July 8, 2010

dari seorang kakak untuk seorang adik.......

selamat malam!!...
malam neh saje nak bebel sikit-sikit....tapi sikit ker?..hikhik....erm..canne nak mulakan ea...

tentang seorang insan neh....perempuan @ wanita @ gegurl...hmm..dah lame perhatikan beliau sejak dari pertama kali nampak beliau...beliau punyai wajah yang cantik...ada iras iras farah breep-breep...suke tengok beliau....sebab sesetengah perempuan miliki paras yang cantik tapi perangai agak so so..tapi beliau neh perfect bagi aku...dilengkapi dengan peribadi yang indah.....

tetapi...........ada tetapi tuh...:)...selalu baca kat status di facebook beliau yang beliau punyai seribu satu masalah.....lepas satu...satu masalah datang...tidak pernah lekang dari hidOp beliau...sampaikan aku tertanye-tanye...takkan la wanita secantik beliau seringkali dihadapkan dengan pelbagai masalah........sumpah aku tak percaye!!!..sayang sangat5..

ish..ape yang aku merepek neh kan..tapi seriyes....dalam kepale aku selalu tertanye-tanye..kenape dugaan selalu ada dalam hidup beliau....

ini untuk beliau -> dik...akak selalu tertanye-tanye..kenapa dugaan datang tak henti-henti pada adik...kadang-kadang nak je komen kat status adik...tapi akak sendiri tak dapat nak luahkan ape yang akak rase bila baca status-status adik kat facebook...dulu, bila adik asek apdet status yang diri adik asik ditimpa masalah..akak rase macam tak percaye yang wanita secantik adik neh diduga dengan pelbagai masalah...tapi bila satu tika..adik luahkan kat akak...akak rase...Ya ALLAH.....kuatnyer adik hadapi dugaan yang tak henti-henti nih....tahniah dik..bukan mudah untuk jadi kuat seperti adik..kalau akak...rasenyer..dah terjelepuk..tersungkur jatuh...sekarang pon adik ditimpa dugaan lagi kan...hurm...kuatkan hati dik..fikir untuk mase depan adik..jangan layan sangat perasaan dan rase yang ada dalam hati...doakan emak cepat sembuh ea..jangan tunjukkan yang adik lemah depan mak...sebab adik adalah kekuatan mak.....bersabarla dalam menghadapi kehidupan okeh...kita ada bahagian kita masing-masing dalam dunia neh....mungkin suatu masa nanti, adik akan dilimpahkan kebahagian yang adik sendiri tidak sangka.... :).. Jaga Diri....Kerja Elok-Elok.... :).akak selalu ada if adik nak kongsi ape-ape walaupun kita tak rapat........
Share:

2 komen:

Khairunnisa' said...

Semoga apa yang beliau tengah tempuhi itu dipermudahkan oleh Allah SWT. Insha'Allah.

Keep on praying.

sI tEDI said...

semoga tuhan kuatkan hati dia terima dugaan!