April 21, 2010

Hijau, Kuning, Merah



okeh..
awal2 lagi mengaku aku bukan pencerita yang baik...
apatah lagi pelukis kat paint yang baik.. :p

pada hari jumaat lepas..sesampai je ke kampong..
mak sudah ajak ke kolej adik untuk amik cek nuffnang..
ye manyak la cek nuffnang..
ntah kenape minah tuh dpt duit seribu pon aku tak tau...

tau tau je mak dah ajak g kolej adik...

selepas dah dapat cek..mestilah nak g cash kan cek tuh kan...
tp dak adik tade di sisi kami...
so decide nak tos masukkan ke bank islam dia..
tp bila nengok buku bank islam dia..
walaweh..tetibe close account..
caya la ko adik...
haiks..
inilah budak zezaman skang..

tp tetap degil nak g masjid tanah jugak nak tanye..
*ye masih dalam tak percaya dak adik leh close account...

akhirnya kompom close account..

oh..tersimpang jaoh dari tajuk Hijau Kuning Merah..

keluar dari bank islam pergi ke AmBank lak..
macam kaya kan..keluar masuk bank..
:p
AmBank itu urusan bonda.

settle..
maka balik la..

lalu di simpang empat seperti di atas..
tatkala itu di B, C, D adalah lampu merah..
dan A itu...A itu adalah lampu hijau...dan kamu-kamu semua perasan tak A itu tiada kereta...
*opss..lupe nk bagitau yang kotak2 yang berkaler itu adalah kereta... :)

dan kami agak lame dari tiga penjuru berhenti...
dan agak pelik bila tiada kereta yang melanggar undang2 lampu isyarat walaupun tiada kereta dari arah A....

so semua macam kaku..

dan tetibe mak bersuara..

'Kalau semua tak jalan neh..sape pulak yang nak jalan neh?.."

okeh..
dapat agak reaksi aku dan adik lelaki aku?..

aku dan adik lelaki aku tergelak besar bila dengar mak tanya camtu..

"mak..swit sangatla mak bertanye begitu..mak nak ina kene kompaun ker?..:p"

okeh..selepas itu pertanyaan mak yang swit itu dijadikan bahan kat rumah sampai mak cakap..

"yela..cerita la..cerita la..gelak la...."

mak memang selalu buat lawak terancang..:p

Share:

4 komen:

sebelas said...

mak u sempoii..terbaeekk! :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

.::WaNiE::. said...

aiyo makcik hehehehh

sy tumpang gelak okey

hehehe

kaydee said...

hehehe...macam2 kan?

Tn.Punya said...

tips naikkan trafik guna backlink http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html