June 15, 2010

sekarang sudah berdua...........


sekarang aku dah tinggal berdua aje..
lagi sorang housemate sudah melangsongkan perkahwinan..
sangat tidak menunggu aku..
sangat melangkah bendul..
mane janji manismu untuk menaiki pelamen bersama2???...

kami dah tinggal bersama selama 4 taun..
jangkamasa yang lame kan..
dia sangat la okeh..
even kadang2 aku de rase tak berkenan..
ala..manusia tak semua perfect kan..

tp bagi aku..
dia la housemate yang paling ngam ho..
nangesh same..gelak same2..
gelak-gelak sampai satu blok bleh dengar....

kalau pemalas pon same2..
sampai rumah bersepah pon bleh lagi melengkau same2...

kalau tang rajin je tak same..
selalu sangat time aku rajin..dia malas...
time dia rajin..aku sedang enak membongkang dalam bilik...
tapi itu tak penah membuatkan kami nak busuk ati sesame sendiri....

kelakar bila tingat first time jumpe dia..
bleh buat gelak je bila dia cerita balik..
dia cakap muka aku garang..
sangat takut nak duduk serumah..
muka lagi sorang tuh lembut jek...
tp yang buat hal adalah si muka lembut..
dan aku jugak yang kekal bersama dia..
tuh sebab orang kata jgn nilai orang dari pandangan pertama...

tapi sekarang..
dia dah kawen....
dah tentu kene tinggalkan aku...
amat bahye klu kene angkot aku sekali..
kompom hubby dia kene sebut name aku sekali semasa beliau
akad nikah tempohari..
ouch!!

sedeh giler rasenyer...
dah la banyak barang2 dia kat rumah itu..
dah kelihatan rumahku seperti rumah kosong yang ditinggalkan...
*oh..sedih kerana ape neh yer...kerana tiada barang lagi ker or housemate yang berpindah?... :)

dan sangat sadis bila tV ku sudah tiada siaran astro..
tiada lagi akademi fantasia tahun depan..
tiada lagi iman muda untuk tontonan aku..
yeah..suke NURI..haha..tetibe...

wah...4 tahun...
tak sangka leh bertahan dengan housemate selame itu...

haiks...akak sayang ko tau nOr..

Share:

2 komen:

dee ridzuan said...

sabau laa donat...mana tau ti dapat yang sama ngan nor ke? erm...

deatH_luVer said...

hurm..tuh la kak..
ngah mencari slow2 neh...
awal bulan julai t nak amek orang baru...