April 20, 2010

Rindu Ahmad!

mane tak rindu nye...
ari tuh bawak dia balik ke kampong sekali.
mak n pak dia dok goyang kaki kat kl..

3 hari kat kampong tuh..
aku neh dah macam mak dia..

rindu keletah dia..

Keletah 1
Nenek@Bonda
: Ahmad, jangan main air......
Ahmad : ala..nenek main air boleh...
[mase neh mak ngah mop lantai halaman depan]

Keletah 2
Ahmad : Macam mane nak makan neh..takde tikar pon...
[lepas tuh dia terus ke depan cari tikar...sangat la cute bila dia sendiri bising kami tak bentang tikar untuk breakfast]

Keletah 3
Aku : Ahmad kita nak balik Kl bile?
Nenek@BOnda : Pagi Petang Tengahari Malam
Ahmad : Malam
Nenek@Bonda : Pagi Malam Petang Tengahari[mak pusing ayat sebab selalu budak kecik suke bagi jwpn yang paling last]
Ahmad : Malam [jawapan tetap same]
Aku : Ala..mane boleh..mak ndak tak nampak malam2...silau..
Ahmad : Dah tuh Mak Ndak g umah Ahmad malam2 tuh..yang bawak Ahmad g kedai tuh..boleh pulak...
Mak : Padan Muka Ko..
Aku : huhuhuhu....amboi... hengat melaka - kl same ke dengan selayang - greenwood..

Keletah 4
Ahmad : Pak Ngah bawak balik Iman Pak Ngah....
Angah : Kenape?
Ahmad : Dia nakal sangat..
*aiks..pandai suh pak ngah dia hantar si iman sbb iman nakal..ahmad..ahmad..padahal same jek...dua2 hero kampung baru..

ada lagi keletah dia yang akan buat orang tersenyum dan gelak..belum masuk lagi kalau snap pixa dia..mcm2 memek muka dia leh buat..spontan jek...

macam wajib jek pergi greenwood besok...

Share:

3 komen:

Eqah Zaque Billetdoux said...

comeynyer. huhu.

.::WaNiE::. said...

kekekeke melayan keletah budak ;P

deatH_luVer said...

billet^^cumey cem andak dia kan..hahah..

wanie^^layan je la keletah dia..seronok..