Followers

April 30, 2010

Gebang-Gebang Sama Bos Encem..

Aku Yang Sengal = Bos, I Sedang Kecewa..

Bos Yang Encem = Eh..Ye Ke?Boleh Percaye Ke?

Aku Yang Sengal
= Lor..Nape tak Percaye Ker?

Bos Yang Encem
= Yela...tak Nampak Muka Macam Tengah Frust Pon...

kihkihkih...susah woo nak tunjuk muka tengah frust menonggeng depan kengkawan..tak sempat nak sedeh pon..mesti akan terbahak-bahak gelak...

macam rupa Tiz Zaqyah pulak.... oh perasan sungguh minah neh...

awak tau tak ape kekuatan saye?..

kekuatan saye ialah keluarga dan kawan-kawan saya dan isha bucuk saye.....

yes...irOn man II isnin neh....

Share:

Hari ini Hari Jumaat tapi Aku kat Kampung Dah..:p

sudah berada di kampong halaman tepat jam 8.30pagi..
hikhik..sangat besh okeh...

oh..semalam berakhir selepas maghrib..
agak menjengkelkan kan..
aku pon tak tau kenape ada orang yang tak mementingkan soal masa neh...
asal boleh buat je..maen redah...

kalau boleh..masa orang tuh berucap..
aku nak g kat microfon..nak azan maghrib..
tapi ada aku kene pecat di depan mereka-mereka yang ramai itu..

gambar?
oh agak kurang mahu bergambar..ini disebabkan pembawakan perot yang maha membesar...huhu..

nak diet..nak diet..

ini gambar konon2nya dayang kat majlis tuh..hikhik..dayang2 la sangat..sampai lupe nak bagi piala pusingan kat Juara KIK tuh..ahaks..wat bikin malu majlis jek..seb bek kitorang comey2..tak kene marah sangat2..eh..besh tau keje dengan teamwork neh..seroNOk...

bersama mak buyong yang tak macam mak buyong..owez aktif....gedik apetah lagi...eh...kami look kurus kan..hikhik..prasan!..

ini bersame bos terchenta..opsss terchenta ker...ini bos yang berlainan cawangan tp sama bahagian..ada paham?..takde paham takpe... :P..dia sangat encem kan...tp dia sudah berpunye..

ini budak suka sangat ckp pasal blog..asik suh ajar buat blog aje...boleh pulak tengah makan dia ckp dengan budak laen ' eh..kita sedang makan bersama blogger neh'..chaitt..aku bukan blogger popular pon ko nak ckp camtuh oitttt...

Share:

April 29, 2010

April 28, 2010

Dulu..

broken heart Pictures, Images and Photos
Dulu..
Bila orang ada masalah..
awak la orang pertama orang cari..

Dulu..
Bila orang tengah sedih..
nama awak la yang akan owang cari dalam phonebook handphone..

Dulu..
Bila orang terima Mica..
awak la orang pertama yang orang bagitahu..

Dulu..
Bila orang kene belasah dengan Mica..
awak la orang pertama dengar orang menangis teresak2..

tp..

sekarang..
mungkin awak bukan orang yang pertama lagi..
walaupun awak menginginkan persahabatan kita hingga akhir hayat...

dan sebenarnya..owang akan sayang awak hingga akhir hayat...
Share:

Egokah Aku - Wali Band

Ku… Tak Pernah Merasa

Gundah Di Hatiku
Ketika Denganmu

Saat Kau
Kau Belai Rambutku

Kau Temani Aku
Kau Basuh LukAku

Kini Semua Berlalu
Karena Engkau Tak Memilihku
Salahkah Aku Mencintaimu
Walau Kutahu Ku tak Dihatimu

Egokah Aku Memilikimu
Walau Kutahu Kau Tak Memilihku
Kuharap Tuhan Cabut Nyawamu
Agar Tak Ada Yang Milikimu

Sadarkah Kini ku Tak Rela
Iman ku Telah Sirna
Mimpiku Tak Nyata
Kini Semua Berlalu

Karena Engkau Tak Memilihku
Salahkah Aku Mencintaimu
Walau Kutahu Kutak Dihatimu
Egokah Aku Memilikimu

Walau Ku tahu Kau Tak Memilihku
Kuharap Tuhan Cabut Nyawamu
Agar Tak Ada Yang Milikimu

Kuharap Tuhan Cabut Nyawamu
Agar Tak Ada Yang Milikimu

swingss[; Pictures, Images and Photos

*saye tak sampai begitu mendoakan supaya ALLAH menjemput kamO lebeh awal dari saye sbb saye takot saye merana kemudian hari mengingati kamO..

Share:

M.A.L.A.S

selamat tengahari...
masih lagi kat selayang..
baju pon tak packing lagi..
sangat sadis kan..

no mood lar..
huhuhu..

malam tadi ntah pukul berapa terlelap..
lepas tuh boleh lak asek terjaga..
teringat cerita hati sedang keceper...

mangkok hayon betul..
aduh...mane hati batu neh..
meh kat aku balik...

alhamdullilah..pagi-pagi neh takde nak nanges2 dah..
takde nak meleleh hingus dah..ouch..malu..

haiks..kalau nengok kat history internet aku..
bersusun facebook dia dan gf dia..
seronok pulak nengok..haha..ayat nak cover..

nengok lak gambar anak angkat dia..
comey sungguh macam aku..
hoh..dush..dush perasan...

haiks..sampai bila kan aku nak terus macam neh..
benci..
Share:

April 27, 2010

Hati Sedang Keceper.Fullstop!

FullStop Hati Sedang Keceper!..

hikhik...ish...leh gelak lagi kan...suke nau gelak2 time hati tengah sakit..ape orang kata..terapi untuk diri sendiri...fuhhh...sangat besh melalui hari ini...fine..ingat dalam kepale otak tarikh ini..27 April 2010..hapuskan semua memori daun pisang..bina hidup baru...

eh..bila nak mula cerita hati sedang keceper neh kan..okeh..tarik nafas dendalam...hari ini secara rasmi myskendul telah bagitau dia telah dimiliki oleh seorang perempuan..itupun sebab aku yang telah menggodek facebook beliau dan menjumpai bukti2 yang amat menyakinkan...hamek ko..terase batu menghempap kepale...pak pak pung..eh salah bunyi..tuh bunyi kompang...rase nak pecah dada...rase macam...eh..kenape bukan aku yang dia pilih...kenape?..tak cukup santekkah?..eh..memang gf dia lagi santek dari aku..putih..gebu..terima kenyataan ea yuslina...dush.dush.terus down..

air mata jangan cakap...meleleh laju jer...cepat2 sms dia...buat karangan 3 muka surat...kenape..kenape...eh..takleh la..nak kol jugak..nak dengar dari mulut dia sendiri...kenape dia buat aku macam tuh...kenape..kenape [lepas abes neh kang..sila kira berapa patah perkataan kenape ada dalam karangan neh..sape jawab tepat..aku bagi big apple..:p]

dia kata dah bagitau aku dulu..eh..bila mase..tertanye..bile mase encik skenduls uit..jap nak refresh...oh..kompem takde..cume aku je men teka teki yang dia dah berpunya.. dari mulut dia je, yang tak dengar lagi...dan selalunya dia mmg berdalih..oh okeh..mebi nak jaga hati aku yang suci murni..ye...skang hati aku yang suci murni dah keceper..takyah jaga...sonang dah skrg...

boleh gelak2 dengan dia lagi sampaikan dia risau dengan aku..hahaha..ilek bro..aku okeh...kejap je sawan kecewa neh..esok lusa aku dah leh gelak besau-besau...jangan risau...yang penting, sekarang dah tau,takyah berharap lagi dah..secebis hama pon jangan berharap.... kenape susah nak ngaku sudah berpunye?..pelik aku...

argh...tensen sikit time nak letak..dia psiko aku...asal nak letak je..ayat tak leh blah..'dah tanak contact orang lagi ker?..dah taknak kawan?..'kahkahkah....suke ati la kan nak contact ke tak....rasa macam nak cari balik hati batu yang dah jumpe masa clash dengan WMR1204..sedangkan bekas boifren yang dah naek tangan kat aku pun..aku leh baek lagi..inikan pulak orang yang banyak tolong aku dlm jatuh bangunnyer hidOp aku..mesti la aku akan ingat selalu... ingat je la..laen takde...jatoh bangun sendiri lepas neh la ea..

haiks...macam-macam hidop kan...takpela..ini bahagian aku..terima je..nak buat camne kan..takkan nak g bom johor tuh pakse dia kawen dengan aku..gile ape..masih waras lagi...

eyp..tapi kan..bila baca sms dia lepas letak telefon..aku rase...OMG..macam tak caye lak dia camnih..

"Maaf kn sy wak...Bukn niat di ati ingin myakiti hati mu,trasa diri ini amat
bsalah thdap mu, ape yang dilihat di baca, amat mykitkn ati dan prasaan ku
memohon ampun dan maaf krn mnykiti hati mu yang amat mdlm. Maaf kn daku.,thdap
dirmu..ku mharap prshabtn kita ttp kekal hgga ke akhir hayat.."

[aku tak edit sepatah pon..koma..noktah pon samo jo]

kahkahkah..aku gelak geguling baca..oh..tetibe rase not my taste lar..asal jiwang sangat ko neh..daku,bukan niat, menykitkan hati my yang amat mendalam[kahkahkah..ayat ape neh],memohon ampun..alahai rasa macam di hari raya la pulak....

aku cume balas sms tuh minta dia doakan aku kuat jek...dan dia pon tahu aku memang kuat..dan mintak maaf lagi..aduhai..hengat maaf tuh leh cantumkan balik hati aku yang keceper....

*baru berboifren girlfren je..lum kawen pon..yes.. masih ada CAN!!..pale hanggok ko yuslina..sedau2 la sikit....
Share:

Bowling dengan Berbaju Kurung

sempena mendapat gaji khamis lepas..
dan2 hari pertama gaji terus g men boling..
tp time opis hour..
dengan berbaju kurung..

belasah je..
ada aku kesah!.

sesampai je kat tempat boling.
oh..ade dua lane lagi yang wanitanya berbaju kurung..
oh..u rock girl!...

aku bukan pandai maen boling..
sekadar campak dan hempas atas lane tuh dah perkara biase..



neh kaki aku dan bos aku..
[skema pulak ayat]


neh jejakawan yang kononnye terer..tapi memang terer pon..

neh jejakawanita yang agak terer..tp puan azrin je la terer..aku tak..

ini ibu yang dilarang bermain sebab sedang mengandung..

::keputusannyer..aku tangga ke 4 dari 4::

:D

ada sape bran nak cabar kedudukan aku yang tercorot tuh?..

cha..jangan marah2 lagi taw.cian papa zahin tuh...t kalau kitorang wat keje gile camni lagi..kitorang ajak ko k..

Share:

Tag Yang Tak Dicuri..Yang Bebetul DiTag..

kali neh tak curi..tapi kene tag bebetul punye dengan cha
dan sebetulnya pernah kene tag dengan
wanie ..
tapi baru sekarang rajin nak buat..
yela..sangat tak rajin nak selongkar handbag sendirik dan snap gambar..
peh2 kene masukkan gambar kat pc..
peh2 edit..peh2 nak aplod kat blog..
hoh..sangat manyak kelija mao buat wOOO...

Terms and Conditions:


-- selongkar beg anda, xkisah la beg duit ke, beg tangan ke, beg bimbit ke, i dont care!
-- ambil gmba barang2 dan tag kan gmba tersebut.
-- ceritakn knpa anda memerlukan barang itu berada dalam beg setiap hari setiap masa.
-- akhir sekali, tag 5 orang



handbag neh pemberian dari myMica..myexbf..hoho..sempat gak la saling kikis mengikis sebelum memutuskan cinta.. :p


ini pulak purse pembelian sendiri..takde makne semua nak kikis duit orang...

ini pulak kunci segala kunci...kalau takde..tak bergerak den..kalau kunci rumah ilang..ilang la tempat berteduh..kalau takde kereta....maka berjalan kaki la ke mane2...

ini pulak make up..heh..takkan korang tak tau kan..make up yang tak seberapa.murah2 je..takdela nak maybelline or simply siti bagai..simple sudah!...

ini pulak....kebetulan ada dalam handbag..nak g bayau duit kereta..asing siap2..kang terguna,canno lak kan?...

ado sapo-sapo yang nak kono tag?..

ha amek la tag neh..

ikhlas bagi..

takyah curi2 macam den neh ha..

Share:

Maafkan Saye..Ari Neh Saye Mencurik Lagi....



Kali ini curi tag kat blog wanie ngok ngek :p

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder

Name Folder -
Pixa

2. Select the 8th picture in that folder.


3. Post that photo along with the story behind it.

Mase neh tengah overtime siapkan fail induksi...lepas tuh datang lak pelawat kecil neh same umi dia...name beby neh adam..cute..skrg dah besau dah dia...comey..amik aura gebu aunty yus neh kot...

4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

paham2 jela..aku kalau mencuri tag..mmg malas nak tag orang..tp siape nak buat..den relakan..

:p
Share:

Hehehe..Kenangan Silam Menjelma Kembali...Ye..Jiwang Pepagi..

morning...
ari neh kan..
ari neh kan..
ouch..
satu lift dengan exbf..
matei..

mula la jalan pon dah tak betul..
kaki kanan dah jejak kaki kiri..
hoh..merapu

mula2 ingat malas nak senyum..
tapi lame2 tersenyum gak..
walaupun mula2 rasa taknak pandang..
tp lame2 terpandang gak..
ouch..

*fuhhh..seb bek ari neh mekap agak cantik..cume tudung je alim ri neh..no silang2...muslimah sejati today...
Share:

April 26, 2010

Ada Orang Cakap

kisah satu

ihiks..ada orang cakap aku terase bila aku selalu tolak pelawaan dia..
heh..bukan terase lar..cume dah tak bape nak ngam ho sangat dengan korang..
letih la..
:)
aku tetap orang yang sama...

kisah dua

ada orang pon cakap aku dah serba salah dengan dia sebab satu kes...
nak tegur2 dia pon aku dah serba salah..
eheh...ada ker?..jap nak pk...kelakar la dengan orang camnih..pandai2 judge aku..
tak suke...

kisah tiga

ada orang cakap aku dah makin tembam..hoh..neh lagi aku TAK SUKE!..


kesimpulan
kalau nak pikir mengenai ORANG CAKAP..leh MATI dibuatnya..
Share:

Okeh..Kejadian Budak Terjun Bangunan Sampai Mati Sebab Takut dengan JAIS itu adalah di Depan Blok Aku..Ngeri..

tak paham..
kadang-kadang macam tak paham..
y bebudak sekarang sanggup macam neh..
sanggup serah diri pada malaikat maut..
daripada serah diri pada JAIS..

masa sedap beramas mesra..
tak ingat lak..

sedap kat dunia kan..
sekali tak sempat taubat...dah mati terperosok kat longkang..

lepas neh dah takleh balik lewat malam..seriau..seram..takot..
sebenarnye lebeh takot pada hantu manusia...

::risau bile kejadian pecah rumah dan kecurian kereta sering berlaku..aduhai..mudah-mudahan aku dilindungi..AMINnnn..
nak tau tentang berita itu..click sini
[terjun bangunan:sumber utusan]

oh..bukan JAIS yang buat serbuan rupanya..AJK Surau Selayang Height yang buat serbuan..pembetulan oleh JAIS sendiri click sini [
Pembetulan oleh JAIS]
Share:

Eh..Tetibe Kisah AF8 lak.

gile comey awek neh kan..

tp dia terkeluar..sedeh..
dah tak bape besh diary..

suke ngk gelagat dia yang ala2 boyish sket..
selambe je..

eh..aku tak berpaling tadah..
still anggap ain lesbo terbaek..
ahaha..matei!..

cume agak kurang suke bila ain dikaitkan dengan maulana yang dah ada makwe tuh..
nak nengok gambar awek maulana...g kat blog
cik ailebiu..

osmet aku suke gile kat iwan..tak tau la sebab pe..bibir seksi iwan kot...hoh..seksi ker..lepas neh iwan dah takde geng dah bila nad terkeluar..dorang seiras kan?...:)

farina dan dira neh aku tak bape nak ngam ho sangat pasal cerita-cerita dorang...

eh..now dah tinggal 7 je... iwan,farina,adira,daus,maulana,ain,shahir

Maulana kot juara AF8...takpun Adira...Ain dah cem kurang sikit leh jadi juara..sebab banyak gosip n gedik2 je...
Share:

Bebel Isnin.

assalamualaikum..
morning..

monday blues...sangat2 monday blues..pagi tadi, bangun2 je rasa macam nak sms si gedik bagitau nak m.c..tp akhirnya secara otomatik badan terbangun sendiri untuk ke bilik air..haiks...ada pari-pari baik dalam badan neh yang menghalang untuk ponteng kerja..

tp yang besh nya bila di opis...baru je sok sek gtau malas nak keje...tetibe de suara sumbang "ala..datang je kerja.bukan wat pape pon..dok ketik2 keyboard jek...facebook and bla-bla'...hoh..okeh..mmg itu tugasan harian aku...so malas nak bebising..dah takde keje..nak wat pe lagi..takkan nak g amek penyapu..dok sapu opis sendiri..jadinye, cleaner kat opis neh nak buat keje ape?..

eh..tetibe nak cerita mengenai sesuatu la...kenape eh lelaki zaman sekarang sudah tiada rasa malu..okeh, nak cerita, laz wik aku g shah alam sebab jumpa kawan..tp yang tak beshnya..dah lar aku neh dok perabiskan duit ke minyak and tol..lepas tuh tetibe lak makan pon aku kene bayar..wut?..hengat aku cop duit ker?..orang cop duit pon kedekut..yang takleh blah boleh bagi alasan, kad maybank tertinggal..dalam beg duit takde duit..adushaiii....terus aku PUTUS KAWAN dengan lelaki tuh..bukan berkira tapi sebab dah terlalu sangat berkira dengan lelaki neh..

cerita kedua pulak bila dapat sms dari kawan lame..lelaki okeh.. "hye..nak 3g tak?..0123456789"..eheh...dia yang nak 3g kita..dia suh kita kol lak...watefak ea..aku dah rase, eh why lelaki zaman sekarang macam neh..tak malu langsong!!...aisyooo..bukan berkira tapi aku rase aku dah tak nampak dah lelaki yang betul-betul lelaki...

*terharu baca cerita Tasha,isteri arwah achik spin semalam di Mingguan Malaysia...seronoknya andai dapat lelaki seperti arwah...dan tak sia-sia Tasha wat pengakuan mahu jad isteri dunia dan akhirat pada arwah...
Share:

Ku Tak Bisa - Jaclyn Victor

Benarkah itu cinta
Cinta yang ku cari
Jika benarlah ia ku bersyukur
Saat ku bersamamu
Sungguh ku hargai
Kau penawar segala buat ku
Sungguh ku tak menyangka
Ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu

Ku tak bisa
Melupakan kisah cinta kau dan aku
Ku tak bisa
Menyayangi selain dirimu
Ku tak bisa
Menghadapi hari mendatang tanpamu
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataanya

Ku tabahkan hati ini
Ku mohon padaMu
Berikan ku kekuatan mengharunginya
Ini semua terjadi takdir yang menentukan
Ku kuatkan semangat
Untuk meneruskan

Sungguh ku tak menyangka ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu

Aku redha apa yang berlaku
Berikan ku petunjuk
Agar ku sejahtera

Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataannya

Ku tak bisa
Melupakan kisah cinta kau dan aku
Ku tak bisa
Menyayangi selain dirimu
Ku tak bisa
Menghadapi hari mendatang tanpamu
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataannya
Ku tak bisa
Share:

April 25, 2010

Lamb Chop Part II


semalam.
lepas buat entry teringin macam orang mengandung tuh..

terus rasa tak leh tahan nak mam gak..
walaubagaimana pon nak mam gak!..
*eh..canne kalau aku bebetul mengandung kan..parah la Awal Ashaari nanti.. :p..pwasan!!..

so semalam dah tertunai hajat...
alhamdullilah..
besh sangat lamb chop dia..

gambar disnap selepas mam..
sebelum mam tak sempat nak pk ape2 dah..


Share:

April 24, 2010

Keghairahan Membuat FanPages di Facebook

tumbuh bagaikan cendawan..
macam-macam ada..
kadang-kadang rase macam
'eh..perlu kE fanpages mcm neh..perlu ke'
kadang2 rase macam mengarut jek..

sebab sekadar create fanpages n join lepas tuh senyap..

dan sekarang buat pengetahuan korang semua..
ada lar sesetengah staff kat jabatan aku berlumba2 gak buat fanpages jabatan aku di facebook.....

haiks..susah nak cakap...lepas tuh ada lak yang salah eja...sepatotnya huruf besar dah huruf kecik..haiks..tak sensitif betul la..ada yang letak alamat laman web jabatan tak betul la...ee..tak tau la aku mane perginya sensitiviti dorang neh.....aku sayang tau jabatan aku..sebab tuh bila ada yang tak sedap di mata aku jek..mmg aku akan complain..

and aku berharap sangat Bahagian Teknologi Maklumat kat jabatan aku buat sesuatu supaya tak berleluasa benda macam neh..dan dengar-dengar cerita maybe FACEBOOK akan diblock kembali di jabatan aku...cuma tak tau bila je...

*cepat-cepat la block sebab aku rasa makin lama makin mengarut dah FACEBOOK neh...tuh yang susah tuh bila dah bagi peluang tapi salah gunakan peluang yang dah dibagi..

I BET MELAKA CAN GET 100,00 FANS BEFORE ANY OTHER MALAYSIAN STATE
Share:

April 23, 2010

Orang Melayu Kita!

Aku Dan Zura beratur untuk keluarkan duit di Maybank Selayang Mall

Tetibe ade makcik bersuara..umo rasenye pertengahan 40an bersama anaknya yang dah besau gedabak...

"tolong jangan duduk tengah jalan"

eh...pelik..ne de duduk tengah jalan..berdiri lagi neh..tengah beratur mmg la panjang berjela..

lepas tuh dia ckp TERIMA KASIH bila kami bagi ruang..

maka Fahmi jawab SAMA - SAMA MAKCIK..

dia berpusing balik dan cakap..

"SAYA BUKAN MAKCIK EH"

eh...

pelik la orang melayu kita neh...umur dah macam begitu pon still takleh terima orang panggil makcik...leh siap sound lagi tuh..

*eh..ttibe terfikir...kat office aku pun camtuh..ada yang layak dipanggil makcik tp membahasakan diri kakak...tp biase la...pejabat kan.. :P
Share:

Curi Tag Part III

hikhikhik..sekali lagi menjawab tag secara sesuka hati..
mengambil dari blog cikmimi..

[1] 3 Names in your inbox cellphone
1. Maxis
2. ntah number sape ntah..
3. Sis

[2] Your main ringtone?
6itxh Sense - Cinta Sejati

[3] What U did at 12 last night?
minum kat bbs junction

[4] Who was the last person U went out with? Where?
kak emy dan ajid..OU..ngk cerita The Loser..

[5] The color of T-shirt you're wearing now?
now kurung okeh..chocolate..

[6] The last thing you did?
berfesbuking

[7] 3 of your everyday favourite items?
1. LaptOp
2. HP
3. pillow

[8] The color of your bedroom
peach..

[9] How much money in your wallet now?
banyakkkk...sebab nak g bayar duit kereta....huhuhuh

[10] Your favourite song?
prefer indOn song.

[11] What will you do next wekend?
mebi tido je kot.. :p

[12] When was the last time U saw Ur Mum?
laz wik....:)

[13] Where is she now?
kuala sungai baru, melaka

[14] When was the last time you talked to your parents?
Isnin lepas rasanyer..:p [huhu..tetibe tersedar yang dah lame tak kol bonda..:(]

[15] Who is the last person that texted U?
ntah..sape ntah...

[16] Where did U have your dinner lastnight?
OU..before ngk muvie

[17] The last suprise you got?
tak hengat..

[18] Last thing U borrowed from ur friends?
None

[19] Who is ur BF/GF or husband/wife?
awal ashaari..wah.dengan yakin menjawab!.. :p

[20] What do you feel now?
ngantuk....

[21] Wanna share with who?
takde makne eh nak share dgn sape2 ngantoks neh..

[22] Who knows ur secret?
skenduls ku..

[23] They keep ur secret?
hopefully yes!

[24] Are you angry with someone?
bkn sum1 jek...ber sum-sum lagi!

[25] What do you order at McD?
bIG MAG

[26] The last time you felt so sad?
ntah..lupe dah..

[27] What is your wish for tomorrow?
hmmmm...blur..

[28] Who will U tag next?
u n u n u lar....kamo kamo n kamo yang baca tag neh..
Share:

April 22, 2010

Sedang Menonton The Losers..


mungkin masa kamu-kamu semua baca blog ini..
aku sedang menumpukan sepenuh perhatian kepada filem The Losers ini..

besok aku akan review filem ini..
kalau aku rajin.
korang kan tau aku neh kalau bab nak review filem2 bagai neh mmg malas..
sebab ape yang aku suka..tak semestinya korang suka..
dan ape yang korang suke..tak semestinya aku suka..

:p

tapi aku ada baca info mengenai filem ini di Harian Metro - The Losers

mohon2 cerita itu mantOp!..

dan yang paling penting mohon2 tiket tak abes!..

**ini entry auto publish..harap faham..kalau besok2 aku review filem laen..tuh maksudnyer tiket telah habis!!
Share:

Setengah Hati - Ada Band

Tertegun ku memandangmu
Saat kau tinggalkanku .. menangis
Bodohnya ku mangharapmu
Jelas sudah tak kau pedulikan cintaku

Mestinya telah kusadari
Betapa perih cinta tanpa balasmu
Harusnya tak ku paksakan
Bila akhirnya kan melukaiku

Reff :
Mungkin ku tak akan bisa jadikan dirimu kekasih
Yang seutuhnya mencintaiku
Namun kurelakan diri
Jika hanya setengah hati
Kau sejukkan jiwa ini

Ku hanya terus berharap
Satu hari kau mampu .. sadari
Tiada yang pernah mengerti
Sepertiku setulus hati mencintaimu

-----------------------------------------

myskendul datang sini malam tadi..
tp aku...
rase macam takde mud nak jumpe dia..

dia kol n mesej tp aku ignore..
bila dah tengahmalam..
rase kesian..

aku sms dia..tp ala kadar..
kdg2 tak balas langsong mesej dia..
peh2 dia antar lagi kenapa aku camni..
nak jawab pe ea sedangkan aku pon tak tau sebab ape aku takde mud nak jumpe dia..

tp nak amek ati dia balik..eyp..perlu ke..
aku kol dia pagi tadi..
sempat gak maen lambai2 sebab dia ade dekat2 dgn opis pagi tadi..

so itu aje..:p

**buat pertama kali aku tak jumpe dia time dia turun sini.. :)...

Share:

Zura dan LaiciNya.

Semalam Geng Latihan g mam kat Sup88..
secara tak dirancang..
kul 1.30pm baru keluar..

sesampainya kami..
maka mestila order makan dan minumkan..
takkan nak tercongok lame2 kat situ..

ada adegan tak leh blah sampai aku tak henti2 gelak...
makin tembam la aku gamaknyer..

tukang order - nak minum ape?
zura - Sirap Laici...
tukang order - Laici dah abes..
zura - Laici..

aku dan fahmi dah tercengang...

zura..zura..neh mesti ngidam laici kan..sampai orang tuh cakap laici takde pon..ko still nak laici gak...aduhai..

*aku gelak-gelak masa taip entry neh okeh..tak abes2 nak gelak..okeh2 stop gelak!
**dia sebenarnya nak cakap sirap tapi tersebut laici :p..


inilah zura laici..ha..tak pepasal dapat gelaran..:p
Share:

Curi Tag Part II

hehehe..aku kan mmg suke curi tag..bukan ape..suke je jawab soklan2 neh..rindu nak jawab soalan exam masa sekolah2 dulu....:p

curi tag neh kat blog dak neh [
fika]

what is your full name?
Meh datang Selayang nengok i.c den neh..

when is your birthday?
20 December 1982 ( eh..beza 10tahun 2 hari jek dengan dak fika neh..same bulan)

what is your daddy's name?
Md Yusoff bin Akup

what is your mum's name?
Normah binti Ali

how many siblings do you have?
7!..mcm ramai..tp bila memasing dah besau..rase mcm tak ramai..

where do you live?
hometown - kuala sungai baru
current - selayang

your favourite colour?
Hitam Putih Merah


still studying?
dah keje dah..


do you have a bestfriend?
susah nak jawab soalan neh..

do you love them?
owez love my fwen..

pop or jazz?
Pop kot.

chicken or beef?
beef!..sebab tuh lemak susah nak disingkirkan!

coke or 100 plus?
I prefer 100 plus. [yep same dengan dak yani]

what brand is your purse?
AnnaSui..cetak rompak punye jek!

how much do you have in your wallet right now?
kurang dari 50 hengget..[nape la tak jawab soklan neh besok..mesti jawab ada 500..:p..esok gaji!]
high heels or flat?
prefer flat..sakit kaki wooo pakai high heels..

skirts or jeans?
Jeanss larrr...

shirt or blouse?
Shirt.

watch or bracelet?
bracelet..

favourite watch's brand?
takde..

do you have boyfriend?
next!

did you love him?
next plish!!

did you ever kiss him?
eh.....

facebook or myspace?
Facebook.

what is your dream?
Bahagia dunia dan akhirat...jawapan yang aku rase sempurna untuk tahu ape yang aku hendak dalam hidup..

please tagged other 10 friends of yours.
takmo la..aku pun men curik jek...nak tagged orang lak.. :p
tp mcm biase...kalau ada yang nak buat..buat la..aku tkkan saman nyer..
Share:

April 21, 2010

Aku Diikat Setahun..alahai lamenyer....Tak Sabar Tunggu Genap Setahun..

hmm..mungkin ada yang tak tau..aku telah diikat..
bukan merahsiakan tapi kadang-kadang bende macam ni kita bukan leh cerita sangat kan..

setahun bagi aku jangkamasa yang lama...
penat tuh nak tunggu setahun..
macam-macam boleh jadi..

haiks..cepatla setahun berlalu..sebab??..

sebab...hoh..tetibe buat muka garang!!...

* servis tak okeh [erk..jangan fikir bukan2 okeh]
* kalau aku balik kampung..selalu dia tak bersama aku..sedih..
* kadang-kadang tengah dating...leh lak dia blur-blur..peh tuh tinggalkan aku macam itu aje...


haiks...tunggu je la setahun nanti..bila genap setahun..mebi nak minta cerai...

okehla..taknak terus maen wayang..sebab aku bukan pelakon terhebat..

MAXIS BROADBAND itulah yang mengikat aku selama setahun...
sekarang neh sangatla mendukacitakan perkhidmatannyer..
my sis datin dee tuh pon selalu mengadu..
kenape ea maxis berkeadaan begitu..

dah lar liputan agak kurang meluas...
susah sangat..
penat2 je bayar bulan2 tp servis cap ayam..

haiks..mengeluh..
bukan ape..
kadang2 nak melawat n blogwalking pon payah..
kadang2 aku teruja nak komen kat entry kawan2 semua tp apabila tenet lembab..
ase sedeh sangat2...
bukan tak support blog kengkawan..
tp bende neh la yang spoilkan aku..


JOM MOGOK DENGAN MAXIS!!

Share:

Hijau, Kuning, Merah



okeh..
awal2 lagi mengaku aku bukan pencerita yang baik...
apatah lagi pelukis kat paint yang baik.. :p

pada hari jumaat lepas..sesampai je ke kampong..
mak sudah ajak ke kolej adik untuk amik cek nuffnang..
ye manyak la cek nuffnang..
ntah kenape minah tuh dpt duit seribu pon aku tak tau...

tau tau je mak dah ajak g kolej adik...

selepas dah dapat cek..mestilah nak g cash kan cek tuh kan...
tp dak adik tade di sisi kami...
so decide nak tos masukkan ke bank islam dia..
tp bila nengok buku bank islam dia..
walaweh..tetibe close account..
caya la ko adik...
haiks..
inilah budak zezaman skang..

tp tetap degil nak g masjid tanah jugak nak tanye..
*ye masih dalam tak percaya dak adik leh close account...

akhirnya kompom close account..

oh..tersimpang jaoh dari tajuk Hijau Kuning Merah..

keluar dari bank islam pergi ke AmBank lak..
macam kaya kan..keluar masuk bank..
:p
AmBank itu urusan bonda.

settle..
maka balik la..

lalu di simpang empat seperti di atas..
tatkala itu di B, C, D adalah lampu merah..
dan A itu...A itu adalah lampu hijau...dan kamu-kamu semua perasan tak A itu tiada kereta...
*opss..lupe nk bagitau yang kotak2 yang berkaler itu adalah kereta... :)

dan kami agak lame dari tiga penjuru berhenti...
dan agak pelik bila tiada kereta yang melanggar undang2 lampu isyarat walaupun tiada kereta dari arah A....

so semua macam kaku..

dan tetibe mak bersuara..

'Kalau semua tak jalan neh..sape pulak yang nak jalan neh?.."

okeh..
dapat agak reaksi aku dan adik lelaki aku?..

aku dan adik lelaki aku tergelak besar bila dengar mak tanya camtu..

"mak..swit sangatla mak bertanye begitu..mak nak ina kene kompaun ker?..:p"

okeh..selepas itu pertanyaan mak yang swit itu dijadikan bahan kat rumah sampai mak cakap..

"yela..cerita la..cerita la..gelak la...."

mak memang selalu buat lawak terancang..:p

Share:

Bagi Sesiapa Yang Selalu M.C Tak Tentu Pasal...Baca Ini..

Maklumat ini aku dapat tahu dari anak buah aku si Izzuan Haniff

perut dia terpakse dicover sebab tak sesuai untuk tontonan umum :p

Haniff : Mak Ndak tau tak ape itu maksud M.C?
aku : ape? [mase tuh malas nak melayan sangat]
Haniff : Mati Cepat!!
*muka dia takde perasaan pon..

gulp!

*terus tobat wali band taknak m.c selalu..

Share:

April 20, 2010

Rindu Ahmad!

mane tak rindu nye...
ari tuh bawak dia balik ke kampong sekali.
mak n pak dia dok goyang kaki kat kl..

3 hari kat kampong tuh..
aku neh dah macam mak dia..

rindu keletah dia..

Keletah 1
Nenek@Bonda
: Ahmad, jangan main air......
Ahmad : ala..nenek main air boleh...
[mase neh mak ngah mop lantai halaman depan]

Keletah 2
Ahmad : Macam mane nak makan neh..takde tikar pon...
[lepas tuh dia terus ke depan cari tikar...sangat la cute bila dia sendiri bising kami tak bentang tikar untuk breakfast]

Keletah 3
Aku : Ahmad kita nak balik Kl bile?
Nenek@BOnda : Pagi Petang Tengahari Malam
Ahmad : Malam
Nenek@Bonda : Pagi Malam Petang Tengahari[mak pusing ayat sebab selalu budak kecik suke bagi jwpn yang paling last]
Ahmad : Malam [jawapan tetap same]
Aku : Ala..mane boleh..mak ndak tak nampak malam2...silau..
Ahmad : Dah tuh Mak Ndak g umah Ahmad malam2 tuh..yang bawak Ahmad g kedai tuh..boleh pulak...
Mak : Padan Muka Ko..
Aku : huhuhuhu....amboi... hengat melaka - kl same ke dengan selayang - greenwood..

Keletah 4
Ahmad : Pak Ngah bawak balik Iman Pak Ngah....
Angah : Kenape?
Ahmad : Dia nakal sangat..
*aiks..pandai suh pak ngah dia hantar si iman sbb iman nakal..ahmad..ahmad..padahal same jek...dua2 hero kampung baru..

ada lagi keletah dia yang akan buat orang tersenyum dan gelak..belum masuk lagi kalau snap pixa dia..mcm2 memek muka dia leh buat..spontan jek...

macam wajib jek pergi greenwood besok...

Share:

Minum Pagi Bersama Orang Yang Dirindui...


seperti di entry ini [ Rindu Kat Dia ] dan entry ini jugak [ Dia Rindu Saya Jugak ]

sebab rindu neh la kami bersarapan same pagi ini..dan muga2 masih selalu dapat sarapan bersama-sama...

nak baca pe perasaan orang yang saya rindu itu.. [ Bekpes Bersama ]

malu ea sis...terasa macam blind date kan..ouch..malu2...:p

n mysis itu ada bagi sumthing....huhu..alahai segannyer...takde pon nak bagi ape2...


my sis bagi chocolate dan patung itu..comey kan patong itu..jauh dari CHINA...tengS sis..

yang candle tuh aku dpt dari cik bintang...
kawan dari facebOOk..
aku dapat sebab jawab teka teki dia..
dan tak sangka dia bagi bebetul..
ingatkan memain jek...
maceh cik bintang..
eyp..agak2 cik bintang baca tak blog aku?..hehe...

n nak pOMot sket blogshOP dia...
DARLINGSHOPPE'S
singgah jangan tak singgah..hehehe..
Share:

Mane Tulang Rusuk Saye?.. :(

Renungkanlah sedalam-dalamnya. ..................

Tidak,
Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia
bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35tahun belum apa2 kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu dalam doa2 lewat sembahyang. Allah mendengar.

Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk
lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar
seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti.

Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka,aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar2 mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah.

Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati kita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil pula org yang memandu kereta mewah(walaupun sebenarnya tak mewah) terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi jalan. Orang lainmembeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar berlipat ganda.

Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh,alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang sebuah motosikal seperti itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta di tgh2 bandar raya.

Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar2 membahagiakan.Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda,pasti ada baik buruknya.

Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama,sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat di samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus.

Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungankelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut banyak?
Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?

Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing2 padahal dahulunya
mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada
yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata?

Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu.
Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah,
belajarlah dulu. Jika rasa2 belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah
anak2, carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab
kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah
melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut
tatkala
cuba mendaki naik.

Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar2 mengerti tuntutan2nya.

Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus2 bagi yang menjadikannya
gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan
syurga
sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan
kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia2nya.

Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana
perasaan
dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba masanya ia
akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong2nya agar
jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. "


Seorang teman pernah berpesan..

"Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar..
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.."


::sumber dari emel yang dikirimkan oleh roxgalcute::
Share:

Orang Mengandung Memang Malas Ea?..Patot la Aku Rasa Malas Semacam Jek..

malas nak berblog sangat..
malas nak blogwalking...
malas nak buat keje..
malas lar semua..

ape yang rajin..

MAKAN!!!

masih ingat tak CABARAN LANGSING DEATHLUVER??

bilO den nak start neh??..

huhu..

::aku tak pregnant pon...nak mati ape..pregnant sebelum waktunyer....aku cume menjangkit dari si gedik zura tuh...dia pregnant aku lak dapat tempias malas dia...uhuhuhu..::

Share:

Kompaun JPJ dinaikkan dari RM 300 ke RM 1000..

morning..

odw g kerja tadi..dengar kat Hot.Fm mengenai perkara ini..
termenung sekejap..
adakah ini memberi kebaikan kepada rakyat Malaysia ataupun menambah beban sahaja...
adoiyaiii..lepas neh takleh ar nak pecut2 lagi..

had umur pon untuk mengambil lesen pun dah dinaikkan setahun..
dari 16 tahun ke 17 tahun..
yang ini aku sokong!!..
*chewahh mentang2 ar dah lebeh had umur.... :p

Share:

So far..

wa..tajuk nak omputeh..
:p

so far kepale aku agak2 blur..
dah 2 malam g shah alam..
jumpe sum1 kat sane..

tak sangka okeh aku leh jejak shah alam sendirian..
kejayaan kedua selepas menjejaki maili's wangsa maju...
tepok - tepok untuk diri sendiri..:p

kenapa aku agak blur2?..
ntahla..tak tau nape...

ah..tetibe nak jalan lurus ke..takmo bengkang bengkok..
maknenye terus ke penceritaan je la...

dan tetibe aku nak bagitau..

::aku tak suke dikejar...bile dikejar aku perasan HOT... ::
::aku tak suke didesak...kalau didesak jugak aku rimas.. ::
::aku tak suke dipakse....kalau dipakse aku cepat membenci... ::

bila sekali aku dah wat tak tau tuh..elok jugak la usaha lagi..
tapi bila dah berkali2 aku wat tak tau tuh..paham2 sendiri lar...aku rimas...

sory...
Share:

April 19, 2010

Curi Tag Dari Belog Cik Anis...

tadi aku blogwalking..tetibe tertarik dengan satu tag neh..terus rasa nak buat..
hehe..tak malu kan..hikhik

amek dari blog cik anis..
my dream guy;

1-How tall should he be?
opecoz lebeh tinggi...

2-What hair colour should he have?
hetam..kalau kaler laen kang..mao pingsan mak aku..

3-What kind of personality should he have?
cool..suara besh.. [arwah khuraim n skendul ku miliki ciri-ciri ini]

4-Older or younger.
tak kesah..tp for information kamo-kamo semua..exbf ku semuanya bawah umur..:p..
skendul ku pon bawah umur..huhuhu..

5-What film actor should he most be like?
oh..tak terpikir lak..

6-What singer should he most be like?
tak terpikir gak..

7-Do they need to cook?
opecoz....same2 keje..same la tolong menolong..

8-What is his best body part?
ouch..malu nak jawab..

9-What car should he drive?
paling bangsat pon kereta ferrari...wahaha....mampus la sampai ke tua aku tak kawen kalau camnih...[aku tak kesah kete ape..janji ada kete...wOw..materialistik!]

10-What one thing completely turns you on?
oh..tak paham..

11-Who was the guy on your mind when you were doing this survey?
aduiyaii..ade eh soklan neh..adoiyaiii....aku pikirkan dia..skendul ku..

12-Tag 6 people to do this survey too.
ada sape2 nak buat?..silakan..
Share:

aktiviti kat kampung..

neh dak ahmad n iman..
dak ahmad neh pantang suh bergambar..
ade je aksi terlampau dia..
tapi cute..
sangat keletah..
si iman neh ala2 malu plak..
:p

neh izzuan haniff..abang si iman..
ari tuh aku minta tolong dia basuhkan kete..
rajin betul..
tp malam tuh upah dia mam oblong..

neh angahku..
dia dabel check betul tak dak haniff basuh kete aku..huahua..
finally..
dia gak yang abeskan kerja pembersihan..

aku??..

dok goyang kaki nengok jek.
jadi mandur


*eh..takde mood la nak apdet blog..

**myOrange kebabOOm sket ari tuh..skenduls aku buat...huhuh..dah tak encem..adeshaii..

Share:

Sofea Jane - Black

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri
Share:

April 18, 2010

baru sampai dari kampung..

heheh.
baru sampai dari kampong..
telah meninggalkan blog selama 2 hari..
harap maaf..

sangat penat..

mao tido..
esok2 je apdet kisah dari kampong..
opss..ada ke?..

tunggu je la....
hikhikhik.....
*alfatihah buat achik spin..semoga ditempatkan di kalangan orang yang beriman...
*alfatihah juga buat kawan along..arwah cikgu kimi yang terbabit dalam kemalangan pagi semalam..
Share:

April 16, 2010

Terapi Lubang Hidung


pepagi ai bukak emel..teruja ai bila ngk title ini [terapi lObang idOng}..aisyohhh...wendu nak korek2 lObanG idOng..miahahaha..berbagai la saye neh..


setiap korang mesti ada dua lobang idoNg kan..sebelah kiri n sebelah kanan...tiPula klu korang jawab de sebelah jek..aLien aPe~


klu korang sume nak tau..fungsi kedua-dua belah lobang idOng neh tak same taw..meh ai gitau korang k..
sebelah kanan mewakili matahari [panas]..manakala sebelah kiri mewakili bulan [sejuk]...

n klu korang tetibe je ase saket kepale...
ha..meh sini ai ajau k cara2 untuk mengurangkan sakit kepale tersebut hanye dgn menggunakan lobang idOng..jgn tak pecaye k...
okeh..korang totop lobang idOng sebelah kanan...then bernafaSlah melalui sebelah kiri..n lakukan selama 5 menet..insyaALLAH..sakit kepale akan berkurangan..

Jika korang tetibe semPot o leLah, tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan bernafaslah melalui hidung sebelah kanan. Lakukan bolak-balik. Tak lama kemudian, koraNg akan merasakan segar kembali. Sebab lubang hidung sebelah kanan mengeluarkan panas, sehingga gampang sekali panas, lubang hidung sebelah kiri mengeluarkan dingin.

ha...neh yang besh yang ai nak kongsikan bersama...klu korang nak taw..perempuan bernafas lebih dengan hidung sebelah kiri, sehingga hatinya mudah sekali dingin. Laki-laki bernafas lebih dengan hidung sebelah kanan, sehingga mudah sekali marah..patOt ar...haisyOo..lepas neh ai nak suggestkan kat kaom lelaki bernaFaslah menggunakan lobang idong sebelah kiri...


akhir seKali...pernah tak korang rase pada saat bangun tidO, lubang hidung sebelah mana yang bernafas lebih cepat? Sebelah kiri atau kanan? Jika lubang hidung sebelah kiri bernafas lebih cepat, korang akan merasa sangat lelah. Tutuplah lubang hidung sebelah kiri dan gunakan lubang hidung sebelah kanan untuk bernafas, korang akan merasa segar kembali dengan cepat...


~ai pasti ramai yang sedang mencuba bernafas mengikut teknik yang ai ajar ketika membaca di blog ai ketika ini..hehehehe..sangat berguna kan info neh.. (^__^)

::ini entry yang dipublish kembali...hehe..kongsi entry yang dulu bersama blogger yang baru dikenali..hikhik""

Share:

Samsons - Luluh

Saat terindah saat bersamamu
begitu lelapnya aku pun terbuai
sebenarnya aku tlah berharap
ku kan memiliki dirimu selamanya

Reff:
Segenap hatiku luluh lantah
mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
sungguh ku tak mampu tuk meredam
kepedihan hatiku untuk merelakan kepergianmu

Ingin kuyakini cinta takkan berakhir
namun takdir menuliskan
Kita harus berakhir

--------------------------------------------------------------
lagu neh keluar kat radio masa aku odw g kolam air panas jumpe dia...tetiba tersentap..kadang2 tingkahlaku dia tlah buatkan aku rasa aku akan miliki dia.
dia pernah kupas buah pulasan untuk aku makan..
dia suapkan jagung manis untuk aku..
dia juga pernah suapkan roti canai untuk aku rasa..
kadang2 berkongsi makanan dengan aku...
dan dia sabar menanti aku tadi hampir sejam kat kolam air panas tanpa ada rasa marah..muka senyum je bila aku sampai tadi...

dan malam tadi dia kupas semua udang kat char kuew teow untuk aku makan..
semua dia lakukan di hadapan kawan2 dia...
so romantik kan.. :)

Namun takdir telah menuliskan bahawa aku dengan dia memang takkan bersatu....juz fwen...hurt for me.... :(

opss..chaiyOrk...chaiyOrk!~
Share:

tentang dia yang COOL itu..

ingat lagi tak kisah dia..
ala dia yang amat menyenangkan tapi telah buatku ter
sentap di facebook..

petang tadi,afta siap2 lepas mandi..
de sms masuk dari dia..tanye kabO..

okeh..dah hampir sebulan tak berSMS, tak berYM, tak berKOLING, dan segala2 tak la..
memang senyap macam tuh jek..
dia senyap...aku lagi ar senyap...
tahan rindu lame2...
gile ko nak rindu kat orang mcm tuh..
bikin nahas jek..
*oh..baru sekarang aku pk bikin nahas ea..ajaib..kenape dulu takleh pikir macam nih..

okeh berbalik dari sms tanye kabOr dia tuh..
aku cem biasa dah agak..
dia neh kalau mesej2..mesti ada something neh..

ha..da agak..dia odw dari JB nak ke HQ..
waaaaa..dalam hati melonjak2 kegembiraan..
*eh ye ke..takde kot..
sempat lagi pikir2 mase tuh nak jumpe ke tak...

fine..sebab aku neh jenis tak sampai ati..
orang dah jejauh datang.
takkan nak hampakan kan.
*alasan je sebenarnya neh..haha..

jumpe kat kolam air panas..
dengan aku sekali dok rendam kaki..
beshhhhh....
tambah besh bila dia de sebelah..

lepas tuh bawak dorang g mam kat maili's..
dorang?..ye..dengan kengkawan dia..
takkan nak hangkut dia sorang je kot..
tak besh la kan..
lagipon aku lagi suke ramai2 dari dok berdua dengan dia jek..
syaitan2 berlumba-lumba nanti nak goda aku dengan dia..
so untuk mengelakkan maksiat..
maka ku hangkot juga 2 orang mamat lagi..

dok makan char kuew teOw...[ejaan dia kompom salah neh!]
besh bangat..
dah 2 kali aku mam kat sini..
dan satu kebanggaan buat aku sebab ingat jalan ke sini walaupun baru sekali aku g makan 2 minggu lepas!!...
tepuk tangan untuk diri sendiri!!..clap..clap!

las2 kul 3.30am baru aku sampai umah...
kompom bila keluar dengan lelaki-lelaki..
mmg tahap dewa bila bersembang..
takleh blah lame sangat!...
*seb bek ari neh aku cuti..

walaweh..penat..

mungkin mase korang baca entry ini..aku sedang berada di highway untuk pulang ke kampong....oh..bayangkan dengan tak cukup tido!..
doakan aku selamat sampai ke kuala sungai baru, melaka..
Share:

yeay CUTI...

berapa kali daaaa nak bagitau orang bahawa aku cuti..
hehe..gile bangga...
sebab orang lain sume keje..
aku bercuti..
*sila kecualikan negeri yang mmg bercuti hari jumaat dan sabtu setiap minggu okeh..

sebenarnya baru petang semalam aku sms bos bagitau nak cuti..
heheh...agak2 takut-takut dan berani..

siap bincang dengan si zura nak taip ape...

finally ayat di bawah neh..

agak2 takot untuk membaca balasan dari bos....dup dap dup dap..tak sampai seminit bos dah balas...dengan tak dan2 terus suh zura baca...huhu..takot nak baca sendiri...
*seb bek memang betul bos yang sms mase tuh..buatnya skendel terlarang yang mesej..mao malu!

ouch..i Luv U la bOs..luV u SesaNGat!!...


see..dengan bos aku sekali nak cuti besok...dia mane bleh aku cuti..dia mesti nak cuti same...kalau aku takde kat opis tuh..dia takde semangat nak wat keje..ahaks..perasan!!!

Share:

April 15, 2010

Mak dan Arwah Abah Saya Berjuang Untuk Dapatkan Saya...Tapi Ada Orang Yang Suka-Suka Samakan Saya Dengan Haiwan... :(

click untuk tumbesaran yang lebih jelas..

ini kisah dah lame..
tp sebab agak kekeringan idea nak tulis..
so aku nak imbas balik kejadian EKOR-EKOR neh..

ada seorang hamba ALLAH neh..
aku tak tau la dari mane spesies dia neh..
suka2 je nak ekor-ekor aku..
dia neh sebenarnya salah seorang pegawai atasan aku..
tapi bukan cawangan aku..
cume same bahagian jek..
*sape yang same jabatan dengan aku tau sape dia kot..

memang aku akui aku tak bape berkenan dengan dia..
terlalu bossy sangat..
bos aku yang sudah lame keje pon tak cam dia..
tau tackle anak wah canne...

si gedik a.k.a zura tuh pun ..1st time on da phone dgn dia pon dah terkena..
bossy sangat...kami neh da lame berurusan dengan orang pon..
tak penah jumpe orang seKURANG AJAR dia...
dan sebenarnya sejak dari ari tuh..aku hilang respek kat dia..

setiap kali dia kol..
aku mmg malas nak angkat..
ntah.tak suke cara dia..
paham2 je la..
aku kalau dah sentap dengan orang..
memang susah aku nak pick up kol orang tuh..

kisah ekor neh bermula bila aku pergi ke pejabat big bos kami..
CC yang kami nak jumpe tuh lak tiada kat tempat...
ke tandas masa tuh..

maka si orang yang dok ekor-ekor kan aku neh pon pergi panggil...

ada ke dia cakap macam neh..

" Kak..cepat2 sikit kak..budak 2 ekor tuh dah sampai.."

watefak ah!!..

aku pantang tau orang dok ekor2 kan aku...walaupun muka nampak ganas..tp dalam hati ada taman ...lagipun mane elok gune ekor2 neh untuk manusia kan...

mungkin setengah orang anggap takdehal..tapi bagi aku.....sory la...mmg aku tak geMauuuuu....

**kesimpulannya...cakap siang pandang-pandang..cakap malam dengar-dengar...informer aku ada dalam toilet wooo masa dia dok ekor2 kan aku...silap besar beb...
::cha..nasihat munchet ko,,jgn baek2 sangat dengan orang itu...kami dah terkena..aku taknak munchet ko terkene...dan ramai lagi sebenarnya yang dah terkene...depan huuu haaa,sopan santun, belakang ekor2 kan kami..shittt..::
Share:

D'Masiv - Mohon Ampuni Aku :

mohon ampuni aku
jika aku bersalah
mohon ampun aku
jika aku berdosa

aku bukan siapa-siapa
aku hanya manusia
yang tak lepas dari kesalahan

reff:
ku serahkan hidupku padamu
tuhan ampuni aku
ku memohon padamu
tunjukkan jalanmu
:: dengar lagu neh malam tadi kat drama Asmaradana::
pakwe ai berlakon..shaheizy sam.
*ah semua pakwe aku...baek awal...remy ishak... :p
Share:

Pudu Tutup [Keyword]

[click untuk lebih jelas]

happy bila blog aku di tempat pertama pencarian keyword untuk PUDU TUTUP..patot ar setiap minggu mesti ada jek keyword neh ...
::tapi laling semua..den bukan koje pudu..tak tau sangat specific date untuk penutupan pudu neh n sampai bila::
yang tau 12 april start sampai bila ntah..
ha..blog aku neh bukan blog yang bermaklumat sangat..
:p
**today ari last kat p.d..yippi..tapi kul 5 petang baru abes....hohoho..mencik!!
Share:

April 14, 2010

Masak Lemak Cili Api Pucuk Ubi...

sebelum tuh nak promote balik entry neh..
sape nak beli kucing?..
sila click sini [ KUCING GEBUS UNTUK DIJUAL ]


ehem..ehem..
sebenarnya entry di bawah neh adalah entry autopublish..

td after program, aku balik kampong sekejap..
tekan minyak kete sehabis mungkin..
*percaye?...kalau tekan minyak sehabis mungkin..mungkin aku da tak apdet blog dah sekarang..... :p

takleh tahan rindu sangat5...
kol mak..tetibe mak cakap mak masak Masak Lemak Cili Api Pucuk Ub..i.
mabeleh kan?..

so takleh tahan...
pecut balik kampong...

sesampai kat umah terus mam..
buruk benau anak mak neh...
heheh..
dah kenyang..
tos balik p.d balik..
hoh...tipu..gile kejam aku kalau macam tuh...

sembang2 sikit dengan mak...
takleh lelame..
aku taleh drive memalam sangat..
silau....

sesampai je kat p.d
terus mandi n persiapkan diri..

go tO bbQ pulak....

hOh..mane tak teMOk neh!!!....

:: jumaat balik lagi ke kampong..bawak ahmad bukhary n shamimi.... ::

Share:

Jumaat Aku Cuti..

wa..dengan yakinnyer buat pengakuan nak cuti sedangkan bos pon tak tau..

penat okeh..
asik outstation jek..
da lame tak cuti selain dari hari sabtu dan ahad..

walaupun hari isnin lepas dah balik kampung..
tapi amatlah sekejap..

kesian nengok muka bonda..
rasanya tak sampai 2 jam pon aku kat umah..

dok makan2 peh2 lepak2 jap..
tOs angkat kaki datang sini..

sungguh masa dalam perjalanan ke p.d hati dah sebak..
terus aku nekad nak cuti ari jumaat neh...
*ape gune cuti tahun yang dibagi...kalau aku sendiri takut nak minta cuti kan..

miss mybOnda sangat5 lar..


Share:

Cabaran Langsing DeathLuver


pipi dah bulat sesangat...nak fotogedik pon tak berapa nak comey!

huh..taJuk takleh Blah..



korang agak2 ape ea?..






:p






nak taw?..






tunggu next episOde..






[eceh..cem nak wat drama lak]


canne pp tak bulat kalau asik mam mende neh selalu...
kek secret recipe..mabeleh..huhu


dan ini jugak..laz wik aku makan sampai 3...sangat sengaL..

now dah bising2 tembam!

Share: