....
Share:

NOA - Nor Azita Osman

agak-agak sape yang TAK TAHU pasal kes beliau neh?
sesungguhnya mereka yang tak tahu itu adalah orang yang tidak mempunyai facebook...
:)

beliau diblacklist kerana menghina johor disebabkan biskut famous amous.....

kelakar okeh..tapi agak tak kelakar bagi orang JB mungkin..

tetibe teruja untuk klik like di facebook anti beliau...kenape?sebab skendulku orang sane?..bukan..sebab gile nak tau ape yang mereka-mereka sembangkan di facebook anti NOA tuh...

mula-mula memang rase geram kat NOA tapi bila membaca ayat caci maki dari mereka-mereka yang kununnye geram dengan NOA...aku rase 2x5 ajek!!......

eh..tetibe rase kelakar pulak dengan manusia-manusia neh..lebeh2 lagi orang MELAYU..oh..patotnyer bukan kelakar tapi perlu rase kesian sebab ramai orang MELAYU yang terjebak dalam caci maki neh...

lebeh-lebeh kelakar bila admin anti NOA tuh sibuk suruh NOA minta maaf....aku rase selalu sangat admin apdet suruh NOA neh minta maaf segala bagai..tapi ada NOA kesah???....diam je aku nengok minah tuh.....

sudah-sudah la tuh................korang berperang hebat dalam tuh..NOA tuh rileks je kunyah biskut famous amOus sambil gelak geguling nengok korang dalam tuh dok maki hamun dia......takde makne dia heran sangat pon....

*biarkan mereka yang berkenaan aje yang amek tindakan..aku letih woo baca ayat bukan-bukan kat situ.......kurang pahala puasa aku....erk..sape suh LIKE kan?.. :)
Share:

jangan nak memekak sangat boleh tak?....

ada seorang manusia "memekak" di facebook - marah pada bos yang menegur sebab beliau lambat datang keje..tapi beliau mengungkit mengatakan beliau juga selalu balik lambat......

erk....apekah ini..beliau tak kira ker bape jam yang sudah dihabiskan pada facebook,twitter,blogger,myspace,friendster n segala bagai ketika waktu bekerja.....itukan juga telah mencuri waktu bekerja...tanggungjawab diri sendiri bila memilih jam bekerja...

salah dia or salah bos???

ada seorang manusia juga "memekak" di facebook - marah pada orang yang menegur dia yang asek bergayut sahaja..tetapi terfikir kah dia,bahawa pada waktu ketika dia sedang bergayut itu adalah waktu bekerja........ :)...

salah dia or salah orang yang menegur???..

aku takmoh memekak sangat sebab aku pon berblog pada waktu pejabat...so jgn la memekak yang boleh membuatkan keAIBan kita terserlah...

peace no war!...

*sebab tuh aku selalu tulis kat blog "oh..gaji dibayar untuk ini..so hadap je la...."..
*ayat itu pun dibuat setelah aku memekak cukup2 kat blog neh...hikhik.......
Share:

Baby..

Aku selalu bermimpikan baby...
Malam tadi pon mimpi baby....

apekah ini?...
mohon dijaohkan bermimpikan menyusukan baby sebab itu maksudnyer aku dibuat orang...


al fatihah buat blogger : Arwah Zaza yang kembali ke rahmatullah pada 9 Ogos 2010..Al Fatihah..
Share:

August 15, 2010

caca marba..

aku kt kampung,
pwot penuh,
melantak penoh nikmat,
abes segala diet..

teringat ayat yg dipost oleh ayahanda di facebook
'try to love what u have,dont try to have what u love'

boleh ke?
macam payah je..
wuwuwu..rily miss him...
Share:

August 13, 2010

Kelakar

kelakar gile dengan pihak it jabatan aku..
dok block facebook bagai giler-giler...

tapi tak perasan ker.
tempat yang ada wifi still leh gune facebook lagi..

buang mase je block facebook..
kalau ada lagi sesetengah tempat masih lagi boleh on facebook..

*geram sbb bangunan aku takde wifi..cisss......
Share:

Tak Rasa Macam Kurang Menghormati Ker Bila Dah Pasang Lagu Raya Awal-Awal Ramadhan Neh?..

ntah..
bagi aku..
terus terang aku cakap...
KURANG AJAR!!

tidak menghormati langsong...
bagi aku RAMADHAN neh..
DATANGNYA DINANTI...PERGINYA DITANGISI..

tapi baru awal-awal RAMADHAN..
dah ada yang pasang lagu raye..

yang sadisnye..
sebelum puasa dah pasang lagu raye..
apekah ini..

aku bab - bab macam neh sensitif sikit....
sorry...
Share:

Saya Rindu Yusri Md Yusoff

malam tadi golek-golek sebelum tido..
tetibe teringatkan beliau..
rinduuuuuuuuuuuuuu....
huhu..rase nak nangesh dah malam tadi..

dia adalah my angah..
rindu oh..
walaupun dulu mase kekecik pernah kene sepak terajang dengan dia..
tapi sekarang neh bila dah besau..rindu-rinduan nak kene sepak terajang dengan dia...




*psttt..hari neh balik kampong...kompom boleh lepas rindu..........(-_-)
Share:

Buang Bayi Akan Dihukum Mati - Aku Sangat Setujuuuuuuuu...

aku terlalu sayangkan baby...
aku terlalu sayangkan kanak-kanak..

malah pernah terfikir nak ambil anak angkat..
tapi..
makan sendiri pon tak lepas..
canne nak bela anak orang kan....
buat naya je....
*bila la nak kaya neh..........

kejam sangat mereka yang buang bayi ni..
takde perikemanusiaan langsong..

Bagi kesalahan membunuh dengan niat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan,
sesiapa yang disabitkan kesalahan boleh dikenakan hukuman mati mandatori
manakala di bawah Seksyen 307 kanun sama iaitu cubaan membunuh boleh dikenakan
hukuman penjara sehingga 20 tahun

.

Share:

August 12, 2010

Gile Ko!..

kenape neh..
kenape...
kenape takde idea langsong nak apdet blog neh.

otak kosong..
tak tau nak pikir ape...

abesla traffic....
kompom dapat sikit je 2 minggu neh...
huhu..

ape ko berblog neh sebab duit ker?..
heheheh..

memang pon!!...
Share:

August 10, 2010

Oh..Takkan Ku Jejaki Cameron Highlands lagi Walaupun Di Offer Untuk Jumpe Cameron Diaz Disana..

Ahad lepas aku bersama zura serta bos ku menghadiri mesyuarat di Cameron Highlands....ufff..sangat tak suka...bertolak pada 3.30petang dan tiba di sane jam 7.30malam...sengsara!..itu je yang boleh aku cakap..

menginap di Hotel Heritage Cameron Highlands...

Mesyuarat yang agak sempoi sebab mesyuarat hanye la disebelah pagi hari Isnin..manakala di petang hari adalah melawat ladang strawberry...tetapi disebabkan masalah komunikasi antara urusetia dan kami..maka kami telah ditinggalkan.....huhu..seb bek la datang ke CH neh dengan pemandu jabatan..boleh la gak g lawat-lawat sekitar CH neh...

ah...sudah ketumpulan idea...bergerak pulang ke selayang dalam kul 5...dan sampai ke selayang jam 8.00 malam...dan dimaklumkan bahawa aku telah muntah dengan jayanya sepanjang perjalanan dari Cameron Highlands ke Selayang sebanyak 2kali....abes seluar dan baju ku lencun.............sangat sadis!!...

dan ini aku mengumumkan takkan jejak lagi kaki ke Cameron Highlands!!!!...

Share:

August 5, 2010

August 4, 2010

nak taip ape neh..


kurang idea.
otak tumpul..
oh..apekah ini..

dah bulan lapan dah..
lagi 4 bulan..
usia akan menginjak...
oh...
usia adalah sekadar angka..
be cool.
:P

bile nak kahwin?..
eh..tanye diri sendiri pulak..
awal ashaari bizi..
tak dpt tarikh yang sesuai lagi..
gulp..perasan..

buhsannyer ari neh..
Share:

August 3, 2010

SIC : Tangan Ketiga


Rendi Sihurer (5), Sulawesi ,kanak-kanak yang jika dilihat secara kasar tiada apa keanihan didapati jika dia memakai baju ketika bermain bola sepak bersama kawan-kawannya.

Namun apa yang terlindung dibelakangnya ialah satu tumbuhan pelik yang berbentuk seperti tangan ketiga.

Rendi mengaku tidak terganggu dengan keganjilan itu. Dia juga mengaku tak merasa sakit dengan daging tumbuh di belakangnya itu yang ada sejak lahir lagi .Subhanallah

artikel dan gambar dari : isuhangat.net
Share:

August 2, 2010

Tadi Wa EL..Sok Pon Wa hengat nak EL tapi Opis Tuh Bukan Family Wa Punyeee...

tadi terpakse amek emergency leave bila bangun pagi2 kaki krem...neh mesti akibat naek tangga kat bukit gabai..baru sikit je kaki dah krem...nampak sangat malas nak senam....

dalam tengahari dah okeh sikit....itupun sebelah jerk..sebelah lagi still sakit..jalan pon dengkut2....kenape ntah...selalu tak macam neh....siap sapu cream mustajab kasi lega...ini ajaran sesat ciptaan aku..korang-korang jangan test.....

petang pula..hsmet n sis emy ajak g mydin selayang..laju jek nak ikot...bukan ape..saje je taknak manjekan kaki neh sangat...nak bagi dia exercise sket...tapi agak malu disitu bila jalan agak2 mcm orang tempang..huhu..tak sedau diri..masih lagi mao berjalan-jalan...

bagitau sis emy..dia boleh pula dok acah aku gtau yang mungkin aku neh ketegur mase berjimba-jimba di sungai gabai..oh..menakotkan....camne neh ea...nak EL tak esok????..
Share:

Sijil halal Hotel Grand Season Kuala Lumpur ditarik

KUALA LUMPUR: Penarikan sijil pengesahan halal Malaysia Hotel Grand Season Kuala Lumpur berkuatkuasa serta-merta kerana melanggar piawaian Manual Prosedur Pensijilan Halal Malaysia, kata Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz.

Menurutnya, penarikan balik sijil terbabit adalah kes pertama bagi hotel di ibu kota pada tahun ini.

“Kami sudah memaklumkan perkara berkenaan kepada hotel terbabit.Secara umum, antara sebab penarikan ialah hotel terbabit menggunakan barang yang tidak dibenarkan dan beberapa prosedur lain tidak dipatuhi.


“Namun, kalau mengikut prosedur ditetapkan, selepas langkah pembetulan diambil hotel berkenaan boleh mengemukakan rayuan kepada Jakim dan kalau panel berpuas hati, kami boleh menimbangkannya semula,” katanya.


phewwwwww..dah lar selalu buat program kat situ..apekah ini......lepas neh GRAND SEASON kompom akan diblacklist!!
sumber dari harian metro
Share:

Itu EIGHT lar...bukan LAPAN........ ??????

semalam g greenwood..nengok isha dan ahmad...
ahmad tengah belajar matematik..buat kiraan mudah..
umi dia tanye four plus four = ????
dia pon kira lar guna tangan...
bahasa melayu lak tuh..ikot suke dia jek nak gune bahase ape..
satu dua tiga empat lima enam tujuh LAPAN..
betul la tuh dah dapat jawapan LAPAN..

lepas tuh dia dah kompius canne nak tulis LAPAN..
so aku ajar la dia tulis nombor LAPAN..

dan dan aku kene marah..huhu..

itu EIGHT lar...bukan LAPAN!!!...

erk...?????
Share:

August 1, 2010

Selamat Petang Ahad..

hye kamo-kamo semua..selamat petang ahad...

semalam langsong tak berapdet blog neh...bukan sengaja tapi kepenatan yang amat sangatt.......phewwww...menghabiskan separuh hari di sungai gabai, hulu langat.....menaiki tangga yang aku rase mao hampir 100 anak tangga..pancit mak nyah..huhu..waaaaa...terus rase takmoh jejak dah sungai gabai....ulu yam cukup!...hahahha..takdela..okeh ape...dapat gak menurunkan lemak-lemak kesayangan aku neh...

haiks...gambar?..nanti-nanti aku apdet wif pixa okeh..sebab sekarang neh sekeping gambar pon aku takde...tunggu budak2 laen aplod kat fesbuk....itupun kalau ada gambar aku..wahahahah..sangat malas nak bergambar kat sane..sebab mood telah dispoilkan....huhu.....ke aku sendiri telah spoilkan mud sendiri..ntah la....

okeh la..Selamat Menyambut Bulan Ogos Jugak!...
Share: