Followers

May 31, 2010

ade ape pada dashboard di blogger dot com..


tiada ape2 pon..
cume aku...
hari neh..
asek tekan dashboard kat blogger.com..
lepas tuh asek tekan new post jek..

peh2 biarkan kosong..

tadi de mud sket..
buat tag dari
ciksya..
peh2 blur..
terus simpan dalam draft dulu..
nanti klu mud melonjak2 datang..
den sambong buat..

lepas tuh tekan dashboard balik..
lepas tuh mengharap ada orang komen kat entry..
lepas tuh sangat sengal..
ye..memang sengal..
sebab banyak "lepas tuh.."
okeh..sekian..
:(

[model tetap chentadeadotblogspotdotcom]
sekadar penghias entry aku..

Share:

May 28, 2010

Group Emel Banyak Yang Copy Artikel Dari Blog???..


Seriyes..
bukan maen2..
ntah mcm mane emel aku yang lame dipenuhi mail dari mail grOup..
kadang2 suka baca..
sebab kadang2 ia amat bermanfaat..
tapi kadang2 ia amat menyemakkan kotak emel...

dan baru terperasan....
ada artikel dari mail group neh diambil dari blog-blog...
kenapakah keadaan ini berlaku..
sudah la artikel tersebut tidak dikreditkan kepada blogger tersebut..

haiks..
rase macam ntahla.....
ada yang nak ambil tindakan?..
*blog ku blog picisan..tiada artikel yang boleh ditiru pun...:D
Share:

May 27, 2010

Mayat Berjalan


Di Kg Toradja (Indonesi) terdapat satu ilmu yg luar biasa dimana mereka boleh menjadikan mayat berjalan pulang ke rumah sendiri. Kejadian berlaku disebuah daerah pendalaman Indonesia yg berbukit bukau. Jika ada kematian di kg Toradja maka mayat itu akan diberi kuasa hipnotisme supaya simati boleh pulang berjalan kaki dan hanya berhenti bila sampai dirumahnya. kuasa ini dibuat supaya tidak menyusahkan orang kg dari mengurus mayat tersebut.
erk..biau betul..giler.....ke maen2 je neh..
sumber dari emel..
Share:

nampak dia..dan dia..........

nampak dia..
dia nampak aku tak?..
pandang dia..
tapi dia tak pandang aku..
tapi aku rase dia tau aku ada dekat situ..
badan pon ngadap belah sane jek.
ape kes..
nak dengar dia cakap im sorry....
susah sangat ker nak minta maaf...
lelaki memang macam neh ker?..
walaupun dah tau itu silap dia..
tp nak mintak maaf pon..
cam ada emas berkarat-karat dalam mulut...
sangat susah!.
*hey..selamat pengantin baru...ohoho...next wik lar..
Share:

Happy Wesak Day

Happy Wesak Day..
Selamat bercuti...
Selamat Pulang Ke Kampong..

aku je yang lupa daratan..

tp sedang fikir2 gak neh..
nak balik ke tak..

kawan sekolah kawen minggu neh..
minggu depan kawan baek kawen..

jadi mane yang penting..

okeh..otak baru sikit2 bagi idea neh..!
Share:

May 26, 2010

Apa Ada Dengan 222?


yippa..
sudah 222 dah pengikut kipas susah mati aku...hikhikhkik

terus terang aku cakap...
aku memang tertunggu2 follower aku yang ke 222...
sebabnyer..
no 2 mmg sangat sinomin dengan aku...
lahir pada tahun 1982 pada 20 haribulan 12...
bernumber kad pengenalan 821220-04-*22*
nice kan..

banyak kaitan no 2 dengan aku....
so bila petang semalam dapat je follower yang ke 222..
terus aku rase nak melompat..
oh tipu jek...
blogger yang de follower 2222 pon tak kecoh cam aku kan..
haiks..biase la..blog picisan kan...
:)

so meh aku bagitau sape follower aku yang ke 222 neh..
jeng......jeng....jenggggggggggggg....
oh..aku kompius sebenarnye nak perkenalkan dia camne..
sebab bila jenguk blog dia..
namenyer itu di blog itu adalah ZENAL FT KAKHA
tp bila di follower aku itu namenyer itu ZXARA...
baru sempat godek sikit2 blog beliau...
kalau feat tuh mesti la lebeh dari sorang kan...
oh...incik ZENAL menulis secara berduit dengan KAKHA...
eh..tapi de name ape itu..SUKIMINNA

eh...kalau korang nak tau lebeh lanjut...
meh click kat pixa di bawah ini..

jom terjah!...
*tak salah kan kalau ramaikan kawan..
:)
*eh..ringtone henpon ku lagu shahir..jeles tak?..
Mau MP3 shahir [kebahagiaan dalam perpisahan]?..eh..lagu maulana [RSVP] pon aku ada....
tinggalkan emel..nanti aku send by emel... :)
Share:

Salam Takziah

Pagi-pagi ni masuk opis dikejutkan dengan pemergian ayahanda pada bos aku..
kembali ke rahmatullah pada jam 1.30 pagi tadi..

Mungkin akan tidak berupdate blog aku untuk hari ini..
kerana pergi menziarah di Bangi..

Al-Fatihah..
Semoga Roh Beliau ditempatkan di tempat orang2 yang beriman...AMINNN...
Share:

May 25, 2010

Single Tapi Scandal..


Single Tapi Scandal???????..

Scandal pon Aku Tak Nak Dah Skang!!...

Single itu Nyaman!

Aku tak pandai berskendel dah..cukup la kisah skenduls ku dulu..hati ku telah keceper dibawa olehnyer di selat tebrau....okeh cukup!!..

::pening kepale nak cari bebudak gegirl untuk futsal n bola tampar...semua pakat nak jadi pom pom girl ajek..abes takkan semua aku..keeper aku...striker aku...depend aku.....eceh..cam tau men jek.. :)..nak sepak bola pon tersepak angin...::
meh share dengan aku mane2 yang ada cerita skandal itu...nyaman kah berskandal itu...
Share:

Blogwalking Sampai Terjumpa Lagu Neh.....Tacing Mak Dibuatnya..

Semalam pergi membalas kunjungan cikNard..
Telinga ini dijamu dengan lagu ini...
air takde ea cik Nard... :P

Tuhan Beri Aku Cinta [Ayushita]

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini
Hampa...

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terangMu
Biarkan lah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halalMu
Tuhan beri aku cinta...

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terangMu
Biarkan lah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halalMu
Tuhan beri aku cinta...

besh kan lagu neh...lagi-lagi lirik dia yang aku bold kan tuh...bukan desperate...bukan memilih... [senyum]....malas nak cerita...payah kan hidop takpe...berfikiran positif..ALLAH temukan kita dengan orang yang SALAH dulu supaya kita menghargai bila kita sudah berjumpa dengan dia yang sebetul-betulnya..saya sabar menanti pilihan dari YANG ESA...

::dia seperti pernah yang saye cerita dulu..akan bernikah pada awal JUN...hati?...sedikit tercuit....sedikit je la...::

awak..orang tak dapat pon kad awak....taknak kasi owang datang ea.... :)
Share:

May 24, 2010

adoiyaiiiiiiiii....ape istimewanyer 6.6.10 neh....

bestfwen aku kawen kat kampong...
housemate aku kawen kat kluang johor....
budak sekolah aku kawen kat kampong....
orang yang ekor-ekorkan aku tuh pun kawen tarikh tuh [ini lantak dia la kan]
dia pon pilih tarikh tuh.......

kenapekah....
pusing kepale aku...

takleh ke pilih tarikh laen...

laen la kalu 10.10.10
mmg patot ar ramai yang kawen...

neh 06.06.10..
neh mesti kes cuti sekolah la neh..

arghh..canne nak bahagikan mase neh......

**bos..kasi saye outstation tarikh tuh boss..senang cer!!

Share:

RSVP – MAULANA AF8



Kali pertama ku melihat hati sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan…
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya

Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu
Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah
Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk

Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu (2 kali)

Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran (2 kali)

Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu

saye amek lirik ini di sini ---> dazzling meteor

notakaki ::tak berapa berkenan dengan maulana tapi jatuh cinta dengan lagu dia....
::tak perlu mengagungkan artis-artis sangat..cukup la menghargai bakat mereka sahaja..merujuk kisah NOH Hujan...::

nak buat group la kat FB..[Saye benci NOH HUJAN mengutuk kurniaan YANG ESA!!]
Share:

Siap Sudah!!...


perghhhh..sakit pinggang segala bagai la nak siapkan link-link untuk kamo-kamo semua.....

eceh..mengungkit la pulak aku neh...huhu...
tak..tak..aku sayang kamo-kamo2 semua....

dah siap letak link kengkawan semua..
tapi agak kecewa bila ada follower yg tak tinggalkan link..
mane yang kenal tuh..tade masalah..
tp ada yang tak kenal..
so rase amat frust.....

eh..ada lagi yang nak letak link?
bleh lagi..
saye sedang rajin..
eh tuko saye lak..sopan sedikit kan...hikhik

esok dah gerak balik selayang...
yippaaaaaaaaa...

eh..tapi hotel neh besh la...
lunch di setiap hari ahad adalah makanan jepun..
sangat besh makan sushi tadi..
*baru mengidam semalam...

macam2 ada..
cume ada yang tak leh masok tekak jerk...
tekak kampong kan....
:P

hotel ape?
Pearl International Hotel, Jalan Kelang Lama...!!!
Share:

May 23, 2010

Okeh..Aku Mengaku Tiada Idea..KeywOrds Pon Okeh Kot....




Yep..
Tepu fikirkan nak apdet ape kat blog...
sekali jenguk keywords kat nuffnang...

*muka terperanjat...

keywords untuk budak comey name iwan tuh je dah 19 untuk hari ini..

ayOyOOO.....

dan ramainye mencari siapekah awek iwan tuh..
erk bertuah ker jadi awek artis neh...
ganggu privacy adalah..
silap2 kene tinggal....

eh..ada pulak yang search name pakwe ai..ouch...ye nak ape cari awal ashaari neh...
*mood jeles...hahahhaha

adesh...mengapa neh..tiada idea nak apdet....

::sedang tekun apdet link kengkawan di d_eLL [pening wOOoo]
Share:

Kebahagiaan Dalam Perpisahan - Shahir AF8


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus

Kebahagiaan dalam perpisahan
Share:

May 22, 2010

Jangan Tanya Aku Pasal AF dah!!


perasaan sedang berkecamuk...
tidak dapat menonton konsert akhir AF 8..
sebab berada di sebuah hotel yang tiada ASTRO...

susah dapat bos yang tak minat AF 8 neh...

okeh..
start tahun depan nak pOmot AF 9 kaw-kaw kat dia...

::Along aku dah bape kali sound kat facebook....dari AF baek ngk Imam Muda...erk..terkesima aku..::

Share:

Saye Nak Url Blog Kamu-Kamu Semua...Mao?...Mao La Eh!!

Sesaje nak tukau-tukau link dengan kamo-kamO semua!!...

nanti senang nak blogwalking...

sO...

Jom kita tukau-tukau link..

erk..terserlah keMELAKAan ku.....

::akan diupdate di d_eLL blogList::


p.s: sedang mao mengapdet link untuk follower...mane2 yang dah follow aku tapi takde tinggalkan link ..sila tinggalkan komen kat bawah neh untuk aku apdet...aku sayang korang taw...hikhik
Share:

Tabik Toink2 dengan Alyah



Dalam berape hari lepas..
ada terbaca mengenai liku-liku alyah sepanjang dia menjadi artis..
sangat-sangat tabik...
teruja....

naik turun dia sebagai seorang artis..
bila tak berapa menjadi..
dia kembali bekerja di tempat2 biase seperti baskin robin dan kedai aksesori..
kalau tak silap...

kuatnye hati dia...

selambe ketepikan title artis...
janji ada duit masyukkkkkkkk.....
dari pentingkan glamer tp perut kosong..
ape kes kan...

hee..aku tak pandai lar nak cerita-cerita sangat...
tapi bila baca artikel tuh...
aku tabik kat dia..
dan tetibe ada rase minat pada dia....

kalau la aku sekuat dia hadapi hidop neh...
alangkah bagosnyer....

Realiti Dewi - Alyah
Adakah ku sedang mimpi
Di puncak awan kita menari
Mungkin fantasi
Bagai ilusi hanya ku impi
Tawamu penawar hati
Buatku tenang di malam sepi
Di realiti yang ku hadapi
Sepanjang hari

Hilanglah perasaan ini
Terpadam rindu bila kau kembali


Chorus
Kau lah dewa yang aku puja
Bukakanlah hatimu
Untuk cinta
Aku dewi yang kau merindu
Pencinta yang setia
Oh sayangku

Dengarlah pintaku ini
Luahan hati tidak bertepi
Hasrat si dewi
Agar dewanya ada di sisi

Ulang Chorus 3X

sumber lirik dari - 1liriklagu.com
Share:

Bila Dah Tau Susahnye Nak Cari Duit..NaK Keluarkan Seringgit Pon Payahkan....


adik baru dapat gaji dari tempat keje lame dia di Sepang..ye..dah berhenti kerja awal bulan lepas...laz wik macam-macam hal dia buat.. Bikin aku dengan mysis pening pale..bonda apetah lagi....

teringat perbualan bersame dia 2 minggu lepas...

aku - dik,pinjam RM50

adik - *diam...

aku - leh ar kan dik..pinjam rm50

adik - *diam..

nengok...kan aku dah cakap....dah aku bilang dah....bila dia dah rase bagaimana susahnya nak cari duit..maka nak keluarkan duit seringgit pon dia kedekut..apatahlagi RM50 yang aku gurau2 nak pinjam dari dia...

betulkan seperti yang aku cakap dalam entry lepas..BESTNYER JADI ANAK BONGSU...
Share:

Saye Bukan Awek Iwan AF 8..

berkaitan entry pengakuan berani mati ini
saye dengan rasminya tidak mengaku bahawa saye awek iwan..
tp...
Saye Awek Awal Ashaari..
matei lagi sekali mengaku awek artis..
hohoho..

nak taw siapa awek iwan?..
juz clik kat laman web murai atau click bawah ini ajek..
AWEK IWAN MAHU OVEREXPOSE PULAK!

budak nyer sempoi abes..
tp takmoh judge lebeh2 sebab kita tak kenal luar dan dalaman ANISSA tuh..
jumpe pon tak pernah..

::ada orang search facebook awek iwan...tade..tade...aku tak tau facebook awek iwan::
::hari ini keywords di nuffnang dipenuhi dengan perkataan "AWEK IWAN AF8 sahaje"
Share:

May 21, 2010

Sebab Tag Neh..Awal Ashaari Sila Cepat Pinang Aku!!

oh..ditag okeh cik cha ..aduhai...calon pon takde..dah gatai nak rancang majlis kahwen.....cepat2 la awal ashaari pinang aku...huhu..

1. How old are you?
-- 28 taun..tp ujung taun baru genap 28 taun..muda lagi kan..kan..kan..sila cakap muda..kalau tak de yg kene lempang lelaju.. --

2. Are you single?
-- yes...hati baru dikeceperkan....huhuh..oh..tidak... --

3. In what age do you think you’ll get married?
-- tak terpikir lagi...--

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
-- sape..sape..sape..single neh..aduhai..... --

5. If not, who do you want to marry?
-- awal ashaariiiii..dengan yakin menjawab!! --

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
-- garden wedding..oh..kene kumpul wit manyak2 neh.. --

7. Your ideal motif?
-- tak pk lagi....oh.. --

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
-- tempat sejuk...ouch..hahahah...nyamannn * --

9. How many guests do you think you’ll invite?
-- semua yang mengenali lar..sedara mara..orang kampong..kengkawan..haiks..kecik ati t tak dijemPOt..!! * --

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
-- simple sudah..life lepas kawen lagi penting.. --

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
-- mane2 pon okeh...asal den nampak jojes!! --

12. How many layers of cake do you want to have?
-- kek?...2 sudah!--

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
-- kampong sudah! --

14. When do you want to get married, evening or morning?
-- haikss..ikot mase tok kadi lar..kang aku pilih pagi..dia free petang !!! --

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
-- outdoors ~ * --

16. Do you like a grand entrance for your groom?
-- hohoho...simple okeh.. * --

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
-- tercipta untukku :) --

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
-- a light one.--

19. What age do you want to get married?
-- adeshh..mmg bengong la cha soklan banyak kali ulang neh... !! --

20. Describe your ideal husband/wife
-- COOL...BERIMAN...BERTANGGUNGJAWAB --

21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
-- jangan berangan lebeh2..pakai tangan sudah.. --

22. Champagne or red wine?
-- sirap orang kawen..nak kene lempang kalau champagne or red wine?????.. --

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
-- days after wedding... --

24. Money or household item?
-- kedua2nye same penting --

25. Who will pay for the bills?
-- same2...tapi dia kene bayar lebih!!..muktamad!! --

26. Are you ready for married life?
-- heheh..sengih2 je leh.. --

27. Will u always be true to your wife/husband
-- i will iNsyaAllah... [same jawapan dengan dak cha..--

28. How many kids do you like to have?
-- hehe..segan nak ckp!--

29. A new house for a newly wed or an old one?
-- new house.. --

30. Will you celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
-- diamond --

31. What kind of cuisine would you like for your wedding?
-- malay --

32. Will u record your honeymoon in a cd or dvd?
-- geleng pale...piXa dah cukup --

33. Whose wedding plans would you like to know next? Choose 5 person.
-- anis --
-- hans --
-- anomss --
Share:

Seronok Yer Bercuti Laz Week..Sekali Hamek Ko...Weekend Neh Kene kOje...Mencik..I Hate U Bos!!

Ye...
Kene Keje..
Weekend Neh..

Oh..Dah.
Jangan Tanye Banyak2..
Baru nak Berdating dengan Bantal dan Tilam kat Rumah ku Syurgaku itu....

dah kene Dating dengan Bantal dan Tilam kat Hotel Pulak..
Bercinta dengan Laptop je la jawabnyer nanti..

::awal ashaari bizi lak tuh...huhu..dush..dush..dush...::

::diumumkan jugak tidak dapat melihat konsert akhir AF8..oh sangat tensen..::


Shahir buat Baek-baek okeh..
Iwan Pon Same..
Daus kekalkan energy tuh..
Adira...selepas Ain terkeluar..saye lantik kamo jadi pasangan lesbian saye...
Maulana...oh..tidak suka la mamat neh...
Share:

JAHANAM PUNYA LAWAK

PAGI TADI DI OPIS, DALAM PUKUL 9, SEDANG GUA COVER LINE KLIK FACEBOOK SIKIT
SIKIT, APAN MUNDAR MANDIR BELAKANG GUA DENGAN MUKA KUSUT MASAI.

DARI TADI GUA TENGOK APAN HILANG PUNCA DI SEKITAR SEKTOR OPERASI. MUKA MACAM ADA MASALAH.

"LU KENAPA NI APAN?" -
GUA TANYA DEMI MEMINTA KEPASTIAN. GUA DENGAN APAN
NI KIRA NGAM JUGA LA. BUDAK KEDAH, UMUR MUDA SIKIT DARI GUA DAN TAK BERAPA
HENSEM. KALAU TATAP MUKA DIA LAMA LAMA BOLEH NAIK
MENYAMPAH JUGA.DIA BARU SETAHUN KERJA DENGAN KOMPENI GUA. SEBELUM MASUK
SINI, APAN BANYAK HENDEL BISNES SENDIRI DAN SELALU RUGI.

"MAK GUA HILANG LA.." -
APAN BERBISIK PERLAHAN.

GUA PUNYALA TERPERANJAT!

"MAK LU HILANG?, BILA HILANG?" -
DADA GUA TIBA TIBA MENGEPAM KELUAR
MASUK
LAJU LAJU. BERDEBAR TAK PAYAH CAKAP LA, KENCANG MACAM KUDA.

"PETANG SEMALAM..DAH CARI MERATA TAK JUMPA".

APAN BERLALU MENINGGALKAN GUA MENUJU KE BAHAGIAN BUDAK BUDAK HUMAN
RESOURCE.
GUA TAK TAHU APA BENDA YANG DIA SEDANG FIKIR DALAM KEPALA. GUA NAK TANYA
LEBIH LEBIH RISAU KENA PUKUL PULA.APA YANG GUA
TAHU SIKIT SIKIT, MAK DIA MEMANG DUDUK RUMAH TAK KERJA, AYAH DIA KERJA
PENOLONG KANAN LAGI DUA TIGA TAHUN NAK PENCEN.

****
KIRA KIRA LIMA BELAS MINIT KEMUDIAN, DARI JAUH GUA NAMPAK APAN BERJALAN
SEMULA MASUK KE SEKTOR OPERASI. KALI NI MUKA DIA TAK KUSUT MACAM TADI
DAH,
SEBALIKNYA CERIA MACAM MUKA LAN KUMPULAN THE
TYPEWRITER.

"MAK GUA DAH JUMPA.." -
KELEGAAN JELAS TERPAMPANG DI BIBIR APAN.

GUA CEPAT CEPAT BERSYUKUR:

"ALHAMDULILLAH...JUMPA KAT MANA?",

DAN DENGAN PENUH KECERIAAN, JUJUR, IKHLAS, TAWADDUK SERTA WAJAH DISINARI
WARNA WARNI RAMA RAMA YANG TIADA BELAS KASIHAN PADA GUA, APAN MEMBALAS
PADU:


"DALAM SINKI PENTERI."


GUA TERUS TENDANG KOMPUTER SAMPAI BERSEPAH ATAS LANTAI.

"HAWAU!"

MUG LA APAN..MUG..!!,
PRONUNCIATION MACAM JAHANAM!

SIA SIA GUA BERDEBAR. PAGI PAGI SUDAH BIKIN HATI MEMBARA.
hahahahahahaha
::apdet : lupe nak bagitau..neh aku copy paste dari emel..tp cayangku si wanie gtau..ini adalah hasil dari fdausamad ..ampunn..
Share:

May 20, 2010

Ra Ya Nun Dal Wau!


2 malam dah..
berturut-turut...
apekah ini..

tapi orang kata..
kalau kita mimpi gembira..
akan jadi sebaliknya..
kalau kita mimpi sedih..
akan jadi sebaliknya..

dua malam dah mimpi gembira..
so SEDIH la jawapannyer kan..

:(
Share:

Pengakuan Berani Mati : Saye Awek Iwan AF8


klik untuk pembesaran..

kihkihkih..mmg nak mati aku neh sebab mengaku aku neh awek iwan af8...
kalau betul aku neh awek iwan af8 pon...aku takkan ngaku...
sorry...nanti privacy ai terjejas okeh..
oh tidak..

eh..mane nak campak awal ashaari aku tuh..

check keywords kat nuffnang..
ada lak yang search gambar awek iwan af8..
nak nengok ker..
jeng..jeng..jeng...


siap pakej sekali aku bagi...
dengan gambar anak sekali..
siapa nak bagi kan..
hahaha..

comey kan..
pipi kembong same macam iwan!!...
rambot anak pulak ikot iwan!!..
prasan!!..

oh..sudahlar..
aku nak g lunch..
merepek meraban tak tentu pasal..
ada yang kene shoot kang...
huhuhu...



Share:

May 19, 2010

S.A.B.A.R


Selalu Disuruh Bersabar Bila Hati Tidak Berpuas Hati

Selalu Disuruh Bersabar Bila Hati Sedang Bersedih

Selalu Disuruh Bersabar Bila Hati Sedang Marah

Tapi Sejauhmane Kita Boleh BERSABAR kan...

dah PENAT dengan ayat SABAR neh...

dah MUAK dengan ayat SABAR neh...

dah BOSAN dengan ayat SABAR neh...
Share:

May 18, 2010

Kisah Sardin,Katak,Milo Dan Halal Haram...Euwww...

Salam and Good Day,

Just nak sharing satu cerita dari seorang kawan. Petang semalam semasa menunggu shutter KL-IPOH saya and kawan berbual-bual.

Kami berbual perkara halal dan haram. Nak di jadikan cerita, kawan saya pun beritahu yang abang ipar dia bekerja di jabatan ----- ----- di unit serbuan.

Saya terkedu seketika mendengar cerita kawan saya. Ya Allah berapa banyakla benda haram dah jd darah daging saya ni…Nauzubillah..Patutlah budak2 sekarang degil2, x dengar cakap…ermmm ..

Ceritanya macam nie:-

Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa yg dijumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu hanyir n lagi satu sedap kan…nak tahu apa recipenyer…kalau x percaya terpulang lah…..tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan dapat x jawapannya….kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu..itulah yg ---- jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report…report tu telah di ‘zip’ oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak ‘besar’. ..kenkawan tau
sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer…’
AYAM BRAND’…itulah hakikatnya…abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke
mulut untuk menjaga ummah semua…..

N lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg ternama….kengkawan tahu apa yg dijumpai…agak2 pernah x rasa daging cacing?????...mesti kenkawan selalu minum milo kan.....yes..daging cacing telah di campur dengan serbuk milo…..kalau ada bau hanyir itulah dia…kalau kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie….milo + gula sahaja lepas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu…kalau ada confirm…ini apa yg diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer…

Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan…???..dan adakah pihak yg bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m’sia… wallahhualam…

n lagi satu kod no yg ada di emailkan tu jadikan lah panduan masa nak beli makanan kat pasaraya..kalau ada kod E110 ker n yg tersenarai jgn lah beli…that is confirm ada benda ‘alah’ tu…print lah kecik then laminated simpan dalam purse…memg leceh tp kalau nak amalan diterima, makanan kita lah salah satu nya jaminan…kalau dah haram..hukum nya tetap haram..x kisah walau disentetikkan pun..tetap haram……saya hanya menyampaikan perkara ni kepada kenkawan islam saya sahaja..samaada nak percaya atau tidak terpulang lah…kalau kenkawan rasa cerita ni x sahih, proceed lah makan cam biasa ek…kalau kenkawan memang penggemar ikan sardin..keluaran org melayu kita ada buat sardine ni ..dari terengganu tp saya x perasan lagi kat Shopping complex..kawan saya kata rasanya memg kurang sedap tp yg penting halal…kalau nak sedap letaklah daging katak..huhuhu..

milo org melayu pun dah ada kat pasaran tapi x sesedap dan seenak
milo yg sedia ada sekarang….

Untuk makluman kenkawan Islam semua, article ini bukanlah article rasmi ataupun cuba menghasut tp lebih lepada peringatan..…terpulang kepada kenkawan untuk menerima atau tidak…

Saya hanya menyampaikan amanah sahaja…tepuk dada tanya iman….

wallahhualam…
Life is very short, so break your silly ego,

forgive quickly, believe slowly,

love truly, laugh loudly & never avoid anything that makes you smile..:):)
p:s : dicopy paste dari emel...wallahhualam...
teringat entry katak neh..mesti aku akan jadi kaye kalau jual katak2 neh kat tokey kilang sardin..walaweh...
Share:

May 17, 2010

Ada Orang Ckp Aku Sensitif Sangat5 dan Emo...Betul Ke?..

emo Pictures, Images and Photos

kalau takde kat tempat aku..
kompom akan ckp aku sensitif kuat5 ke kuat sensitif ea?..

well..
bicara saje la ape yang nak dibicarakan..

janji aku tau ape yang aku rase..
dan kamu - kamu semua tak rase ape yang aku rase..

okeh..contact lense aku tertanggal tanpa dapat dijumpai kembali selepas kembali terkenang ayat "4 taun lepas"..bergenang balik air mata neh pagi tadik....cibilakak...dah la duit tinggal bape heng je neh...adeshai...rabun untuk seminggu kompom!
Share:

Selamat Pagi

Assalamualaikum...

Hari ini hari pertama selepas bercuti 3 hari campur 2 hari weekend = 5 hari...
sangat sengal nak bangun pagi..
tapi asik terjaga-jaga dari malam tadi..

kenape ea?
seriyes aku cakap..
trauma ayat "4 tahun sudah...4 tahun sudah"
masih lagi menghantui aku..

gile kan..
dah lame2 camtuh pon..
masih lagi teringat...
:)
payah aku nak lupekan...

tetibe lak pagi2 neh dpt tahu bos aku sengal betol g bagitau kat opismet ape yang aku sms kat dia...
hampeh...
dush..dush...
mengong bos aku neh...
huhu..

tapi takpe..
asalkan dia luluskan cuti aku sudah..
dia nak ckp ape2 pon takpe..
:)

siap ckp aku balik bertunang..
ha.. bertunang la sangat bos...

nasib baik aku tak cerita perkara sebetulnya kat dia..
rasenyer tak perlu..

biar yang buruk di mata bos adalah aku..
biar yang malatop..goges...terbaek adalah dia..

padahal........................
biar orang yang judge sendiri attitude dia....
nak kecoh2 mcm dia buat kat aku hari tuh...
rasenyer tak perlu.....

cume..
macam biase la..
sekali aku dah terkene..
mungkin tadehal..
tp neh dah berkali2..
so paham2 la..

:)
Share:

May 16, 2010

Akhirnya...Selepas 6 Tahun..Pusara ini Kujejaki............


21.03.04
Mase tu aku tak sempat nak lawat pusara arwah..
malah pada tarikh itu pun aku tak tahu yang aku kehilangan orang yang aku sayangi..

Hari ini..
14 May 2010
Tergerak hati hendak melawat pusara Arwah..
kalau dulu tak punya kekuatan nak melawat...
tapi hari ini entah dari mane datangnya kekuatan itu...
aku sendiri tak pasti...

Memandu dari Kuala Sungai Baru ke Bertam Ulu dengan yakin..
Padahal kawasan perkuburan arwah pun aku tak tau kat mane...
keyakinan dari mane aku dapat nih???...

Rase segan aku tolak ketepi..
bertanya pada penduduk kampong kawasan perkuburan...
dan..
Alhamdullilah...
akhirnya selepas 6 tahun..
dapat jugak ku jejaki pusara Arwah....
:)

alfatihah buat arwah khuraim asadi alias

::awak..maafkan saya sebab menjatuhkan air mata di pusara awak::
Share:

May 15, 2010

Aktiviti Berfaedah Selepas Merasakan Menonton Piala Thomas Bisa Buat Ku Sakit Jantung..

sedang asek stress melihat perlawanan Piala Thomas antara Malaysia dan China...
tetibe lalu pula putera katak neh...
dah la kene sound dengan mak , adek dan kakak yang aku neh asek menjerit jek..
hey..takde feeling la dok nengok dendiam..
macam takde perasaan je rasenyer kalau dendiam jek..
jerit2 baru besh...
barula mengikut perintah macam di status fb si
sya neh...
"jom jerit ramai2..."
:p

okeh berbalek pada putera katak tuh..
entah kenape tetibe rasenyer nak offer putera katak tuh photoshoot untuk blog aku....
hehehehe..

snap banyak kali la jugak..
tapi dia tetap diam je kat situ..
macam paham2 jek aku nak offer dia jadi model blog aku...

eh..conform ade yang geli kan dengan putera katak neh..

kadang-kadang kan aku tak paham kenape ada yang geli dengan katak..
padahal katak neh bukannye cam ular ke..ape ker...

eh.entahla..mungkin aku dari kecik memang dah biase dengan katak...
dulu arwah abah selambe jek kaut katak neh gune tangan tp lapik pakai kertas lar....
peh2 buang ke luar..
takde nye nak kuis-kuis geli...

eh..ape neh cerita tentang katak neh..
nampak sangat takde idea kan....
hehehe..

okeh..kita mula dari vontot ea...nice pose..hahaha..pok pale aku!!..

tolong jeling2 sket putera katak.. :p

okeh..itu sahaje...

terima kaseh...

**terase mao ceom katak tuh supaya tukar jadi AWAL ASHAARI...hahahah...

tapi upah sejuta pon aku tanak ceom wOoooo...

Share:

May 14, 2010

Blog My Sis - Datin Dee

Ingat tak Entry Rindu ini....

diala orang yang aku rindu..

dulu dia rajin juga berblog..teringat mase friendster,facebook semua diblok di opis..beliau sangat aktif di blog....ye kan sis??.. :)

tapi bila dah aktif berfacebook...blog pon terbiar...

tapi dalam dua bulan kebelakangan neh my sis aktif kembali....
sangat tak percayeeeeeeeeee...

setakat 14 May je dah ada 32 entry....sangat rajin apdet kan my sis neh..
sangat jeles okeh...sampai wat status kat facebook mintak idea dari dia...

pssttt nak taw tak...
my sis ini adalah ibu muda pada 3 orang cahayamata....2 perempuan dan 1 lelaki...
seorang ibu yang rock!!..hahaha...sampaikan ada yang menyangka beliau belum berkahwen.
kakak...plish turunkan ilmu awet muda itu...hikhik

dan beliau sekeluarga sangat suke melancong dan bercuti.dan pernah melancong ke luar negara...ke mane tuh ea?..sila la baca blog my sis tuh.....
happy melihat keluarga kakak saye neh....

eh...takmoh cerita panjang-panjang...ape kata kamo-kamo semua melawat sendiri blog my lovely sis neh...

click sini ---->
DATIN DEE

::cube tanye dia kenape dia pakai nickname DATIN DEE??...hehehe

pixa sewaktu kami bergedik ke plaza low yatt tahun lepas...

Share:

May 13, 2010

TAK KENAL MAKA TAK CINTA..DAH KENAL MACAM CELAKA.....


macam besh je group neh..

wat aku gelak jek..

TAK KENAL MAKA TAK CINTA..DAH KENAL MACAM CELAKA..

click untuk ke fanpage tersebut..

kadang-kadang memang betul...
bila kita tak kenal...maka kita tak cinta...
tapi bila dah kenal...macam celaka plak perangai..
astaga..pe la aku mencarut neh kan..kan..kan..

macam - macam perangai...
kadang-kadang nengok je orang tuh..
kita rase..Ya ALLAH...baeknye dia..sopan nye dia, manis nye dia..cool nya dia..

bila dah kenal..
hamek ko..tetibe nampak tanduk atas kepale..
semua segala adik beradik syaiton tuh sedara dia...
hahaha..

tapi bak kata seorang
adik ku di facebook neh...

"Jangan dikesalkan dengan sebuah PERTEMUAN, tanpa pertemuan kita tidak akan mengenal seseorang. Jangan dikesalkan dengan sebuah PERPISAHAN, tanpa perpisahan bukanlah kehidupan.
Jangan dikesalkan dengan PERTEMUAN dan PERPISAHAN, tanpanya tiadalah pengalaman dan pengetahuan"
Share: