Followers

February 28, 2010

selayang sudah~

salam..
hye..

kali neh tajuk entry same jek dengan status kat facebook tuh..

alhamdullilah...
dlm kul 5.50pm selamat sampai ke greenwood...

pe citer kat kampong?..
hehe..sangat besh..

27 febuari adalah besday my bonda..
ada wat makan2 sket...
tade gambar woo..
masing2 sibuk dengan tugas masing..
mcm aku neh bizi dok goreng bihun..
*walaweh...kunun2 nak gtau la mcm aku sorang je pandai goreng bihun... :p

hmm..happy...walaupun agak penat...
ye..sangat penat menghabiskan waktu bersama anak buah terchenta...

petang2 g pantai kemunting kat pengkalan balak..
teringat kenangan berkelah bersama rakan IM3 Hi Tech kat situ..

waaa..mana kalian semua?????....
aku merinduimu...ting tong...
*versi iklan follow me...

ah..entry neh dah bercampor baur neh..

skill nak apdet blog secara berhemah dah kurang...
neh sume gara2 kat kampong line internet sangat la macam bangang..
langsong tak dapat..
dulu ada jek..skang neh lak takde..
pe kene MAXIS pon den tataw....
potong kang...
*mane boleh potong...kontrak setahun beb dengan MAXIS neh..matei aku...!!!...

~eh..eh..lepas 14 hari dia diamkan diri,akhirnya ada miskol dari dia sebanyak 6kali...tp...ah..biarlah....untuk ape lagi kan...tp aku rindu sayang kamo....
Share:

February 25, 2010

kesimpulannya...

salam..

hari ini agak kebizian sedikit..berada di Quality Hotel,Jalan Raja Laut..
ada bengkel untuk perancangan latihan untuk kakitangan tahun neh..

eh..nape takde mud neh..
huhu...sejak semalam lepas post n3 d bawah neh..
rasenye mud untuk menaep sudah lari..

haiks..
tataw lar...

besok berangkat pulang ke kampong halaman...
yesh..dah sebulan kot tak lik kampong..
rasenyer la..

sok pon kene drive sendiri..
takde dah nak lik dengan ma sis..
huhu..
tp kali neh berteman...si kakak n ada..
alhamdullilah..takde la ngantok nanti..

adesh...no mud lar...

huhu..
kesimpulannyer....entry neh hanye untuk bagitau yang aku nak balik kampong sahaje...hehehehe...

~time kaseh pada yang komen kat n3 di bawah..sayang korang semua.....n pada yang bagi nasihat secara face to face or FACEBOOK pon..terima kaseh banyak2...

take care~


Share:

February 24, 2010

aku playgirl?..mebi..

funny Pictures, Images and Photos
walaweh..ada rupa playgirl ke aku neh..
sape la yang nak sgt kat muka itam manis neh..

hmm...aku taw..
de yang ckp2 belakang bila entry yang bagai2 aku tulis..

ye aku suke dia..
suke secara mee segera kot..
pakai hentam..
tp menusukk..
kebodohan aku dlm menilai lelaki...
satu2nye kebodohan aku dlm dunia neh..

dan aku juga suke dia..
yang neh aku dah cool down..
masing2 pk nak enjoy dulu..
takpe..ikot rentak dulu..
klu yang DIATAS kata dialah jodoh aku..
alhamdullilah..

klu tak..
redha je la..takkan nak lawan takdir yang DIATAS..


p.s : aku suke mengejar..tak suke dikejar..aku lebeh rela disakiti dari menyakiti..

sbb tuh myMICA tak kekal dgn aku..

okeh..
nak pertikaikan?..
silakan..

life kan..

yes..i'm single..so wut?..

ape?..jgn bangga sangat..t terduduk..
aku bkn takat terduduk dah..menyarap, tersungkur, semua aku dah hadapi...

tp siapa yang tau..dia jugak...

aku tak sesempurna mane untuk puaskan hati semua pihak..

takpe..aku terima je ape yang mereka-mereka nak ckp..
yang penting aku tau sape diri aku..
jahat mane diri aku..biar aku yang tawu...

mereka-mereka itu sila jaga diri sendiri..
jgn jadi jahat mcm aku...
amik pengajaran bila korang baca blog aku..
*eceh...mcm teror je suh orang amek pengajaran kan..sedangkan diri sendiri pon huru hara lagi..

takpe..aku tak kesah..bercakapla kamo selagi kamo leh bercakap..
jgn sampai nikmat dunia neh tak kamo miliki..
*senyum..

kesilapan aku biar aku yang perbetulkan..
tp klu rase2 nak tego..
silakan..aku tak kesah..
tp biar cara yang berhemah..
jgn sok sek kat belakang aku..
*wlupun kdg2 aku de gak sok sek keburukan kamo-kamo sume kat belakang aku..minta maap siap2 neh..

okeh..maggi aku sudah kembang...

bye..
Share:

February 23, 2010

hafiz noktah cinta

love Pictures, Images and Photos
Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran

Ternyata kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya
 
Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku di perlukan


Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini
Perlu untuk dirinya

Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu


Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan disini masih
Menanti jawapannya

Share:

finally buffered earning mari....hehehe


dah lame tunggu dah..
mcm pelik bila tade buffered earning..
ye la..
klu dulu..
mesti dpt 2 - 3 buffered earning..
skang punyela susah..

bila hari neh ngk ada buffered earning..
suke sangat...
alhamdullilah..

yeay..
kene lebih giat lagi..

**template ku dah wat hal balik..tonggang terbalek dah...perasan tak..gune opera neh...IE tak tau lak tunggang terbalek tak..

**de orang search kat blog neh.."blog fail meja fahrin"...
fahrin pon de fail meja ker?..
:p

Share:

kembali senyum sebab budak ni....

iklan sekejap..
budak ker?..
:p

morning..
:)

kempen senyum diteruskan lagi hari neh..

smlm dpt mesej dari sum1...

"awak..ari neh orang g kl.."

wa..senyum sampai telinga dah neh..
yess....dia selalu ada dengan aku time aku ngah mengong..

seriyes..
mcm tawu2 je aku ngah sedeh..
tetibe lak dia dpt job kene g KL...
eh..kita de jodoh la kamo..hoho..
*sila jgn simpan perasaan okeh.dia sudah berpunya...ah..kembali sedeh..

dia sampai gombak kul 10lebeh..
dan aku..
aku punyela payah pk nak bawak dia g jenjalan mane..
*jgn tanye aku bab jalan di KL neh..kompom selayang-greenwood je taw...oh lupe..skrg neh selayang-kuala sungai baru, melaka...wajib ingat..

sebab tak taw nak bawak g mane..
aku men redah je jalan..
takpe..janji minyak dah isi penoh..
peringatan kerana taknak terjadi seperti entri ini...

g dataran merdeka..
tp takde ape..
masok kereta balik..
g pusing2....

laz2 balik selayang..
minum n makan kat mapley...
ah..buhsan tol kawan dgn aku neh..
seb bek dia tak penah buhsan..time kaseh kamo..
*mcm dia baca blog aku...:P


muka takleh blah..kusyuk tul ngk henpon..

neh muka kene pakse senyum..klu tak senyum..balik jalan kaki..wahaha..jahat aku..


~itu aku di pagi hari ini...bLoom-blOOm kan..~

~ngantoks sbb smpai umah kul 4 pagi..walaweh...~
~sedikit sebanyak dpt lupekan orang tuh...~
Share:

February 22, 2010

ha..ape??.. sekilo lagi.........

yes..

lost 1kg lagi..
jgn ckp aku giler..

bkn tanak ternak lemak neh..
tp lemak neh dah tak biasa nak duduk dlm badan neh..
hoh..alasan semata2...

hmm..nak tarik nafas pepanjang sket...
well..
aku rase aku dh dpt terima kenyataan tentang dia...

THINK POSITIVE!!!..

yup...

yeay..motto untuk hari neh adalah SENYUM...
jom SENYUM untuk hari neh...

:)
Love Quote Pictures, Images and Photos

**dia tengah buat pelan kawen...OMG..june kian menghampiri..
Share:

February 18, 2010

bos..besok saye demam..

td.
bos suh kol hp dia...
ye..bos aku mmg mcm tuh..
save sket kedit dia..

aku mmg tak bermaya ari neh..

"
kamu neh kenape lemah jek...demam?.."

"ye bos..besok saye demam..."..

"hehehe"..

persoalannyer..
kenape besok?..
bkn ari neh or petang neh or semalam..

sbb besok ada meeting!!!!!!!!!.....

tak abes2 meeting...

KPI...KPI....KPI...

make sure!!..

argh..dah hafal dah..

sekian...

alangkah beshnyer dpt santai mcm neh..
Share:

98 followers..


mmg tak jangka akan sebanyak neh followers aku..

terima kaseh ea pada yang sudi follow..

yang mane aku blum sempat follow mereka balik..

t aku cube untuk follow..

jgn kecik ati taw..

sbb cukup la ati aku je yang kecik..

korang biarkan ati korang besau2..
ha..dah mula merepek..

sape la agaknyer follower yang ke SERATUS..


maaf takde n3 yang bermanfaat buat masa neh..
hati ku dilanda gelora yang maha hebat..
hoh..tipu jek..
cume kekeringan idea disamping hati lara..
ha..tipu lagi..
:)

sayang kamo sume...
wlupun de yang datang sekadar untuk click nuffnangku..
or datang sekadar naikkan traffic..
aku hargai semua..

yang mane ade komen..
lagi ar aku sayang sangat5...
:P
Share:

February 17, 2010

sungguh...kita rindu dia......

kosong..
blur..
heyya..
pagi2 tadi de sape ntah bikin gwe blur..

pagi2 lagi dah mesej "miss you.."
sape ntah..

wa..bajet howt tol dak yuslina neh..
haha..

adesh.buhsan sungguh ari neh..taktaw nak wat per..

tingat kat 'dia'..herm..kuatkan ati neh okeh...
jgn ngada2 nak mesej or kol..
t diri sendiri gak yang merana..

rindu la kat dia..
sungguh..
tp....adushai..

tergiang2 lagi cerita 14 febuari..
ah..sudah..jangan mao romantik sangat..
kang ada air mata mengalir..

ye..ye..
aku tengah blur neh..
tatao nak wat pe..
nangesh or gelak..

or..
sepatotnyer aku berlagak biasa...
tp dlm hati neh..
walawehhhhh.....
Share:

cinta 365 hari..


yesh..
novel terbaru yang aku beli..
sangat bersedia untuk menghadapi cuti CNY yang memboringkan..

mengisahkan percintaan berlaenan agama..
sangat mengujakan..
sangat memeritkan kalau aku di pihak perempuan..

kadang-kadang aku meletakkan diri di pihak perempuan..
eceh..suke memerasankan diri...

mcm2 dugaan yang mereka hadapi..

salah satunya..
apabila teman lelaki tersebut dikawenkan secara paksa dgn pilihan keluarga..
tp masih lagi menyayangi teman wanitanya..

sentiasa menghitung hari..
sentiasa mengingati berapa hari kah perkenalan mereka berlangsung..

sungguh sweet cara teman lelaki itu menghargai hari2 yang berlangsong..

korang..
cepat la beli..
besh..

tp..
jgn terlalu mengharapkan kesempurnaan..
sbb laen orang laen seleranya..

Share:

agenda 14 febuari ku...


tade pe yang menarik..
keluar bersama dia..
bkn meraikan 14 febuari..
sbb tak terkeluar pon wish valentine's day dari mulut masing2..

pergi ke ampang..
beli tiket kul 12.30am..
midnite..
cerita the wolfman..

awal giler sampai..
maen itu daytona..
yesh..dia menang..
so dia ask me..nak bagi ape..
ah..nak je aku jawab...nak bagi hati neh..
tp dlm hati dia dah penoh..dah de orang laen..
fine..abaikan je soalan dia..

suke tengok dia malam tuh..
very da cool..
*aku mmg suke orang yang cool...

mlm tuh kami abeskan masa sampai kul 7 pagi..

aku hargai masa tuh..
sbb aku tak tau..
ntah bila cerita seperti ini akan berulang...

dan..
akhirnya..
sampai ke hari neh tiada mesej dari dia..

biasa dah.....
:)
Share:

February 12, 2010

malam tadi aku ikot petua hanis zalikha dan sepet

ye..malam tadi..
ntah kenape sengal sangat..
atau dah makin geram dengan rambut aku neh...

sebelum tido..
tabur bedak atas bantal..
hmm..wangiii giler..
nak tido pon besh jek..


aku nak rambot secantik hanis zalikha...


nak gak rambot mcm sepet...

tunggu la hasilnye..

klu tak jadi jugak..

aku nak cari dorang berdua...

lalalalalla

Share:

February 10, 2010

cinta dia dan owang~

genap 9 hari dia diam..
dia cari owang balik....
untuk ape?..
penjelasan dia??
tekanan kerja n "orang sane"..

takpe owang terima..
sbb masing2 dalam kelompok yang same..
mungkin sampai pencen pon akan berjumpe..
kecuali owang minta tukar ke melaka..
dia minta tukar ke negeri asal dia..

rindu?..
ye ke dia rindu owang?.
ke ayat je lebeh..
tp yang pasti owang rindu dia skrg..

nak mesej dia?..
takde makne..
sbb hati owang keras..
biar dia cari owang dulu...
takkan sesekali owang cari dia..

ye..
CNY nanti dia kata nak ajak kuar..
ye owang taw..nak pujuk owang la tuh..
tp dia tak janji..
dan owang taknak berharap..

haikss...susahnyer...

it's not easy to be me...



*aku ker neh?...
Share:

chaitt...broadband ku dah lebeh had limit..tak paham....


[gambar ihsan dari gugel]

terpinga2 semalam..
takleh nak on9..

kol customer services maxis...
rupenyer broadband dah lebeh limit..
so wat ms skrg takleh nak on9 malam2 sehingga la 17hb Febuari..
[mereka akan reset account aku time tuh...]
hamekk ko..sepi la dunia aku nanti..duduk dalam gua je gamaknyer..

mereka suh aku upgrade gb..
malas lar..
pakai pon tak bape sangat.huhu..kunun la tak bape sangat..
lepas neh nak aplod pixa pun aplod mase kat opis jek..huhu..


**ekcely aku tak paham sangat bab neh...ada sape2 yang nak pahamkan?
Share:

February 9, 2010

keyword yang paling popular kat blog...


ari neh sangat5 bizi siapkan fail meja..
sampai tak sempat nak jenjalan kat blog..
sampai tak sempat nak apdet ape2 kat blog..
sampai tak sempat nak pk ape yang perlu diapdet kat blog..

tensen lar..
eypp..asek tensen jek aku neh..
huhu..


smlm de wat entry pasal isteri diddy af4...
si ellen nor azah musa..
tos hits untuk name dia naek sebanyak 8kali...
mmg orang carik kot..

tp nak taw tak pe keyword yang paling popular kat blog aku neh..
iaitu AJL 24 freemason..hari2 ada..
wlupun setakat satu o dua jek..

ada yang sedang mengkaji la tuh..

tp kalau korang nengok pon..
hmm..mmg boleh meremang...

ntahla..manusia..

eh..aku sudah mula mahu merepek neh..

itu je la..

eyp..teringat la pulak kisah kawan yang bertunang hari tuh..
suke ngk gambar dia beruniform polis...smart giler...

ada tak iklan kekosongan jawatan polis 2010 neh?..

eyp..teringin ke nak jadi polis..hahaha

aku nak jadi polis?..
tak cukup kriteria la babe..
awal2 lagi dah kene reject sbb rabun jauh disamping berat badan yang berlebihan...

kesian kan..klu tak mesti aku dah merasa pakai baju polis..huh..admire...

***ngk galaksi ari tuh..sokom tindakan linda dan scha...fahrin?..no komen....[aku taknak kene saman..]
Share:

February 8, 2010

institut pelancongan dian, setapak


siapa2 yang pernah menjadi student kat institut pelancongan dian?
atau paling senang cakap lar...
siapa2 yang batch oktober 2003..
sila lapor diri kat aku...
hehe..
ayat mcm garang..

seriyes weh..
rindu kat korang semua..

seriyes..
aku pon dah lupe mane2 dorang...

yang aku ingat..
aini,corina,wendy,k nita, k liza, tuan asmaliza, rosmawati, judtriana,atoi,flora..

yang lelaki...daril n shariman..[hoh..dah mmg dorang berdua je lelaki]..

aku rasa ada dlm sorang dua lagi yang aku tak ingat...

giler weh..
rendu korang...

ari neh dah dpt tangkap sorang..
si aini..itupun jumpe kat facebook..
dari siang tadi tak henti2 mesej..
alahaii....

Share:

finally...diddy tunjuk ellen nor azah musa

pagi tadi breakfast di kedai biasa..
makan bihun aje wlupun smlm tak makan langsong..
kununnyer diet..

tetibe ternampak kat satu pakcik tuh..
dia sedang membaca akhbar..
muka hadapan menghadap aku..

tetibe terjerit kecil..
korang nk taw tak pe yang aku nampak...

gambar kawen diddy af lar..
lame giler dia sorok tunang dia yang skrg neh dah sah jadi isteri dia..

so balik2 ke office jerk..
aku search kat internet..
*tipu weh..bkn gelojoh sangat pon..balik2 dari sarapan terus search..baru sat neh search..

neh aku tempek gambar diddy bersama wife dia..

ihsan dari www.budiey.com..
terima kasih..




Share:

February 7, 2010

lagu indie -Melda Ahmad-Kimia


Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita

Chorus
Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby i love you
Kau cairkan hatiku

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu

Ulang Chorus

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu
Kau seru akulah pelangi cintamu
Share:

petua hilangkan kelemumur...


agak-agak korang tau tak petua untuk hilangkan kelemumur?..
sadis kan aku neh..
dari bulan bape ari tuh de request kat blog neh..
tp masalah tak settle gak..

dah lar kelemumur neh penyebab rambut gugur..
nak potong sayang..
rambot dah semakin panjang macam rozita che wan..
*eyp..pagi tadi ngk galaxi...woah..mcm suke je rambot scha tuh...cantikk...

aku rajin gak search bab2 kelemumur neh..
tp suke amalkan satu jek..

iaitu menggosok kulit kepale dgn limau nipis..
ai baru buat okeh..baru sat tadik..
besh jek..
tp kdg2 rase pedih..
tp bau limau tuh yang wat rase besh sangat2..
nak suh mandi limau pon aku okeh lagik... :p

n dpt info yang besh dari blog neh ---->
petua ilangkan kelemumur

klu ngk senarai petua dia tuh..
paling tidak pon aku akan wat yang melibatkan limau jek..yang laen mcm malas jek..huhu..

sekian..arghh..pengakhiran entry yang tiada kekemasan penutup...


**petang tadi ngk jangan lupa lirik..nape perempuan itu terkinja2 terok sangat ea...adesh..dah lar pakai tudung..mesti tomok pon kepelikan nengok perempuan itu terkinja2 atas pentas..nak menari pon..agak2 la...aku malu laaa....
Share:

February 5, 2010

February 3, 2010

taon lepas aku susut 10kg..korang nak taw sbb per?

ye..disebabkan ramai sangat yang tanye mcm mane aku leh lost 10kg laz year..
meh aku share rahsia aku terhilangkan lemak kesayangan sebanyak 10kg dulu.. 

jap2 pikir mcm mane leh susut sampai 10kg dulu..

asenyer sbb....

yang pertama - bizi dengan induksi..

yang kedua - baru putus cinta..

yang ketiga - keje lagi baek dari makan..

yang keempat - tensen dgn keje

yang kelima - kene poco2 sekali bersama peserta induksi..seronok..kdg2 muzik baru start..aku dah goyang...wlupun ramai orang ckp poco2 neh cem tanda salib..tp semuanyer bergantung kat diri kita..jgn la ko pikir sangat tanda salib tuh..asalkan niat korang nak beriadah..besh ape poco2...

yang keenam - tade selera makan kat induksi wlupun 6kali sehari..disokong oleh puan su yang mmg takkan makan time induksi..baek korang cari puan su neh...dia la yang dpt tahan nafsu makan aku masa induksi..klu partner dgn orang laen..mmg aku akan tembam..

yang ketujuh - makan hati..okeh..aku tak makan nasi tp aku makan hati masa induksi..banyak mende yang bebukan yang buatkan aku asek sentap n pikiran aku tak tenang..last2 aku makan hati manyak dari makan nasi..berendam air mata...sob..sob..sob..

tp meh sini nak ingatkan korang..wlu mcm mane korang berDIET pon,jgn harap nak kurus klu tak berseNam...SUMPAH...bersenam leh cpt susutkan badan..

jgn menketadarah Jus Met Pai je lebeh...tp tak bersenam..same je la..baek simpan wit nak li jus met pai untuk baju2 saiz S bila badan korang dah kecik..

jangan minum teh DETOX slim tp korang tak bersenam..same je..kazen aku dulu mmg chubby..tp hari2 dia minum detox slim n wat skipping..hey..kazenku makan nasi separuh n ayam goreng jugak...lame2 badan dia cantek.sbb dia rajen wat skipping n joget disco malam2 kat bilik dia..asal keluar peluh..kira bersenam la jugak kan...skrg neh aku puteh mata jek ngk dia..ye la pemalas nak bersenam..asek harapkan makanan n minuman diet tanpe bersenam...mane nak kurus...

sekarang aku dah gemok balik..mlm tadi timbang 71.6kg..sila percaye okeh..aku pon tak perasan bila naek balik...lemak neh dia suke datang senyap2...tp bila nak halau keluar..degil bkn maen...huhuhu..

ada sape2 nak kongsi rahsia kurus..???....

BERSENAMLAH UNTUK KURUS.

Share:

February 2, 2010

Gadis dan Bunga

Photobucket

Berlenggang Dia Berjalan
Si Gadis Tersayang Manja
Jelingan Yang Manja

Menuju Dia Ke Kota
Di Tangannya Penuh Bunga
Di Hati Penuh Cinta
Berbagai Macam Bunga Di Bawa
Untuk Dijual Di Gerai Mama

Matanya Lirik-lirik Selalu
Rupanya Manis-manis Ayu

Ramai Orang Membelinya
Bunga-bunga Jualannya
Si Ayu
Gadis Ayu

Datang Seorang Pemuda
Dapat Melebur Hatinya
Memetik Oh Cintanya
Kini Berjalan Dengan Pasangan
Tak Hirau Lagi Dengan Jualan

Matanya Lirik-lirik Selalu
Rupanya Manis-manis Ayu
Share: