Followers

November 29, 2010

Update So So Sajork...

hye...
aku memang tak dapat nak apdet sangat-sangat sekarang..
hari-hari dok melepak kat MAHA sajork..
ponek..
pegi di pagi hari..balik di petang hari nak ke maghrib..
seb bek aku tak kene tugas sampai malam..
kalau tak fengsan aku!!..

ini gambar hari pertama..
aku bertugas kat hall A untuk demo masakan..
keje aku senang je...
edar-edar resepi..
tapi aku kan pemalu....heehee..
meoW meOw je nak edar..


orang ramai suke pergi ke booth yang ada makan-makan kan...hehehe...penoh sajork...


inilah Chef kami.. :) sempoi giler chef neh...


pierre andre yang terlindung...miahahah..ada jugak tuu name dia..:)

JOM G MAHA...
aku neh nak mengarang ayat cerita kehebatan MAHA kali ini tak dapek la...ape kata korang pergi sendiri..sebab aku pun tak sempat nak jalan-jalan lagi..asek-asek ke HALL A takpun ke HALL D untuk makan....makan itu penting yerr..:)..

so...jom la ke sane jumpe aku yerp...haha..perasan artis betul daku neh.. :)

ini bukan aku...

Share:

November 25, 2010

Jom Serbu MAHA 2010


aku 'lepak' di MAHA dari 26 November 2010 sehingga la 4 Disember 2010..

meh datang ramai-ramai...

lepak la sangat aku neh kan....

bertugas sebenarnye...


:: kenape bukan maen meriah google image dengan hindustan dan tamilnya bila aku google image gune perkataan MAHA 2010???..mengapekah?? ::
Share:

Pierre Andre Bagi Saya Sesuatu...


cumey kan..
dia pergi DUBAI..
dia bagi itu untuk saya..
saye suke...
miahahahaha..getik je kan..

semalam pun..
pergi sogo dengan pierre andre..
urusan kerja okeh!!
sangat kelakar orangnye..
dulu ingatkan dia pendiam..
(-_______-)

semangat sket!!..

nak tahu siapa pierre andre itu...sila rujuk di entry ini -
MATI KUTU

:: ini kalau opismet baru aku baca neh..mau teruk aku kene bahan..silap-silap pierre andre pun boleh tahuu..matiii aku....... ::

AKU SUKA BUKAN UNTUK AKU MEMILIKI



apdet lelaju sebab sibuk dengan MAHA 2010...jom kengkawan kita jumpe di sanaaaaa.... :P
Share:

November 23, 2010

November 22, 2010

Kerja Kita Senang Sahaja...





aku ditugaskan untuk satu pameran jabatan..

giler eksaited..

baru lepas meeting berkaitan pameran itu..

aku suka ayat yang sentiasa diulang oleh ketua petugas kami..

"ala..kerja kita senang jer...angkat meja angkat kerusi..itu jee...senang..."

hok oloh..bertambahlah muscle akuuu...

Share:

Ketuk


ada tak satu RASA yang aneh...
bila korang nak makan je...kepala korang akan rase diketuk...
bila korang dah terlebih makan je..kepala korang akan rase diketuk...

uarghhhhhh...
aku tensen neh wooo..
makan berlebihan dengan jayanyer beberapa minggu neh..

kan besh konon-kononnya ada RASA itu..
supaya bila aku nak makan je terus tak jadi sebab takut kene ketuk...
mueheheheheehe....
ntah ape2 aku neh..
(*___*)


dagu sudah ke arah dua lapis bagaikan kek lapis yang sedap ituuu tapi fenomena yang agak tak sedap bagi akuuu tetapi amat selalu mulut neh nak makan yang sedap-sedap...so sadap je la kan nak cantik-cantik macam fazura tuuu.....

Share:

Bukan 20 November

aku berada di kampong pada sabtu dan ahad yang baru lepas neh..

pagi sabtu..
bawak anak-anak buah ku ke pantai..
mereka-mereka itu mahu mandi laut..

balik dari mandi laut tersebut..
masuk-masuk je rumah..
aku telah didendangkan dengan lagu Selamat Hari Lahir...
tercengang-cengang..
siapa punye besday hari ni...

ufff..terharu beb..
besday aku rupenyer...
tapi besday aku 20 Disember bukan 20 November..

apekah ini..apekah ini..
sadis...



kronologi terjadinyer sambutan sebulan awal..

1) bapak sedara tercinta ai telah menalifon kakakku memberitahu bahawa hari tersebut adalah hari lahir ku...
2) dengan gelojohnyer kakak ku telah menyuruh hasben tercinta beliau beli kek...tetapi menurut beliau..beliau pun kompius samada besday aku bulan disember atau pun november..tetapi agak sombong mahu bertanyekan padaku kerana menurut beliau mahu buat suprise....
3) mendapat pengesahan dari bonda tercinta bahawa kelahiran ku adalah di bulan disember...miahahahaha....padan muka.....nak seprais sangat la kan....
4) maka kek itu adalah dimakan oleh anak-anak buahku...rezeki korang la anak-anak..


ica yang asek makan dan makan dan makan sahajeee....

Share:

November 20, 2010

Kesimpulan Dari Drama Sabar

korang nengok tak drama SABAR..
pelakon utamanya NORMAN HAKIM dan ABBY ABADI...
jam 10pagi hingga ke 12 tenghari tuu...
aku suka je tengok..

sebab sampai sekarang aku akan ingat dialog ABBY ABADI dan REMY ISHAK...

ABBY ABADI
"tiada masalah"

REMY ISHAK
"sikit punya hal"

kalau la aku dapat hati yang macam abby abadi tuuu....pelanggan marah camne pon dia boleh cakap "tiada masalah"...dengan senyum lagiii....

haiks..susahnyer.....

walaupun ada orang akan mengaku dia boleh buat macam ABBY ABADI..tapi bagi aku manusia takkan sesempurna mane....pasti akan mengeluh jugak...


::tengahari semalam nengok drama SERINGGIT di RTM....suke ayat ini..MELABUR-LABUR TERUS LEBUR....ayat yang sesuai bagi orang melayu yang selalu nak cepat kaya..
Share:

Kisah Jiran Ku Si Ah So Yang Sinonim dengan Button G...

korang korang..
meh kita cerita pasal jiran satu blog lagii..
cerita jiran di lift lagi...
mau ka?..
hikhik..
korang mau ke tak mau ker..
aku tetap mau cerita..
:P

ada seorang auntie cina neh..
dia selalu g buang sampah time orang bersesak dalam lift nak g kerja...
pagi-pagi lagi...
pelik aku..bukan dia takleh nak pergi dalam kul 9pagi ke 10pagi ke..
time orang nak g kerja jugak yang dia berminat..
mungkin mau mengenang masa lampau beliau bekerja kot..
miahahahahaha...

itu satu hal..

yang satu hal beliau ini adalah..

lift aku neh kalau dah tekan sekali G..
lepas tuu kau tekan lagi sekali button G tuuu.
alamatnyer kau takkan ke Ground Floor sebab sudah tidak aktif...

dan auntie neh,bila dia masuk je lift..
automatik dia akan tekan butang G...
walaupun kau dah terang-terangan tekan button G tuuu..

aku neh selalu je berhati-hati kalau dia masuk je dalam lift tuu..
dan memang selalu aku yang tekan balik button G tuuu...
yela..agak meraung jugak la kalau dah lambat beliau buat hal jugakk...

tapi..
pernah sekali..
dah ramai-ramai dalam lift tuuu..
dia pon masuk lift...
dan seperti biasa dia pon tekan button G tuuu...
dan kebetulan pulak semua orang tak perasan...
maka naekla kami ke tingkat atas kembali dengan jayanyeeee....
(-_________________-)

sekian...

note : auntie cina tuu mungkin telah diajar oleh anak beliau kalau masuk lift saje mesti tekan button G kalau nak turun....orang veteran katekan...
Share:

Kisah Jiran Satu Blok..

hari tuu keluar rumah..
nampak budak kecik sedang menangis disamping emak dia..

aku tegur..
"kenape dik..nak ikot mak g keje yer?"..

aku senyum..
budak kecik tuu pandang aku takut-takut..

mak dia?
buat tak tahu saje..

masuk lift.
kakak tu tekan butang lift..

aku nak ke G..
tak perasan pulak kakak tuu nak ke tingkat laen..

aku duk senyap2 je tanpe perasan yang butang G tidak ditekan..

dia masih lagi dengan muka tak boleh blah dia..
masam mencuka..

think positif..
ada masalah la tuu...

bila kakak tuu dah keluar daripada lift..
baru aku perasan dia tidak turun ke Ground Floor..
dan disebabkan butang G tidak ditekan...
maka naikla aku ke tingkat atas balik!!..

erk...

tolong menolong amalan mulia kan..

Share:

November 19, 2010

Akaun Facebook Saye Telah Ditutup Sementara...Anda Bila Lagi??..

kihkih..tetibe ajak orang tutup akaun facebook..pekejadah aku neh kan..kenape tutup akaun facebook?..sebab aku rase dah bosan dengan facebook..sebab sekarang bila aku log in pun, paling-paling koman pon aku akan lawat page ex skenduls ku ituu..ntah ape-ape aku neh...lepas tu feelingssss sedihhh...feelingss kenape kau buat aku camneh..padahal penyakit itu cari sendirik......so lebeh baek aku close account facebook sementara...nak tutup terus..sayang la pulak..sebab banyak gambar-gambar dalam tuuuu....dan ramai kawan lame di situ....agak terase rugi sebab bukan senang nak jejak kasih kengkawan dulu....

dan sebenarnye dari dulu aku beranggapan facebook neh tempat MELUAHKAN PERASAAN...erk.bukan aku je kot yang beranggapan macam tuu..korang pun same kottt....agak-agak geram dengan seseorang...luah kat facebook.dam dum dam dum ko luahkan rase benci...agak-agak bangga dapat masak nasi goreng thailand tersedap di malaysia...korang cerita kat facebook..kan..kan...macam mudah-mudahan laki idaman korang suke kat korang sebab korang pandai masak.....padahal cerita je lebih..nasi goreng thailand ko termasin...miahahahahaha....erk...

dan sebab menggunakan KATA KUNCI meluahkan perasaan la..aku dengan nekad nak temporary close account facebook ....sebenarnya dalam masa tiga empat hari yang lepas..aku telah buat hal disebabkan orang lain buat hal...so untuk menyelamatkan jari jemari ku meluahkan rase dan kata yang agak menyakitkan hati kawan-kawan..baeklah kiranya aku berbuat begituuu..tak gituu kengkawan....

erk..tetibe tak tau nak taip apeee......

erk..jom korang tutup facebook..miahahahahaha...


Share:

Situasi Biasa Di Kalangan Melayu

Kejadian Semalam

Si A - okeh tak hadiah neh?..

Si B - okeh..okeh...murah jugak kan...bla...bla...bla....puji dan puji dan puji lagiii..

Kejadian Hari Ni Rentetan Dari Kejadian Semalam

Si B - akak pun memang tak puas hati hadiah yang dia beli...kutuk dan kutuk dan kutuk lagiiiii.....

Si C - ha tuu la kak.......cot cet dan cot cet lagiii...


Si aku neh - hahhaha...lawak-lawak....kelakar gilos orang Melayu kita neh...

*kisah benar yang baru sahaja berlaku...kadang-kadang aku pun camni jugak...orang melayuuu kan....hikhik........tapi dah berazam nak kurangkan......
Share:

Half Day Pun Susah Kaaa

ke sana ke sini aku tanye boleh tak kalau nak half day hari neh..

ke sana ke sini tuu suruh aku tanye big boss...

tapi big boss busy ke sana ke sini pulak..

bila masa aku nak tanye big boss neh..

kesimpulannya : jangan harap ada istilah half day kat cawangan baru neh!!...ufff..sorga teringat cawangan lamaa.....
Share:

Saya Anti Dengan Kereta Besauuuu.....!!!!

Ini kisah dua minggu lepas rasenyerrr....

rumah aku simpangnye ke kanan..
depan aku ade dua kereta besauuu dan berjenama punyeee...
di simpang kanan ada satu kereta besau punyee jugak....

punye la lahabau kereta besau di simpang kanan itu dia bagi dua kereta besau di depan aku je jalan dulu...

tibe tang kereta aku yang kecik punyeeee neh..dia leh selambe je jalannnnn.....padahal aku betul-betul belakang dua kereta besau..dekat jeee...

so nak tak nak...aku terpaksa la jugak bagi laluan walaupun ikut undang-undang dia yang harus berhenti bagi aku laluan....

sangat hawau kan?...
mentang-mentang kereta dia besauuuuu....
dia boleh buat kereta kecik aku camtuuuuu.......

Ini cerita pagi tadiii pulak...

aku berhenti di traffic light....
kalau berhenti..kompom-kompom la lampu merah...

tibe tang lampu hijau..
baru aku nak tukau ke gear D4..
kereta berjename punyeeee di belakang aku sudah hon-hon..

pale hotak lu!!!!...



Share:

November 18, 2010

Lagi Lagi Dapat Free....


cantek tak botol-botol ini..
ada banyak colour..
air ape ntah..

free alcohol..
dan aku pun dapat free sebenarnyeeee....
ada balance-balance kat opis neh untuk program ape ntah..

aku tak minum lagi pon..
dan tak tau nak minum ke tak..
rase ragu-ragu sebab tak penah nengok botol2 sebegini..

tapi..
botol dia cantek kannnn..


Share:

'Monday' Bluees..

monday keee?..
feeling hari neh hari senin..
sebab semalam cuti...

hari neh..
kulit aku mengelupas teruk...
keyakinan merundum..
kalau nampak aku jalan tunduk-tunduk itu..
jangan cakap aku sombong..
fikirkan keyakinan aku sudah kelaut...

hari neh..
mata sakit lagiii...
jadi aku rabun hari neh..
kalau nampak aku tapi aku tak senyum itu..
jangan cakap aku sudah lupe kawan..
fikirkan yang aku memang tak nampak senyuman korang itu..
eh..apekah?..

hari neh..
besday seseorang..

HAPPY BIRTHDAY KAMU..
SEMOGA PANJANG UMUR..
MURAH REZEKI..


putih berseri aku setelah ditacap oleh photoscape..hikhik
Share:

Cerai Isteri Tidak Cantik Makin Meningkat

itulah salah satu tajuk berita di Berita Harian Online..

phewwwwww.....ape yang korang rase bila baca berita macam neh..
urut dada?..
menyumpah kaum adam?..
menyalahkan kaum hawa jugak sebab tak jaga penampilan?..

aku?
SENYUM...

dah lumrah hidOp..
setiap orang mahu memandang yang cantik-cantik sahaja..

kesimpulannya bagi setiap wanita.
jagalah penampilan diri anda di depan suami.....

Share:

November 16, 2010

Aku Nak Beli Pengalaman Kahwin Dengan Awal Ashaari...



BOLEH?..

agak-agak kalau semua PENGALAMAN itu boleh dibeli..
mesti seronok kan....

aku pergi ke pasar lantas bertanye pada seorang penjual
" makcik..saye nak rase pengalaman menjadi artis popular sekilo ..."

mau dan dan itu jugak makcik itu bagi aku pelempang...

(-_____________-)

*aku rase RUGI tidak dapat rasa pengalaman itu...tapi ada orang ingat aku rase RUGI di dalam maksud wang ringgit hingga sanggup nak bayar gantiRUGI tersebut.....terkedu!!!

SENYUM...
Share:

November 12, 2010

Edisi Ekskluslif ViVa Elite Dilancar...


Proton heboh dengan pelancaran Proton Inspira....
Perodua senyap-senyap je..

baru petang neh aku dapat baca Harian Metro Online..
lepas tuh terpandang tajuk "
Edisi Eksklusif ViVa Elite Dilancar"

tidak boleh jadi sungguh!!..
aku nak biar ViVa Elite aku tuu adalah last from perodua..
takmoh dah ada Eksklusif bagai-bagai neh..
hahahahahha..
kedengkian di situuuu...

korang nak tahu lebih lanjut mengenai ViVa Elite edisi Eksklusif ni...sila click di siniii.. --->
Viva Elite Eksklusif
Share:

November 11, 2010

Benda Percuma Wehhh....Jakun Sekejap Aku..

bila dah masuk cawangan baru neh..
so suasana pun baru..

mase mula-mula masuk..
aku tengok majalah berlambak-lambak kat cawangan neh..
majalah terbitan karangkraf okeh!!..

aku lak memang jenis suka membaca..
suke sangat laa....
rase nak grab bawak balik umah sajork..

tadi mereka hantar lagi edisi yang terbaru..
walaweh.
terus buntang-buntang biji mata aku..
miahahahhahaha...

setiap satu majalah..dia bagi dua..sorga kan.. :)


ini aku jumpe di Majalah Rapi..yang mukadepan dia adalah aku..eh..salah...yang muka depan dia adalah ELYANA....

100 Tip Kurus!!!..
Jom!!!...

Share:

Terus Terang : Radja



Jangan pernah kau katakan
Bahwa cintaku terlarang
Karna tak ada yang tahu
Arti cinta sesungguhnya

Cinta datang dari tuhan
Yang tak mungkin ku hindarkan
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta

Kepada mu aku terus terang
Bahwa aku memang masih sayang
Demi kamu aku relakan perpisahan

Hanya aku yang aku sayang
Bersama mu jiwaku melayang
Demi kamu aku relakan perpisahan

Cinta datang dari tuhan
Yang tak mungkin ku hindarkan
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta

Kepada mu aku terus terang
Bahwa aku memang masih sayang
Demi kamu aku relakan perpisahan

Cinta datang dari tuhan
Yang tak mungkin ku hindarkan
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta

Kepada mu aku terus terang
Bahwa aku memang masih sayang
Demi kamu aku relakan perpisahan

Ooo perpisahan

Cinta datang dari tuhan
Share:

Maklumat Mengenai Sakit Kuning atau Jaundice

baby aqil iaitu putera kepada si gedik a.k.a puan azura fizal didapati mengalami demam kuning .. 2 kali masuk wad....dan disini aku kongsikan maklumat mengenai sakit kuning atau jaundice ini..

------------------------------------------------

Sebenarnya tidak ada langkah2 pencegahan yang boleh diambil oleh ibu semasa mengandung atau selepas sahaja melahirkan anak yang boleh menghalang kejadian jaundice ini tapi pengambilan makanan semasa mengandung mungkin menyumbangkan penyakit ini. Elakkan dari mengambil makanan yang berjeruk spt asam, jeruk kedondong dsbnya. Untuk bulan2 terakhir amalkan pengambilan susu kambing (tablet/susu tepung boleh didapati difarmasi2 kalau susu segar susah utk diperolehi), ini mungkin boleh membantu.Ini ada sedikit maklumat tentang demam kuning pada baby dari pembacaan saya yang mungkin boleh berkongsi dengan anda semua atau untuk mengetahui lebih lanjut lagi silalah mengunjungi laman web Demam kuning atau dalam istilah perubatan dipanggil neonataljaundice/physiological jaundice sangat kerap berlaku pada bayi baru lahir.Dianggarkan lebih daripada 50% bayi mengalami keadaan ini. perkataan jaune ini diambil dalam bahasa peranchis yang bermakna kuning.Tanda-tandanya boleh dilihat dengan melihat warna kulit bayi yang menjadi kuning. Selain daripada itu, mata putih bayi juga kelihatan agak kuning. Selalunya ia bermula pada hari kedua dan ketiga selepas kelahiran dan menjadi semakin teruk pada hari keempat. Kebanyakannya akan sembuh/hilang dalam masa sepuluh hari.Demam kuning ini berlaku disebabkan oleh bahan kumuhan sel darah merah yang dinamakan bilirubin. Semasa dalam kandungan bahan kumuhan bayi dibuang melalui placenta. Setelah bayi dilahirkan, fungsi2 badannyabergantung kepada hati(liver) bayi tersebut. Hati amat penting untukmembuang bahan-bahan toksik, kumuhan dsbnya. Hati bayi yang baru lahir tidak sempurna sepenuhnya. Oleh itu pembuangan bilirubin tidak secekap org dewasa oleh itu hasilnya bilirubin ini berkumpul dalam badan bayi dan ini lah yang menyebabkan terjadinya penyakit kuning.Selalunya keadaan ini tidak merbahaya dan ia akan sembuh tetapi sekiranya ia semakin teruk atau tidak sembuh rawatan lanjut adalah diperlukan segera. Ianya dapat dikenalpasti sekiranya warna kuning kulit bayi tidak baik selepas beberapa hari atau paling lama dua minggu. Antara tanda lain ialah bila sakit kuning ini semakin merebak dari bahagian kepala ke bahagian2 badan lain. Ini mungkin terjadi bila bilirubin semakin banyak dihasilkan dan pembuangannya dari sistem badan adalah lambat. Sekiranya terjadi, paras bilirubin di dalam badan akan meningkat ke tahap toksik dan boleh menyebabkan kerosakan pada sel otak.



baby aqil baru je keluar wad hari ini...alhamdullilah..tapi tetap perlu dipantau sehingga hari ke 21...

hope
baby aqiL kuat untuk lawan sakit ini dan ibu aqiL pon kena kuat jugak!!...



Share:

Rokok Elektrik



hari tuh ada baca di blog mysis tentang rokok elektrik neh..
hari neh baru ada peluang nak baca..

sangat menjimatkan...

meh aku copy sikit pengiraan mudah dari empunya blog tersebut..

jom kita membuat matematik mudah di sini...
(peruntukan rokok ntuk 3 bulan)

sebelum menggunakane-health Cigarette
1 kotak Dunhill x 30 x 3
= RM 300 x 3
= RM 900

selepas menggunakan e-health Cigarette
bulan pertama
(1 Batang e-health Cigarette + 10 cartridge) + 20 cartridge
= RM 140 + RM 60
= RM 200.

bulan kedua dan ketiga tinggal beli cartridge jer...
60 hari = 60 cartridge = (60 x RM 3)
= RM 180.

means total 3 bulan kite spend ntuk rokok dengan e-health Cigarette ni juz RM 380 jer!!! jimat sehingga RM 530!!!!!!

perokok tegar tidak mahu cube ker?..

meh click di sini ---> 1 Malaysia, 1 Stop Center : Rokok Elektrik
Share:

7 Kebaikan Airmata Yang Menangis..

1. Membantu penglihatan



Air mata membantu penglihatan seseorang, jadi bukan hanya mata itu sendiri. Cairan yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi pada membran mata yang membuat penglihatan menjadi kabur.





2. Membunuh bakteria



Tak perlu ubat titis mata, cukup air mata yang berfungsi sebagai anti bakteri semulajadi.



Di dalam air mata terkandung cairan yang disebut dengan lisozom yang dapat membunuh sekitar 90-95 peratus bakteri-bakteri yang tertinggal dari keyboard komputer, pegangan tangga, bersin dan tempat-tempat yang mengandung bakteri, hanya dalam 5 minit.





3. Meningkatkan mood



Seseorang yang menangis menurunkan level depresi dengan menangis, mood seseorang akan terangkat kembali.



Air mata yang dihasilkan dari tipe menangis emosi mengandung 24 % protein albumin yang berguna dalam meregulasi sistem metabolisme tubuh dibanding air mata yang dihasilkan dari iritasi mata.





4. Mengeluarkan racun



Seorang ahli biokimia, William Frey telah melakukan beberapa studi tentang air mata dan menemui bahawa air mata yang keluar dari menangis emosional adalah mengandungi racun.



keluarnya air mata yang beracun itu menandakan bahawa ia mengeluarkan racun dari dalam tubuh melalui mata.





5. Mengurangi stress



Bagaimana menangis mengurangi stres?



Air mata mengeluarkan hormon stres yang terdapat dalam tubuh iaitu endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin.



Selain menurunkan level stress, air mata juga membantu melawan penyakit-penyakit yang disebabkan oleh stress seperti tekanan darah tinggi.





6. Mengenal erti sosial



Selain baik untuk kesihatan fizik, menangis juga membantu seseorang membangun sebuah komuniti dlm masyarakat.



Biasanya seseorang menangis setelah menceritakan masalahnya dgn teman-temannya atau seseorang , dan hal ini meningkatkan kemampuan berkomunikasi dan juga bersosialisasi.





7. Melegakan perasaan



Semua orang ingin merasa demikian.



Walaupunpun Anda didera berbagai macam masalah dan cubaan, namun setelah menangis biasanya akan muncul perasaan lega.



Setelah menangis, sistem limbik, otak dan jantung akan menjadi lancar, dan hal itu membuat seseorang merasa lebih baik dan lega.



Keluarkanlah masalah di pikiranmu dan menangis, jangan dipendam lama2 perasaan itu.





Jadi, Anda tidak perlu merasa malu menangis sesekali.


kongsi dari facebook.. :)
Share:

November 10, 2010

Dr. Fazley Ada Ijazah Palsu?...Walaweh...

University of Wales di United Kingdom (UK) menggantung hubungannya dengan Kolej Antarabangsa Fazley (FIC) milik penyanyi Malaysia, Fazley Yaakob sehingga satu siasatan dilakukan.

Menurut satu laporan Perbadanan Penyiaran British (BBC), tindakan itu dilakukan ekoran kontroversi berkaitan dengan kelayakan akademik penyanyi tersebut yang dikatakan memiliki ijazah doktor falsafah (Ph.D) dan sarjana palsu dalam bidang pentadbiran perniagaan.

BBC dalam program Week In Week Out: University Challenged mendakwa Fazley memiliki Ph.D palsu dan kini mengendalikan kolej yang menawarkan kursus sarjana muda dari University of Wales.

Dalam program itu, Fazley dituduh memiliki kelulusan itu dari sebuah universiti palsu.

jom click sini..---> CariGold
Share:

Wanita Nangis Takut Disaman...Aku?..

lagi cerita di Harian Metro..
miahahaha..aku neh boleh jadi Duta Lantik Sendiri Harian Metro Online okeh!!...
:p

teringat kisah aku dan polis trafik beberapa tahun lepas..
lame jugak laaaaa..
rasenyer dah lebih sepuluh tahun...

mase tu kawasan kampong aku..
nak pergi menunaikan tanggungjawab amik kakak balik kerja..
lesen motor pun takde...
helmet pon tak pakai..
memang memperjudikan nasib la..
kalau kene saman..
memang hajah normah yang aku jerit dulu...

sampai kat jalan besar...
nampak polis trafik..
rase kecut giler..
patah balik dan pecuttttttttttttttttttt.............
kelajuannya sampai motor honda c70 arwah abah aku tuh macam melompat-lompat la..
korang bayangkan ar laju mane aku bawa gara-gara nak lari dari polis trafik...

tapiiiii...
bila sampai rumah baru aku terfikir..

laju giler aku pecut...
tapi polis trafik tuu kejar aku ker???..
:p

entah-entah polis tuu nak pergi minum kat kedai simpang jalan tuu je kannnn..

pernah jadi perempit tegar tanpa lesen selama setahun di Kuala Lumpur .. :p
Share:

Aku , Dia Dan Belon


sayang dia sangat-sangat...


dia pon sayang saya sangat-sangat..


senyum (-_________-)


mata dia... :)


dia ceom saya lagiiiiiii!!!!!!!...

korang dapat?..

:)

malam tadi berulang kali nengok gambar-gambar di atas neh..tak puas...rindu dengan dia padahal baru je beberapa jam jumpe si kecik nehhhh....
Share:

Aku Tertarik Dengan Cerita AC Mizal Ini...

Dua hari lepas pergi ke blog Kak Jie...

baca cerita tentang Gelang AC Mizal - Fakta Atau Auta..

hari ini baca di Harian Metro mengenai beliau yang membuat laporan polis kerana diugut oleh pesaing..

siapa yang betul ea..??..

Rezeki itu biar dari sumber yang halal dan cara yang betul....

dari blog kak jie..singgah ke blog aidid mu'addib...
herm..

fikirlah sendiri.....

kita yang tidak tahu apa-apa ini minta diam sahaja...

jangan terus menghentam....

(-____-)
Share:

November 9, 2010

Terima Kasih Bonda Kerana Melahirkan Saya..

kebiasaan selepas menambah nilai kredit henpon..
aku akan menalifon bonda..

ngadu domba kat bonda wang yang dihabiskan untuk sambut kelahiran myOrange adalah RM1000++..

tiba-tiba..

bonda : kenape?..tak cukup ker?..nak duit?

aku : eh..ade je duit lagi..

heeeeeeeee..di usia yang dah macam neh..bonda still offer duit lagiiiii..... :p.. maluuuuuu....






saya sayang emak bukan sebab emak selalu melimpahkan harta beliau buat saye..hehehe..tapi sayang saya pada emak saya tidak dapat diluahkan dengan kata-kata..

dua minggu lepas saya balik kampong wif housemate....bila nak balik ke sini..hanye ucapan terima kasih sahaja yang tak henti-henti keluar dari mulut saya....terima kasih kerana melayan housemate saya dengan baek....terima kasih sangat-sangat...ucapan terima kasih yang dalam keadaan sebak sebab saya rasa saya dah macam menyusahkan mak saje...haiks..nak luahkan pon tak tahu macam mane tapi saya kenal emak saya...sebab tuh bila ada yang nak datang rumah dengan cara tetibe..saye memang tak berapa nak berkenan sebab nanti emak saya yang akan kelam kelibut...kesian kan....

nak tahu tak rahsia kenapa saya masih belum fikir pasal kahwin??..

sebab saye taknak menyusahkan emak saya dengan belanje kawen yang akan menghampiri puluhan ribu ringgit..saya rasa saya belum bersedia untuk melihat wang emak saya habes kepada saye walaupun mak selalu cakap wang dia adalah untuk anak-anak sedangkan saya rase wang emak saya perlu dihabiskan untuk emak saya menjejaki KOTA MEKAH lagi dan untuk hari tua emak... (-_______-)

*erk..kenapa saye buat entry neh macam karangan budak sekolah sahaja....saya sayang mak saya!!!...

Share:

November 8, 2010

Saya Rasa Nak Tumbuk Awak..

kihkih..
tajuk aku agak gempak kan..
betul la tuuu..
memang betul pun..
memang betul aku rase nak tumbuk orang..

tengahari tadi aku rase nak tumbuk orang..
siape?
dia la..

sekarang neh ape yang aku rase..

kalau aku diam...
seolah-olah macam aku biarkan aje ape yang dia dah buat kat aku...

cibilakak..

tapi...
kalau aku kecoh..
aku pun tak tau ape akibatnyer nanti..

yeshhhhhhh.....
tangan aku dah gatal-gatal nak tumbuk orang nehhhhh..
canneeeeeeeeeee...........


**hey awak..orang tak maafkan awak tawwwwwww....dosa awak besar kat owang!!!fullstOp!!
Share:

Ada Apa Dengan Awal Ashaari?



haipppp korang..
malam tadi tengok tak Jangan Tidur Lagi???..
Rugi tak tengok..
sebab ada Awal Ashaari...
:)

gilos kan..
aku memang jarang nengok Jangan Tidur Lagi...
kalau nengok pon..
mungkin 15 minit lepas tuh..aku dah tarik selimOt dan zZzzzz....

tetibe malam tadi sanggop tunggu okeh..
program setat jam 11.00 malam sampai ler kul 12.00 malam..
phewww..menahan mata...

ada ape yer dengan Awal neh sampai aku SUKA kan beliau?..

nothing..
tapi mungkin dia ada AURA yang susah untuk aku cakap..

lagipon..
bak kata orang kalau kita sukakan seseorang..
tidak perlu untuk kita menyenaraikan sebab ape kita sukakan beliau..
terlalu mendalam kan untuk disenaraikan..

:)


Share:

November 5, 2010

Mentaliti Seorang Lelaki Yang Mundur..Kemungkinan Aku Rasa..

( 1 )

Kalau Kerja Sebagai Personal Assistant atau Setiausaha Pejabat..
Memang Kena Mekap Tebal-Tebal Ke..?
Memang Kena Pakai Kasut Tumit Tinggi Ke..?
Memang Kena Pakai Baju Lawa-Lawa Mengalahkan Mak Datin Ke..?

( 2 )

Kalau Seorang Perempuan yang Bekerja Sebagai Juruteknik...
Memang Kena Comot-Comot Ke..
Memang Kena Pakai Baju Selebet-Selebet Ke..
Memang Tidak Boleh Tempek Mekap kat Muka Ke?

Kesian Kawan Aku Kalau Mentaliti Seorang Lelaki Seperti Yang Di Nombor Dua..

Salah Ker Juruteknik Nak Mekap-Mekap Sikit??..

Kalau Perempuan Selekeh..
Dikutuk-kutuknyer....

Bila Nak Lawa Sedikit..
Lagi Dikutuk-Kutuk...

Aku Berasa Lawak Dalam Sinis...

Atau Mungkin Telah Berlaku Kedengkian Apabila Perempuan Yang Agak Vogue Memanjat Tangga Untuk Membetulkan Air Cond di Pejabat???...

Zaman Dah Berubah..So Sila Ubah Pemikiran...
:)
Share:

November 3, 2010

Bila Status Perhubungan Sudah Bertukar..Hati Aku Dup Dap...Dup Dap....



status
dia yang di atas ini..
bukan status aku..

status aku neh ontah bilo la nak bertukau...
hahahahaha...

alhamdullilah..
akhirnya dia tukau jugak status perhubungan kat facebook tuh..
kalau tak..
aku nengok pompuannya sajork la yang apdet status perhubungan...
eh..entah-entah pompuannya itu yang mengapdet status beliau..
hahaha...
jahat betul pemikiran aku neh...

profile picture pon dah
gambau anak dia...
alhamdullilah lagi sekali..
:)

eh..kenape aku kecoh-kecoh hal dia kan..
dalam hati ada taman lagi derrr..
haha..
tuh yang terbuat entry ini
Jauh Di Sudut Hati...
:)

dan korang kene paham..
aku takde life yang seronok untuk aku conteng-conteng kat sini..
maka suka hati aku la nak conteng-conteng pasal dia lagi..
kenangan kan..
dia kan kenangan aku..
hahahahahahah....
bwekkkkk..

*aku komen dengan ayat "pheeewitttttttt" tapi dalam hati terseret la jugakkkkkk.....
Share:

Awal Ashaari Kan Lelaki..

Aku Baca Kisah AC Mizal..
Aku Baca Kisah Ameng Spring..
Aku Baca Kisah Nora Danish...
Aku Baca Kisah Artis-Artis yang Join Sehati Berdansa Lalu Bercerai Berai..

Aku Nak Cakap Apa Lagi Ea...

Lelaki..
Nak Aku Benci Lelaki..
Arwah Abah Ku Seorang Lelaki..
Kalau Takde Arwah Abah..
Takdelah Aku Lahir Kat Dunia Neh..
Takdelah Korang Leh Baca Blog Aku Neh..

Lelaki..
Nak Aku Anti Lelaki.
Abang-abang aku adalah Lelaki..
Mereka Yang Akan Mewalikan Pernikahan Aku Besok..
Takde Mereka..
Aku Kene Guna Wali Hakim...
Tapi Wali Hakim Itu Kan Juga Lelaki..
:)
Kalau Aku Anti Lelaki Jugak..
Maknenyer Tak Khawin La Aku...

Lelaki..
Nak Aku Marah Sangat-Sangat Kat Lelaki Pun..
Aku Kena Ingat Satu Je...
ALLAH dah Menciptakan Hawa Itu Untuk Adam..
:)

yang penting..
Awal Ashaari kan Lelaki..
Rugi wOOoo kalau Aku Benci Lelaki..
hahahahahaha..

Share:

Dia LO...dan Aku VE...

seperti korang sedia maklum..
aku telah membawa diri ku ke kampong halaman terchenta pada hari sabtu..
maka tidak terjadilah seperti di entry ini yang aku mengatakan aku akan pulang pada malam itu....

so di petang hari yang permai ketika hujan baru berhenti..
angin pon hagak-hagak sedap je menyapa tubuh ku...
erk..kenapakah ini..
ayat berpuitis bagai..hahaha..
jiwa tengah senang kot...

kami pon gerak ke padang kemunting ataupun kamunting kot..
lupe aku..
berfotogedik di situ....

pergi berempat..
tapi yang berposing bagai adalah dua orang..
jangan tanye aku kenape..

lagak mereka yang dua orang itu..
bagaikan artis.
asek-asek..
"no camera plishhh"
mencik akuuuuuu...


gambar ini kazen aku komen di facebook berbunyi.."tegapnyerrr"..
ape yang tegap pon aku tak tahu..
perot ku itu kot yang tegap...
T____T..
nangeshhh



peace dan moncong ituuu..
oh..cahaya keimanan sedang perlahan-lahan meresapi wajahku..
heheh..mudah-mudahah diperkuatkan imanku...
ecehhh...


aku cube untuk renung kehadapan..
tapi wajahku itu tidak boleh lari dari kamera..
woohoooooo..kata fotogedik bagai...
miahahahahah


lala itu housemateku..
kami sedondon kan..

dia LO....dan aku VE..
:P
Share:

tabiat yang kadang-kadang aku tak sedar....



aku dok hangatkan opismate cawangan lame..
dengan menukarkan signature di emel rasmi jabatan aku...
hehehehe...

sajork jo acah-acah mengapikan dorang..
supaya jangan stay lame2 kat cawangan yang orang tidak menghargai kerja kita tuuu..
T________________T

dan ini aku rase si gedik itu yang membalas begini..


paling tak leh blah ayat ini..

" TAK DAPAT LA I NAK DENGAR U TEPUK TANGAN LAGI...HUHUHU"

huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...lagi panjang huhu aku....hahahahahahahaha...

mengong!!..

boleh pulak dia perasan aku suke tepuk tangan....

:p
Share:

November 2, 2010

Tikus BelaanKu Buat Hal..

aku memang tak paham dengan tikus aku neh..
asik buat hal sajork..
nak buat keje pon bermasalah..

daripada boleh cepat..
dia melambatkan kerja aku..

tikus oh tikus..

kene bawak dia pergi klinik ker?..



opsss..bukan tikus yang ini...tikus yang ini aku dok search gambar kat internet pon..aku leh geli geleman..apetah lagi nak belaaaaaa.....fuhhhhhh...tak sanggop den...


tapi tikus yang ini haaaaaa laaaaaa..

aku dah try ubah setting kat control panel tuh haaa..tapi tak boleh jugak..rupenyer memang bermasalah kot pc neh...

aku click sekali je dah terus open...aku lebeh suke double click lepas tuh baru open...kalau nak edit kotak-kotak kat word pon bermasalah gituuuuuuuu.....mencabau kesabaran aku betullllll.....apatah lagi edit margin segala bagai..click sekali dah keluar format segala bagai..padahal nak lari-larikan sikit jek....ketensenan di situ....T_________T

belum lagi kalau aku nak edit gambar ke ape ke...nak crop gambar pon takleh....ape pon takleh...semua tak boleh laaaaaa......rase cem nak meraung je kat sini...
Share:

Orang Lain Nak Pakai Tudung Lilit....Aku Pun Nak Pakai....


tapi..
agak menyusahkan aku sajork...

nak pick up phone..
kene ejas baek punyerrrrrr ganggang telefon....
kalau tak..
memang tak dengar laaaaa ape orang sane cakap....
sebab.......
aku pinkan kerongsang kat situuuuu....
betul-betul menutup lobang telinga aku.
hakhakhakhak..
choiii..macam takde tempat laen je kan..
tapi nak kemas punye pasal..
terpakse la kurang pendengaran sikit hari nehhh..
(*_________*)

pakai jarum peniti sajork sudah kannnnnnn???..


agak kagum dengan cara pemakaian tudung fida neh masa dia berlakon drama Epilog Syura Cinta..cantik......
Share:

Ada Apa dengan Angka 26?

Pagi-pagi neh meh kita mentazkirah diri kita same2 ea..baru sahaje melawat blog mysis-datin dee..tertarik dengan tajuk entry dia...Ada Apa dengan 26..

Maka bahan bacaan inilah yang aku dapat...

SUBHANALLAH

Bencana Tahun 1500-2000:

26 Jan 1531 gempa bumi di Lisbon, Portugal, 30.000 orang tewas

26 Jan 1700 gempa di Laut Pasifik, dari Vancouver Island, Southwest Canada off British Columbia hingga Northern California, Pacific Northwest,USA. Dikenal sebagai megathrust earthquake.

26 Jul 1805 gempa bumi di Naples, Calabria, Italy, 26.000 orang tewas

26 Aug 1883 Gunung Krakatau meletus, 36.000 orang diperkirakan tewas

26 Dec 1861 gempa bumi di Egion, Yunani

26 Mar 1872 gempa bumi di Owens Valley, USA

26 Aug 1896 gempa bumi di Skeid, Land, Islandia

26 Nov 1902 gempa bumi di Bohemia, sekarang Czech Republic

26 Nov 1930 gempa bumi di Izu

26 Sep 1932 gempa bumi di Ierissos, Yunani

26 Dec 1932 gempa bumi di Kansu, Cina, 70.000 orang tewas

26 Okt 1935 gempa bumi di Colombia

26 Dec 1939 gempa bumi di Erzincan, Turki, 41.000 orang tewas

26 Nov 1943 gempa di Tosya Ladik, Turki

26 Dec 1949 gempa bumi di Imaichi, Jepun

26 Mei 1957 gempa di Bolu Abant, Turki

26 Mar 1963, gempa bumi di Wakasa Bay, Jepang

26 Jul 1963 gempa bumi di Skopje, Yugoslavia, 1.000 orang tewas

26 Mei 1964 gempa bumi di S. Sandwich Island

26 Jul 1967 gempa bumi di Pulumur, Turki

26 Sep 1970 gempa bumi di Bahia Solano, Colombia

26 Jul 1971 gempa bumi di Solomon Island

26 Apr 1972 gempa bumi di Ezine, Turki

26 Mei 1975 gempa bumi di N. Atlantic

26 Mar 1977 gempa bumi di Palu, Turki

26 Dec 1979 gempa bumi di Carlisle, Inggris

26 Apr 1981 gempa bumi di Westmorland, USA

26 Mei 1983 gempa bumi di Nihonkai, Chubu, Jepang

26 Jan 1985 gempa bumi di Mendoza, Argentina

26 Jan 1986 gempa bumi di Tres Pinos, USA

26 Apr 1992 gempa bumi di Cape Mendocino, California, USA

26 Okt 1997 gempa bumi di Italia

Tahun 2000 - kini

Tsunami di Aceh tanggal 26 Desember'04,

Gempa Jogja 26 Mei 2006,

Tasik gempa 26 Jun 2010,

Tsunami Mentawai 26 Oktober 2010,

Merapi Meletus 26 Oktober 2010.

Ada apa dengan 26.?
Ternyata..dalam Al-quran, jus 26 surat asy-syu'ara yang didalamnya pengertian tentang azab Allah... Subhanallah
Share:

November 1, 2010

Jauh Di Sudut Hati | Sudirman

Sayang
Kubawa jauh rinduku
Kerna aku telah tahu
Kau bukan milikku

Sayang
Sesunguhnya bukan mudah
Menjalani hidup ini
Tanpa kau di sisi

Jauh disudut hati
Aku masih bermimpi
Mimpi yang indah
Esok kau kembali

Jauh di sudut hati
Ada waktu-waktunya
Aku berdoa
Kau pulang semula

Sayang
Biar ku mengingatimu
Biar kugantung harapan
Hingga sampai waktu
Nafas terakhirku





Share:

Permata Hati Puan Azura & En. Fizal

tengahari tadi dengan semangatnyer pergi melawat Puan Azura @ nama saintifiknyer adalah GEDIK..miahahaha..ya ampunnn ibu...
hikhik..

beliau telah selamat melahirkan bayi lelaki seberat 2.38kg jam 8.21 malam tadi...
:)

suke.hepy.excited..
itula aku..
mengalahkan aku lak yang melahirkan..hahahaha..

sepatutnya beby neh keluar 30 November 2010...sekali awal sebulan daaaa...giler excited nak nengok
ibu nyer dan auntie donat yer beby...hikhik..



Share: