July 30, 2010

Aku Menang RM 17,000 dari Power Root.. Tak Percaye??..

ape eh nak buat dengan RM17 ribu tuh...
nak make up orange ker...
nak g slimming center ker..
nak masuk MLM ker...

haiks..ape nak buat kan dengan RM17,000 neh...
tak tido malam aku diwatnyer...

haiks...berangan tak sudah!!...
:p
takdo makno eh dapek 17 ribu sonang-sonang...
masuk peraduan pon malas..
tetibo nak monang..
apo kes....

tadi aku dpt sms..

From : 60178995354
"TAHNIAH"..No Card anda b'jaya memenangai RM 17,000 dari POWER ROOT.. No Siri (832793)..Sila hubungi Tel : 6012-8393241 untuk maklumat lanjut!


gilos!!..masok peraduan POWER ROOT pon tak pernah...minum POWER ROOT apetahlagi...aku masih power tanpe POWER ROOT okeh..erk..tetibe...

haiks..apekah mereka ini tak serik-serik cari mangsa...apekah ini...korang-korang sume jangan percaye dengan sms macam neh...buat rugi korang je nanti..

*psstt..sesiapa yang rajin nak kol nombor diatas..kol la..kalau betul-betul aku menang..kita share ea!... :p
Share:

aku suke ko...

babe..
aku suke kat ko..
eh..boleh ker cakap camneh..
moarhahaha..
mampuih..

babe..
sory sebab tolak ko dulu..
sory sebab buat ko macam-macam..
ko kol aku tak angkat.
ko sms aku tak balas..
sampai ko jejak kaki ke selayang pon.
aku boleh buat tak tau..
kejam sangat kan aku neh..

babe..
kenape bila aku suke orang..
orang tak suke aku..
bila aku tak suke orang ..
orang suke aku..

same la kes cam skrg.
bila aku suke ko..
ko leh men tarik-tarik dengan aku...
kenapekah babe?..

prinsip aku cukup memakan diri aku..
tak suke dikejar tapi suke mengejar..
mungkin sebab ko tak mengejar aku lagi..
jadi aku sudah mula sukakan ko..
sudah mula rindu kan ko..

babe...
aku suke ko..
(*_*)
Share:

Tangguh....Antara Suka Atau Tidak Sabar..

yep..sape2 yang pernah baca blog aku..mesti tahu yang aku telah diarahkan untuk bertukar ke cawangan lain...

sepatotnyer 2 Ogos neh dah mengadap bos baru,officemate baru,meja baru,kerja baru....dan segala-galanya baru la..tetapi pertukaran aku ditangguhkan sehingga tarikh yang aku sendiri tidak tahu...huhu..sadis..rase cem ditengah-tengah ajek...nak kemas barang tapi takot awal sangat..tak kemas barang..kang tetibe kene pindah tempat camtuh jek..oh..pening kepale..

kenape aku tangguh?..ntah...takde reason yang kuat pon..kalau setakat kerja yang aku buat berkaitan kolej pertanian..rasenyer sudah hampir selesai..hanye tunggu untuk dibentangkan..oh lupe..sepatotnya aku berade di cameron highlands semalam dan hari ni kerana terlibat dengan program pembentangan Course of Study modul Pemasaran dan Jualan tapi telah ditangguhkan pada 8-10 Ogos..[muka aku neh muka TANGGUH ker?..moarhahahaha..asal libatkan aku je tangguh...dah 3 program yang libatkan aku tangguh....kene mandi bunga gamaknyer... :p]....

staff yang aku kene gantikan dia tuh pon tangguh untuk pindah ke perak hinggalah lepas raye...erm..mungkin lepas raye aku leh ke office baru...

suke ke tangguh2 neh???...suka la jugak..sebab leh bersame2 si zura gedik dan mama cun lagi....tapi dalam hati neh macam tak sabar-sabar jugak nak pindah...dah penat la terlibat dengan program kolej pertanian....penat sangat....tapi tak tau lagi cawangan baru cam mane..ada yang kata besh..ada yang kata tak besh....tapi mane2 keje pon same kot...so siap sedia je la tahankan mental dan fizikal...yakin boleh!...

ish....canne ea nanti..dah 6 tahun buat kerja di Latihan..tetibe ngadap kerja laen...nervous mak nyah... :p

**esok g sungai gabai secara berjemaah...hikhik...awal2 lagi dah kene gerak...eh..budak nenas pon ade besok!..wink...wink..
Share:

Lirik Mama Papa – Ning Baizura

Adakah mungkin ikan lemas di air
Adakah mungkin orang lemas dek udara
Segala yang terlampau membawa bahaya
Serupa jua cinta pun membunuh

Telah ku lihat ku amat ku kenali sangat
Cinta berubah dan evolusinya
Dari asmara jadi rumah tangga
Seperti mama dan papa

Chorus
Mama jangan lupa Papa sangat sayang Mama
Walau terlalu lama Papa bersama Mama
Papa jangan lupa Mama sangat sayang Papa
Walau selalu Mama marah marahkan Papa
Mama sayangi Papa

Mungkin terlalu manis menjadi racun
Mungkin terlalu pahit pun menjadi kacau
Hidup perlukan drama barulah berwarna
Kembalikan yang suam balik hangat

Telah ku lihat ku amat ku kenali sangat
Cinta berubah dan evolusinya
Dari asmara jadi rumah tangga
Seperti mama dan papa

Ulang Chorus

Seringkali alam kenyataan
Pelik dari alam khayalan
Seringkali mudah tak hiraukan
Dari mencapai sebuah pengertian
Share:

Wanted Girl!!...Amalina!!

mmg panas giler..
aku rase kalu orang - orang yang kene tipu dengan Amalina neh jumpa dia..
mao digulai-gulai minah neh...

kaya dengan menipu..
neh kes MLM yang kununnyer leh kaya....
tapi habuk pon tadaaaaa....

baru berumur 23 tahun tapi aset dah puluhan juta ringgit..
melancong sane sini..

pandai betul berlakon!....

*tak minat MLM sebab tak pandai bermulut manis... :)
kisah lanjut : hmetro
Share:

Angelina Jolie Nak Dating Dengan Saya Lagi!!....

pheww..
malam tadi g nengok muvie SALT di Jusco Kepong secara berjemaah...nengok versi 2D...katenyer 2D neh lebih jelas dari versi biasa..tapi takde beza ape2 pon....mula-mula gelabah sebab tetibe teringat yang 2D tidak ada sarikata...OMG!!..mesti melopong je aku dalam panggung....terus mood mati...takde feel je...down semacam..ye la...aku neh omputeh adalah tidak berapa nak pandai...:(...tetapi bila start je wayang...fuhhhhh...nasib baik ada sarikata!!..kembali bersemangat nak dating dengan angelina jolie... weeeeeee

filem ini besh...dah name filem aksi kan...teruja gile aku ngk..kisah ini bermula apabila identiti SALT yang terbongkar sebagai perisik RUSIA di CIA....dan dari situ bermula la adegan SALT yang melarikan diri daripada pihak CIA untuk membersihkan nama beliau dan eh aku tetibe blur je neh nak story-story kat korang..moarhahaha......so kesimpulannyer baek korang tengok sendiri movie neh kat panggung.....tak rugi....

tetapi.....

filem neh mungkin ada sambungannyer........sabau jelaaaa...nyampahkan bila ade sambung-sambung neh.....


angelina jolie bagi neh kat aku malam tadi...:p..haiks..takde maknenyer la...ini adalah akibat gatal-gatal nak ikot tips kat blog kak viruspadu....sekali hamek ko,agak menyerlah la pulak bibir den neh ha...tos amek kertas..lekapkan ajek..

Share:

July 29, 2010

Lirik Lagu Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita

::suka alunan suara penyanyi neh..macam ABOT::


sumber dari : liriksemualagu.blogspot.com
Share:

July 28, 2010

OMG!!!....Lemak Sudah Hilang 1kg!!...

macam manyak nau lemak yang ilang..kecoh satu dunia..moarhahaha..yela...bukan senang lemak degil neh nak hilang..pueh la berdiet bagai..takmo gak dia hilang..sampai tensen-tensen..tapi lagi tensen lagi tak elok sebenarnye kan..lagi la kita nak makan banyak...

meh nak kongsi rahsia hilang 1kg lemak...eceh..siap nak kongsi tuh..hahaha..hilangnya 1kg jek..:p

sebenarnya aku puasa ganti sudah 3 hari..lepas tuh berbuka pon dengan ala kadar jek..megi pon boleh layan...lepas tuh roti..kalau lapar lagi..jom mamak!!!...eh..takdela..dah lame dah tak g mamak..

kalau lapar...aku akan makan epal hijau...kadang-kadang buat air susu...dan aku pon sebenarnye dah lame tak minum ais dan air yang bergula....kalau ada pon..kadang2 terminum..:p..tips neh aku ikot dari blog kak jemah a.k.a viruspadu...aku baca blog kak jemah neh pon secara tak sengaja bila gugel mcm mane nak kuruskan badan.dah lame dah..dari tahun lepas...cume baru-baru neh je baru iman kuat untuk katakan tidak pada gula..eh.neh tetibe cer pasal kak jemah kenapekah ini...oh..saje nak bagitau kak jemah follow blog aku...tu...tu....angka 280 milik kak jemah.. :p okeh stop cerita pasal kak jemah yang comey...

dan sekarang neh aku giler air kosong...hari-hari dah wajibkan minum air sekurang-kurangnya 3 liter...keluar masuk tandas 4 kali dalam satu jam dah jadi perkara biasa.....takpe..aku lagi suka begini dari keluar masuk tandas sebab minum teh herba orang kampong...

aku pun dah lame tak makan nasi...tapi kira mam karbohidrat gak la bila makan roti..same aje..kalau boleh nak kurangkan karbohidrat tapi badan nanti lemah2..slow-slow la skang neh..kalau terus-terus je..mao aku pengsan!!...

dan mungkin juga disebabkan aku gune gold slimming patch...nak buang lemak dan toksin dalam badan..korang taknak cube?...cubela...murah ajek...RM2.00 sekeping...buang la toksin dalam badan..bukan elok pon korang simpan toksin dalam badan....g la ke blog MAYA ONLINE untuk mengorder gold slimming patch tuh.... :)...

itu je la yang boleh aku kongsikan setelah hilang 1kg lemak dalam badan aku...:p..semoga berjaya!!.... :p

::aku kene kurangkan 10kg lagi untuk dapatkan berat badan ideal..::
Share:

Besok, Saya Akan Dating Dengan Angelina Jolie a.k.a SALT.. :p


sudah lame tunggu filem ini...

esok 29 Julai 2010 adalah hari pertama tayangan filem ini..
so tadi pergi ke JJ Kepong..
mulanya ingat tak boleh lagi beli ticket..
hanye nak book ticket jek...
tapi rupenye dah boleh beli...
sangat seronok!!..
tak payah dah beratur panjang...

jadinyer besok...
aku akan berdating dengan angelina jolie..
dia di screen...aku kat tempat duduk..
aci la kan..
:)
Share:

ape tuuuuuuuuu....


apple!!...
sebelum neh mmg nak mencari buah apple hijau ..
tapi malas nak g supermarket...hypermarket bagai..

ari tuh g gunting rambot kat area bandar baru selayang jerk..
lalu lak depan kedai baru bukak...

sekali.......
walaweh..
kedai jual buah-buahan!!!

wa dengan rakusnyer membeliii...
RM10 sebanyak 16 biji!!!..
termontah2 ko nak makan...heheehhe...

semalam beli yang murah ajek...
RM7 sebanyak 14 biji..
maybe kualiti dia laen kot...
tapi takpe..
asalkan APPLE HIJAU!!..
nak buat jus..
tapi blender buah takde..
huhu..
Share:

Jika Kau Tak Datang - CTKD

Jika kau tak datang
Jika kau ingkari
Aku sesali… sesali

Jika kau tak datang
Jika kau ingkari
Aku kan mencari lagi

Jika batas waktu yang kau berikan telah tiba
Tak ada alasan apapun yang ingin kudengar
Kamu harus datang

*Saat-saat indah yang selalu kunanti-nanti
Kau ikatkan janjimu untuk sehidup dan semati
Hanya demi kamu

**Mesranya berdua merengkuh semesta
Nikmati gelora asmara
Lepaskan gejolak membara oh

Chorus
Jika kau tak datang
Jika kau ingkari
Aku sesali sesali
Jika kau tak datang
Jika kau ingkari
Aku kan mencari lagi
Cinta lain
Yang mengerti aku
Sungguh Pasti
Ulang *, ** Ulang Chorus

Mengapa hanya
Aku yang merasakan kebimbangan
Resahku oh
Ulang *, ** Ulang Chorus

# Aku pasti akan menyesali
Pasti akan menyesali
::lagu duet Dato Siti Nurhaliza & Krisdayanti::
Share:

Baiknyer Penjenayah Ini...

Selamat Pagi!!!
pagi tadi odw pergi opis...dengar Hot.FM..ada kes kenderaan yang dilarikan bersama-sama 2 orang anak pemilik kenderaan berkenaan...

agak blur ketika itu...besela..dengar pon dah separuh jalan...so pagi-pagi buka la berita harian online....phewww...baca punye baca....oh..alhamdullilah..akhirnya anak itu akhirnya dapat dijumpai di Liman Kati...dan kenderaan milik mereka ditemui di Rantau Panjang, Kelantan...alhamdullilah..untungnya mereka....

tapi....lalainyer ibubapa ini..meninggalkan anak dengan enjin masih dihidOPkan...

dan baeknyer penjenayah itu..sempat lagi bagi torch lite,RM10 dan kunci rumah....huhu..kalau sesetengah penjenayah tuh mampuih la korang ditinggalkan camtuh jek...golap pon golap la..harung la jalan tuh golap-golap...

pengajaran okeh pada ibubapa or bukan ibubapa sekali pon..jangan meninggalkan kenderaan dengan enjin yang masih hidOp..itu boleh mengundang anda untuk berputih mata!!

Siti Haida dan Nurul Fatin Farhana (kanan) yang dilarikan oleh penjenayah disamping ibu mereka, Pn Fauziah Saafie..

sumber : berita harian online

Share:

July 27, 2010

Jatuh Cinta Sama ZAHIRIL ADZIM..

sape dia..
dia pelakon..
dan dia juga blogger..
mungkin ramai blogger yang dah tahu dia ada blog..
aku baru je tahu baru-baru neh.

entry-entry dia sama mcm sasterawan..
sampaikan aku pon tak berapa nak paham baca..
tapi santai jugak...
yang membuatkan aku nak baca lagi adalah disebabkan dia artis tetapi punyai bahasa-bahasa yang orang tidak terfikir dia adalah artis..
ada paham?..
tak paham?..
fahamkan sendiri..

dah..dah..
jom kita baca blog beliau....
ZAHIRIL ADZIM

aku tak duakan Awal..masih setia bersama Awal Ashaari.... :p
Share:

July 26, 2010

Nak Jadi Orang Yang Macam Mane Ea?

Bila Sum1 buat salah terus tegur sebab takot dia ulangi balik kesalahan dia..

or

Bila Sum1 buat salah tapi tak terus tego..simpan aje..takot dia sentap..


bagi aku?..

aku suka simpan....sebab takot sum1 tuh sentap..lagipon aku bukan jenis suke nak marah-marah orang...takot orang tuh sedeh pulak....tapi bila tak tegur lagi makan dalam......bila makan dalam hingga tiba satu saatnyer sampai aku dah start benci-benci.....ini yang aku tak suke.....

aku nak jadi macam neh..bila sum1 buat salah..aku terus tegor..tapi aku tade hati yang kuat untuk tegur...balik-balik takot sum1 tuh tersentap...konon-konon nak jujur tapi aku pk perasaan orang........uwaaaaaaaa..tensen oh....

kisah AKU
hsmet aku salu careless....kipas angin tak tutup..selalu!!!....wayar mesin basuh selalu dibiarkan camtuh jek dengan ada kain dalam mesin basuh....cawan tak basoh sampai berhari-hari....televisyen selalu on di ruang tamu tapi dia sedang enak dalam bilik...selalu cakap bangga diri...salu ckp aku GEMOK, dia kurus..selalu tidak mangga pintu rumah..selalu tinggalkan laptop terpasang camtuh jek sampai berhari-hari..karen uit..karen....tapi aku malas nak amek kisah sangat..sendiri dah besar..sendiri dah tahu pikir...paham2 sudah...

tetapiiiiiiiiii...

bila aku lupe nak padam lampu pagi tadi..dia boleh bising siap cakap aku nyanyuk lagi itu yang aku takleh terima wOOO..........apekah ini apekah...

jadi perlu kot untuk aku jadi laser macam dia...jadi orang yang tak payah fikir perasaan orang...asalkan hati puas!!!!...

*DAH PENAT LA WEH JADI MANGSA ORANG NEH...MENTANG2 LA MUKA AKU MACAM BODOH-BODOH JERK..SONANG2 JO NAK MARAH AKU SAMPAI CAMTUH SEKALI...AKU BUKAN TAKLEH TERIMA NASIHAT TAPI..HATI WA LEMBUT LAR...AGAK2 SIKIT KALAU NAK SOUND..NAMPAK JE WA NEH GANAS...TAPIIIIIIIIII....DALAM HATI NEH...HUHU..SOB..SOB..SOB..
Share:

Ku Sedang Kebimbangan Inih!!...

melihat pelawat tak sebanyak mane..
bimbang sangat...

tapi bila melihat actions itu berkali-kali ganda dari pelawat..
lagilah ku bimbang!..

sapekah anda?..

dari semenyih rite?..

datang dari blog
chokichoki

blog neh besh ea?..hehe..
sila la tinggalkan komen..

opss..lupe...anonymous takleh komen!..
:)
kecoh jek aku neh..:p
Share:

Jalan - Jalan Bersama Chentahati

semalam membawa isha berjalan-jalan dengan kakaknyer..
hanye di Giant Batu Caves sajork..
tak mao bawak jejaoh..
sebab sudah time tido dia....
macam-macam ragam budak tecit neh..
ade ke suar jeans kakak pon dia nak sarong..
nangesh2 nak pakai suar jeans kakak dia....
poning pale aku nak pujuk dia..
laz2 termakan pujuk jugak..

lepas satu-satu..
dah keluar rumah pulak..
tetibe deria aku dpt mengesan yang dia telah uk uk..huhu..
berak lor isha neh..aduhai..
sabo je la..


jap nak fikir.."kita nak mam kat ner ea andak?.."

yes..KFC....hehe...belikan dia nugget...aiyOrkhaii..budak neh sangat bising wOo..boleh lagi dia jerit panggil ANDAK mase aku beratur di kaunter..gile kuat okeh..tapi aku wat tak tau je..haha..jahat tak..dan2 tak ngaku anak buah sendiri.... :p




dah habes makan..jenjalan pulak....dia taknak dukung..nak jalan ajek..huhu...terjerit-jerit dibuatnyer....macam-macam nak pegang..macam-macam nak peluk....isha..isha....

okeh..dah dapat cokelat!..jom balik..

dalam perjalanan balik..isha dah tertido.....huhu.....cian dia...

Share:

Luahan Hati - Apit

pertama kali ku dengar suara mu..
sayunya hatiku merinduimu
walaupown belum kita bersua muka
namun aku tetap jatuh cinta

pertama kali ku bertemu denganmu
hatiku terpaut melihat senyumanmu
aku engharap engkau menerimaku
kerna aku bersedia menyintaimu

akan ku renang lautan yg berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jikalau kau meninggalkan ku
terhiris hati ini.terguris jiwa ini.
menangis tak berlagu..ohhhh...

biarpun ombak yg mrubah pantai
kasih ku tak kan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti ohhhh...

sayangku pimpinkan tangan ku
menuju mahligai bahgia..
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga
ohhhh..kasih...

::budak nenas suh aku cari lagu neh..tak sedap pon..tapi lirik dia menarik...tapi jiwangs..::
Share:

July 25, 2010

Jiran Apakah Ini?...

jiran kakak ku ini memang seorang yang bermulut lepas...
tapi semalam memang betul-betul mencabar kesabaran aku..
membuatkan aku semakin meluat dengan makcik ini...

camni ceritanya...

makcik itu : ida..ada serai tak?
kakak aku : ha..ape kak yah...nak pinggan?..[yang kakak aku neh pon satu..tetibe je pekak....tapi takleh salahkan kakak aku gak..makcik neh ckp mmg tak clear....]
makcik itu : serai la PEKAK!!!...[eee..aku dah tercengang dah time neh]
kakak aku : hehe..takde la kak yah...
makcik itu : BODOH!!!!....orang mintak serai kata pinggan..[Ya ALLAH...geram giler rasenyerrrrrrrrrrrrrrrr.............mao je aku g sound dia...tapi kenangkan aku neh anak perantau....kang tak pepasal kene buatan orang....huhuhu]

ntah la banyak hal dah jiran kakak aku neh buat hal..CURI AIR dari rumah akak aku...sampai kene beratus-ratus..dia sedap2 je gune air....

ikot kepale sendiri....

ish..kadang-kadang aku rase makcik neh wayar kat otak dia ade shot kot....
Share:

Hari Minggu adalah Hari Untuk Isha..


dipertanggungjawabkan menjaga isha..
ada hari sukan di tadika umi dia..
ahmad terlibat sekali..
kakak-kakak dia pulak bertugas di tempat sukan tuh..

yang tinggal isha dan kakak dia lagi sorang..
so...

gile besh bila dapat layan isha neh.......
cumey jek..
salu suruh dia kish kita jek...
sampai dia pon dah terjangkit selsema...wahahaha
mampuih umi dia salahkan aku nanti..

isya musyuk!!...

Share:

July 24, 2010

♥ chentahati ♥



chentahati ?..sape ea chentahatii aku... :)
sape lagi kan..kalau bukan isha busyuk...

tapi kakak kat bawah neh dah salah faham..moarhaha..dia hengatkan aku jumpe chentahati versi laen kot...hehe..siap post kat wall......hikhik

insyaALLAH..jangan risau..ada lagi borang kosong untuk diisi....hahahaha...

:: sape ea orang Penang yang ber ip number : 60.50.39.156
:: sape ea orang Ipoh yang ber ip number : 60.50.34.194

[google atas name : chentadea.blogspot.com]


saye rase saye tau sape kamo.....bukan gertak...tapi.....click tag under myMica n myskenduls membuatkan saye yakin itu memang kamo..cukup2 la skodeng life saya....hari-hari pulak tuh!!....eh..tapi takpe...up traffic saye tuh.... :p...

Share:

July 23, 2010

KFC Toasted Pocketful Part II

kenape Part II...
sebab dah ada Part I...
:p

hari tuh kata nak try kan.
so lunch tadi gigih la pergi makan ini mende..

beli set yang ada dengan ayam tuh..xmeal toasted pocketful....gile banyak makan!!...benda alah neh same je dengan cheezy bbq rasenyer....takde kelaenan pon..cume name je laen...sedap???...boleh la....klu dah muak makan ayam...leh ar try makan toasted pocketful neh...


itu aku....idung saye comey kan?.eyp..jgn fokus kat idOng saye!!!
..muarhahaha..
Share:

myMetro | Hati hancur kekasih auta

myMetro Hati hancur kekasih auta
(click link di atas untuk membaca)

sudah baca di blog teddy hari itu...
mudahnyer perempuan jatoh cinta walaupun tidak berjumpa...

tapi agak sama dengan kes aku..
tunangan orang..
mengaku sayangkan aku tapi dlm masa yang sama sayangkan tunang dia jugak..
janji nak amek aku jadi 2nd wife...

yang berbezanya..
perempuan tuh tak pernah berjumpe dengan kekaseh hati dia..
aku neh?..
lelaki itu satu jabatan!!!..

*sangat berani kan lelaki zaman sekarang buat hal!.....eh..ter emo pulak... :)
Share:

July 22, 2010

Saya Yang Menurut Perintah!!

dapat surat arahan pertukaran melalui emel....chaiyOrk..chaiyork...haha..tetibe begitu pulak ea..agak berderau....agak macam tidak percaye...tapi alhamdullilah selepas otak mampu berfungsi dengan baek..selepas darah mengalir secara normal....aku terima aje surat arahan pertukaran ini....maybe di tempat baru ini akan ada peluang aku untuk jadi Ketua Pengarah..hehehe..gile berangan...

yup...hampir 6 tahun aku kat cawangan latihan...dari hanye beberapa orang..hinggalah sekarang neh ada 9 orang....banyak sangat suka duka kat cawangan neh...lebih2 lagi tahun lepas..bila 10 siri induksi dilaksanakan..pengsan!!!!...

tadipon...AE cwgn aku sms..fuyOoo..gile jaoh dia di sungai petani..dia boleh mengetahui berita dengan pantas...

AE - kena pindah?
aku - haha..yo la..nak buek canno ha..
AE - secara jujur..yus pindah pun okeh untuk pengalaman baru...lagipun masih di sini lagi...[maksudnyer masih di jabatan neh lagi]
aku - secara jujurnya...saye pun teruja time dpt surat neh[pdhl mase neh otak kosong sebab tak percaye..rase cam dalam mimpi]..mmg sayang sangat kat latihan tapi bila pk balik..takkan sampai ke pencen nak dok latihan....nak gak rase suasana baru...opismet baru,perangai baru..hehe..tapi agak takot juga neh nak msk di tempat baru....nervous kata orang...hahaha...
AE - Gud. U hv positive mental [kembang hidong aku time baca neh..hahaha]...keje kat promosi nampak cam besh.. bos okeh..PK pun okeh....

see...dia suh aku pergi..bukan menghalau tapi untuk mase depan aku..ye..saye tau encik...saye pon dah tahap buhsan eh ..bukan, saye dah rase saye perlu keluar dari cawangan latihan...mencari suasana baru dalam pekerjaan..mencari officemate baru untuk gosip2..eh ade ker yang terbaek yang mcm zura tuh...huh..oh mesti rindu si gedik itu nanti..sob..sob......

oh..banyak sangat nak conteng neh..kalu boleh ape yang berlaku sepanjang 6 tahun tuh..nak je dicontengkan di sini...tapi apakan daya....otak tengah kosong neh....sebab tak sabar nak masuk tempat baru..berdebar-debar....ouch..rase mcm masuk kerja kat tempat baru tak?..rase mcm perlu kenalkan diri tak?...hahaha....ouch!!!

last task untuk latihan : Cameron Highlands for 2 days.. 29 - 30 Julai.....wajib amek gambar banyak2 wat kenangan.......
Share:

♥ Bila Kau Jauh.. Aku Selalu Rindu...Bila Kau Ada....Hati Kan Berbunga ♥


lagu ini adalah lagu tema aku dah si budak nenas...gelak-gelak je bila dia nyanyi lagu neh....paling tak leh nak tahan gelak bila bab..."hati kan berbunga.."...jiwang siot..canne la leh ada lirik begini..malu ai taw.......

eh ini bukan hal si budak nenas..tapi ini adalah hal
hati yang keceper ...tetibe je hari neh beliau menegur aku di facebook..oh..lupe...ari tuh dah delete dia from facebook tp bila masukkan emel tambahan untuk facebook...leh lak de request dari dia..so aku epruv je laaaaaaa..heheh..suke..suke....

bila ngk name dia blink-blink kat window facebook tadi...walawehhhhhh.....tuh yang terus nyanyi lagu "
6ixth Sense - Yang Sempurnakanku" ♥ Bila Kau Jauh.. Aku Selalu Rindu...Bila Kau Ada....Hati Kan Berbunga ♥..hikhikhik...

tetapi...tak suke!..dia tak berubah..masih mcm dulu..nakal!...bila la kamo nak berubah ea?....ish....geleng kelape..

**dia bukan untuk ku.......
Share:

Kalau taknak baby tuh..bagi kat aku jela....

ish..geram gile baca metro ari neh....macam ape jek..boleh lak sepak terajang anak dia sebab tak suke beby girl...aiyOrkkhai..kenapekah..setiap anak adalah anugerah dan rezeki buat kita.....kenapala boleh nak pilih-pilih jantina pulak......macam ape je perangai..ish tak suke lar.....

kak chik aku neh ha dah 6 tahun kawen tapi tak dapat lagi beby..yang dah dapat beby..boleh lak buat macam neh....orang atau orang bertopengkan binatang ini?...ish......geram giler....aduhai..klu nak bebel..mao sampai besok pagi pon tak abes....

*rindu isha tetibe!.... :)....
meh baca cerita neh untuk korang geram same2 - hmetro
Share:

surat untuk bos

bos..
kenapekah...
kenapekah bos..
huhu.

saye tataw nak cakap ape bos..
saye dah lame dah plan mende alah neh..
dah riang gumbira dah..
siap tempah baju bagai lagi...
de yang nak konvoi lagi..

tapi..
kenapekah bos..
kenapekah tarikh yang saye pilih itu..
kementerian juga pilih untuk buat program..

bos..
penat tau..

bos..
saye sedeh...

bos...
arghhhhhhh...saye nak pencen!!!!!...
Share:

yeah..pesta durian!!

berpesta durian isnin lepas di rumah bersama 2 lagi makhluk berkepala hitam yang gile durian...
7 biji durian kami habeskan bersama.....5 biji dari ct lala from ipoh....2 biji dari sis emy from nOgori...aku?...aku bawak molot untuk dimakan ajek!!... :p

yummy....

eh..ada rambutan?..dibawak oleh sis emy..


bak kata kak emy...kasi nampak sikit gambar rambotan neh...biar meriah..haha..ngOng kak emy!..

hepy betul malam tuh sambil kekenyangan makan doyan... :)

Share:

July 21, 2010

KFC Toasted Pocketful

credit to : www.mickslist.com.au/

okeh..esok, poket akan full..
rase2nyer hari jumaat nanti nak makan ini..
kenape jumaat..bukan besok
sebab esok nak puasa...
ehem-ehem...baru nak abeskan pose ganti..
huhu...

*ada orang tuh tak abes2 bagitau yang KFC Toasted Pocketful adalah sedap......
Share:

aku tak suka..

dalam gelak-gelak..tetibe terkene sound..
cibilakak!!...
erk..ter tak sopan lak..

tak suke betul...
kadang-kadang dalam kita dok gelak secara berjemaah bersama-sama..
tetibe ade orang dok sound..
*orang tuh pulak orang yang dalam kelompok kita gak..

ish..tak suke wOO...
ayat aku pon dah berbelit-belit...
Share:

phewwwwwwww.....

pheww..baru abes buat keje office...
mental kene kuat buat keje neh.....huhu.
kene sabar je edit mende alah neh..
klu tak sabar..
kompom...laptop neh dah kene baling dari tingkat 12...

salah sendiri..
sebab postpone..
bila bos nak.
dah gelabah...

okeh..selamat malam...
gedik betOl nak apdet blog tapi entry secOIt jek..

*beruk prOblem..ntah kenape..sakit hati!!!....
Share:

July 20, 2010

Tengahari Di Hospital Selayang..

semalam mybff ajak temankan dia g Hospital Selayang hari ini...nak melawat kawan katenyer....sambil-sambil tuh dia suruh aku nengok kat wall facebook dia..ade maklumat mengenai kawan dia yang sakit tuh...



inilah gambar sahabat mybff tuh...grab dari fb mybff....

So kami buat keputusan untuk pergi melawat time lunch....gerak dari office pukul 1....beli buah-buahan untuk beliau ...dan sesampainya kami di wad tadi,sahabat mybbf tuh macam tak sangka dapat jumpa balik mybff neh..ye la..afta school dah tak jumpe...bila jumpe..dia dalam keadaan macam neh..Nazim neh mengidap kanser....tapi dia tak bagitau kanser ape...sedih lihat keadaan dia tadi..abes satu badan melecur sebab kimoterapi....bersungguh-sungguh beliau bercerita...sampai kami lak kesian nengok dia..maybe excited jumpa kawan lama...

asik ulang alik HKL - Hospital Selayang....haiks..kuat betul semangat dia..sempat lagi bagitau..kalau boleh, dia taknak kengkawan tahu yang dia saket..kalau aku kat tempat beliau..mao la aku nanges hari-hari... kagum dengan semangat beliau...

Moga Mohd Nazim Bin Sarkom cepat sembuh dan dikurniakan semangat yang lagi kuat untuk melawan penyakit beliau...AMINNN...

Share:

July 19, 2010

Sculpture 'King of Kings' - Bila Mana Manusia Lupa Siapa Penciptanya...

grab dari emel untuk dikongsi bersama...tEngS my SIs Datin Dee COs forward emel neh kat adik comey dia neh..sangat berguna..

meremang bulu roma aku!!..

Sculpture 'King of Kings' iaitu patung besar Jesus Christ ini didirikan di perkarangan Solid Rock Church di Monroe , Ohio , US . Ia setinggi 19 meter dan 12 meter lebar dengan aksi 'Jesus' mendepangkan tangan seolah2 berdoa ke langit. Penghuni Monroe amat memegahkan patung ini dan menamakannya 'Touchdown Jesus'. patung ini diperbuat dari plastik dan getah fiber.

Pada 15/06/2010, patung ini dipanah petir dan kilat lalu hangus terbakar.

Begitulah kekuasaan yang ditunjukkan oleh Allah SWT bilamana manusia lupa siapa pencipta sebenarnya.

Semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah SWT sepanjang masa, insya-Allah.









tidak kemane!!...

Share:

Pengalaman Guna Gold Slimming Foot Patch..

meh nak cerita pengalaman aku guna Gold Slimming Foot Patch neh...



ini adalah ketika mende alah neh belum lagi digunakan....sangat bersih okeh!...aku pakai time nak tido..dah katenyer sekurang-kurangnya 4 jam hingga 8 jam..so time tido la time yang afdal...
mase mula-mula nak tampal tuh..adeshai..kompius bukan maen....siap sms
maya..takot woo tersilap...kang penat2 je beli...toksin tak keluar-keluar... kan naye jerK!

Gold Slimming Foot Patch neh hendaklah ditampal di tapak kaki..kalau kat bahagian laen,tidaklah memberi effect sangat....disebabkan aku neh tido lasak..maka benda alah neh asek tertanggal ajek..haiks..dugaan..



dan inilah hasil selepas 8 jam pakai Gold Slimming Foot Patch neh... ini adalah hari keempat aku pakai..baru dapat aku snap pixa..selalunya, lepas buka mende alah neh terus aku buang aje sebab.............WA TAK TAHAN DENGAN BAU DIA!!...huhu..busuk!!!.....

2 hari pertama aku pakai mende alah neh..aku de alami kesan sampingan..kepala sakit, tekak kering....so kene minum banyak air la...korang jangan tanye bape berat aku yang dah turun..aku tak g timbang pon....lagipon ape la sangat nak timbang bila pakai mende alah neh je tapi tak senam..aku pOn cume nak keluarkan toksin-toksin jek..... :p

eh..korang taknak cube ker...murah jek...RM2.00 sekeping....beli kat sini.. MAYA ONLINE SHOP

Share:

Diet : Aku Tensen..

aku nak diet..
tapi ada yang offer doyan..
ada yang offer makan nasi..
mcm tak paham-paham aku sedang berdiet...
tensen lar..

antara sebab-sebab kegagalan diet aku mcm neh lar...

tak makan kang..
dorang cakap ape..
siap merajuk...

bila makan..
aku yang bertambah-tambah tembam!!!...

::hsmetku yang dah berjaya turunkan belas kilo tuh mmg ada cakap "Sila bersedia untuk Hilang Kawan bila Berdiet!!::
Share:

rumah saya sudah dibanci..rumah anda?....

eja - weh..orang datang banci...
aku - haaaaa [kelam kelibut]
eja - takpe...biar aku settlekan..ko duk diam2 jek..
aku - perghh...seb baek..

eja - weh..neh ha isi borang.....
hikhik..pembanci kami adalah seorang lelaki..jadi agak tidak manis jika pembanci lelaki masuk rumah anak dara...so kami isi je la borang yang dia bagi..

bukan tangan aku... :p

tadaaaaaaa....itu tandanya rumah kami telah dibanci....

Share: