Followers

August 18, 2010

Kuih Raya..Buat Sendiri Or Tunjuk-Tunjuk?..

hari tuh balik kampong..tetibe je mak berkeinginan untuk buat kuih sepit...walaweh......tobat aku dibuatnyer....tetibe terbayangkan kepanasan dan kehausan tekak yang akan melanda.....hanye orang yang punyai keimanan kuat sahaje mampu buat kuih sepit neh....huhu..ye la sangat...serik wooo....mmg dah lame gile tak buat kuih sepit neh...sejak arwah abah takde, kami dah tak buat kuih sepit neh..:(

dan......

aku sebenarnye telah mengorder 4 jenis kuih......order sajoRk...takde mase ah nak buat kuih neh.....blik kampong pon pasneh adalah beberapa hari sebelum raye....takkan nak biarkan mak buat sorang2 kat kampong..haiks..adalah tidak baek...


2 jenis biskut telah diorder di kawan sekolah...dia neh buat biskut bukan untuk hari raye je...klu bukan raye pun..dia still buat...eh..dia juga ambil tempahan untuk kek cokelat...korang boleh la pergi ke blog beliau.. ---> http://tin2chocfever.blogspot.com

1 lagi biskut,aku order kat mysis..order kuih suji..yummy..memang minat giler kuih neh.....kalau nak nengok biskut ape yang dijual oleh mysis..sila la click sini --- > datindee

dan lagi satuuuuuu....adalah kuih popia kecik2 yang disalut dengan horlick,nestum dan gula.......aku pon tak tau kuih ape...tapi kuih ini dibuat oleh hsmet aku....sekarang neh pon dia still amek order lagi....kalau nak sebelum raye pon boleh....sedap okeh...sekarang neh, bila dia siapkan order untuk orang yang nak cepat..msti aku tolong sikit-sikit..lepas tuh aku makan sikit2....hehehehehe.....amik syarat je tuh tolong...padahal nak perabehkan kuih tuh... :)

haiks...tengah fikir lagi neh..nak order biskut ape..takkan la 4 jenis je dah cukup.....haiks...tengah fikir gak neh...ada tak BONUS untuk tahun 2010 neh......ada tak kengkawan?.... :p
Share:

0 komen: