Followers

March 31, 2010

TAGGED

link ke TAGGED ..

huhu..ntah kenape..
entry tersebut telah membuatkan aku nyer blog tunggang terbalik macam tuan nyer..

siape-siape yang kene tag dengan aku..
sila click link tuh di atas..

nak diulang ker sape yang kene tag tuh..ihik..

~chiko azreen [settle dah..tQ kamO] 
~cik yati
~billet
~wanita mutalib
~mamazahin
~misschokichoki
~jariketukkibod
~hannieluvvespa
~asywaki
~rie
~cik deanna

Mimpi Yang Mati - Bliz

Tak sengaja genggamanku terbuka
Lantas ku gapai bintang yang berjuta
Bintang yang kuimpikan menerangi
Takkan kubiarkan berlalu pergi

Andai benar kau menjadi milikku
Mencintaimu menjadi sumpahku
Namun jika hadirmu satu mimpi
Aku rela tidur sepanjang hari


Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Genggaman tanganku terbuka sepi
Mendambar dirimu satu ilusi
Bintang yang kugapai tak berpanjangan
Hadirmu di dunia hanya pinjaman

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Kutunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang
Sumpahku jadi tak pasti
Nyatalah mimpi, mimpi yang mati

Share:

March 30, 2010

yeay..assignment dah siap!!.....[TAG]


aku ditag oleh puan wanie...
puas gak nak memikir jawapan..
betul2 rase cem wat assignment...
hehehe..

-----------------------

1. Where are you? 
= dalam dewan bengkel [hotel avillion jalan hang tuah]

2. What do you do? 
= kerja!kerja!kerja!

3. What is your blog name? Why the name? 
= deathluver..sebab pernah frust menonggeng dulu..pk la sendiri ea..wa..tetibe tahap nak bercerita menurun..huhuh

4. When did you start blogging? And what got you started? 
= november 2006..mula berblog bila baca blog rakan tkO....tulis merepek2 hal life...

5. What do you mostly write about? 
= perihal hidOp aku....

6. Give the link of a post which you wrote when you were the happiest: 
= nurrizq arriesya  

[besh..bila dpt bawak isha naik orange..berdua dengan dia jek....dpt habiskan waktu dengan dia...]

7. Give the link of a post which you wrote when you were the saddest: 
(-__-)

8. Give the link of a post which you wrote when you were the angriest: 
= entry tuh telah ku padamkan~

9. Give the link of a post which you wrote when you were madly in love: 
= gedik tOL  

10. Give the link of a post which you wrote when you were totally bored: 
=buhsan  

11. Give the link of a post that turns out to be very meaningful to you: 
= betul-betul buat aku insaf

12. And tag some friends to know their answer 
~chiko azreen
~cik yati
~billet
~wanita mutalib
~mamazahin
~misschokichoki
~jariketukkibod
~hannieluvvespa
~asywaki
~rie
cik deanna
~
and follower den jugek!!..
Share:

[................]

waaaaaaaa..
dari malam tadi nak wat eseyment yang puan wanie bagi..
tp otak blur oh..
sampai skang ngah karang ayat..
tp tak sudah2 lagi jugak..
ye la nak dpt A1 kan..
kene wat yang terbaik..
ahaks..

wa..hari ini agak pening di sini...
tak banyak keje..
tak tau ar pe bende yang memeningkan..
ah..ngk..ayat dah tunggang terbalek...


seharian tunggu budak keding neh mesej..takde pown.. :(
mane dia pegi ha...


makan..makan..makan...hahaha..rugi tak makan...
Share:

March 29, 2010

bebelan di tengah malam~

tiada yang baru maka tiada yang lama...
tiada yang lama, orang baru terkapai-kapai..[mungkin]
tapi persoalannya..
mengapakah orang baru dan orang lama tidak boleh ngam-ngam ataupun dalam erti kata lain agak kurang bekerjasama...

bagi orang baru
- mereka agak malu - malu miaw bila ditempat baru tapi harus diingat..MALU BERTANYA SESAT JALAN..jangan hanya mengharap orang lama menyuap ajek...kamu hanye menadah...sesekali, buang rase malu, bergaul mesra dengan orang lame..kalau taknak mesra sangat pon..mungkin hanya dengan menghadiahkan senyuman kepada orang lama..tak rugi pun kan... :)...ape yang orang lain nak cakap..itu belakang kira..janji kita JANGAN SOMBONG SANGAT!!...
bagi orang lama - jangan terlampau sombong...jangan terlalu fikirkan.."hey..aku orang lame..biarlah budak baru yang senyum kat aku..yang tegur aku dulu,yang tanye aku dulu,dia tak tanye..buat ape aku terhegeh-hegeh nak ajar dia"...hohoho..tidak perlu begitu...sebagai orang lame..apa salahnya kita mengalu-ngalukan orang baru ke tempat kita..buang rase EGO [sbb kita orang lama]...tak rugi pon kalau bersikap demikian kan..kan..kan..buang ayat orang LAMA dan BARU tuh..sebab tak semestinya orang lama tahu semua...dan mungkin orang baru mempunyai idea yang baik untuk organisasi kita...tp yang penting adalah KERJASAMA!!
**terfikir untuk buat entry ini bila terdengar pelbagai cerita berkaitan ORANG BARU dan ORANG LAMA...

***aku pun pernah dikutuk sebab jarang senyum..pernah diumpat sebab jarang senyum..malah dulu, setiap kali borang penilaian urusetia [induksi] dikembalikan..mesti ada yang komen pasal aku yang tak mesra dengan peserta..tp aku tak amik hati pon,malah mula belajar untuk senyum walaupun sebenar-benarnya AIR MUKA aku memang agak ganas[roman muke mmg garang]..dan sebenar-benarnya aku neh adalah mata empat, susah nak cam orang pada jarak yang jauh..dan perkara utama juga adalah aku seorang yang PEMALU..:p..lebih suke menundukkan muka..

****korang perasan tak,lelaki begitu senang untuk memulakan persahabatan..jumpe sekali dah boleh jadi kawan..malah setiap kali jumpe..mesti berjabat tangan walaupun baru bape jam yg lepas mereka berjumpe...tp perempuan?.. :p

[ini hanya pendapat aku & perlu diingatkan ini blog aku jugak!]
Share:

AWAK........

Saya MALAS Awak Suruh RAJIN.
Saya NAKAL Awak MARAH.
Saya SENYUM Awak Lagi La SENYUM.
Saya GURAU Awak GELAK.. SWEETS sangat Waktu Tuh..
TAPI..
kalau Saya Tak Ade,
JANGAN Pulak Awak IKUT Saya PERGI..
Cuma DOA Je Dalam Hati
&INGAT Dekat Saya dah Cukup
Untuk NILAI PERSAHABATAN Kita
&Buat saya TENANG Selamanya

Awak jangan SEDIH..
Saya Tak Suka AIR MATA Awak MENITIS Nanti..
Kerana..
Saya Terlalu SAYANGKAN KAWAN2 Saya..
Termasuklah AWAK..

*bukan ayat aku..
**meniru dengan izin dari fesbuk rakanku..
siap copy n paste ajek..takde makne nak naip balik...huahuahua..
Share:

March 28, 2010

Bagasi AF - Aku Terkeluar...Balik Melaka


ha sudah..
jgn nak perasan lebeh...:)
pegi audition pon tak penah..
apatah lagi nak terkeluar..

sebenarnye..
esok sampai hari rabu..
aku outstation ke kampong halaman sendiri..

insyaALLAH kalau line internet okeh..
aku akan apdet selalu n blogwalking..

kalau aku tak apdet tuh..
maknenyer aku saje nak kasi korang rindui aku la tuh...:p
Share:

March 27, 2010

Tag di Pagi Hari..

assalamualaikum..
selamat tengahari..

ari neh ari sabtu..
walaupun hari sabtu adalah hari tidak bekerja bagi penjawat awam tapi aku bekerja..
see..rajin tak?...:p

okeh..pulang ke pangkal jalan..
kembali kepada tajuk entry..
aku kene tag dengan cik yati...

opss..beautiful ke aku neh..
eh..semestinya cun,cantik,comey kan..kan..kan..kan..

eyp..bukan nak memuji diri..
tP kene ingat..
setiap ape pun yang dijadikan oleh ALLAH S.W.T adalah yang TERCANTIK,TERINDAH,TERCOMEL,TERCUN..
[senyum]

.BEAUTIFUL BLOGGER AWARD.
~ Thanks & Link The Person That Gave U Da Award..
~ Pass Da Award Onto 15 Bloggers You've Recently Discovered & Think Are Fantastic..
~ Contact Said Blogs & Let Them Know They've Won Da Award..
~ State 7 Things About Yourself..


1~terima kasih cik yati kerana telah mentag den..sebenarnya lame dah tunggu tag neh..tiap kali nengok de blogger buat tag neh..ati melompat2 nak ngk adO tak mereKa tag den ..tP haMpo..
[nkO je yang sedau den neh cantik kan cik yati...hikhik...]

2~ 15 bloggers yang bertuah adalah :-
rasenyer ramai yang dah buat tag neh..den jo yang tak wat lagi kot..hehehe..
tp pada sape2 yang belum buat..sila la buat...


3~ 7 things about me..
~pendiam bila tak kenal orang sangat
~suke gelak dan buat orang gelak
~cpt moody [ada orang ckp aku SUPERsensitif]
~suke menulis.[sbb itu ada blog!]
~kaya dengan lemak![jus mate 5 tak membantu..manO nak membantu..soNam takdO..makan baNyak!]
~gile internet..takde hp takpe..asal internet ada..
~seorang yang blur..[sbb suke baca novel..orang kata orang yang baca novel neh kuat berangan,hidop dalam dunia sndiri..betul ke..tp mcm betul je kan?]

siap sudah~
Share:

March 26, 2010

susahnyerr part ii - suke men part part lak sekarang... :p

comey tak?sila cakap comey..:p

muka nampak pucat kan..
mata nampak sembab kan..
tp tetap comey kan..
*nak gak comey tuh..ahaks..

cari bahana sendiri..

setahun simpan rase neh..

finally..
mengakui terpakse melepaskan juga...
[smile]..

plish go away..
eh..speaking jOwo lak..

tolong pergi jauh dari idOp saye..

okeh.ri neh dapatkan tip dari seseorang..
*kamo..kamo..maceh banyak2..saye akan cube merealisasikannye..
Share:

Evolusi KL Drift II - Akibat Terlalu nak Kritik..Malu Ai..Ouch!

korang tau kan aku tengah berkecamuk sekarang?..

semuanya sebab dia..
tetibe je sentap..

ah..tinggalkan je la..

teruskan kepada tajuk entry..

salah seorang daripada yang berjemaah ngk wayang dgn aku ialah shuk...
dia pon de post kat wall fb berkaitan cerita ini..


aku punyela kunun-kunun nak komen..
peh2 laju la sangat pikiran tuh..
sekali hamik ko tersalah taip..
scha dan fahrin lak..
padahal fahrin tak terlibat pong..
kesian ko fahrin...
adeshh..tak pasal2...



harap maap weh..
peh2 aku de tersalah lagi..
hamboi2 galak betul 2 orang itu membahan aku...

huhu..mengapakah aku hari neh..segalanya kecamuk!!!!!...

Share:

Evolusi KL Drift II - Kesimpulannya..

kredit to facebook budak opis aku..takyah link la kan..kang femes lak dia..lagipon dia tak tau aku copy pixa neh..:p

kami seramai dua belas orang
[aini,sis emy,abil,nor,acir,ajid,shuk,emi,bazli,raymee,tak ingat name[bleh?] n aku]
telah menonton muvie tersebut pada jam 9.20pm di JJ kePong..[skemanyer aku..]

owite..
here we go..

Evolusi KL Drift II = gelak,persahabatan, cinta, aksi

korang akan gelak bila ngk lakonan Shaheizy Sam dan aksi romantik scha n shamsul..kenape gelak?..sbb rase macam takleh blah..dalam muka ganas - ganas...dalam tengah marah..leh lak de feeling-feeling dua orang itu..satu panggung gelak okeh!..

korang akan lebeh memahami erti persahabatan - bila lihat persahabatan antara zack dan sham..

cinta - antara dua orang itulah...shamsul dan scha..mcm cerita cinta hindustan pon ada..tp betulla ape yang diceritakan di filem ini..kadang-kadang sebab CINTA pon..lelaki leh lalai dan lupekan kawan..:p

aksi - so so je kot bab aksi neh sbb balik2 tunjuk muka..tunjuk tangan tuko gear..tunjuk kereta laju..takde pon drift yang hebat sangat..buat pale aku pening ada lagi...tp aku suke kereta mereka..smart-smart..terase nak wat ORaNGE ku begitu je...tp mane nak cekau duit!!...

suke dialog scha...lawak.

scha - boleh..aku belanje air bateri nanti..
scha jugak - apesal muka kau tengik neh?..

aku tak suke ngk rambut farid kamil dan sorang lagi kawan dia tuh..hamek ko lupe name..SEMAK oh..SEMAK..

kesimpulannya - jalan cerita macam terkejar-kejar...dan kdg-kdg aku dah leh agak pe yang akan terjadi...

ini pendapat aku taw...pada peminat si shamsul yusuf haslam neh..jangan marah..peace!!
tapi korang pergila nengok..SOKONG INDUSTRI PERFILEMAN KITA...
dan NILAIKAN sendiri..

**agak-agak kene saman tak macam NABIL tuh?..wa ikhlas beb kritik neh..:p..

Share:

Earth Hour

morning..
pagi tadi odw g keje,dengar siaran Hot.FM

mereka mempromosikan Earth Hour yang akan dijayakan pada esok malam...
bermula pada jam 8.30pm - 9.30pm..

jom bersama-sama berGELAP demi BUMI tercinta kita neh..

**kalau buat entry rasmi memang begini..kaku sahaja...
Share:

March 25, 2010

aktiviti hari ini~

wiiiwiittttt....
hye..hye..

erk..
assalamualaikum..
:p
pepetang baru dpt muncul..
pagi tadi sibuk dengan exam induksi umum..
dari pagi sampai ke tengahari..

eh..bukan aku yang amek exam..

jgn tertipu dengan gambar di atas..:p..

aku jaga dorang exam jek...wa..sangat buhsan...

nasib baik de bawak novel neh... biarlah ym berbicara...:p
tak abis baca lagi..if dah habis nanti,aku bagitau besh ke tak novel tuh ea...

**ehem..ehem..malam neh nak nengok wayang secara berjemaah...:p..doblas orang.:p...cerita Evolusi KL Drift 2...hope besh!!

Share:

March 24, 2010

24 Mac 1970..Lahirnya Bukti Cinta Abah dan Emak Yang Pertama...

INI ENTRY STICKER MODE UNTUK SATU HARI SEMPENA HARI LAHIR ABG DEN YANG TERCHENTA..BUKAN NAME DIA DEN..
TP "DEN" TUH MERUJUK KEPADA "SAYA"...
SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRY TERBARU..


:)
tajuk so sweet kan..
ihiks..

yep..
today adalah besday along den...
Incik Yussaini bin Md Yusoff..

ucapan untuk dia?..
aku dah siap print screen dari facebook..
:p

Share:

Saya Tidak Mahu Marah..

saye sedang marah..
see..gune kata ganti nama saye lagi..

nak sejukkan hati neh..
rasenyer terpakse gune saye..

lunch tadi..yer..kejadian baru berlaku..baru nak liuk lentok atas meja sebab mengantuk yang amat..

tibe-tibe MiCa telefon..okeh..saye dah berbaik semula tapi bukan sebagai pasangan kekasih..hanye sebagai rakan...

dia bagitau ade sum1 yang bagi mesej pada dia secara bertubi-tubi..menforward segala apa yang saye pernah mesej...

sangat macam cibilakak..*sorry reenz..pinjam ayat awak...

sangat-sangat macam menyusahkan..

ah..tetibe macam taknak cerita...

"kamu..kenape kamu buat mcm ni..saye tau kamu tak boleh lupekan dia..tp mengapa saye yang menjadi mangsa..selalu begini.."

di saat saye sudah berbaik dengan MiCa..mesti dia akan muncul mengeruhkan kembali persahabatan kami..

saye taknak marah..taknak caci maki...taknak baran2...nak cool ajek..

**tapi tadi dah terBARAN kat fB pasal mende neh....
Share:

Ego Same Tinggi Macam KLCC...

baru balik dari berjumpe dengan skenduls terchentaku..

selayang - chow kit - dataran merdeka - kampung baru - selayang

korang percaye aku leh bawak dia serata tempat ini??..
kirim salam ajek..
sebab aku bawak tourist guide aku a.k.a hsmet..ahaks..
kalau aku sorang, takde makne la merata tempat neh...

malu2 miau dia bila hsmet ku puji dia encem..
alohhhh...senyuman dia takleh blah...

*tadi dia turun menonong je..what the ?????....lepas ku buat muka..baru dapat salam ceom molot sekali...oh..takde makne okeh..budak-budak bawah umo sila skip ayat neh..

**oh..rupanya ku telah membuatkan dia tersentap....sebenarnya masing-masing telah membuat diri masing-masing tersentap...

cume neh jek..

dia - nape hantar cepat sangat?
aku - dah dia suh orang balik..peh2 kata ngantuk
dia - kan orang tanye dia tadi..nak g mane?..lps tuh dia jawab g opis..lagipun orang pk dia nak keje besok..ye la orang dah taknak jumpe kita lame2..
aku - eh..nape neh..nape pk cemtuh..nak tau tak pe pwasaan orang bila dia turun kete cemtuh jek..frust okeh!...
dia - ala..orang cakap-cakap pon dia wat tak paham je..
aku - hmm..yela..pasni tak mcm ni lagi..

:)

2 2 mengong!..


EGO SAME TINGGI MACAM KLCC


sukarnya nak terjemahkan ape yang ada dalam hati kita untuk dia tahu..
Share:

March 23, 2010

marah tapi sayang


..oh terus ke penceritaan je la.
mukadimah perlu?..
:p

sebelum ini aku de post entry mengenai adik bongsu ku yang terchenta..

masa balik kampong yang baru neh..adik bagitau dia dapat keje kat area seremban...kerja di taska sahaje....takpelah..tp agak musykil bila mak sendiri mengizinkan dia pergi mencari rezeki jejauh begitu..

sedangkan aku sendiri menyiasat dia bagai nak rak..
"betul ke ko neh?"
"jangan-jangan ko nak enjoy je kat sane neh..?"
"ko jangan nak tipu kitorang adik"
"dah pikir abis ker?."..


buang mase je tanye sbb dia dah siap packing baju...adush..ntah,tetibe rase eh betul ke adik nak duduk jauh dari mak...taknak temankan mak ker..*sebak...

so hari ahad ari tuh kak lang antar dia ke seremban..ye seremban la sangat..rupanya dah dkt dengan sepang...den sodap2 dah sampai KL dengan anak2 wah..kak lang still kat sepang lagi...kira jaohla tuh kot...

ri neh msj dia tanye canne keje kat situ..
dia cerita dari a-z...
tp yang sebak n klala pon ada..
siap dah ckp nak blaja canne nak balik kampong dari sane..
baru 2 hari dik...huhuh..

aduh..seriyes tetibe sebak..walaupun selalu marah2 dia...tp bila dia dah sorang2 kat tpt orang tuh..rase macam..eh bolehke adik aku neh berdikari kat sane..cukup ke gaji dia t...camne dia nak sesuaikan dengan orang...

dan sebenarnya, aku selalu terpikir...biar aku yang menghadapi kesusahan itu,jangan adik beradik aku yang laen..biar aku yang dicaci maki oleh sesiape..tp jangan sesekali adik beradik aku dicaci maki...

*terkenang cerita abang ipar yang diherdik dan ditunjal2 oleh pihak atasan wlupun bukan salah dia....ouch..kalau boleh biarlah aku yang menggantikan tempatnye..tp lagi malang kawan dia dipukul teruk sehingga perkara itu menjadi kes mahkamah skrg..macam-macam hal orang atasan..tolongla jangan gunakan kuasa anda sesuka hati kerana fikirlah YANG DI ATAS lagi berKUASA...

..adik bongsu den..

Share:

Berlari - Tomok

Aku yang telah merasa keliru
Aku yang tak tahu mana nak tuju
Sampai bila harus aku menjadi bisu

Kamu yang mahu mencintai aku
Kamu yang mahu mencintai dia
Haruskah cinta ini jadi begitu
Tak perlu kau merayu
Pergilah bersamanya
Biarkan ku sendiri
Tak perlu kau menyakiti


Kini ku bebas tanpa bayangmu lagi
Bebas ‘tuk berlari
Mengejar impian aku
Yang terkunci
Walaupun tanpamu di sisi
Aku kan berlari
Teruskan berlari


Dan kini semua telah terbukti
Tanpamu ku masih ada di sini
Mengejar impian yang hampir pasti
Kamu yang mahu mencintai aku
Kamu yang mahu mencintai dia
Haruskah cinta ini jadi begitu

Gelap sudah menjadi terang
Pandangan semakin jauh
Jauh meninggalkan kamu
Terus ku terus berlari
Kan ku capai bintang itu

*penat oh berlari...tp perlu supaya ku tak kelelahan kemudian hari...
Share:

waaaaaaaa..sangat bizi la today...minggu MEETING...MEETONG...MEETANG...


huhu..gile bizi la 2 hari neh..
bolehla diiktiraf sebagai minggu meeting..

tp bukan aku yang hadiri meeting..
*siapalah aku kan..
cume menyiapkan dokumen2 yang mereka perlukan..
semuanya laz minit..
tp takpe..
gaji dibayar untuk ini..
[senyum]..

yippa..
baru je cerita pasal mysKendUls malam tadi..
dah muncul msj dia pagi neh..
dia odw ke selayang..
see..kami ada jodoh kan.
*pok pale sendiri..suke perasan..
ah sudah..nak bawak dia ke mane malam neh..mati kutu..
tolong pikirkan boleh..
:)

dan hari ini terperanjat bile ngk buffered earning makin bertambah..
alhamdullilah..
cume masa untuk berblogwalking agak terhad..
malam pon agak sengal nak blogwalking..
mungkin sebab masalah bulanan perempuan yang sedang kuhidapi..
hikhikhik..

okeh..
nak sambung wat keje..

babai...
peace..
Share:

March 22, 2010

cerita dia dan dia dan dia part II

sila baca hanye ada dua perkataan dia sahaje..
:P

gile buhsan malam-malam ni..
baru habis menyiapkan kerja opis..
esok de meeting...
so nak wat entry mengenai dia dan dia...
t dah tua-tua leh baca balik..
hehehe..
*kalau umur panjang la kan..

dia yang sangat menyenangkan..
petang tadi...
nampak dia online..
tp ati keras taknak tego..
wahaha..gile keji kan..

akhirnya..
dia yang menegO..
bersorak dalam hati..
mengong betul..

tanye kabar sikit-sikit..
membebel sikit-sikit..

peh2 ngk fB dia..
wah..bukan men lagi kumen status gegurl laen.
status aku?
haram tak komen..
apakah ini..
gile komen rupenyer aku..
bukan..bukan..
tak gile komen..
cume nak lebeh kasih sayang jek dari dia..
uiks..poyos...

takpe..
sedang slow-slow membiasakan diri..
dia bukan tercipta untukku..
[senyum]

yuslina hey..kamu kene percaye pada ketentuan ALLAH...jika dia tercipta untuk kamu..maka sejauh mane dia melarikan diri dari kamu, tetap dia jugak akan dijabat tangan oleh tok kadi menyebut name kamu..

manakala cerita yang sidia kedua yang agak bise wat ku sakit jiwa..

aku taw salah aku..dan aku tak juga cakap itu bukan salah dia..same-same bersalah..mungkin kesalahan itu terletak lebeh pada aku..

sampaikan hari sabtu lepas aku TERbuat sesuatu perkara yang aku sendiri tak sangka.tp nasib baik sempat lagi beristigfar...alhamdullilah..kalau tak....

dan sabtu malam,dia kol aku bagai nak rak..

MINTA MAAF..
dulu..mase saye mesej n kol kamu..sedikit pon kamu takde rase bersalah membiarkan mesej dan kol saye tak berbalas..
dan malam ini saye nak kamu rasekan ape yang saya rasa...
dan saye tau sebab ape kamo kol saye bagai nak rak..
sbb "dia" kan..
takpelah..

INSYAALLAH [rasenyer ungkapan ini yang paling sesuai}
sebab saye taknak berjanji...

selepas ini..
saya akan anggap kita tak pernah kenal sebelum ini..
kita tak pernah membicarakan hal kasih sayang..

dan terus terang saya cakap..
KESALAHAN KAMU PADA SAYA TERLALU BESAR...
fikirkan la...
MUNGKIN SAYA TIDAK LAYAK UNTUK MENGATAKAN SAYA TIDAK AKAN MEMAAFKAN KAMU..
tp itulah yang tersimpan dalam hati dan jiwa saya...


upss..terjiwang sudah..okehla nak tido..

*sowy..jgn muntah hijau sape yang baca...kan dah cakap tadi..entry ini untuk dibaca ketika hari tua semasa menjaga cucu-cucu...tak payah susah2 cerita kat cucu-cucu..suh dia click je kat blog nenda dorang neh...hohoo..ouch...gile pk jaoh aku neh...minta maaf..

**AL FATIHAH buat YANIE MENTOR..semoga rohnya ditempatkan di tempat orang yang beriman...AMIN...
Share:

terima kasih kak kujie..

selamat petang..

eceh..
hari neh apdet pepetang hari...
sebab pagi tadi pergi berMEETING MEETANG MEETONG kat opis lagi satu..

tp sebelum pergi MEETING sempat lagi check nuffnang..
alhamdullilah.. :)
ada jugak rezeki bersama nuffnang..

dan macam biasa aku akan check Referrals...
dan terperasaan sesuatu...

http://www.kujie2.com/nuffnang/teruja-cek-pertama-dari-nuffnang.html

macam terase pelik..
owh..rupenyer kak kujie yang comey tuh telah membuat entry berkaitan entry cek nuffnang

alahai kak..malu saye..dah lar gambar tuh blur2..
tak cun langsong..
huhu..

btw..
terima kasih kak kujie..

sayang kakak..
ha..tetibe..

:p

...hati kembang kempis mase neh teruja balik kampung sabtu lepas...

Share:

March 21, 2010

ihiks..semalam balik kampong..

lalalala..
hati rindu..
jiwa sebak..

laz2 bangun2 dari tido tengahari...
mandi2..
packing2 baju..

start enjin..
n cari tol sungai besi ....

3 jam atas jalan..
wlupun biasenye hanye 2jam setengah..
jem oh jem..
hampir pukul 7 petang baru sampai..
n hari ini kul 3.30 dah bertolak balik ke selayang...

tak cukup 24 jam pon di rumah...
Share:

March 19, 2010

rindu kuala sungai baru...

tengahari tadi..
adik telefon tanye tak lik kampong ker..
huhu.sadis bunyinyer...
tak gaji la dik oitt..canne nak balik..
bukan semata2 duit minyak dan tol je perlu dipikirkan...
tentera bersusun 12 orang tuh mao juga dilayan dengan duit...
sekejap-sekejap kang..
"mak ndak nak beli gula",
sekejap kang..
"mak ndak nak g kedai, nak duit..."..

peh2 takkan nak terperap kat umah jer..
kompom hajah normah ajak g mane2...
malah dah de plan sebenarnya nak pergi rumah orang kawin kat air molek melaka..
walaweh...

peh2 takkan nak diam2 pasal duit lauk...
hohoho..takmo-takmo....
bukan sesenang itu aku di kampong...

selepas je aku mengesahkan tak dapat pulang ke kampung...
ada lak yang dok panaskan2 kat sini sampai naik sebak...aduhai...

"kak ina..kitorang nak masak sedap neh...masak rendang tok...rugi ko tak balik"

"takpelah...suh kak lang bawak balik kl.."

"tak boleh..hari ni juga abes...."

waaaaaaaaaa...tetibe tersentap gitu....
ye la..dah la aku sorang2 kat KL neh..
semua dok berkampung kat kampong tuh...

tos letak telefon..
wa..sentap sangat la kununnyer... :(

adik aku kol balik pon tak kulayan....
agak2 tak sampai hati baru aku pikap...
gile buruk perangai betol...

sekali yang sedang di talian adalah bonda den...
uwaaaaaa....lagi sentap..
serasa ingin balik juga tengahari tadi...

mak pujuk sikit-sikit...
takde makne dorang nak masak rendang tok nyer..masak rendang tok pon tak pandai..

ada hati nak jeleskan aku kunun...
huhu..terase rugi je merajuk tadi...

teringat masa aku jeleskan k lang 27feb mase besday bonda..mesti dia sentap camtuh gak kan...haiks...
Share:

Ku Katakan Dengan Indah - PeterPan

Kukatakan dengan indah
Dengan terbuka
Hatiku hampa
Sepertinya luka
Menghampirinya

Kau beri rasa 
Yang berbeda
Mungkin kusalah
Mengartikannya

Yang kurasa cinta

Tetapi hatiku
Selalu meninggikanmu
Terlalu meninggikanmu
Selalu meninggikanmu

Kau hancurkan hatiku
Hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku
Tuk melihatmu


Kau terangi jiwaku
Kau redupkan lagih
Kau hancurkan hatiku
Tuk melihatmu

Membuatku terjatuh
Dan terjatuh lagi


Membuatku merasakan
Yang tlah terjadi
Semua yang terbaik
Dan yang terlewati
Semua yang terhenti
Tanpa kuakhiri


Kau hancurkan hatiku
Tak tertahan lagi
Kau hancurkan hatiku
Tuk melihatmu

Kau terangi jiwaku
Kau redupkan lagi
Kau hancurkan hatiku
Tuk melihatmu ...

~dengar lagu neh mase dok lepak kat kampong chat ...besh giler lagu2 kat sini..
Share:

macam sibuk hari ini..

ye..macam sibuk..
tp memang betul-betul sedikit sibuk..

yela..
bos aku yang harum semerbak itu sudah datang hari ini..

datang-datang terus memanggil aku dengan irama yang biasa...
*mencik owh..
rakan seperjuangan dah kikikikik gelak..

terus bagi tugas isi borang bayaran untuk penggubal modul..

woah..
mata pejam celik...
ramainyer..
kene isi manual lak tuh..
kalau key in kat komputer je..
copy paste aje mane yang same..

hoho..
takpe..
dulu mase mintak keje...gaji dibayar untuk buat kerja ini..
senyum..
takleh nak memberontak cam pemberontak ZIONIS... :p

lepas tuh bos keluar minum...aku rase dia abeskan semua makanan kat kedai tuh sebab agak lame dia pergi minum...dan aku pon gigih menulis...

bila dia balik...dah laen arahan...suh key in dlm pc...hehehehe...senyum..takpe..gaji pon dibayar untuk membuat kerja kan...jangan memberontak yuslina....

tapi nengok jam hati macam nak memberOntak..ingat2 sikit hari ini hari jumaat..hari untuk kaum wanita berpoye-poye..wah..lagi sekali bermuhasabah diri..takpe yuslina..ini ko nak berkira..yang ko dok online facebook mase bekerja tuh ko taknak kira...okeh-okeh pari-pari yang baik..cool sedikit rasa...

alhamdullilah...siap kerja dalam kul 1.15...dan yippa...terus ke petronas isi minyak sebab minyak dah kelip2....itupun nak ceritakan...peh2 terus up kan yippa lagi terus g selayang mall...isi perot je kat garden cafe..peh2 pusing-pusing sikijap..motif pusing-pusing sahaja adalah disebabkan no money no shopping..senin depan ada duit leh sopping...

k..sekarang baru rase lega sedikit selepas menyiapkan satu lagi kerja yang telah dibayar gaji seperti dalam perjanjian yang telah ditandatangani semasa dapat offer kerja ...

k..cukup la kot..panjang-panjang kang sape pulak yang nak baca....

**nak cepat naik pangkat sebab boleh dapat lesen masuk opis pukul berapa..nak balik pukul berapa dan nak cuti lame mane orang tak kesah...eh..takyah naik pangkat pon boleh kot buat macam tuh..yang penting tukar jantina....:p
Share:

March 18, 2010

hukum pakai inai bagi lelaki dan hukum pakai bulu mata palsu

chewaaahhh..
mentang-mentang malam jumaat..
ada soal jawab agama pulak kan....
hikhikhik....

begini ceritanya...

3 minggu lepas kot..hsmet aku pergi kursus kahwen kat kuala kubu baru...
balik-balik je dia pon ceritalah serba sedikit ilmu yang dia dapat mase di kursus kawen tersebut...

dan yang paling memeranjatkan aku ialah bila dia bagitahu ustaz tersebut menyatakan bahawa memakai bulu mata palsu adalah HARAM!!!...wut!!..haram???..baru nak bergedik ala-ala rozita che wan atau sharifah eja...

ustaz tersebut siap pergi ke setiap meja untuk melihat jikalau ada yang memakai bulu mata palsu...walaweh..betul ke?...

tapi tadi sempat search berkaitan bulu mata palsu neh..tiada pon kesahihan HARAMnyer...

cume yang banyak mengatakan ia terpulang pada niat diri sendiri..kalau ia bertujuan untuk menarik minat kaum lelaki..dah tentu jawapannyer kita sendiri tahukan..

wahh..kompiussss..ada sape yang bijak pandai yang sedang membaca blog aku?..sila huraikan...

kes yang kedua pulak....

tadi g melawat blog ceeramoon...adik ciput kawen..so ada la dia cerita pasal adik iparnya itu berinai..tetibe teringat pernah dengar tentang hukum lelaki memakai inai neh...kedengaran juga seperti HARAM...huhu..

so g search juga tadi..terjumpa la satu web neh... CLICK SINI..dan CLICK SINI JUGAK

dan untuk hukum INAI yang berukir.. CLICK SINI

ah..fenin..fenin...
Share:

Susah Sangat Ker NaK Sebut GoodBye



okeh..
aku tau ko baca ape yang aku tulis kat BUZZ [GMAIL]
sebab sebelum neh kau follow BUZZ aku tuh...

tp hari neh bila aku sign in..
ko dah UNFOLLOW...

WTH ha..

bkn marah ko dah tak follow...
tp marah sbb ko da tahu ape yang aku rase dengan ape yang ko buat..
tp kau diam..
bisu...

btul la kata kawan ko..

"aku rase dia takde rase bersalah kat kau la.."

ye..kalau nengok muka pun...mmg muka ko penuh dengan takde rase bersalah..

tp aku nak satu je...

tolong cakap GOODBYE..or SELAMAT TINGGAL dalam bahase melayu kat aku...

biar beradab sikit..

mase datang pandai berbudi bahasa..neh bila dah jadi macam neh buat perangai lak...
nasib baik la aku neh golongan orang yang baek..kalau tak..kompom la majlis nikah kau bulan 6 tak jadi!!

aku tengah marah neh!!!

**oh terlupe..aku belum solat asar lagi..patot la syaitan senang2 bikin aku marah....minta diri dulu....


Share:

i love u ain af8..lesbian ke aku?..lalalala

aku tak tengok sangat af8 neh..
lebeh2 lagi mase weekeend lepas aku sibuk berPARTI BUIH..
sampai terlupe ada af8..
disamping ade wat tazkirah 3 beradik via henPOn..

tp..
sempat jeling ala-ala manja kat channel 104 tuh..

terus terpikat dengan AIN af8..
tak tipu..sumpah..seriyes..
*ye..tunjukkan sangat yang aku tak bohong...:p

mase tuh baru nengok muka dia..
belum lagi dengar dia nyanyi...
walaweh..

terus jatuh terjelepok cinta

puas search kat gugel gambar dia..
takde yang cun pon..

kat beautifulnara pon gambar dia tak cun..
adeshai.

so..
mmg takde gambar la kat entry neh..

soalan bagi tajuk kat atas tuh..sape nak jawab?..
lalalala...lesbian ke aku?..
Share:

GPS plish..GPS plish...

smlm de kawan..
datang dari jauh..
jauh ke Manjung tuh???..
hehe..

dari ari isnin dok usha aku kat fb suh bawak dia jenjalan area KL..
tp sape2 yang biasa baca blog aku..
paham bebenau sangat la aku mcm mane..
setakat jalan kat selayang-greenwood-jj wangsa maju tuh aku paham lar...

klu laen2 jalan..harap maap..aku mmg tak hafal....silap2 sampai ke johor tos..
*motif sebut johor?...upsss...hehe..

dan sampai ke sudah aku terpakse mengecewakan hasrat beliau..
takkan aku nak ajak dia makan McD je kot..
jauh2 dia datang..penat2 dia datang amek aku kat batai hill tuh..
hiksss...

mengapakah aku tak dikurniakan otak yang pintar untuk mengingati jalan2 seperti GPS...
:(

**teringat cerita melayu di astro mengenai kecanggihan teknologi sehingga boleh mendatangkan mudarat kepada manusia..
Share:

ayat meluat atau tak suka yang sopan?...

tetibe terase meluat..kejam sangatla ayat meluat neh..

tukar la..

tetibe terase tak suka dengan :-

1- blogger yang terlalu taksub update blog dengan cerita semase..upss..susah nak terangkan...tp serius aku tak suke dengan satu blog neh..tp bak kata orang tak suka, takyah la click kan...tp mmg aku tak click juz pandang2 je tajuk dia...mebi salah satu cara dia kejar traffic kot..ah..ikut masing2 lar...diam la ko yuslina!!

2- blogger yang mintak difollow balik...huhu..dulu ye..aku ikot je bila disuruh follow..tp bila pikir balik..haikss..rase macam tak kene dengan jiwa aku lar...huhu...bak kata orang..berblOg biar dari hati kan..eceh..tetibe..dan sebenarnya persoalan aku.."ADA APA DENGAN FOLLOWER BERIBU?..BANGGA KER ADA FOLLOWER BERIBU?..BIAR ORANG FOLLOW KITA NEH IKHLAS..BKN SBB KITA SURUH.." dan nak gtau neh..aku sebenarnya SEGAN nak suh orang follow balik...selalunya sekadar bagitau aku dah follow blog beliau sbb salah satu cara untuk bagitau yang aku minat baca blog tersebut...

itu je la kot...

hehehe..

**aku pun dah meluat dengan henpon..hoho..bagaimane tuh?..
Share:

March 17, 2010

BEST jadi ANAK BONGSU kan?..

hmm..
aku bukan anak bongsu..so aku tak rase besh ke tak..tapi melihat gaya adik bongsu aku..pheww...rase macam nak jadi anak bongsu..

mase kecik-kecik dia sangatla nakal...pintu umah aku skrg dah longgar2 sebab dia dok hentak2 bila dia menangis tak puas hati dengan ape yang dia dapat..pintu bilik pon same..semua sebab dia...tp mak cool jek..huhuhu..anak bongsu kan..

bila dia masuk sekolah menengah..dapat sekolah agama jauh nun kat merlimau..tp tak tahan..pindah masuk sekolah agama kat tanjung bidara...mula2 duduk asrama..siap mintak mak aku duit syiling sebab senang nak telefon umah..dan siap mintak kad ape tuh ea..ring ring card kot..ade ke..aku lupe..semua mak aku ikotkan....huh..anak bongsu kan..

lepas tuh tak tahan gak..duk ulang alik rumah dan sekolah..nasib baik tak jauh..maka mak aku bayar kat seorang ustaz neh untuk dia ulang alik sekolah..kira kaedahnyer menumpang ustaz kat sekolah dia tp bayar bulan2...pheww..untung dia...anak bongsu kan..

dah abes spm kat sekolah agama tuh..aku lupe bagi sekolah agama name peperiksaannya ape...keputusan dia agak tak memuaskan...tak taula..mungkin umur dah meningkat..hormon ke arah remaja pon dah mengalir...maka sah-sah la akan ada bf la..pe la...[sekolah semua perempuan tapi aku pelik bila tetibe ada lak bf..mane pungut pon taktaw]..kadang-kadang cakap dengan mak..tp mak dah tak larat nak cakap....haiks..kalau aku dulu siap kene ugut berhenti sekolah...teringat dok nangesh2 rayu kat mak jgn berhentikan sekolah..mak aku garang okeh dulu..tp tiba tang adik bongsu aku neh...cair lak mak aku neh...

lepas SPM amek STAM pulak...aku mmg tak paham sangat bab STAM neh...yela..agama aku kurang sket...huhu..masuk lambat dari biase..takpela..aku memahami..tinggal kat hostel wlupun kolej tuh kira dekat je dengan umah...tp makin ligat..yela bak kata aku tadi,span >hormon remaja ngah mengalir..takleh ditegur..takpe..aku pun pernah remaja..paham..sebab paham la aku taknak adik aku hanyut tp hormon remaja yang membuatkan dia takkan paham kenapa kakaknye menegur...kadang-kadang bila ngk baju yg dia pakai lagi advance dari aku..aku neh dok bekerja, dia belajar tp baju mahal ngalahkan aku..duit siape?..duit mak aku gak kan..adesh..tak paham...

baru2 neh keputusan STAM keluar...heheh..no comment..cukupla adik lelaki aku tazkirah bagai2 kat dia..siap pakej sekali ade pukul2 manje sikit..keputusan dia buat aku rase macam nak menangis..tak mengharap yang terbaik pon dari dia..tp biarla senang untuk dia mencari kerja...

mak?..mak dah malas nak ckp pape...huh..besh..klu aku dulu..mao tazkirah seminggu pon belum tentu abis...haiks..mengapa kan...besh nyer jadi anak bongsu...

now..dia nak terus study..nak mohon mane2..tp sejujur2 aku ckp kat dia..

lepas neh kerja..jangan nak belajar..if nak belajar..cari duit dulu...jangan senang je mulut cakap nak study..tp hasil takde...nanti bila ko dah kerja..ko akan tahu betapa susahnya nak cari duit sehingga ko nak keluarkan duit RM1 pon ko kedekut..fikirla adik ea....
....seronok kan jadi anak bongsu....

fine..aku bkn nak burukkan adik aku..tp cume nak bagi nasihat kat adik2 sane...kalau dapat peluang belajar..hargaila waktu belajar tuh betul2...jangan pk hal duniawi..fikirkan berapa banyak duit keluarga kita yang dah mengalir demi kita..demi untuk melihat kita berjaya tp ape yang kita bagi pada keluarga kita...

:(

kalau dpt diulang waktu...mmg aku akan belajar bersungguh2...mmg aku takkan biarkan masa berlalu begitu sahaja...setiap saat mahu terapkan dalam otak mahu berjaya..

tp itu kalau dapat diulang waktu.......

:)


Huh..Panjang Lebar..Harap MaaP...
Share:

March 16, 2010

mereka dan cerita panas aku...

iklan sekejap..
dpt 2 buffered earning lagi..
terima kasih nuffnang..




bermula dengan status aku kat fb jek..
"kusut"..

peh2 berlarut-larut pulak..

pe ntah citer hot aku..
adakah beliau-beliau itu membaca blog aku..
sebab ada salah seorangnya aku penah bagi url blog ini..
oh tidak..

btw..
takde pape pon...
cume nak gtau..
dorang buat hidOp aku nak gelak aje..
hepy dgn pangai gile dorang...
lupe betol yg aku ngah sakit..hehehe
dgn aku sekali jadi gile bila dok komen2 dgn dorang..

:p
Share:

mental penat + fizikal letih / stress x ANGIN = EL bukan MC sbb nak g clinic MALAS...

ri neh EL...
EL sbb taknak g jumpe DOC..
malu oh jumpe DOC...

hmm..
hari neh dah kurang sikit..
mmg takleh nak masuk makanan ape2..
mesti buat hal balik..
huhu..

takpela..
minta2 cepat elok..
kene kuatkan hati neh..

mebi semalam langgar pantang..
tuh yang teruk..
pantang la sangat aku neh..
hehe..

mende tak leh minum..
g minum..
peh2 dok ngadu bagai2..

sekian = tade mud nak apdet neh..
Share:

March 15, 2010

.......no title...............

oh malam neh planning ngedate lagi..
oh malam neh planning gedikz lagi..
oh malam neh planning gusip2 lagi..

okeh..
kenapakah aku harus begini..
disaat fulus pon ngah sipi2..
kenapakah..

oh..
aku selalu begini time aku ngah tensen...
:)


*okeh..disakiti secara dibiarkan tanpa kata adalah lagi SAKIT daripada dipukul secara fizikal..
**seriyes aku tak suke dibiarkan tanpa kata...SAKIT sangat...
**nampak dia online..okeh..sumpah takkan tego dia dulu..egokah aku bak kata wali band...


[tp sume planning tak menjadi sebab kesihatan aku tak mengizinkan..dah sebulan tp masih tak sihat lagi.. :(..ri ni paling teruk sekali...Ya ALLAH..kuatkan la hambamu ini..]
Share:

dia dan dia dan dia...


dia dan dia dan dia..
banyak sangat la dia aku kan..

dah lame tak wat entry jiwangs-jiwangs neh..

takde perkembangan pon pasal dia dan dia..
masing-masing macam biase jek..
tade cerita besh..

takpe..bagi dia ruang..bape banyak dia nak ruang, aku akan bagi..tenang...
n sebenarnya nak sangat terserempak dgn dia..tp tak pernah ada peluang...nak nengok reaksi dia bila lihat aku orang yg dia pernah berjanji bagai-bagai tapi lepas tuh dia blah mcm tak bersalah.heee....tak sangka..

yang dia lagi sorang.mmg sempoi.cool sgt.nakal!..salu ctc kat ym jek.tupun dia yang salu nego dulu..nak harap aku negO..ntah..mls..takot kaco dia..dan sebenarnya aku bukan jenis suke mulakan dulu nego orang kat chat...wahaha..dia tanye aku bile nak kawen..aku jawab..tunggu dia..tp dia kata sapela nak dia..aku jawab..ah..malas nak pk,wat pusing kepale..*ekcely mls nak berlarut..kan aku gak yg sakit...

laz skali masing2 wat pangai gile masing2...enjoy lagi penting skang kan..yang bab kawen tuh..masing2 malas nak pk...
Share:

Parti Buih La Sangat.. :p


sebenarnya bukan parti buih pon..
cume acara nak bergedik di weekend hari..
mmg tak planning pon..
jumaat petang baru dirancang..
itupun tak tau sape yang leh hadir..

sebenarnya mahu menonton wayang je..cerita  The Edge Of Darkness ..ini request dari sis emy..




siyes..aku tak tau cerita neh keluar bila..men hentam je angguk bila sis emy ajak nengok...huhu..
muvie neh agak besh cume kadang2 mcm sedikit lembab..
kadang2 tangan aku dok tutup2 muka..
dan kadang2 mcm nak menjerit...
kesimpulannya..klu korang terlepas nak ngk kat wayang..
belila cd..

oh..okeh..
lupe pulak nak kenalkan rakan2 segedik aku..

yang bawah neh sis emy..


yang bawah neh pulak..
ajid n acir
*wah tetibe terglamerkan name nasir..si pinky boy neh..

okeh..yang tetibe perempuan menyelit neh..itu adalah aini..

so kesimpulannya adalah kami hanya berlima..
cukup-cukup la 5 je..
kang ramai2 aku jadi pemalu lak..

pas ngk wayang..
kami mam..
pas mam..celebrate besday sis emy..
pas tuh lari ke bremmall...
karoke..
kesian aku..kene pakse nyanyi..
*korang prasan tak..malam tuh ujan turun..hikhik..

lepas tuh g mam kat bbs junction..
tambah lagi 3 orang..
maka havocla kami..

ekcely..manyak lagi pixa..
tp semua kat aini..
yela..hp dia canggih..5mp..
aku?2mp jek..
malus ai..
*puas kene sakat dengan sis emy..

**ari tuh kami bergembira dalam duka..hoho..hanye kami je yang tau...
haiks..cubelah bersikap matang....
Share:

March 14, 2010

ai need privacy!!!

ayat macam ape je kan..
heeeeeeeeee....

aku bkn nak privacy pon..
cume..
skrg hidOp aku dikelilingi oleh manusia yang berkehendakkan privacy..
:)

fine..aku hormati permintaan itu..
tp kdg2 aku rase disebabkan berkehendakan privacy..
maka ada juga dan mungkin pasti seseorang telah melukakan perasaan seorang sahabat..

contohnya..
aku mempunyai 2 orang kawan baek...
A + B...
si A nak bertunang tp si A hanya bagitau aku aje..
tapi dalam masa yang same beliau berpesan supaya jangan bagitau si B..
apekah ini..
sedangkan selama ini kami berhuuu haaa same2..
bergelak ketawa same2...
bagaimanakah...

tp sebab menghormati kehendak si A..
aku pon merahsiakan..
tp dalam masa yang same berasa tidak selesa..
sbb aku rase telah melukakan hati si B...

ah..penin kepale sebab aku cube meletakkan diri aku di pihak si B..pasti aku akan terluka bila 2 orang sahabat baik aku sanggup merahsiakan perkara tersebut..

kat atas neh cume CONTOH..
ye..BERTUNANG itu cume CONTOH..

ada kisah benar laen..tp biarla aku simpan kisah kengkawan sekeliling aku yang merasekan privacy lebeh penting dari sentimen persahabatan.. :p
Share:

March 13, 2010

March 12, 2010

Parti Buih..


okeh..
esok aku ada parti buih..
sape nak join..
jom!!!

kat jj kepong..

jam 1.00tengahari...

ingat taw..
jgn lupe bawak sabun sekalik
[jename suke hati]

k daaaa.....

*gile pe aku nak join parti buih..de agenda laen lor..wink2...

mampus aku klu ajid tau aku post neh kat blog...wahahahaha

Share:

when my bos kol me DONAT!!

sumpah..
hari neh kebizian sedikit..
online di fb jek..
tp tak leh huuu haaa sangat...

lebeh2 lagi bila petang..
myBos ada...
kene settle macam2....

edarkan surat..
potostat...
tak campur lagi bila dia dok asek panggil jek...
sampai opismet yang laen dah hafal gaye bos aku panggil aku...
*oh..benci bila de opismetku suke ejek gaye bos aku....siyes...lebeh2 lagi bila aku ngah tensen....ase cem...haiks....no..no...takmoh kuar ayat tak elok yer yuslina...:(


tp tadi de mende yang buatkan aku ase...aduhai..
mengong tol la budak2 opis aku neh..

de kol dari sum1...
aku lak ade kat bilik photostat..
ade ke opismet aku leh panggil aku dengan name DONAT!!...
DONAT tuh ko...depan bos aku.....gile betul...
dah kene bahan aku neh..
mengong!!!...

dan..
tetibe bila aku bincang sumthing dgn mybOs..
my bOs leh ckp gini..
"ape la dOnat neh...."

wut???...
hUH..
dah satu opis geLak..
mengOt...

Share:

new contest!

Create your own banner at mybannermaker.com!

yippi..ada contest baru..
ada sape2 nak join..
keterangan lanjut leh click kat banner atas neh..
dianjurkan rakan blogger yang tersayang..
ye..cik hayati..saye sayang kamo...
:) 

contest yang mudah saje...
cepat-cepat..
:)

Share:

KAFE BERIANI GAM PUTRA-JAYA


morning..
ha..pagi neh baru de feel nak cerita tentang lunch kami hari tuh..
:)

okeh..selepas g melawat si afiq harith yang cumey tuh.. 
salah seorang dari bos aku telah mengOFFER diri untuk menghabiskan duit membelanja kami neh..hikhik

so bergegas lar kami ke KAFE BERIANI GAM...

ekcely..aku bukan suke sangat nasi beriani..
susah nau nak masok tekak..
tp dah orang belanja kan..
takkan lar nak pakse g belanja McD kot..


perghh..mabeleh tak?..
aku sebenarnya cam orang jakun gak kat kedai neh..
gile banyak dia isi nasi...
sampaikan aku rase penatnyer aku makan tp tak abes2..
sampai ke sudah mmg nasi aku berkurang sket je...
yang abesnyer ayam....:p


inilah kami dan kami dan kami...:p

*okeh..hari penulisan agak teruk sbb perot berkeroncong minta diisi..
permisi mao g breakfast dulu...

Share:

March 11, 2010

sedang rajin wat tag walaupun tak diTAG...

yeay..tadi aku g jenjalan...terjumpe satu blog neh...sangat swit..rasenyer aku ada persamaan dengan dia.. :p... lepas tuh nengok ada tag...macam suke lak nak wat tag tuh..hehehe..

so..inilah hasil kegatalan tangan aku...tag ini untuk dia

Soalan 1 : Apakah hubungan anda dengan dia?
sahabat,kawan and mebi skendel..:p

Soalan 2 : 5 impression terhadap dia.

~seorang yang matang
~seorang yang penyayang
~seorang yang prihatin
~seorang yang open minded
~seorang yang bisa membuatkan aku cair bila dengar dia berbicara..ye..ai tergedik2 nak kenal dengan dia bila pestime dgr sore dia..*ouch...hahaha

Soalan 3 :Perkara yang paling memorable dia lakukan kepada awak.
setiap kali jumpe..mesti dia akan suapkan makanan..tak pernah lupe..*ouch..malu lagik!!...totop muka...

Soalan 4 : Perkara yang paling memorable dia katakan pada awak.
ye..saye selalu ada dengan awak..[itupun dah cukup bahagia untuk aku]...huh..tacing tetibe..:(

Soalan 5 : Kalau dia kekasih awak?
kalau ea..aku akan jaga dia elok2 sampai mati..berani ar sape yang kaco kekasih aku neh..langkah mayat den neh ha..cett..punyela sayang konon..hakhakhak..

Soalan 6 : Kalau dia musuh awak?
takmoh pikir soklan neh..bleh?...dun like!!...dun like!!!...

Soalan 7 : Kalau dia kekasih awak, awak akan..
sentiasa menyokong segala ape yang dia wat..sentiasa menjadi tulang belakang dia...

Soalan 8 : Kalau dia musuh awak, mungkin kerana..
aku yang buat hal..tp alhamdullilah setakat neh seteruk mane aku buat hal..dia tak penah hangini dengan aku..sudah jampi baek punyer...hahahaha

Soalan 9 : Overall impression tentang dia.
Seorang yang leh paham dengan aku..sangat memahami...

Soalan 10 : The most desirable thing to do to her/him.
Being his wife, boleh tak??? Hahaha XDXD ~~ same la faten uittt..huhuhu

Soalan 11 : Apakah awak rasa pandangan orang terhadap awak?
sombong kot..tp sebenarnya tak...

Soalan 12 : Apakah sebenarnya perangai anda?
macam-macam..kadang2 emo..kadang2 cem budak2..kadang2 cem orang terlebeh dewasa..:p

Soalan 13 : Perangai anda yang anda benci.
cepat panas baran...dan suke simpan-simpan...diam..diam..peh2 meletoP..peh2 terus out of service..

Soalan 14 : Orang yang anda ingin bersama.
family dan semua yang menyayangi aku...

Soalan 15 : Katakan sesuatu untuk orang-orang yang suka anda.
saye pon suke kamo!!..haha..tetibe..

Soalan 16 : Tag 5 orang..
taktao nak tag sape...:p

eh..dia pon ada kt opis lar....huhu...
Share:

entry pendek..

hari ni agak kelam kabut..
mencari sesuatu..
haiks..tak abes2 mencari sesuatu..

seb bek settle..
tp now kat opis jugak..
tp di opis laen..

opis myBFF..
teman dia buat keje..
sengsorang..
kesian..lagipon takot dia kene kidnap..
t dah takde sape yg nak dengar luahan hati aku..
:)
haiks..
Share:

keyword...

masih lagi ada orang search cerita adnan sempit...hebat sangat adnan sempit neh...ye..shaheizy sam dulu pernah jadi bf aku..tp bila dia dah femes..dia akan jawab camni bila aku kol..
"okeh la ea..ada incoming call neh..t kol balik.."
*agak2 percaya tak?..heheh..tak caye tanye shaheizy sam pernah tak dia ckp cemtuh kat seseorang... :p

ada sape2 ke student institut pelancongan dian yang singgah blog ini?...sila la tinggalkan jejak anda..nak jugak kenal ex student IPD neh...hari2 ada je orang search IPD...

bila pudu tutup masih lagi tak diketahui...ye sampai skrg tatau bila pudu tutup...sesiapa yang ada info sila bagitau aku...

aku juga masih tak tau..samada log in facebook betul2 ke boleh mendatangkan duit...nak gak try if betoL..ada sape2 taw?..

dan betul kat blog aku ada ramai anak dara...meh search..sape yang nak cari calon...boleh godek2 blog aku..:p

dan..opsss....tempat datingku diskodeng..hutan lipur sungai kanching...
:)
*cerita makan-makan nanti ku apdet kendian..takde mud nak apdet2 pasal makan skang..huhuhu
Share:

hati sayu...


sejujurnya..
pagi ini aku nak post entry mengenai lunch kami pada hari selasa lepas selepas melawat afiq harith...
tp setelah aku check emel..
aduh...
aduhai..
alahai..
terdetik kat hati ini untuk post entry di bawah neh..

serius...
tersentak hati ini..
tersentap jiwa ini..

mengapakah sampai terjadi begini..
mmg sedih sangat..

sedangkan aku ini..
seorang wanita yang belum berkahwin pon menginginkan si kecil dlm hidOp aku..
kenapakah mereka-mereka itu sanggup melakukan perbuatan begini..
bergenang air mata ini sebentar tadi..
hmmm....

malam tadi pon aku hampir-hampir melarikan isha..
nak peluk dia sepanjang malam..
nak ciom dia puas2..
nak dia ada disamping aku lame2...
tp nasib baik fikirkan isha yang masih lagi menyusu badan...
tak sanggup nak pisahkan dari UMI dia..

Ya ALLAH..
sesungguhnya aku hambaMU yang lemah..
yang mungkin akan sesekali terlalai..
yang mungkin akan sesekali terpesong..
tp ku mohon dariMU..
jauhkan aku dari semua ini..
kuatkan hatiku dari melakukan perkara terkutuk sebegini..

*bertambah lagi sayu hati bila baca berita harian hari ini ms.24 (RATU) kisah kehamilan luar nikah... :(
Share:

Cinta Feb...Betul ke Ibu?...

Bu, adik Cuma ingin bertanya…
Rasanya ibu tak akan mampu menjawabnya...
Ibu ingat 14 feb tak
Malam tu ibu ada janji temu
Ibu jumpa jejaka tu
Ibu kata dia cintakan ibu

Benarkah bu?


Dia puji dan puja ibu
Dia rayu dan belai ibu
Katanya cintanya hanya untuk ibu

Benarkah bu?


Ibu terkhayal dengan bujukannya
Ibu terbuai dalam bicaranya
Ibu terlena oleh bisikannya
Benarkah bu?


Ibu tak kisah dia peluk ibu
Ibu izin dia sentuh jasad ibu
Ibu puas dapat buktikan setia ibu
Macam dia kata.. mahu bukti cinta dari ibu
Tapi benarkah bu?
Masa berlalu,
Hari ini lepas 9 bulan...
Pohon yang ibu dan lelaki tu tanam telah membuahkan hasil
Hari ini buah cinta kalian telah terzahir
Hari ini bukti kasih jejaka itu pada ibu telah lahir...
tapi benarkah bu?

Kenapa dia tidak sama menyambut kami?
Kemana dia telah pergi tidak azankan kami?
Mengapa ibu pun benci kami?
Sedangkan inilah semaian tanda cinta kalian?

Mengapa ibu?

Tak terasakah sakit dan perit
tak berbakikah kasih dan sayang dan
Tidak lagi kah ibu berTuhan?

Benarkah ibu?
Benarkah begitu?

adik cuma nak tanya je bu.....


~sumber dari emel..~

aduhai..Ya ALLAH..elakkan dari diriku lalai hingga sebegini jadinya...




Share:

March 10, 2010

afiq harith

hye..
salam..
selamat petang..
seharian takde cerita dari aku kan.
sangat bizi today..
mybos nak outstation..so kene siapkan mane yang patot..
lebeh2 lagi bila dia minta sesuatu yang dah berjaman..
peh2 tak jumpe lak..huhuhu..sadis je aku mencari bagai nak rak..
tp tak jmpe gak..
*doraemon plish..plish...plishh..kembalikan aku ke jaman dlu supaya aku boleh melihat di mana mende tuh sebenarnya...huhuhu..

poget cerita yang tak besh neh..

smlm keluarga latihan melawat staff latihan yang baru je bersalin..
g bangi..berkonvoi dengan 2 buah kereta...

wa..mcm agak jaoh je bangi tuh kan..
huhu..
*okeh..salu idop dlm area selayang - greenwood aje...ampang pon aku rase jaoh.. :p 


inilah AFIQ HARITH SALEHUDIN..kdg2 rase dia neh mcm takde perasaan..hahaha... baru 22 hari...besau nau nguap dia tuh..kami datang mmg time dia tido..mane tak nguap ajek.. :p 


ada tokoh tak?..wahahaha...can't wait la nak ada beby sendirik.....huhu..


bersame afiq lagi...

balik dari melawat afiq dan ibunya..kami singgah makan ke satu tempat...mabeleh...:p
wait next entry okeh..


Share: