Followers

January 18, 2010

aktiviti membaling bola yang comel ke dalam longkang....

assalamualaikum.
selamat malam..
:)

baru balik dari membaling bola yang comel ke dlm longkang..hehe..
bowling lor..

dah lame tak beriadah camneh..
plan tetibe bila dpt kol dari sum1..
berdesup dari GELAS BESAR kat BBS terus ke Selayang Mall..

ye..kunun2 berlagak dah lambat..
ye la sesat masuk simpang..
huhuh..name je dok selayang bertahun..
tp boleh pulak maen teka teki atas jalan...
akhirnye amek ko...
sesat....
*tepok tangan dlm kete wlupun sepatotnyer tepOk dahi..

tp takpe..dlm sesat2 kami..
rupenyer kami yang cepat...
janji melayu..
dah paham..

kami maen dlm 8 orang..
4 orang otai boling..
4 orang kanak2 baru nak belajar membaling termasuk aku..

lastly..dpt no bape ntah..
lupe...saje wat lupe sebenarnye..
maap...

lepas abes game..dorang ajak g minOM..
adoiyai..
aku kan feeling cem beby..
mmg kene tido awal..
ye..klu blog takpe tido lambat..
hehe..cepat2 betolkan kenyataan..

g la minOM kat selekoh traffic light tuh..
mcm besh..
aku minom jek..yang lenlaen ada gak yang makan..

lastly..
huhuhu...mata den takleh nak blah la..
lalu minta izin dengan dowang nak balik dulu..
sbb klu ikot dorang..
mmg la jam berape aku sampai umah..


pengganti shahlin zulkifli...tp kategori longkang la..


separuh dari kami..yang 3 lelaki 1 orang pempuan tuh bizi kot..ilang ingatan dorang g mane...

dari kiri..eja@merlin...kununyer
merlin..peh2 abil...tepi sekali kesayanganku..cik aini....dan yang atas tuh...makwe awal ashaari..heheh..prasan..aku la itu..

ntah ape yang wat kitorang gelak macam tuh..tp suke ngk abil...sweet jek...

sekian..
ayat tergantung itu mmg amalan mulia aku di blog neh..

assalamualaikum...

Share:

January 16, 2010

entry campor-campor

assalamualaikum..
selamat malam..
haiks..dah kul bape neh mata still takleh nak pejam..golek kiri kanan..still segar bugau..

siang hari tadi..tade aktiviti..macam garfield...dok golek2 ngk tv n on9..matahari kat luar pon aku tak tengok asenyer...begitu menghargai tilam dan bantal di hari sabtu yang berbahagia ini..

saket masih lagi terase...peh2 dah tambah sakit laen..kol mak,tp mak sibuk..huhuh..tapelah..taknak susahkan ati mak..sakit neh dendiam dah....

tengah golek2 tadi..tetibe hsmet mencelah..."kak...jom esok bekpes luar"....tinggggg...aiks..rase magic bila osmet bercakap begitu sbb baru seminit yang lepas aku pon baru berangan nak ajak dia bekpes di luar..itu la dinamakan keserasian..dah 3 taun dok bersama...ah..tetibe sadis bila pk satu masa nanti akan terpisah jugak...

sejak 2-3 hari neh, mmg salu ingatkan sorang neh..lebeh2 lagi bila fBwalking..haha..de ke fbwalking cem blogwalking...mata aku terpana kat satu akaun fb neh...mamat fb neh dgn mamat yang aku asek dok ingat neh mmg de iras or roman muke yang same...korang tau tak roman tuh maksudnyer cemneh..roman tuh cem air muka..mmg pernah rapat dgn budak dlm fb neh..cume sekejap saje.....aku baru tau dia dah kawen..buat senyap2 je kot...takpe...save budget tak jempot ramai2...ah.sudah lencong ke mane plop den neh...berbalek pada sorang budak yang aku salu tingat tuh...bila dah asek ingat je..td ON INGAT kat nombor dia..fine..dia kat kampong..maksudnyer aku mmg takleh nak sms same dia..takpe..dah paham..mcm bini kedua rasenyer..bila sms suami...suami gitau berada di rumah bini pertama..STOP..terus tak sms lagik...dan syahdunyer dia say SORRY...OKEH..sejuk sikit hati...terus janji dating ONLINE hari ISNIN malam..ye la..klu aku still bernafas lagi hari isnin malam...mengapa sadis neh yuslina...hermmm....

now..mata dah kuyu..minta izin tido boleh?..

peringatan - sape-sape yang nak add aku kat fb..sila kenalkan diri dulu..sbb de manusia yang dok menyamar....
colour splash. Pictures, Images and Photos
Share:

zaman sekarang..bukan PEREMPUAN je PISAU CUKUR..LELAKI pun SAME...

color splash. Pictures, Images and Photos
aku tak pandai nak karang ayat atau ape..
tp siyes..
dlm masa 2 taun aku kapel dgn dua orang lelaki..
 
aku nengok dorang jenis yang dlm bahasa kasar mcm nak mengikis duit perempuan..
punye la tak malu..
kenape ea..

lelaki zaman sekarang takde rase malu ke gune duit perempuan..

dulu..
exbos ku di tempat keje lame siap cakap...

"saye neh klu perempuan belanja saye..saye akan reject perempuan tuh"..

see betapa lelaki zaman dulu sangat pentingkan maruah...takot maruah jatoh klu perempuan belanja...

neh tak..bekas boifren aku yang lepas siap kutuk aku asek dia je belanje..ok oloh..baru belanje makan sekali dua tiga kali dah bising...bukan aku minta belanje kenny rogers ke..secret recipe ker..setakat char keow teow kat kampong baru pon berkira...walaweh...tuh belum lagi aku suh beli barang2 berjenama..lagik ar dia akan kutuk aku kaw2... 


bkn setakat bekas boifren jek..
kawan2 lelaki pon same gak..

aku mmg jenis tak kesah nak belanja kawan2..tp de kawan2 lelaki aku neh mmg jenis pow perempuan kot..

kdg2 belum abes ckp lagik....
 
mcm tadi aku cerita nak ngk cerita ADNAN SEMP-IT..laju jek menjawab.."ko belanje aku ea.."haha..adesh..mmg la mcm nada gurau..tp aku rase macam dah salu sangat dengar ayat mcm tuh dari mulut lelaki... 

kenape ea..siyes..susah aku nak jumpe lelaki yang tak kesah bab duit neh..yang aku jumpe ramai yang nak
KIKIS DUIT perempuan jek..

dan aku tau kat luar sane..ramai perempaun yang dah dikikis duit sbb sayang kat seorang lelaki.wink..wink...

perkara neh dah lame aku pikir...baru skrg aku berani nak utarakan....
Share:

January 13, 2010

kebizian ku di pagi hari tadi..

pagi-pagi lagi telah bizi..
diajak oleh opismet untuk mencari tempat untuk satu program..

so berdesup la..
ber3..
ai takleh tinggalkan si zura neh..
klu tak..tak cukup korum..


destinasi pertama..
KOLEJ KOMUNITI SELAYANG 
sangat besh layanan daripada pihak pentadbiran kolej ini..

destinasi kedua plop..
MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA 
biase2 aje..
tp bagosh..security dorang agak okeh la berbanding dgn tempat ai..

destinasi terakhir..
MAJLIS PERBANDARAN SELAYANG 
biase je..masalah parking plop kat sini..

n.
kebetulan lak de jualan sket kat situ.
ari rembat satu tudung..
huhuhu..

sekian..

itu je la kebizian ai ri neh..~

Share: