Followers

December 14, 2010

entry suke hati aku nak taep ape........

nak apdet ape neh...
takde idea sangat pon..
nak cerita pengalaman bertugas kat MAHA 2010??
dah basi kot..
hikhik..

tapi enjoy giler bertugas kat MAHA..
yela..first time katenyer..
dulu dok kat cawangan lame...
takde makne dapat peluang macam neh..
dapat peluang g MAHA pon kalau nama naik untuk perasmian sajork...
kalau name tak naik...
mendapat la ko baca je kat surat khabar tentang MAHA...
nak pergi sendiri..
memang awal-awal lagi la aku surrender..
aku bukan penggemar jem dan roti di jalan raya..
:)


bila dapat peluang..
dah naik muak pulak hari-hari dok kat mane..
sampai dah hafal segala ceruk kat MAHA tuuu...

dua tiga hari pertama..
aku kene bertugas kat hall A..
demonstrasi masakan..
kene edar2kan resepi...
agak segan..
aku kan pemalu..

tapi kan..
mase neh la baru aku tahu..
ape perasaan mereka-mereka yang selalu mengedarkan risalah-risalah tapi orang taknak amek..
sedeh dan frust woooo...
ape salahnyer kalau korang-korang sume amek je ape yang mereka hulurkan....
bukan kene bayar pon kan..... (-_____-)

masuk hari ketiga kot..
lupe sudah aku..
aku kene bersama-sama team lain pulak untuk program di Hall D..
kat sini pon seronok jugak..
banyak aktiviti melibatkan pengunjung MAHA..
macam-macam ragam..

gambar?..
takde oh..
segan oh nak amek gambar..
sebab ramai yang dok usung dslr...
aku lak usung henpon kamera aku neh sajork...
jeles gilerrrrr..
rase cem nak rembat sebijik dslr..
tapi celah bedah mane pulak nak rembat duit...
huhuhuhu...

tak nampak orang popular ke ke kat MAHA tuu?,...
nampak wooo..
yang popular kat sane hari-hari adalah Aziz Desa..
hari-hari aku nampak beliau..
ada gerai makan kat MAHA dan beliau jadi dJ..

ada je aku tak berkenan tentang beliau neh..
tapi takpelaaa..
biar je la dia...
bukan semua orang sempurna kan.....
tapi perangai di luaran tuu kasi elok yerp..
nanti dari orang respect..
terus rase...
*terdiam..

argh..
babe...gua dah tak tau nak conteng ape..
niat hati nak sambung cerita di entry ini..
tapi malas...
sebab bagi aku..
no point dah..
ponek je aku apdet berbahasa bahasi...
nanti yang makan hati adalah aku...

yang boleh aku cerita..
aku still kawan-kawan juga dengan dia..
lunch pon hampir setiap hari dengan dia di MAHA..
tapi kekadang ada gak aku mengelak nak lunch same2..
yela...MAHA tuu 10 hari..
lepas sepuluh hari..
aku gak yang tersentap nanti menahan rindu di hati..
miahahahahaha..

buhsannnnn..
rindu dengan kebizian MAHA....
sekarang neh dok office melebarkan montot sajork...
Share:

6 komen:

a n a s t a s y e a said...

Dapat pengalaman baru. Mcm anastasyea nie .. dok kat office je =)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tak pernah pi MAHA....

ah...sedeh!

deatH_luVer said...

anastasyea^^kembang montot kan dok kat opis je

deatH_luVer said...

yanie...
siapkan mental dan fizikal klu nak g MAHA 2012..
sangat ramai orang..
sangat..sampai ade yang pengsan2...

.::WaNiE::. said...

uiks ada yg pengsan??

aku tak jadi pi sbb dari kl da ujan, terus decide xnak pegi

seronok ek bertugas kat exhibition

deatH_luVer said...

yup...

a;ah..mase MAHA nak dikatakan hampir setiap hari hujan....

seronok sangat...
tapi penat sangat jugek...
:)