Followers

October 29, 2010

Malunya Aku Sebagai Generasi Muda Zaman Sekarang...

eh..muda ker aku neh?.. :p
tadi g blogwalking...terjumpe satu entry neh..
tapi aku dah terclose pulak blog tu...
aduhai..
nasib baik sempat click pautan yang dia bagi..
serius amat memalukan..



Hari Kemerdekaan pula dijawab dengan pelbagai tarikh oleh sekelompok responden. Antaranya 10 Ogos 1956, 31 Ogos 1943 dan 16 September 1957.

Tambah memalukan, ada yang tergamak menamakan Jalur Gemilang sebagai 'Belang'. Ini sekali gus menggambarkan rendahnya moral golongan muda di negara ini yang boleh mempersenda bendera negara sendiri.

Nasib baiklah nama lagu kebangsaan, Negaraku diingati hampir semua responden kecuali empat orang.
[aku agak kurang setuju dengan ayat nasib baik wartawan utusan neh...nasib baik???.....siapela empat orang tuh kan...aku rase elok lucut kerakyatan mereka sajork...ke dorang g tanye mamat bangla ke ape?....]


sumber : utusan malaysia online
Share:

aku pun nak kongsi juga kisah sedih ini.... :(

mula-mula baca kat blog mysis, lepas tuh nampak pulak sepet update...

korang baca taw...
sedih..
hargai dan carilah sebab ape pasangan kita bersikap begitu, jangan hanya diam dan mencari keseronokan di luar...sayangila rumah tangga korang...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan. Hoho..

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye.. Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh..

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab sayang bini, makin lama makin kurang aku merokok.. kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.

Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!

Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!

Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa..

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Hafiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..

Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!

Aku buntu..

Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!

1 Julai 2007,

Buat suami yang baru kupunya,

Terima kasih kerana menawarkan cintamu,

Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,

Ara memang cinta padamu,

Dan Ara menangis bila abang melamarku

Buat suamiku yang baru kupunya,

Luaranku mungkin nampak sempurna,

Luaranku mungkin ramai yang terpesona,

Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,

Kerna suaraku bukan kepunyaan kita

Buat suamiku yang baru kupunya,

Andai abang ingin melihat Ara ketawa,

Ara hanya mampu tersenyum pada abang,

Andai abang mahu Ara berjenaka,

Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,

Kerana Ara tak mampu berbica,

Seperti orang lain berbicara,

Kerana Ara tak mampu ketawa,

Seperti orang lain ketawa

Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,

Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,

Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,

Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..

Yang benar,

Isteri yang menyanjungmu.

*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..

Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..


*****************************************
Share:

I-City

seperti di entry i-city dalam kenangan tuu..sungguh aku tidak percaya yang aku boleh dapat kembali gambar-gambar yang dah hilang tuuu...
senyum tak sudah aku..

hehe..walaupun gambar dalam tuh banyak....huhu..cume sedikit je dapat aku aplodkan kat sini sebab gambar - gambar laen sangatla menampakkan aku GEMUK...GEMUK yer kengkawan...........huwaaaaaaaaaaaaa...takleh terima kenyataan langsong aku neh...kenapekah...kenapekah...



dah lame tak buat muncung begini... :)

:)..no idea no caption..


aku..&..ntahsapenamamamatnehakudahterlupe..&..yaya

aku & yaya


aku dan lala..



aku dan yaya lagiiiii...

I-City sekarang amat cekik darah kan..dulu-dulu takde bayaran dikenakan..sekarang neh sekali masuk dah kene sepoloh hengget tapi boleh masuk safari tuuuu...

eh..mane ada benda yang free kan..

*kawan aku berdua tuh name nye LALA dan YAYA...aku pon nak tukau name laa...hikhik...
Share:

October 28, 2010

Ini Entry Agak Sedih...

tadi aku singgah blog suami kak viruspadu a.k.a kak jemah iaitu encik laloque...

terbaca entry ini PERSEPSI..

SEBAK..

teringat bonda..
yang selalu suruh aku tolong adik aku dapatkan kerja di jabatan yang sama dengan aku..

teringat bonda yang selalu kata nak jumpe orang itu orang ini untuk adik aku tuh dapat keje..

sungguh besar harapan bonda aku kan..

teringat ada satu tika dulu..bila nama adik aku tersenarai dalam interview di jabatan aku tapi surat lambat sampai....

terus aku dengan susah payah jumpa orang yang menemuduga supaya adik aku dapat interview keesokkan harinya..

tapi..
agak hampa..
hasrat aku dipandang rendah oleh penemuduga tersebut..
dikatanya aku nak heret semua kaum keluarga aku kerja di sini..

rase nak pecah dada neh..

adik aku hantar borang bukan melalui aku..
melalui pos biasa..
takde aku nak terhegeh-hegeh pergi hantar borang ke bahagian yang terbabit lepas tuh mengemis supaya adik aku dapat tawaran interview..
tak de langsong!!..

dan bila adik aku dipanggil interview bukan disebabkan aku yang mengemis tetapi disebabkan beliau tak dapat surat..
aku rase aku perlu mengemis untuk dapatkan interview itu untuk dia..
sebab adik aku ada hak untuk itu...
seperti orang laen...
bukan atas sebab dia adik aku...
korang paham tak?...

peluang kan?..
bila antara ribu-ribu yang menghantar borang permohonan menggunakan pos..
dan adik aku tersenarai..
aku rase dah cukup bersyukur...
dan aku akan rase rugi kalau peluang itu dilepaskan..

dan sekarang...
keputusannya..
adik aku tak dapat pon kerja di jabatan aku..

takpela..
sekurang-kurangnya..
dia dah lepas interview..
rezeki lepas tuh aku taknak komen lebih-lebih..
dia dah usaha..
mungkin rezeki itu bukan milik dia setakat ini..
:)

**penemuduga yang memandang remeh terhadap aku itu mempunyai ramai sanak saudara di jabatan aku ini.. :)


Share:

Cuti-Cuti Cinta Yang Agak So So Sahaja...



semalam g menonton filem neh..

kesimpulannyer :

eh..kejam kan aku neh tetibe je dah sampai pada kesimpulan... :p..
tapi jujur dari dalam hati aku..
filem ini agak kurang sedikit..
kalau Cat Farish takde..
memang takde seri ah filem neh..

FILEM INI SANGAT RINGAN...

SEKIAN~..

kalau sesiapa nak tahu sinopsis filem ini..
sila click ---> Sinopsis Cuti-Cuti Cinta
Share:

October 27, 2010

Kalau Berpacaran by Sohaimi Mior Hassan ft Ana Raffali & Altimet

(Sohaimi Mior Hassan)
Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang

(Korus)
Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman

(Ana Raffali)
Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihku disambar buaya

(ulang Korus)

(Altimet)
Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga ha ha ha
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

(ulang korus)

Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
bertambah sayang (nanti konfirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)


Share:

October 26, 2010

Aku Bukan Duta Hurix's..

semalam bising-bising sakit gigi..
hari neh aku dah okeh sikit..
oh..bukan sikit..
tapi okeh banyakkkkkkk..

jangan ingat aku amalkan
petua ini....
takde makne haiks..
aku kalau bab petua-petua neh lembab sket..
bukan lembab tapi malas sebenarnye...hikhihik

aku makan PIL dan titiskan ubat..

nak tahu dari jenama ape..

inilah..

HURIX's

gile berkesan..
tapi takdela..
terus2 kau makan.
terus2 kau boleh elok..

aku makan ubat HURIX's before tidur malam tadi..
dan sapu ubat titis tuh kat gigi menggunakan cotton bud..
phewwwwwwwww...sangat la busuk dan pahit itu ubat titis..
pil dia pon leh tahan..
tapi dah name ubat kan..
mane ade yang sesedap big apple..
so tolan ajo laaaaa...

so resultnye...
pagi-pagi neh dah okeh..
tapi still lagi tak boleh nak mengunyah dengan enak sebab gigi rase ngilu lagi...
ntah ape la gigi neh..
tapi alhamdullilah..
sengal-sengal cam semalam tuh dah takde...
alhamdullilah..

so lepas neh..
aku dah ada ubat yang serasi dengan aku..
tidak perlu kumur air garam lagi..
sebab aku rase macam pasti-pasti je aku neh akan ngidap darah tinggi..
dah lar penyakit keturunan...
bukan kumur yang banyak..tapi banyak aku telan ada laaaa....
uhuhuhu..

so cari lah HURIX's bila anda sakit gigi..

(*______*)



*ihsan gambar dari www.alibaba.com
Share:

October 25, 2010

Bila Kita Berkawan Agak Rapat Dengan Lain Jantina...Adakah Itu Maksudnyer Kita Menyukai Beliau...


status ini aku buat setelah agak puas bergosip2 dengan mybff....
saje nak tengok pe reaksi orang yang suke buat kenyataan tak tentu arah itu...

ini cerita dah basi..
2 minggu lepas kot..

tetibe de orang cakap aku MENYUKAI seseorang hanye disebabkan aku suka bergurau dengan seseorang itu..

miahahahaha..agak kelakar..

bila sama-same membincangkan gosip ini...
kami sama-sama ketawa...
aduhaiiiiiiii...

siap aku boleh cop lagi nak jadi bini dia nombor berapa..

apedaaaaaaa..

bila sombong dikata orang..

bila ramah diumpat orang..
Share:

Petua Hilangkan Sakit Gigi

Photobucket
miahahaha..
hamek ko..
dari sakit gigi terus nak bagi orang petua hilangkan sakit gigi..

yela..
dah kata semua di hujung jari runcingku ini..
maka ape lagi GUGEL saje la...

dapat petua ini di blog
NUYARA

KATEGORI A :SAKIT GIGI GERAHAM BONGSU

Pergi dapur,rebus air garam.Then,perah limau nipis yang dibelah empat. Lepas tu,biarkan suam dan minum.

KATEGORI B :SAKIT GIGI BERLUBANG

Kalau sakit jenis GRED B ni kena guna biji asam jawa. Untuk kurangkan sakitnya kena goreng biji asam jawa tu tanpa minyak, Then tumbuk. Tumbuk guna batu lesung yea,jangan pandai-pandai nak kisar pula. Lepas tu,bakar garam dengan daun pisang. Then tumbuk juga. Campurkan bahan A dan bahan B. Kemudian tampal pada gigi yang sakit.


aku neh kategori A iaitu sakit di gigi geraham....nak makan pon tiada nikmat...mase neh la baru terase..kenapa la aku selalu nak berDIET..kan mengunyah itu satu kenikmatan yang enak... :)
Share:

Gigi Sakit..Mata Rabun..Senin Blues...

dari hari jumaat menahan gigi yang sakit..
gigi geraham kot di belakang-belakang nun..
ada yang kata gigi nak tumbuh..
sangatla nak tumbuh kan..
dah tua-tua begini takkan ada lagi gigi nak tumbuh..

tiap-tiap malam menelan panadol aktiv fast..
tapi mane de fast pon dia meredakan kesakitan gigi.
ke salah panadol...
ke kene makan pain killer dulu baru lega..
arghh..memang hotak tak dapat nak fikir..

lepas tuh semalam..
time-time nak kuar rumah.
perlu siap2 bersama contact lense..
tetibe pulak bleh terkoyak itu mata palsu ku..
aduhai..
kijam sungguh..
macam tahu-tahu sajork hari neh gaji..
so ku kerabunan hari neh..
pandang orang pon dengan mata mengecik bagai..
seksa..
kompom ar malam kang sakit kepale..

T_________T

sekian..

pengapdetan yang ntah ape-ape...
Share:

October 22, 2010

Senyum Sinis Bila Baca Kisah Ini..

hari tu ada buat entry mengenai abang uniform biru...
hari neh ada lagi kat suratkhabar mengenai abang uniform biru yang ini pulak..

KOTA BHARU: Gara-gara tidak berpuas hati kenderaan dinaiki dipotong kenderaan lain, seorang anggota polis melepaskan beberapa das tembakan ke arah kenderaan berkenaan hingga terkena punggung kiri seorang penumpangnya dalam kejadian di Batu 2, Jalan Kuala Krai, dekat Bunut Payung, semalam.

Kejadian jam 1 tengah malam menyebabkan mangsa berusia 20 tahun dikejarkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) oleh dua rakannya sebelum menerima rawatan pesakit luar.


Difahamkan, sebelum kejadian, kereta Perodua Kancil dinaiki mangsa bersama dua rakannya dalam perjalanan dari Machang menuju bandar ini untuk menghantar mangsa pulang ke rumahnya di Bunut Payung.


Bagaimanapun, ketika dalam perjalanan, kenderaan berkenaan memotong Perodua Kelisa dinaiki dua anggota polis di laluan sama.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Abd Rahim Hanafi berkata, sejurus kemudian kereta dinaiki anggota terbabit bertindak mengekori kenderaan mangsa bersama rakannya hingga ke Bunut Payung.


Menurutnya, anggota polis terbabit melepaskan beberapa das tembakan ke arah Perodua Kancil itu sebelum terkena seorang penumpang hingga memaksa pemandunya memberhentikan kenderaan di kawasan berkenaan.

“Selepas kedua-dua kenderaan berhenti, seorang lelaki memperkenalkan diri sebagai anggota polis sebelum kedua-dua kenderaan termasuk kenderaan mangsa beredar dari kawasan itu.


“Selepas kejadian itu, rakan mangsa membuat laporan di balai polis berhampiran. Berdasarkan nombor pendaftaran kenderaan, Perodua Kelisa itu milik seorang anggota polis,” katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kelantan, semalam.


Katanya, berikutan kejadian itu, mangsa dihantar dua rakannya ke hospital akibat cedera di punggung kiri dipercayai terkena tembakan dilepaskan anggota polis itu.


Beliau berkata, berdasarkan maklumat, anggota polis berkenaan dan rakannya dikatakan datang ke bandar ini kerana terbabit dalam satu kes perbicaraan.


Menurutnya, setakat ini, pihaknya mengenal pasti seorang daripada anggota terbabit berusia 28 tahun manakala seorang lagi belum dikenal pasti dan mereka bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah Pekan, Pahang.


“Berikutan kes itu, kami menghubungi Ketua Polis Pahang mengambil tindakan disiplin terhadap anggota terbabit. Siasatan dilakukan mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh,” katanya.


SENYUM ITU ADALAH SATU SEDEKAH
Share:

October 21, 2010

kemengantukan kesangatan!!

setat dari kul 9 pagi lagi aku dah menguap2..
sampai la sekarang..
suke benau setan bergayot dengan jayenyer di mata neh..

apekah tanda kemengantukan kesangatan ini.
adakah ini tanda-tanda aku boring berada di cawangan baru neh..
or tanda-tanda yang memang aku saje cari nahas malam tadi tido lambat..

eh..
kalau dah beriadah di petang hari..
malam-malam kita akan segar ke?


beshnyer dapat tido macam neh!!!!!!!!!!....

Share:

Buat Ku Tersenyum...Eh Bukan..Buat Ku Ketawa Di Pagi Hari..

Pesanan untuk kita semua – Ketawa2 jugak tapi jadikan ia sebagai IKTIBAR juga

TOK IMAM DAN CIK CIKO....

Di sebuah kg ada 3 org remaja yg suka lepak. Sorang tu nama dia Ali,sorang
tu Budin dan sorang lagi Ciko.... Aktiviti seharian depa ni menyebabkan tok imam
tak senang duduk. Pd satu hari tok imam tu dtg dg niat nak tarbiyah depa ni..

Maka berlakulah bbrp insiden cabar-mencabar. Tok imam tu cabar si mangkuk 3
ekor tu ke surau waktu Maghrib nnt.

Si Alipun berkata, "Tok imam ingat kami ni jahil sangat ke? Takpa, nnt kami
buktikan yg kami bkn la jahil sgt spt yg disangkakan
" .

Maka apabila hampir masuk waktu Maghrib pegilah malaun 3 ekor tu ke surau.

Tok imam pun suruh Ali azan.. Tanpa berlengah terus je Ali azan, "Allah
Ta'ala... Allah Ta'ala..." Dg segera tok imam merampas mikrofon drp Ali &
menyuruh tok bilal azan semula. Terselah kejahilan Ali..

Selepas iqamat, masa nak sembahyang tok imam pun mengangkat takbiratul
ihram. Tok imam pun satu hal, angkat sekali x khusyuk, angkat 2x pun x
khusyuk jgk lg..

Masuk je kali ketiga, Budin panggil tok imam. "Tok, tok duduk kat belakang,
biar saya jadi imam."
Tok imam pun undur le ke belakang.

Budin pun angkat le takbiratul ihram. "Allahu akbar!" Maka para makmum pun
ikut angkat takbiratul ihram & memulakan solat. Tiba2 je si Budin ni pusing
ke belakang dan berkata, "Aa, tengok! Sekali jee tokkkk!!"

Lalu batallah solat Budin. Yg lain2 pun ikut berenti sambil ketawa terbhk2..

Tok imam pun mintak pulak si Ciko jadi imam. Si Ciko pun terus ke depan jadi
imam solat tersebut bermula dari takbir sampai le habis sembahyang. Siap dg
wirid2nya sekali. Punyalah respek tok imam kat si Ciko niii...

Lepas solat, tok imam pun puji-memuji leee si Ciko ni... Tapi dgn bon gkaknye
si Ciko berkata,

"He hee, itu belum ambil wuduk lagi tu.Kalau tak, lagi dassat aku semayang tok!!!!
He heee..."

Tok imam pun terkedu & terpana...

p/s : jgn lupa ambil wuduk sblm solat , hormati org lebih tua & berpengalaman

sumber : email..
Share:

October 19, 2010

aku mati kutu...kutu pon boleh mati kalau jadi aku kot..

berada di tempat baru..
dengan perangai nebes tak abes-abes aku neh..
memang la boleh mati kutu..

bukan tak pernah buat segala kerja kerani..
tapi bila dah nebes..
keje kerani pon rase cem keje Pengarah..
miahahahaha...

sungguh..
tak tau nak buat ape..

nak update blog pon agak segan....
rase nak kecikkan je window neh sekecik2nyer..
segan..

yela..
di tempat yang baru dan suasana bekerja yang baru..
tak boleh lah aku nak tunjuk..
"aku tengah takde keje neh..
so boleh la aku nak mentenet sampai lebam...."

mao lepas neh aku kene sound terbaeknyer dengan bos...

jaga tatasusila itu penting yer kengkawan..
kita kene memahami keadaan sekeliling kita dulu..
sebelum kita menunjukkan taring kita yang sebenarnye..
:)

*hari-hari aku nak doa sekarang supaya cepat la masa berlalu...nak balik!!..nak balik!!.......


**eyp...tapi kat sini ada pierre andre taw....wahahahahaha..syhhhhhhhh..wink..wink kat ext 4094 tuh....yu baca kan blog ai ibu..so yu tahu kan siapa pierre andre ituuu....SUMBER INSPIRASI kuuuu...

Share:

Lirik Hanyut – Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa


Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja
Share:

i-city dalam kenangan...

memang sangat dalam kenangannnnn...

sebab..

semua gambar adalah tidak dapat diselamatkan apabila tetibe terdelete oleh laptop ketika sedang mahu ditransfer...

oh...sangat dalam kenangan kan!!!!...

T______________T

*terpakse dengan rela hati walaupun rase macam ape mahu pergi ke I-City lagi untuk berfotogedik kerana sedang kecewa disebabkan gambar-gambar di dalam kamera itu sangatla gojes........

jangan tertipu..ini bukan di I-City...ini gambar di Sarawak tahun lepas..diletakkan di sini untuk memujuk hati yang gundah gulana disebabkan gambar di I-City itu hilang....T___________T....
Share:

October 18, 2010

Berfotogedik di Tasik Y Batu Pahat......

oh..
aku ke Batu Pahat bukan untuk berfotogedik..
tapi menghadiri kursus multimedia...
sangat besh..
dapat tahu canne nak edit gambar bagai....
yela..
aku neh kan bukan pandai sangat bab photoshop neh..
edit gambar pon gune photoscape jek..
sekali bila dapat belajar photoshop neh..
rase teruja lebeh sket..
:)

hari kedua program..
ada yang ajak aku jogging kat satu taman tuh..
tapi mane nak cekau track suit dengan kasot sukan..
mane de aku bawak segala mende tuh...

tapi bila dia bagitau..
ada dinasour besau 2 ekor!!..
tos bling bling mata aku....
yes....harus fotogedik!!!...
hahahaha..
kalau dah emang dasar fotogedik..
harusssssssss.....

mereka berjogging..
aku dok mencuci mata di situ..

lepas tuh baru la pakse mereka untuk snap gambau aku..
hikhik..



besau kan dinasour neh.....eh..korang nampak tak mane aku????... :p

mase neh aku dah terbayang kalau tetibe dinasour neh hidOp tetibe...
oh gilerrrrrrrrr......

saye serah diri neh encik dinaSouR....

aku kan pandai berlakon.......miahahaha...
semata-mata untuk fotogedik sajork naek mende alah neh...
tapi pusing kepala bila turun dari mende alah neh..
rase cem masih lagi dok kayoh...

candid yang dibuat-buat!!.. :p

tasik ini sangat besh......macam-macam ada..oh..aku sendiri tak berapa nak faham..ini Tasik Y atau Taman Y...ada orang Batu Pahat yang baca blog aku???....

Share:

Hari Isnin Sudah..Aku Di Selayang Dan Jiwa Aku Sedang Melayang....

aku dah kat selayang..
phewww..lega giler dah kembali ke selayang..
eh lega ker?..
:P

hari neh dah lapor diri pada Pengarah cawangan baru..
excited gilerrrr pagi2 nak lapor diri..
rase cem baru first time kerja kat jabatan ni...
miahahahahaha
sekali Pengarah itu suruh g minOm dulu....
macam tak biase pulek g minom pepagi kannn??...
hikhikhik..aduhai..skema kan aku...
:p
lepas dah settle lapOr diri...
aku minta tanggoh lagi sebab nak siapkan kerja sikit di cawangan lama...
T______T..

dan sudah siapkan sikit-sikit..
tapi nota serahan tugas aku tak buat lagi..
blur...
sebab banyak nau keje aku buat kat cawangan lame neh..
miahahaha..perasan..

blur sebab tak tau canne nak bagitau ape yang aku buat kat cawangan lame neh..
takkan nak senaraikan blogging,blogwalking,fesbuking,YMing n chatting segala bagai..
kalau yang itu memang aku dah laju-laju siapkan..takyah nak pk lembab2 camneh..

so dari aku blur-blur nak fikir apa senarai tugas aku kat sini..baek aku ngadap blog kejap......mencari SUMBER INSPIRASI dulu untuk mulakan kerja....eh..alasan..

*oh...sesungguhnya aku sedang blur nehhhhhhhhhhhhhhh..............
Share:

October 16, 2010

di batu pahat dari hari rabu,
tidak boleh nk update blog,
tenet xde.
opera mini yang free tu pun sudah tak free..
Eh,manede benda free kt dunia neh kan.

Nk citer ape ea.
Okeh!
Aku still kene lapor diri 18hb neh di tempat baru.
tak paham aku..
tapi xpe,kt mane2 je same kot cume agak serabot sebab tak kemas ape2 lg.
harus serabot kan..

tp alhamdullilah kt Batu Pahat neh ada sesuatu terjadi..
:)

jeng.jeng.jeng.
Share:

October 13, 2010

Lirik Menyesal – Sixth Sense

Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri

Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku

Hanya dirimu
Tulus cintaku

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku

Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku
Share:

Serius Saya Jeles Sangat Dengan Awal Ashaari Neh...

Kenapa kan...
kenapa???..
Kenapa status dia kat facebook ramai nau orang komen..
beratus-ratus pulak tuh....

dan kenapa status aku puluh-puluh je....
kenapeeeeeeeeeee?????
tacing taw ai selaku girlfriend Awal declare sendiri neh.. T__________T
huhuhuhu

erk..
tolong sedar diri sikit uitttttttttttt...
ko tuh sape kan..
miahahahahahahahah...

tapi serius aku pelik..
kenape ada orang suke nau komen status di facebook artis-artis neh...
padahal bukan artis tuh balas balik ponnnn..
tak pernah pon aku raseee dorang balas......

baek korang komen kat status aku...
kompom-kompom aku akan balasssssssssss balikkk....
:)
Share:

October 12, 2010

saya dalam keadaan tertekan neh..bukan tertekan keyboard tapi perasaan yang tertekan.....


esok kena outstation ke batu pahat..
ada kursus..

dari 13.10 hinggalah ke 17.10...
lepas tuh apa yang buat saya tertekan..

ialahhhhhhhh......

18.10 saya dah kene lapor diri ke tempat baruuuuuuuu..............

satu hape pon saye tak kemas lagi..

nota serahan tugas pon saya tak buat lagiiiiiiiiiiiiii....

jadi agak2 saya harus tertekan takkkkkkk???????????

update 04.52 petang :: tidak jadi lapor diri 18haribulan atas sebab-sebab tertentu...walawehhhhhhh....sangat kontroversi betul pertukaran aku neh!!...
Share:

Lirik For the Rest of My Life - Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
Share:

Haruskah Aku Menghormati Mereka Yang Beruniform Biru Ini Lagi????....

seriyes..
aku ada pengalaman melepak bersama mereka yang beruniform biru ini..
lagak mereka tersangatla BAGUSSSSS!!!!.....
perangai macam la mereka ini tersangatla BAEKKKKKKKKKKK!!!!!...

tapi ketahuila perangai mereka lebeh teruk dari kita ORANG AWAM ini....
mulut macam puaka............

lihat je la laporan akhbar di
Harian Metro hari ini......



MIRI: Tindakan seorang anggota polis merogol anak gadis rakan setugasnya tahun lalu, menyaksikan dia menerima ‘habuan’ lumayan apabila Mahkamah Sesyen Miri semalam menjatuhkan hukuman penjara 20 tahun serta enam sebatan selepas didapati bersalah melakukan perbuatan keji itu.


MALU...Razid menutup mukanya ketika dibawa keluar selepas dijatuhi hukuman. Konstabel Razid Jumat, 25, dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Marudi yang tidak diwakili peguam sekadar menundukkan kepala ketika Hakim Awang Krisnada Awang Mahmud membacakan hukuman ke atasnya.

Awang Krisnada dalam penghakimannya berkata, perbuatan tertuduh amat jijik terutamanya bagi seorang polis.

Beliau juga berpuas hati selepas mendengar hujah dan fakta pihak pendakwaan yang berjaya membuktikan kes ini melampaui keraguan munasabah.

“Perbuatan terkutuk kamu itu cukup tidak bertanggungjawab kerana kamu merosakkan masa depan mangsa. Hukuman ini memang wajar dikenakan sebagai pengajaran kepada anggota keselamatan lain, mahupun orang awam,” katanya.

Terdahulu, tertuduh merayu mahkamah meringankan hukumannya dengan alasan sudah bertaubat.


Dia didakwa melakukan perbuatan itu pada 30 Oktober tahun lalu di sebuah kediaman kuarters IPD Marudi kira-kira jam 4.30 pagi ketika mangsa yang berusia 20 tahun itu nyenyak tidur.

Dia didakwa menceroboh bilik mangsa menerusi tingkap sambil mengacukan pisau kepada mangsa dan mengarahkannya membuka seluar sebelum merogolnya.




Haruskah???..

boleh tak aku cakap aku benci mereka???...
Share:

October 11, 2010

jangan sangka air yang tenang tiada naga....


betul..
jangan sangka air yang tenang tiada naga..
macam aku...

diam-diam aku bukan untuk dibuli..
diam-diam aku bukan untuk dipergunakan sesuka hati..
diam-diam aku bukan untuk diperlekehkan..

aku..
tak suka bila aku diam tapi sebenarnya aku mengumpul dendam..
takot sangat....
sebab bila dah kumpul dendam...
maka sampai bila-bila susah aku nak terima orang yang memperkotak-katikkan aku..

sensitif sangat ker aku?
ntah..
mungkin..

aku tak suka rasa ini..
sangat tak suka...

dalam beberapa hari neh asik tanye housemate..
jahat sangat kan wa neh..
takleh nak memaafkan seseorang..
kenape kan?..

dulu aku minta hati batu..
bila dah dapat..
aku jadi berbatu-batu camni...

tapi bila hati aku macam dulu..
lagi la aku tak suka...

Share:

10.10.10

tarikh itu adalah semalam..
semalam aku adalah duduk di rumah sahaja..
bertemankan encik T..
encik TOILET okeh..
bukan encik TOMOK...

ulang alik ke tandas..
tak tau la ape puncanyer..
tapi mungkin sebab hari pertama peOt..

terasa kerugian di situ apabila tidak dapat mengikuti hosmet ke kenduri di sungai buloh..makan free ohhhhhhh....

lepas tuh bertemankan encik T jugak..
tapi kali neh encik T laen..
encik TIDO...

tido la aku di tarikh yang istimewa giler neh..
terasa kerugian kan disitu...

semalam jugak berlaku kemalangan negeri yang melibatkan sekurang-kurangnya 12 maut dan lebih 40 cedera dalam kemalangan membabitkan dua bas, tiga kereta dan sebuah van di Kilometer 223 Lebuh Raya Utara-Selatan dekat Pedas..

aduhai..mual aku baca berita tuh....mual sebab terbayang-bayang mayat-mayat yang katenyer ada yang putus tangan..hancur lar...T________T...

sangat keramat betul tarikh neh..
Share:

October 8, 2010

Jamuan Raya Semalam..

baru sempat nak apdet..
pagi tadi ada kebizian sedikit...

neh pon agak rase malas nak apdet...
kenapekah..kenapekah..

majlis kalau ikotkan bermula dalam jam 12.30tengahari..
tapi nan ado ha..janji melayu katakan..
jam 1.00 tengahari lebih-lebih
aku lak sampai di opis sane jam dua belas....
kebulur wehhhhhhhhh....
pewot dah start sakit2...

ini adalah contoh orang yang memang dah lapau benau...cian beliau.... :) *bOs kuuuu ini..

bersama ibu mengandung lapan bulan...... :)

ditambah dengan housemate kuuu..cik lala...

masa kami baru sampai ade buah langsat dan rambutan sajork atas meja......

lepas dah boleh serbu..aku amek ini..iaitu sOto...sangat sedap!!...


lepas tuh aku belasah yang ini pulak......miahahahahah....sangat memang tak percaya... :)....makan sajOrk..

lepas makan itu..aku makan dadih....eypp..tapi aku punye dua sajOrk..:)

akhir sekaliiiii........adalah cendoL.......hohoho..

weh....kenape aku neh..kenapeeeee.....kenapee makan sajork neh....

tolong jawabkan untuk akuuuuu.....

Share:

October 7, 2010

gelabah betol!

miahahaha.
Sape yg follow aku kt google reader tentu dapat tangkap aku de post cerita cinta gadis kilang episod 2 tapi skang aku da derafkan balik gara2 salah post episod.
Hahahaha.gelabah punye pasal terpost episod 3 punye...apekah..apekah sudah nyanyuk..

Eh korang kisah ke pasal cerita pendek buatan aku neh..lalalalala.
Share:

Lu Tak Pernah Rasa Bosan Ker?...


ini soalan yang housmate aku tanye malam tadi...
dia sangat pelik bila mengakui tidak pernah melihat aku bosan...

BOSAN di dalam ertikata ape ea dia maksudkan??..

BOSAN dengan life aku sekarang?..
kompom sesangat memang aku BOSAN..
pergi kerja balik kerja..
kalau rase nak kuar malam....aku keluar..
kalau rase nak menternak lemak...aku tido awal...

nak jugak balik rumah terus memasak..
lepas tuh teman suami makan..
suami pon terOS cakap SEDAPNYE AWAK MASAK!!...
*agak keterlaluan bagi aku yang memang agak kurang pandai masak...-_____-

nak jugak balik rumah terus amek anak kat nursery...
lepas tuh mandikan dia..
main-main dengan dia..
dan dia dengan pelatnya panggil aku IBU...
*oh..aku rindui isha!!...T______________T

tapi sungguh di tahap sekarang neh aku dah bosan dengan hidOp yang single neh...
tapi sesungguhnya jugak aku malas nak layan kebosanan ini...
hadapi dengan senyuman!....

apekah entry ini..apekah..seru aku sudah sampai ke?..miahahahahaha.......mane jejaka dari lima huruf itu ea?.. :)
:)
Share:

Tiga Hari Lepas Saya Boleh Update Laju - Laju...Tapi Hari Ini Tidak Tahu Lagi..Sebab Takut Bos Saya Lempang Saya Laju-Laju Pulak....

Tiga hari yang berlalu bagaikan sOrga...
boS tiada di OPis..
update blog pon laju-laju....

tapi hari ini..
tidak tahu lagi bagaimana....

sebab..
bos saye sudah ada!!!!....

kalau dia ada...
berkemungkinan kebizian akan melanda...
berkemungkinan tak sempat nak taip tajuk..bos dah panggil....
berkemungkinan baru je nak taip huruf pertama..dia dah panggil...
dia memang suka panggil saya..
mungkin nak suruh saya exercise bangun duduk bangun duduk..
terima kasih bos sebab benarkan saya "bersenam" dalam opis.....

sO sila belajar untuk rindui saya!!...



eyp..today de jamuan raya di opis!!yummy!!..

Share:

October 6, 2010

Cinta Gadis Kilang


Pernah ada rasa cinta antara kita
kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh bintangku

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu

oh kekasih

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu

oh kekasih

pernah ada rasa cinta antara kita
kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh bintangku
jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu

kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh kekasih

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"oit..rineh de helper baru masuk.."

"so?..."..

"chett..berlagak ko ea.."..

wahaha..malas tol aku nak layan mamat sorang neh..kalau layan memang aku tak siap hourly report neh..dah lar mesin banyak jalan...

tp...wut?...helper?..oh..dah mula dah bunga-bunga ros blink2 atas kepale....walaweh..kompom akan ada mamat hensem..

lalalalala...tetibe....berdegunggg...dang dung chuii...haiks..pandai2 je wat munyik macam itu...tipu!...

ye...kertas hourly report aku ke mane...barang nak hantar qc dah ke mane..

haisyoh....sape nak buat re check balik neh..

ko?..assalamualaikum je la...

"bro..nape neh bro...mata kat depaaannn laaa brooo......"...

erk..encem la mamat neh.......

"sory...sory..tak sengaja........"...

"ye...sory boleh naek lori kat depan tuh..minta kunci kat apek depan tuh okeh...!"

erk..hensem laaaa......bunga-bunga sudah blink2 kat atas kepale neh....kalah awal ashaari hensem dia...waaa......dah mula berkhayal puk pang atas pelamen....waaa....

ah..sadap u eyca...-_________-

mane doraemon...minta kembalikan dia ke zaman sekarang...

pling...ouch..okeh!..

"okeh..takpe..saye maafkan...helper baru ea?.."..

"yup...saye minta diri dulu...minta maaf banyak2.."...


akan bersambung kalau rajin..boleh?.. :)
Share:

Saya Rasa Nak Membebel Tapi Saya Tak Tau Nak Bebel Apa....


ye..
Mao Membebel..
tapi tak tahu nak membebel ape...

hari ini takde buat kerja langsong..
apekah?
bukan hari neh..
semalam pon yer..

bos baru je masok opis tengahari neh..
siap sedia je la terima arahan..
phewwwwww....

okeh..seriyes takde idea nak membebel...

terima sms dari seseorang..

"KAMU JAHAT"..

tetibe nak nyanyi lagu STACY iaitu JAHAT...

Jahat ker aku?...jahat la kot kan sampai ada orang sms macam neh...kang tetibe menafikan kang..kata aku perasan sendiri...ye...aku ngaku memang aku JAHAT...biarla dia je tau kenapa dia cakap aku JAHAT....sering kali tak tunai ape yang aku cakap kot.....seringkali "berhutang" kata-kata dengan dia....taknak komen banyak2 dalam blog sebab aku tau dia tuh baca blog neh.....SELAMAT MEMBACA KAMU!!!.... -_______-

SAYA SANGAT JAHAT!!..

kahkahkah.kenape dengan entry aku neh....emO sebab lapau kot!!!...
Share:

Slot Akasia Chinta Vs Slot Lestary Asmara

dulu masa ada astro..nak nengok tv pon rasenyer tak de la sangat..sejak takde astro kat umah neh..bukan men rajen lak ngadap cerita bersiri...kalau dulu.......tanyela..memang sumpah aku takkan tengok sebab lotih oh layan cerita bersiri neh.....

tapiiiiiiiiii.....


tapi sekarang neh aku la orang yang akan duduk depan tv setiap hari Isnin hingga Khamis , 6.30 petang - 7.30 malam mengadap cerita Chinta...walaupun pada mulanya...malas gilos sebab ada
fasha sendat sandha....skang neh ku ketepikan kisah hot fasha sandha demi untuk menghayati cerita neh...

semalam dah bermula kisah dia di Kuala Lumpur.....kita nantikan la kisah CHINTA seterusnya yang seolah-olah menyalahkan takdir ALLAH...

kengkawan, ingatla..apa yang terjadi adalah di atas kehendakNYA..apa yang berlaku semuanya akan ada hikmah..jangan sesekali menyalahkan TAKDIR....kita akan nampak PELANGI satu hari nanti walaupun ketika ini HUJAN membasahi....eceh..pakai hentam je ayat2 aku neh....


Cerita kedua yang aku tunggu sangat-sangat setiap minggu adalah cerita ASMARA!!...woW...sangat hensem oh mamat neh....SHAZ JAZLE namenyer...tapi tatapppp tidak boleh lawan AWAL ASHAARI.....haha..nak jugek AWAL ASHAARI tuh....jangan tanye kenapa aku suke AWAL ASHAARI sebab aku sendiri pon tak tau sebab ape..maybe sebab AURA dia... herOinnyer pulak FAEZAH ELAI.....agak cantik....tapi disebabkan dalam drama neh dia agak kerek..so macam aku tak berminat la sangat...huahaua....dah name pempuan..harusla takdOp nak minat pelakon perempuan sangat..... *_____________*

oh..otak aku dah tepu dah...tak tau dah nak cerita tentang drama ASMARA neh...huahauha..maapkan yerp..sebab aku bukan seorang pencerita yang baek...tapi cerita ASMARA ini macam cerita dalam novel sajOrk..mula-mula benci lepas tuh suka.....lepas tuh akan adalah rintangan bagai-bagai......

tapi aku sukeeeeeeeeeee.......................

jom layannnnnn cerita neh sekurang-kurangya korang takdela merayap malam-malam..hikhik..tetibe je bagi nasihat kesosialan.....

Share:

Yippa...Cek Kedua Nuffnang Sudah Sampai...Jom Berjimba-Jimba!!...



eh..tidak boleh berjimba-jimba kerana Orangeku akan menyambut ulangtahun kelahiran yang pertama awal November ini.....sob..sob..sOb...duit ini untukmu Orange... -_____-

Cek ini aku terima semalam....tapi belum ditunaikan lagi....sangat malas mau pergi bank....korang tolong boleh?...hikhik...

TERIMA KASIH
NUFFNANG!!..
Share:

October 5, 2010

Perlu Ke Bersedih Bila Kehilangan Seseorang Yang Pernah Mengaku Sayangkan Kita???



eh kenape tetibe je kan aku rajin sangat nak buat entry tentang ini..entah lah...mungkin sebab sejak dua menjak neh ramai kengkawan aku yang mengalami kes putus cinta lalu bersedih......

kenape kan kita harus bersedih T___________T apabila tali cinta yang cube kita simpul putus di tengah jalan????...perlu ke untuk terus bersedih?..

uffffff....bak kata orang..tak mengalami memang akan cakap bongkak macam aku neh....haippppppppp....aku pernah merasai bagaimana
hati ini keceper... sangat sedeh okeh selama setahun sembilan bulan mengharap pada dia tapi apa pon tiada....tapi alhamdullilah kesedihan aku tak lame...cukup la tiga empat hari seminggu kot..tak perlu berbulan-bulan untuk meratapi hati yang disakiti ini.....

untuk ape kan?..kita disini mengalir air mata tapi dia disane rileks jek...siap boleh happy kot dengan chentahati baru.......jangan terlalu melayan perasaan yang akhirnye boleh memakan diri.....

haiksss..sebab tuh aku sangat pelik bila lihat kengkawan aku yang merana dan meratapi kisah cinta yang tak kesampaian sampai berbulan-bulan....tolong kuat la kengkawanku..tidak perlu untuk kamu terus rasakan sakit itu sangat lama..cukup-cukup la kita membuang masa,membuang air mata untuk si dia yang tidak pernah menghargai kasih sayang yang pernah kita hulur pada dia...

cuba muhasabahkan diri bahawa jodoh kamu tidak tertulis dengan dia disebabkan ada lagi insan yang lebih baik dari dia yang akan dapat menjaga kamu hingga akhir hayat.......sO no nid untuk sedeh-sedeh bagai neh.....chaiyOrk..chaiyOrk..

cuba fikir
kenape ALLAH mahu kita ditemukan dengan orang yang salah sebelum kita jumpe dengan si dia yang sebenar-benarnya...

Share:

Makan Malam Di Steak House Kampung Baru

Semalam aku buat status di Facebook yang aku merindui Kampung Baru..
Siyes..tak tiPooo..memang aku merindui kampung halaman tercinta di Melaka nun..
rindu kat bonda sebenarnya....T_______T

maka dengan alasan tak logiknye merindui kampong lalu pergi makan di kampung baru kuala lumpur adalah sangat macam ape kan...

takpela...asalkan name dekat same..kononnyer terubat sikitla rindu-rinduan neh...walaupun dalam hatiku sendiri cakap memang aku tak boleh terima kalau kampung aku itu di Kampung Baru Kuala Lumpur..sangat padat oh kawasannyer...semak kepale otak...


Chop N Steak House

meja number 45 *____*

sizzling chicken...yummmy....

&
aku yang dah semakin tembam....

Share:

Lirik Aku Atau Dia : Nubhan



Tak dalamkah
Cinta dalam hatiku
Dah berbunga hidupku
Bersamamu aku setia

Tapi kini
Kau telah tajamkan duri
Menduakan cintaku
Yang telah lama ini


Ku cuba
Untuk bertahan
Tapi perih hati ini

Chorus
Pilih aku atau dia
Tinggalkan ku bila kau ingin bersamanya
Pilih aku atau dia
Tinggalkan ku bila kau ingin bersamanya

Ulang Chorus

Kan ku tetap kan setia padamu
Jika kau mampu tinggalkan dirinya
Kan ku tetap kan setia padamu
Jika kau mampu tinggalkan dirinya
Share: