Followers

January 18, 2010

3 kali dah keguguran...


aku tak tau canne nak ckp dah..
kesian kawan aku sorang neh..
hmm..
da 3 kali dia keguguran..

pe penyebab ea kepada keguguran neh...
Share:

14 komen:

jajarina said...

byk sebab keguguran..
salah 1 nye, rahim x kuat.. tp x smue org cmtu..
kdg, sbbkn stress ckt pn leh gugur..means, if preggie, mmg kne jage emosi and diri sebaik-baiknya..
klo org dolu2 lak kate, sbb pemkanan cm termakan nenas or rebung coz mknn tu tajam.. tp sepengalaman saye, pernah termakan nenas ms awl2 ngndung coz x tawu.. but Alhamdulillah, xd pape..
kdg2, sperm laki x kuat.. ntahla, byk sbbnye..
ape-ape pun, ni smue rezki Allah yg bg.. mungkin belom rezki kwn awk tu lg agknye.. sabarla byk2 and jgn putus-asa utk berusaha lagi.. InsyaAllah

...mIsS chOki chOki... said...

kawan shaye pun da keguguran 3 kali
mungkin terlalu banyak berjalan semasa mengandung katanya

Dia.Honey said...

yupp mungkin rahim tak kuat......
cuba g berubat tradisional....g berurut ke ape ke...bidan bidan kampong ni reti je buat .....
simpati dengan kawan anda

hans said...

ish,kesian dkt dia
itulah
macam komen jajarina tu
itulah selalu antara penyebab dia
suruh dia banyak2 berdoa
insyaallah
ada rezeki ada la tu

Didi Nadhirah said...

mayb belum ader rezeki die

deatH_luVer said...

jaja^^...hem..tuh ar..dia jenis yang lasak..g keje pon nek motor..dah pesan suh jaga..
tp dah tade rezeki dia kan..

zacz^^ye la kot..kesian kat dia..

hunn^tQ sbb simpati..hurm..dia dah berurut selalu..nenek dia bidan lagi..tp tuh ar..dah name tade rezeki..

hans^^baek hans...

didi^^ye mebi..

mYpRecious said...

sedeynye bile denga kwn awk keguguran.. sbb saya pun pernah alaminye dulu.. mmg sgt2 down ok.. Sampai skang pn masih rase lg kesedihan tuh.. sy hrp kwn awk tu tabah eh.. Insyallah ade lg rezekinye nanti.. Saya gugur dulu mungkin sbb stress kut dan doktor ckp janin tu tk progress.. gitula kirenye.. mase pregnant kene jge sgt2.. sy dlu mmg blur tk tau ape2, seme keje berat2 jgk saya taram je buat.. hurmm mungkin takde rezeki kan..

utk kwan awk tu better gi cek kat gynae sbb kalo 3 kali gugur berturt2 tu mesti ade problem tuh. so mmg kene check betul2 lah..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

banyak kan bersabar...
insyaAllah rezeki akan datang

amin....

deatH_luVer said...

tuh la pn.rafidah..
tuh dia kat fb dok sedeh..
hmm..

mungkin salah satu sebab..
dia terlalu mengharap..
so perasaan tensen tuh akan pressure dia..

hmm..

yanie^^itu je yang kita mampu kan..
bersabar..dan berusaha sambil berdoa rezeki akan ada..

:)

RUBY said...

kakak kwn kwn sy pon pernah gugur jugak...antara sbb dy gugur, dy slalu angkat benda berat..sbb dy keje nurse bhgian emrgency ap ntah...pastu pressure ngan husband tggal jauh lg...kesian...tp alhamdulillah, skrng ni dy dh dpt baby.insyaallah nnt kwan dL pon dpt..byk2 kan doa.

deatH_luVer said...

tuh la..
klu leh kita jaga diri kita kan afta dpt taw pregnant..

huuhu..
tp kuasa ALLAH..
em..
mebi de sbb.

joegrimjow said...

kesiahtan kot
yg 1 tu cam dah menjawab je
;-)

blog www.joegrimjow.com dah ok

Kak anie said...

DL...sian kat kawan DL tu...takpelah...mungkin ada rezeki lain nanti...Insyaallah...jgn berputus asa...segala yang berlaku ada hikmahnya...berikan dia kata2 sokongan...

deatH_luVer said...

heheh..joe..joe..

kak anie^^baik kak..tp skang ngah sensitif jek dia..sejak semalam..huhu..
takot nak ckp lelebeh.