Followers

June 30, 2010

2 Hari Bagai Nak Gila Sebab GengBlogger...

syukur alhamdullilah..
tak sempat nak isi borang tanjung rambutan..
aku dah stabil balik...hahah..

neh ha..
itu GENGBLOGGER la buat aku gile..
nak sign in pon susah..
nak ping blog pon apatah lagi...

ish..
nampak sangat mengharap kat GB jek....
:p

petang tadi baru jek dapat camne cara nak ping blog kat GB..
alhamdullilah...

click sini untuk sonangkan ping blog :
GENGBLOGGER
dan
aku ada tempat baru untuk ping blog..
Share:

Tak Sayang Nyawa....ish...Park Yong-Ha Bunuh Diri ( Winter Sonata )



ke stress jadi artis neh sampai bunuh diri????...

senangnyer dia tentukan nak mati bila..terus bunuh diri..tak sayang ape yang dia dah ada...dah puas hidOp agaknyer...

SEOUL, 30 JUN 2010: Pelakon drama bersiri Winter Sonata, Park Yong-Ha ditemui mati tidak bernyawa di kediamannya di Nonhyung-dong, Seoul. Pihak polis percaya, Park mati akibat bunuh diri. Tubuh Park telah ditemui sekitar jam 5.30 pagi (waktu tempatan di sana) hari ini, oleh ibunya sendiri.

Laporan Yonhap News hari ini menyebut, keluarganya mendakwa sebelum membunuh diri, aktor dan penyanyi top Korea Selatan sempat mengirimkan SMS kepada ayahnya yang sedang bertarung dengan sakit kanser perut.

SMS yang dihantar itu berbunyi: "I'm Sorry. I'm Sorry".

Park yang kini berusia 33 tahun bagaimanapun tidak meninggalkan sebarang surat perpisahan.

Menurut pihak polis Metropolitan Seoul pula, Park telah membunuh diri dengan menggantungkan dirinya menggunakan kabel charger telefon bimbit. Namun, motif di sebalik tindakannya membunuh diri itu masih tidak diketahui lagi.

Hingga saat ini, pihak polis masih lagi melakukan penyelidikan lebih lanjut tentang tragedi yang mengejutkan itu.

Park memulakan kerjaya seninya bermula pada tahun 1994. Namun, namanya mula meningkat naik di Korea dan Jepun setelah dia membintangi drama bersiri Winter Sonata pada 2002.

Lanjutan daripada itu, Park turut membintangi 3 buah filem. Yang terakhir adalah The Scam yang telah ditayangkan pada 2009.

Tidak hanya setakat itu, Park juga popular sebagai penyanyi. Selain melancarkan beberapa album di Kora dan Jepun, dia juga pernah memenangi beberapa anugerah seperti Japan Gold Disc Awards bagi kategori Artis Asian Terbaik, Lagu Sepanjang Tahun serta Anugerah Istimewa Japan-Korea Friendship Year 2005.

Dengan kematian Park yang tidak diduga itu, banyak pihak telah menyuarakan rasa khuatir mereka terhadap kes bunuh diri di Korea Selatan. Ini kerana, negara tersebut telah mencatatkan kadar kes bunuh diri yang semakin meninggat sejak beberapa tahun kebekalakangan ini.

Pada 2 Oktober 2008, artis terkenal Choi Jin-Sil juga ditemui telah menggantungkan diri di bilik mandi rumahnya.Sebelum itu, pada 8 September 2008, suaminya, Ahn Jae-hwan yang merupakan pelawak terkenal ditemui mati di dalam keretanya.

Tubuh Choi Jin-Sil telah ditemui oleh adik lelakinya, Choi Jin-yeong. Dia yang turut melibatkan diri sebagai aktor dan penyanyi kemudian telah mengambil keputusan untuk membunuh diri pula pada 29 Mac lalu.

Kematian Choi Jin-yeong itu dipercayai berpunca akibat daripada rasa tekanan dan depresi setelah kematian kakak tersayangnya.



berita dan gambar dari : murai.com
Share:

Saya Sudah Dapat Housemate...Yippaaaaaaaaa.....

dengan ini diumumkan iklan yang pernah dibuat di entry ini ---> Rakan Serumah Di Cari

dan iklan yang pernah dibuat di Blog
Kak Jie

dan iklan yang pernah dibuat di FACEBOOK...

dan iklan yang pernah dibuat di
OLX

adalah DITUTUP!!!...

eceh..cam bukak tender je... :p

aku dah jumpe dah rakan serumah yang dicari..

nak tau siape?...

nantila aku apdet kan...

::mengiklan bagai nak rak..tapi yang dicari rupanya dekat di mata::

Selepas menunggu hampir 10 hari tiada feedback dari sesiapa..kami buat keputusan untuk mengoffer pada housemate baru neh...dan alhamdullilah dia nak menyewa bersama....
tetapi bila dah close tender..humangaihhhhhhhh..ade 3 orang yang bertanye...huhuhu..minta maaf yer...
Share:

Trifle Peach - Resepi dari Kak Jie..

hari tuh sebok sangat nak tau resepi puding berkuah..

selepas itu Kak Jie de bagi resepi Trifle Peach..
sangat teruja nak buat..
nak rase macam mane kesedapan Trifle Peach tuh...

disebabkan buhsan tak tau nak buat ape kat kampong weekend yang baru berlalu neh....
so amek kesempatan la buat Trifle Peach..

nak cari swiss roll yang pandan..tp tak jumpe..jumpe yang cokelat sahaja..pasrah jek....:)

atas swiss roll tuh tabur buah peach yang dipotong kecil2...sangat tak sepekah kan keje anak dara...

gambar kat atas ni adalah apabila agar-agar dituang ke atas swiss roll dan peach..da macam kembang-kembang kan swiss roll tuh.... gambar pon kembang-kembang sebab tangan kembang-kembang membuat sorang2 je...huh..alasan.. :p

ketepikan swiss roll yang dah dicurah agar-agar....dan disejukkan dahulu.....

sementara itu...eceh..ayat macam chef terkenal...hikhikhik.....okeh..sementara swiss roll disejukkan.....


kacau 1 cawan tepung kastard + 2 tin susu cair + 1/2 cawan gula di atas api yang perlahan...

Menurut Kak Jie..kene kacau sampai berkilat...tapi agaknyer sebab mmg tak sabar..kejap je dah rase berkilat tp idoknyer nampak berkilat bila dituang ke atas swiss roll tadi tuh....

so bila tak berkilat...jadilah seperti di bawah..sangat tak santek..ish...lepas neh kene bersabar sampai nampak berkilat....

Mak Cakap = Sedap

Kak Chik Cakap = Sedap

Adik Lelaki = Ye O O je ko nak buat buat kuih ini..[chaitttttt...]

Anak Buah = Sedap..Sedap...Sedap...

Kak Lang Cakap = eh..sedapnyer..ko beli dekat mane... [eh hello..buat sendiri okeh]

Kak Lang Cakap Lagi = okeh..nanti boleh buat lagiiiii...

Aku Cakap Sendiri = yahooooooooooo..dah boleh kahwennnnnnnn......[dush!!!!..dush!!!!]

okeh cukup dengan perasaan yang memerasan.....

kalau tak paham dengan ayat - ayat tunggang terbalek aku neh..apekata pergi ke blog Kak Jie untuk melihat resepi... Trifle Peach.. serta melihat gambar yang sepekah sikit...hikhik....

Share:

Dating Yuslina..


Dating di sini ada 2 maksud...

satu

Dating - Datin iaitu loghat orang terengganu....
kiranya dimaksudkan ialah Datin Yuslina...oh..bila nak dapat title Datin neh??

dua

Dating - Perjumpaan dengan seseorang...
hohoho....mao skodeng yer aku dating dengan siapa...

ada 7 entry berkaitan dating..
sikit kan?..
:p

Share:

Bakal Pengantin Yang Banyak Cekadak....

butiran sms dari adiek_galcute
[psttt : aku ubah sikit2...hahahaha]

ini adalah gambar mase beliau bertunang..

bonda pun dah bagitau beberapa kali tentang beliau yang mahu berkahwin Julai ini..
lepas tuh dapat sms dari adiek_galcute...

DIWAJIBKAN BAWAK KAMERA?????...
hoh..sangat manyak cekadak ko ea dara!!...
perasan femes gile bagai ko ea...
ape ko hengat ko bajet artis ke?...
siti kawen pon tak demand macam ko tau tak?

chaittt...
tetibe lak nak bebel...
:p

gile teruja dapat tahu beliau nak berkahwen....

tetapi...son..sob...sob...

sory dear..
tak dapat nak menghadiri majlis ko..
aku kene oustation ke Kota Bahru!!!!!!!!!!

orang makan nasi minyak..aku make budu...huhuhu

pape pon..
ini becoming wish dari aku..

Selamat Pengantin Baru..
Semoga Kekal Hingga Nafas Terakhir Kalian Berdua..
Jangan Kasar-Kasar Sangat Dara....
Cube Jadi Isteri Yang Lemah Lembut..

*aku cabar ko....hahaha..

:: adiek, harapkan dak angah baca memang la dia takkan baca..ko tolong sampaikan ea...nasib baik aku g majlis tunang dia...kalau tak....mesti aku serba salah ::
Share:

June 29, 2010

Hari Update Lelaju Sedunia

Semalam mood tak berapa nak okeh..

Hari ini pengapdetan secara banyak-banyak berlaku...

Esok...terkulat-kulat la mencari idea balik..

Giler tamak nak keluarkan semua jugak hari ini..

Terasa cam nak ceritakan ape yang berlaku semalam..tapi macam dah tak sesuai sekarang neh.......dulu boleh je laju2 luahkan ape yang terpendam..sekarang neh pon macam nak laju-laju luahkan tetapi MALU!!...taknak emo-emo sangat bab hal personal kat blog.....

apa sudah jadi dengan GB ea?..
sangat macam tunggang terbalek..
langsong takleh nak sign in..
: kompius :
Share:

Justin Bieber Feat Jaden Smith : Never Say Never

See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It's my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I'm strong enough to climb the highest tower.
And I'm fast enough to run across the sea.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

Here we go!
Guess who?
JSmith and Jb!
I gotcha lil bro.
I can handle him.
Hold up, aight?
I can handle him.

Now he's bigger than me,
Taller than me.
And he's older than me,
And stronger than me.
And his arms a little bit longer than me.
But he ain't on a JB song with me!

I be trying a chill
They be trying to side with the thrill.
No pun intended, was raised by the power of Will.

Like Luke with the force, when push comes to shove.
Like Cobe with the 4th, ice water with blood.

I gotta be the best, and yes
We're the flyest.
Like David and Goliath,
I conquered the giant.
So now I got the world in my hand,
I was born from two stars
So the moon's where I land.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

::suke gile tang lirik yang aku bold kan tuh...switt je muka jaden...
Share:

SIC : UiTM Tawar Pengajian percuma Kepada Pekerja Tidak Mampu


SHAH ALAM 28 Jun – Golongan pekerja yang berminat untuk mendapatkan pendidikan tinggi namun tidak berkemampuan kini berpeluang berbuat demikian di Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, pengajian secara percuma itu akan ditawarkan pada masa terdekat dan pelajar akan mengikutinya menerusi program pengajian jarak jauh dan luar kampus di semua kampus UiTM.

“Tawaran ini merupakan satu tanggungjawab sosial (CSR) UiTM yang diusahakan sendiri oleh universiti itu melalui program Mengubah Destini Anak Bangsa,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Pertemuan dengan Penuntut Baru UiTM, di sini hari ini.

Khaled berkata tawaran itu adalah untuk semua peringkat umur.

Mereka yang berminat akan mengikuti satu program pengajian khas sebelum diserapkan ke peringkat diploma bagi mengikuti kursus bersesuaian pada semester berikutnya bergantung kepada keputusan yang dicapai, kata beliau.

Katanya maklumat lanjut mengenai tawaran pengajian itu boleh didapati menerusi iklan yang akan disiarkan oleh UiTM.

Di bawah program CSR yang sama juga, Khaled berkata, UiTM telah mengambil kira-kira 5,000 penuntut daripada anak golongan miskin yang tidak mendapat keputusan cemerlang bagi mengikuti pengajian pradiploma.

“Kesemua mereka dipilih akan ditempatkan di semua kampus UiTM dan akan mengikuti pengajian peringkat pradiploma selama enam bulan secara percuma,” katanya.

Khaled berkata, mereka yang mendapat keputusan cemerlang akan ditawarkan pengajian peringkat diploma mengikut bidang bersesuaian.

Seramai 60,000 penuntut baru UiTM mendaftar untuk mengkuti pengajian pada sesi pengajian kali ini.

Khaled turut meminta universiti lain terutama universiti swasta memberikan biasiswa membantu mereka yang tidak berkemampuan. – BERNAMA



sumber : Utusan Malaysia

Share:

trend ker sekarang?

orang berkahwin punyai skandal?
orang yang sudah bertunang pun punyai skandal jugak??..

btw...bukan nak cerita ape...tapi sedikit terkilan bila mengetahui yang sahabatku ini sedang angau dek cinta tunangan orang....

bila mengetahui beliau bercinta..maka kami sebagai kawan sangat5 berasa gembira..ye la...umur pun dah lanjut....jadi ape mau fikir.... sudah ada calon kan..apalagi..hantarin cincin!!...

tapi bila tahu beliau angau bercinta dengan tunangan orang..aku rase..haiks....meh la amek aku je jadi bini ko jek...hikhik...tetibe offer diri...kesian sebenarnye... :(


*tergiang-giang lagu KU TUNGGU JANDAMU - IRWANSYAH



Share:

Bila Facebook Sudah Dikawal Penggunaannya..

  • nak ping blog kat gengblogger adalah tidak boleh!!!...sadis
  • nak harapkan broadband adalah sangat mengecewakan..sangat lembab!!..sadis
  • sangat boring ketika berada di pejabat!!!sudah menguap banyak kali hingga rasa nak amek kunci kete dan terus balik ke tingkat 12 di selayang height itu...sadis

ye...aku pun tak tahu kenapa jabatan aku mengawal penggunaan Facebook ketika waktu bekerja...[Facebook hanya boleh dilayari ketika waktu rehat tengahari dan selepas waktu pejabat].......mungkin disebabkan ada kemelampauan aksi sesetengah kakitangan yang ketagihan facebook sampai mengabaikan kerja....nak kata Facebook disekat supaya untuk meningkatkan kelajuan internet...lagi bertambah TENAT adalah..haiks....

*ini entry pasrah..yang seolah2 tidak dapat menerima kenapa FACEBOOK dikawal penggunaannya di pejabat... hikhikhik

Share:

Cerita Sukaneka..

mula-mula kita nengok dulu gambar den yang perasan kecik tuh..padahal dok sorok sebelah badan kat tiang...huhuhu

wajah-wajah keriangan nak bersukaneka...hahaha..ish..tak sangka mak mentua aku pandai berposing...opssss.. :p

ini pulak adalah acara phua chu kang...
pakai kasot kuning neh...

lepas tuh kasik masuk itu air dalam kasot...huhu..agak kelaka time neh..ada peserta yang terjatoh masuk ke kolam....huhu..tak sanggop nak upload pixa dia kat sini..menjaga maruah orang..hehehehe...
lepas tuh curah dalam baldi yang disediakan..giler banyak awek sorang neh dapat cedok air....kaki kurus senang air nak masok..cube aku...setengah pon tak dapek... :P


nampak tak..nampak tak saye kat situ.....berbaju hitam..bertudung pink....:)

inilah gambar yang blur hari tu... :p..
giler cute kan aku....
hahahah..

opsss...
Share:

June 28, 2010

Doakan Saya...

ex bf aku ada disini..
menghilangkan diri dari kerja dan family..

dan aku jadi sasaran..

doa2kanla...
semoga aku selamat dan masih lagi berblog esok pagi...

*perasaan dalam ini sedang berlawan hebat..terlalu hebat....ingin meluahkan tetapi..........
Share:

June 26, 2010

Dating Bersama Bonda....


Disebabkan kali ini cuma aku sahaja yang balik ke kampong tanpe family isha..
so maka berdating-datingla aku dengan bonda..

hari ini cuma masak untuk adik sahaja..lepas itu aku berdating-datingan dengan bonda di Masjid Tanah..

Syukur..sejak punyai Orange..bonda bagaikan senang untuk diajak ke mane-mane sahaja..malah kadang-kadang bonda yang mengajak aku ke mane-mane...sangat tidak percaye!...

Arah tuju yang pertama adalah untuk mencari klinik pergigian di masjid tanah...selepas itu kami berjalan-jalan sekejap di sekitar bandar masjid tanah...

singgah di kedai makan....heeeeeeeee..seriyesly..bonda memang jarang makan kat luar...jarang sangat..rasenyer sepanjang beliau hidup 60 tahun...tak habis jari tangan untuk mengira berapa kali bonda makan di luar...

bonda makan mee goreng basah...gile mabeleh...udang sangat banyak...


aku pulak order nasi goreng USA....tapi macam nasi goreng paprik..layankan ajek kan......

besh je nengok bonda makan...abesss...alhamdullilah..

selepas makan..kami pulang..

dan.

tiba - tiba jam 9.00 malam..sangat terase nak makan..so cakap dengan Bonda nak pergi pasar malam...n menakjubkan...bonda nak ikut sekali..........apekah ini?...tak pernah2 bonda pergi pasar malam seumur hidop bonda...bagi bonda, pasar malam adalah tempat yang paling tak selesa dan boleh mengundang maksiat kerana bersesak-sesak dan bergesel-gesel antara lelaki dan perempuan...

nasib baik pasar malam ketika itu tak ramai orang...takdela bonda rasa tak selesa sangat...

beli bahan2 untuk sarapan pagi besok..n rembat durian lagik...hikhik..bersiap sedia untuk demam yer yuslina!!....

**mesti rindui saat-saat ini ...berdua - duaan dengan bonda tercinta.....

Share:

Nak Tahu Kenapa Saya Tidak Pernah Senyum Yang Menampakkan Gigi?..


sangat panjang kan tajuk entry kali ini...

huh...mengeluh panjang..
gigi aku tak santek!!...

itu jawapannyer..

sangat tak santek...

so..sekarang sedang berkira-kira mao membuat sesuatu pada gigi..
bukan nk buat braces...

pada mulanya bercita-cita nak tanam gigi (implant)..
dah siap search segala bagai...
dan siap search hukum tanam gigi...
hukumnya adalah harus yer kengkawan..
tidak payah untuk mencabut kembali if meninggal..

dah beberapa hari ini sibuk mencari di internet tentang tanam gigi (implant)...

oh..rupanya tanam gigi adalah sangat mahal!!
*bagi orang tidak mempunyai duit sangat..itu adalah sangat mahal..

tapi sekarang sedang melihat satu lagi cara iaitu jambatan gigi(bridges)...
macam agak murah...
*murah-murah pun beratus jugak....

tadi sudah pergi survey di masjid tanah untuk tanam gigi sahaja..
memang tiada..
dan terpandang di Klinik Pergigian Faizal..
ada untuk jambatan gigi..
tapi masa tuh tak tahu sangat tentang jambatan gigi (bridges)..
*OMG..kalau tak..mesti aku dah berdesup2 tanye pada doktor tersebut...

minta tolong : ada tak sesiapa yang tahu klinik pergigian di area Kuala Lumpur dan Selangor yang menawarkan perkhidmatan jambatan gigi (bridges) ini...sila info aku okeh!!..

notakasihan : ada tak mane2 agensi yang nak grooming aku neh dari A to Z....percuma dari A - Z....(ye kasi lepuk sikit ini kepale..zaman skrg mane ada mende free kan?)
Share:

June 25, 2010

Sudah Kurangkan Makan...Tapi Saya Masih Begini Lagi..... :(




48.6 untuk mendapat berat badan yang ideal????

ah..entah bile....

tapi ada kawan aku telah hilang sebanyak 16 kg dalam masa 3 bulan dengan diet yang disarankan oleh doctor....

nak tau ape menu diet beliau??

HIGH PROTEIN DIET

TO AVOID SUGAR(CAKES,SOFT DRINKS,FRUITS,KUIH)
OILY/DEEP FRIED,CARBOHYDRATES(RICES,NOODLES,BISCUITS,
BREADS)...
NO ICE/COLD WATER...LESS SALTY
BREAKFAST ONE CUP OF SKIM MILK LOW FAT MILK
1 OR 2 HARD BOILED EGG OR SCRAMBLE EGG OR 3 SAUSAGES

DRINK ONE LARGE GLASS OF WATER

LUNCH ANY AMOUNT OF VEGETABLE OR SALAD WITH NO DRESSING OR
YONG TOW FOO OR STEAM CHICKEN OR FISH BALL SOUP


DRINK ONE LARGE GLASS OF WATER

DINNER NO LIMIT OF VEGETABLES (STIR FRIED IS OK),STEAM BEANCURD
WITH CHICKEN OR GRILL FISH OR LEAN MEAT OR VEGETABLES
SOUP
YOU ARE ADVISED TO HAVE YOU DINNER AT 3 HOURS BEFORE YOUR BED TIME


P/S:DRINK 2.5-3LITER WATER BEFORE 8 p.m.


LOW CARBOHYDRATES DIET

TO AVOID SUGAR

BREAKFAST LOW FAT MILK OR SKIM MILK,WHOLE MEAL BREAD OR OATS OR BISCUITS

DRINK ONE LARGE GLASS OF WATER

LUNCH HALF BOWL OF RICE
NO LIMIT OF VEGETABLES,CHICKEN OR FISH DRILL OR STEAM
VEGETABLES/LEAN MEAT SOUP,ONE APPLES OR ORANGE OR 1 SLIDE OF
GUAVA OR 1 SLIDE OF PAPAYA.

DRINK ONE LARGE GLASS OF WATER

DINNER CHICKEN / FISH PORRIDEGE OR FISH BALL NOODLE SOUP OR WANTON
NOODLE SOUP/DRY OR NO LIMIT OF VEGETABLES OR YONG TOW FOO
ONE APPLES OR ORANGE OR 1 SLIDE OF GUAVA OR 1 SLIDE OF PAPAYA.


::macam mane aku nak ikot diet neh...kalau nak baca pon malas....::
Share:

June 24, 2010

Cube Teka..



cube teka aku tengah buat ape?..
hehehe..

gambar aku bersukaneka..
urusetia pon kene sukaneka jugek tau..
huhu..
sebab tak cukup orang!..

gile teruja nak sukaneka...

kene pakai kain pelikat..
n pegang payung kiri kanan..
n bola kene kepit...
n berlariiiiiiiii...

korang boleh buat?..

pssttttt:- malam neh BBQ!!..agak2 ada durian tak?...erk!!

::nantila apdet gambar-gambar yang lain...card reader tertinggal kat opis..gambar neh pon aku snap gune hnpon ke kamera...tuh yang blur...::

Share:

Feeling Berada di Luar Negara~

sebenarnye sedang berada di Tiara Beach Resort, Port Dickson
tapi seolah2 berada di negara asing...

sangat tak faham ape bahasa yang mereka gunakan..

tadi pergi tanye mengenai dokumen yang difakskan ke hotel...

aku : ada tak terima faks dari ibupejabat kami..

penyambut tetamu : you want to check inn??..

???????
Share:

Lirik - Waka Waka Shakira

Oooeeeeeeeeeeeeeeeehh

You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
Get back in the saddle

You're on the front line
Everyone's watching
You know it's serious
We are getting closer
This isn't over

The pressure is on
You feel it
But you got it all
Believe it

When you fall get up, oh oh
If you fall get up, eh eh
Tsamina mina zangalewa
Cuz this is Africa
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Listen to your God
This is our motto
Your time to shine
Don't wait in line
Y vamos por todo

People are raising
Their expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down get up, oh oh
When you get down get up, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Awela Majoni Biggie Biggie Mama One A To Zet
Athi sithi LaMajoni Biggie Biggie Mama From East To West
Bathi . . . Waka Waka Ma Eh Eh Waka Waka Ma Eh Eh
Zonke zizwe mazi buye
Cuz this is Africa

Voice: Tsamina mina, Anawa a a
Tsamina mina
Tsamina mina, Anawa a a

Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Django eh eh
Django eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a

Django eh eh
Django eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a

(2x) This time for Africa

(2x) We're all Africa

::kate tak minat bola...hikhikhik:
Share:

June 23, 2010

June 22, 2010

June 21, 2010

Kaka?..Ballack?...Messi?...


kihkihkih..
jangan ajak aku nengok bola..
jangan tanye aku pasal bola...
jangan tanye aku pasal jadual perlawanan piala dunia neh..
jangan..jangan..jangan..

dan aku sendiri pelik..
kenapekah aku tidak minat bola..
liga tempatan pon mase sekolah je minat..
dah kerja neh..
langsong tak tau pe cer..

kebanyakkan blog tak habis2 bercerita pasal bola...

oh..kenapekah?..

::Sangat seronok mendengar cerita mereka-mereka yang minat bola..::
Share:

Senyum Pagi Isnin..

adakah dengan belajar sehingga ke tahap PHD makin membuatkan orang itu berfikiran seperti budak tak lepas UPSR??..

*mungkin ada wayar dia shot ketika dia sedang bertungkus lumus mendapatkan PHD tersebut..

sekian terima kasih~
Share:

Hari itu Kek...Sekarang Puding Buah Berkuah Pulak!

teringin..
dah try search resepi kat internet..
rase mcm tak kene dengan tekak....

pernah buat dulu..
tapi ingat2 lupe..

dalam resepi yang dicari..
ada jek tulis agar2..
tapi dulu buat tak gune agar2 pon..
camne ea..

ade siapa - siapa yang tau bagaimana nak buat puding buah berkuah neh..
takmo la dia kental2..
nak berkuah ajek..

*erk...sepak lelaju diri sendiri..diri ini bagaikan orang sedang mengidam ajek..
Share:

June 20, 2010

ishh...meremang.....

aku keseorangan dirumah..

MiCa telefOn....

Mica - assalamualaikum
aku - w'slm..
Mica - watpe..
aku - takde pape....dok saje2 je neh..
Mica - housemate takde?
aku - takde....sengsorang je neh..
Mica - ye ker...tapi kenape dengar suara orang berborak kat belakang...
aku - *gulp...jangan mengada okeh..orang sensorang je neh..
Mica - eh betul la...dengar sore orang berborak....

selepas itu otomatik tangan aku tekan butang merah kat henpon....

sialan......menakotkan saje...tapi memang betul...bulu roma aku meremang...tengkuk aku still sakit lagi.............. :(
Share:

selamat hari ahad~

ingat nak kemas umah secara berjemaah..
tapi batang idong housemate pon tak nampak..

jadi..
inilah keje aku...
melaram tudung yang baru dibeli di pasar malam semalam..

ape ea name tudung neh..


tapi pixa neh mcm nak tunjuk baju je kan..hikhik...

**oowh..tersangat la buhsan..semalam masak ayam goreng sambal cilipadi...hari ini teringin lak nak masak puding buah berkuah....yummy...tp peti ais takdeeeeee.....huhhu..
Share:

June 19, 2010

Rakan Serumah Dicari [ Selayang ]

Aku betul - betul sedang mencari rakan serumah..
bukan tipu-tipu..
dah tak sanggop dah keseorangan selalu di rumah ini...
dah boring asek ngadap dinding jek..
tapi lum sampai tahap cakap dengan dinding aku lagi neh..
:p

Area Selayang Height....
Ada 3 bilik dan 2 bilik air...
Sebuah bilik kecil disediakan untuk rakan serumah yang dicari...
Sewa Bulanan adalah RM100...
Deposit akan dibincangkan kemudian..
Jangan risau..takde mahal sangat pon aku caj..

Kriteria - Kriteria Sesiapa Yang Mahu Menjadi Rakan Serumah Aku..

~ ofcoz la perempuan kan...
~ seorang yang bekerjaya...
~ seorang yang tidak terlalu cerewet dan tidak terlalu lepas tangan sangat...
~ seorang yang baek macam aku.. :p
~ seorang yang tidak kisah dalam segala bab..aku tak suke orang yang suke mengungkit bagai neh...

Okeh...aku mmg housemate yang senang nak ajak bincang..kalau ada ape2...cume cakap jek..maka aku akan jadi macam lembu dicucuk idONg..tp hagak2 sket..jgn selalu suh aku jadi lembu dicucuk idONg takot nanti bila nampak warna merah aku jadi seladang pulak......paham2 sendiri yer...

Oh..lupe nak cerita....aku tinggal berdua...housemate yang lagi sorang tuh selalu takde kat rumah....so itulah masalah aku skrg...ada housemate tapi selalu pandang dinding jek....

berminat???..
sila tinggalkan komen dan emel untuk aku hubungi..aku tak berani nak tinggalkan no telefon..kang henpon aku jadi hotline pulak....

sekian terima kaseh..

Share:

Coffee Cake...


sarapan dengan coffee cake yang dibeli semalam...
tidak habis di opis..
aku hangkot ke rumah....


saya hensem kan dalam gambar ini.....:p


tadaaaaaaaaaaaaaa.........sudah habis!!!...

ini adalah entry di saat aku keboringan di rumah..sensorang..ye..sengsorang lagik....ari neh kemas umah sikit-sikit..esok kemas rumah banyak-banyak........siap sedia la mental dan fizikal besok sebab barang macam sangat manyak yang harus dikemaskan...
Share:

Posto dari CIBA VISION..


terima kasih CIBA VISION...

saye telah menerima kiriman kanta lekap yang anda kirimkan..
tapi masih belum berpeluang untuk mencuba kerana terasa sayang pulak nak gune...

heheheh..
ini pestime aku dok cube iklan2 kat nuffnang yang bagi free sample mcm neh..
dah name pengguna tegar kanta lekap kan...
jadi haruslah try...

tapi lame betul tunggu mereka pos kanta lekap neh..
ari isnin hari tuh baru dapat..
tp..
ntah bila nak pakai pun tak tahu...
sayang punye pasal..
hehhe..

::skang dah pakai kanta lekap yang warna jernih..lebeh selesa gune warna jernih walaupun kadang-kadang amat suprise samaada sudah ditanggalkan atau belum::
Share:

Pepatah Dulu-Dulu ...Tak Dapat Nengok Orangnyer...Dapat Nengok Atap Rumah Pun Jadi Laaaa....

tapi dalam kes aku..
bukan nengok atap..
tapi nengok pixa beby neh...
sangat la sengal kan.


comey kan beby neh?
anak sape neh ea...
neh anak dia...
grab dr fb gf dia....
sangat tak senonoh kan perangai aku..
hikhik..
jadinyer korang2 semua..
jangan letak gambar beby2 yang comey..
kompom aku grab..

comey kan.....
geram je bila ngk gambar2 beby neh kat fb gf dia....

rindu dia sebenarnye..
tapi hati aku kene kuat...
sebagaimane dia pon yakin aku memang kuat...
(*__*)

Share:

Apa Kisah Dia dan Dia...

selamat malam..

uish..dah lame tak apdet malam2...
kalau de pun entry malam2 before neh..
itu adalah entry auto publish..

tadi pon, nak on laptop pun rase amat malas..
aduh..
terkena buatan orang kah aku neh?..
hikhik..dush2...

okehla berbalek pada tajuk entry...

siapa yang mengikuti blog aku mesti tau kisah
dia dan dia...
sangat tamak kurasakan aku ketika itu..

dia yang cool itu??..oh..sudah lama tak berhubung dengan beliau sejak
hati ini keceper...tapi selalu je jadi pengintip kat fb beliau...ari tuh beliau tak sihat...alalala...kesian..rase nak dail je nombor dia...tanye "dah makan ubat?"..."dah g klinik?"..ah...mao ape lagi kan take care pasal dia...dia kan sudah ada orang yang take care..
hati ini?..huikss..jangan ditanye..selalu ajek ingat kat dia..tapi aku kuatkan hati...hehe.nampak cam KUAT giler kan aku neh...padahal MAKAN DALAM.....simpan..dan simpan....
dari dulu ..masa before hati keceper..memang dah selalu biasa kan diri tak call n sms dia sangat..alhamdullilah...sekarang dah tiada ape2 sangat yang perlu diterkilankan.. :)

dia yang itu??..
baru sahaja selamat melangsongkan perkahwinan....[senyum]..ape aku rase?..nothing...melihat gambar perkahwinan dia di facebook....ape perasaan aku?..nothing jugak....so no nid lar untuk mengingati sangat..tp kesalahan dia pada aku, tetap aku tak maafkan....kejamkan aku..tapi dia sebenarnya lagi kejam.....

eh ter emo pulak....hikhik...

biarlahkan..barang yang lepas jangan dikenang......eceh....

::sabar menanti jejaka dari
negeri 5 huruf itu...hahaha..::
Share:

June 18, 2010

ABAH..

melihat tajuk entry my sis - datin dee.. [ edisi khas untuk bapa ]
aku mula....haiks..
nak berkaca-kaca air mata ini..

abah meninggalkan kami dari tahun 1999..
sudah 11 tahun kan..
tapi abah tak pernah hilang dari ingatan aku..
:)

rindu abah!!!...

teringat susah payah abah turutkan kehendak aku yang beriye2 nak pakai cermin mata baru..
bawa aku ke pekan Masjid Tanah dengan motor honda c70 dia tuh...
ikutkan aje kemahuan aku.....
*kalau mase tuh aku boleh fikirkan tentang RM...mesti aku takkan minta macam-macam...

teringat masa aku pakse abah bagi keizinan nak g program ape ntah kat sekolah sultan alauddin..
kalau masa tuh aku tau sebab-sebab kenapa abah tak bagi pergi..msti aku takkan pergi...

teringat masa abah hendap aku dan kak chik study [pdhl tak stdy pon..]..mesti masa tuh harapan abah besar kan nak lihat anak-anak dia berjaya...

teringat masa abah tarik selimut suruh bangun awal....takmo anak dara dia jadi pemalas....huhu..sekarang baru aku tau kenapa abah tarik selimut..sebab nak anak dia pandai buat kerja rumah..nak anak dia pandai masak....

aduh....rindu abah........

aduhai..menitik air mata neh....
alfatihah buat abah - Md Yusoff bin Akup
::selepas abah tiada..sangat tidak berani tanye sesiapa tentang ibubapa masing-masing kerana takut mereka juga seperti aku yang sudah tiada abah..sensitif::
Share:

tekak macam orang mengidam...

dalam beberapa hari ini..
asek nak makan jek..
asek nak menketedarah jek..

lepas tuh nak lak mam kek...
alahai tekak neh cam tak paham lak sekarang adalah tengah bulan...

lepas tuh aku pun buat la status kat facebook begitu...... [skema kan ayatku]

dalam 55 komen itu..aku memang tertarik dengan ayat kakak di atas ini..

COFFEE CAKE!!...

cara dia bagitau tuh macam sedap sangattttttttttttt.........nengok..dia taip ayat sedap giler sebanyak 2 kali tuh.....phewwww....

and bila dah tak tahan sangat, asek terkenang-kenang dari semalam...maka hari ini aku telah mengajak akak itu untuk temani aku kedai kek berkenaan......

dan inilah kek kopi buatan ku dari kedai kek berkenaan.....
memang sedap...
tp...
huhu..sebab aku neh mmg takleh blah dengan coffee..maka sekarang sudah diserang sakit kepale.....
*janji dpt makan kek kan..kan..kan..

Share:

rindu nak merempit..

pagi tadi..
nampak ada gegurl naek scooter..

oh rindunyer nak merempit cem dulu2...
senang je bila merempit kan..
nak parking senang...
duit minyak pon 5 hengget seminggu...
tp bila tang hujan tuh lar yang sakit sikit..
kene redah hujan..

mula-mula kerja dulu...
jalan kaki je...
lepas tuh up sikit..
pakai motor...
itupun sebab dah pindah ke rumah yang tiada pengangkutan awam..

[sumber gambar dari frienster sendiri]
motor EGO....
tapi jodoh tak panjang..
kene curikkkkkk...
sedih giler..
tapi muhasabah diri

lepas tuh rembat pulak nouvo S

jodoh panjang..sampai la abes bayar...
now ada kat kampong..
dah tak macam yang aku jaga..
kesian jek nengok...

haiks...rindu la nak merempit balik..
agak2 bleh tak hangkot nouvo S kembali ke selayang???..

Share:

Jaga..Jaga Jaga

semalam pergi ke opis lagi satu..
menjemput kengkawan untuk pergi breakfast di pasar pagi..

yang menjadi masalah kat opis itu adalah tempat untuk parking kereta..
sekarang staff - staff yang baru masuk keje terus beli kereta....
jauh beza pemandangan 4 -5 tahun lepas di depan opis itu dulu...
sekarang penuh dengan kereta-kereta...

parking bawah kat dalam kawasan opis memang hanye untuk kenderaan pejabat dan pelawat sahaja...
so...
sebab tiada parking langsong..
jadi aku terpakse double parking kat luar opis semasa tunggu kawan2...
sekali tuh ada lori dari arah yang berlawanan...

so nak tak nak kene masok kawasan opis...
kalau ikotkan aku...
aku memang malas nak masok sebab nak pusing2 tuh susah..
ye la..orang baru abes P kan.. :p

kalau aku tak masuk...
maksudnyer memang aku sengaja tempah 'bengkel' untuk orange...

so aku pun masuk la..
kebetulan pulak de opis car keluar..
so senang la aku nak masuk..
sekali daaaaaaaa...
itu pacik jaga yang kerek itu..

pakcik jaga - tak boleh..tak boleh masuk
aku - saye nak amek kawan saye sekejap jek..sekejap...
pakcik jaga - tak boleh..tak boleh....
aku - sekejap je pakcik...kawan saye dah turun tuh ha..
pakcik jaga - [geleng kepale dengan muka macam.........]
aku - [dlm hati - kepale hangguk ko...]
*mase ini dah hilang sabar dah........
pakcik jaga - tak boleh..tak boleh....[dia suh aku reverse]
kepale hangguk ko pakcik..belakang kereta aku ada lori besar melintang .....takkan nak reverse......aduhaiiiiiiiiii.....sangat la PANAS HATI aku...

nasib baik la lepas tuh kawan2 aku sampai...
kalau tak...
aku nak jerit jek..
"SAYA PUN KEJE SINI LAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
*orange ku takde sticker jabatan..........

bengang sangat dengan budi bahasa budaya pakcik jaga tuh...aku nak masok sekejap jek..tak sampai 5 minit... itupun leh jadi hal..

memalukan jabatan betul if dia buat kat orang awam...

maaflah agak terkurang ajar dalam entry neh sebab geram!

Share:

June 16, 2010

buatan orang?...

sebenarnye...
sejak isnin lalu..
de kabaran tak indah..
antara hendak percaye ataupun tidak..
antara hendak gelak ataupun sekadar ketap bibir...
haha..ayat aku takleh blah...

menurut seseorang, aku terkena buatan orang..
kihkihkih..
gelak lagi..
mengucap panjang aku dibuatnyer....

tapi bila da start bagitau siape yang buat aku tuh..
aku rase 200% aku susah nak percaye...
gelak je la aku..

haiks..adakah sebab aku dah dididik dlm keluarga yang tidak mempercayai mende tahyul ini....so aku susah nak percaye??..
eee....susah lar nak percaya...

tanye orang sekeliling....ada yang kata leh percaye..ada yang kata takleh percaya..

em..bagi aku....aku tidak percaya tapi untuk tidak mempercayai langsong tuh takde lar......takot if bende tuh betul2.....takot mak nyah...

so now...kene kuatkan iman kat dada...sambil taip entry neh pon..aku leh senyum sorang2.........

tapiiiiiiiiiiiiiiiiii............
tadi sesaje je la aku g menengok kat sorang sis neh..
dia kata ada bende menumpang kat badan aku...
aduhai...
bab neh aku percaye sikit lar..
sebab aku tak ckp pon yang kepale aku berat..
tp dia ada tanye bab kepale neh..
so kat situ aku cam...
ee..biar betul..
kompom lepas neh nengok wayang waktu siang jek..
takottt...

haiks...macam tak percaye mende karut marut ini akan berlaku kat aku..

*ehem..ehem..suh kakak tuh nengok, jodoh aku orang mane...kihkih..gatai nO aku neh kan...hahaha....
jeng...jeng..jeng....ada 5 huruf...teka la sendiri...lalalalala....

Share:

June 15, 2010

ahmad bukhary



tak sah kalau tak buat entry tentang budak ini..

suka suki je dia offer diri nak bawak orange aku..

beriye2...

mak ndak ko neh umur 27 tahun baru reti bawak kereta..

enko yang umo tak sampai 7 tahun dah offer diri pulak..

kompom 'selamat' la kereta aku kalau dia bawak...
Share:

sekarang sudah berdua...........


sekarang aku dah tinggal berdua aje..
lagi sorang housemate sudah melangsongkan perkahwinan..
sangat tidak menunggu aku..
sangat melangkah bendul..
mane janji manismu untuk menaiki pelamen bersama2???...

kami dah tinggal bersama selama 4 taun..
jangkamasa yang lame kan..
dia sangat la okeh..
even kadang2 aku de rase tak berkenan..
ala..manusia tak semua perfect kan..

tp bagi aku..
dia la housemate yang paling ngam ho..
nangesh same..gelak same2..
gelak-gelak sampai satu blok bleh dengar....

kalau pemalas pon same2..
sampai rumah bersepah pon bleh lagi melengkau same2...

kalau tang rajin je tak same..
selalu sangat time aku rajin..dia malas...
time dia rajin..aku sedang enak membongkang dalam bilik...
tapi itu tak penah membuatkan kami nak busuk ati sesame sendiri....

kelakar bila tingat first time jumpe dia..
bleh buat gelak je bila dia cerita balik..
dia cakap muka aku garang..
sangat takut nak duduk serumah..
muka lagi sorang tuh lembut jek...
tp yang buat hal adalah si muka lembut..
dan aku jugak yang kekal bersama dia..
tuh sebab orang kata jgn nilai orang dari pandangan pertama...

tapi sekarang..
dia dah kawen....
dah tentu kene tinggalkan aku...
amat bahye klu kene angkot aku sekali..
kompom hubby dia kene sebut name aku sekali semasa beliau
akad nikah tempohari..
ouch!!

sedeh giler rasenyer...
dah la banyak barang2 dia kat rumah itu..
dah kelihatan rumahku seperti rumah kosong yang ditinggalkan...
*oh..sedih kerana ape neh yer...kerana tiada barang lagi ker or housemate yang berpindah?... :)

dan sangat sadis bila tV ku sudah tiada siaran astro..
tiada lagi akademi fantasia tahun depan..
tiada lagi iman muda untuk tontonan aku..
yeah..suke NURI..haha..tetibe...

wah...4 tahun...
tak sangka leh bertahan dengan housemate selame itu...

haiks...akak sayang ko tau nOr..

Share:

June 14, 2010

The Karate Kid - Kenapa Aku Boleh Mengantuk?..




ntah kenape,aku rase mengantok semasa menonton filem ini...

lame benau menunggu babak untuk jackie chan mengajar kungfu pada budak comel ini..

tapi bila dia dah start mengajar...pheww...rase sangat teruja melihat aksi-aksi budak comel ini....

kelakar jugak cerite ni...

sangat sesuai untuk tontonan keluarga...

tapi..cerita neh meleret sangat la...

huhu..tuh sebab aku mengantuk.....
::sangat comey la anak pada will smith neh...sangat comey!!..geram je ngk dia::
Share:

June 12, 2010

Rasa Hati Ini

Susah mentafsirkan apa yang dalam hati.
Berat untuk melafaz ,
rasa sesak di dalam kepala.
Ingin saja dilafazkan pada semua.



pinjam ayat di blog wid

sesungguhnya sekarang....susah untuk aku tafsir apa yang ada dalm hati...cinta kah..rindu kah..kasih kah..sayang kah......complicated.....

berat untuk melafazkan...berat untuk luahkan kepada sesiapa..karena tiada siapa yang memahami ape yang aku akan luahkan....

sesak dalam kepala....memang sesak sampaikan mengganggu fikiran...

huh...complicatednyer hidupku............

tiada siapa yang mengerti...tiada siapa yang dapat fahami...

Share:

terbaekkkkkkkkk punye scratches....


orang yang selalu langgar undang-undang memang macam neh kan...

hamek.. ....
sekali garisan punyela dalam dan panjang serta terus kemek orange aku..
sadis..
terbaek wookkkkk....

mase mula2 kene tuh terus down...rase macam..
"mak..mak..bak sini duit..nak bela balik orange neh..."

tp mau kang mak aku bagi sedas dua kat aku kang..mak, klu dah start ceramah....lembut tapi bisa...huhuhu

laz2..terima sahaja la ketentuan..if duit lebeh nanti...nak bela mane2 yang patot.....*erk..de ke duit lebeh..derma kilat..derma kilat.....hohoho...
Share:

June 11, 2010

sengal...


bos ku meninggalkan note begini kepada ku..
haruskah aku membuat kerja seperti yang diarahkan...
dush..dush...

pecah sudah rahsia ku....
"cikdonat"
""
Share:

aku baru nak jadi suci..............

aku dikejar oleh seorang opismet mengenai insurans...
sampaikan bila aku berurusan tentang kerja pon...
isu insurans lebeh banyak dari hal kerja..
sangat menjelikkan bukan???

hari - hari tanye aku nak masuk ke tidak...
sangat la ape kan..
kalau aku nak...
aku akan bagitau..
bukan aku tak sedar tentang insurans bagai neh...
bukan aku tak tau kepentingan insurans neh...
aku taw...

tp bak kata orang..
nak buat ape2 pon nengok pada RM gak kan...
kalau aku nak.....
aku akan bagitau....

RIMAS oh...

macam mane nak berhadapan dengan orang macam ini......................
Share:

kihkihkih...komen sikit ape yang dikomen oleh hati tupai...

aku sangat teruja membaca entry hatitupai yang bertajuk : CARA KEJI TINGKATKAN TRAFIK

Cara 1
Terjah menerjah ala-ala Ben Ashaari
[adeshhhhh..gile berani mati la dia neh...kompom kene terjah dengan Ben Ashaari lepas neh.....]

Cara 2
Letak tajuk "cek nuffnang pertama saya"
[aku ade buat...eh..keji ke aku..hahhaha....meh click sini
"cek nuffnang pertama saya" ]

Cara 3
Cerita tentang keywords pelik yang membawa trafik sesat ke blog hgpa
[kahkahkah.aku selalu buat....keji ke aku neh?...well *angkat bahu* ]

Cara 4
Mewujudkan Tutorial nak buat itu ini dalam blog.
[aku tak buat....tp tak keji la pon haiksss......nak menolong sesame blogger kan..aku suke blogger yang buat tutorial neh....senang aku nak cari bila betul2 aku mmg perlukan pertolongan tentang blog....oh okeh. aku tak keji untuk topik neh..]

Cara 5

Tulis cam mamat mabuk oren tiga suku ber-gua-lu sana sini, padahal in real life bersaya-awak-aku-ko je. Aku xkesah, entertaining pa baca blog2 camni, tapi bila byk sgt wujud blog ala-ala hilang akal meraban xtentu hala, elok2 waras lama2 xsiuman plak. hee [oh..aku?...life aku semua ada.....lu wa mmg ada...saye awak ada.....eh..aku tak keji bab neh]


Cara 6

Menyepam (SPAMMMMMM) kat chatbox/shoutbox/comments section dengan link url ke blognya. [oh..aku tak SPAM...okeh..sekali lagi aku tidak keji]..clap..clap..

Cara 7

Buat tajuk "Mari Kita bertukar link". Haduih.. sangat murah. Hehe. [kahkahkah..kali neh keji lagi sekali........aku mmg ada buat pon..tp aku hanye mintak link dan tak pakse pon dorang letak link aku...bukan ape..sebab aku mmg suke membaca...suke sangat...sebab tuh buat blog ini
d_ell bloglist....senang bila nengok ada apdet terbaru dan tajuk terbaru yang besh....kdg2 bila de bloglist neh senang........]

Cara 8

Ai polo yu, yu polo ai pulak ye. [kompom aku tak keji..aku mmg tak suke pon bab folo-folo neh]

Cara 9

Blog copy paste. need i say more? Keji sangat wei. Amek kutip dari blog/emel lepas tu wat entry. Kadang2 xpa lg tau, ni 1 blog tu didedikasikan untuk compile hasil copy paste hgpa. Isk. Patutlah ramai gile follower. Nak baca pun yang santai2 ja..[keji ke aku kalau kongsi maklumat dari emel...*angkat bahu lagi...hahaha]


cara 10

Buat entry ala-ala tips cam aku ni. Khakhakha. Jom. Mari gunakan tektik keji dan sentiasa cari shortcut untuk glamer. So what hu keirrrrrsss? Yg penting bg aku harini punya update da setel (qado menggu lepas punya blog bersawang). Haks. [memang keji...kahkahkah..erk]...
Share:

Semangat Sukma..Melaka Boleh!!


ye la sangat..
padehal takde ape program pon..
sangat buhsan di petang hari...

so pergi la ke taman metropolitan kepong..
joging tak sampai 50 langkah...
bergambar je banyak.
tp kenape sekeping je aku tempek?..
psttt : lost 0.4kg semalam berbanding laz wik...tp malam tadi dah menketedarah tak hengat..huh..sayang...sayang...
Share:

Sukma XIII - Aku teruja!


Lihat..Lihat....Melaka Menerajui dari Segi Pungutan Pingat...
Lihat..Lihat.....woah..sangat bongkak aku...hahaha..

semalam odw lik dari keje dengar kat radio yang Melaka ketuai dari segi pungutan pingat.....sangat teruja.....terus terfikir lawan web
cik teddy kite neh...dari laman web beliau la...aku ke web SUKMA....

heee..gile teruja..jarang betul Melaka dpt pingat emas banyak2 cam neh..seriyes terase nak balik kamPOng malam neh gak....hahahaha..

eyp...sukan perahu layar dijalankan di tempat aku..di pantai Pengkalan Balak, Kuala Sungai Baru...Hari tuh balik dah dpt nengok persiapan mereka..ada Kontena KFC lagi..yummy.........erk..kenape bukan McD ea....


kat atas neh pulak laluan larian marathon..sekali lagi teruja....permulaannnyer adalah di kampong aku jugak...erk...kalau boleh semua kampong kat melaka tuh kampong aku kan...hahahaha.....erk..gelak plop..tak lawak pon kan...kan.. :p

haiks..moga2 Melaka dapat mengekalkan mengetuai pungutan pingat neh....AMINNNN..

MELAKA BOLEH!!!..

eh..bersemangat pulak aku neh!!.. :p

Share: