December 30, 2010

Mengong Aku Neh..


punye semangat waja nak wat entry aUto publish..
sekali..
terpublish pulak entry kat bawah neh..

adoiiyaiiiiiiiiiii...

::pix myisha...aku rase cem nak kembangkan bakat dia jadi model budak kecik ar....miahahaha....punye besau cite-cite mak sedara isha neh..:p

Share:

hadiah birthday daripada seseorang


ada kisah di sebalik hadiah neh..

si pemberi adiah mencari aku dari 19hb lagi..
dok kol-kol henpon..
tapi tahulah aku neh..
kalau kat kampong..
jarang sangat la henpon ada kat tangan..
dan kadang-kadang aku siap off tuu...

banyak halangan mase dia nak bagi aku adiah neh..
saspen gak..
bom ker sampai banyak halangan..
*fikiran negatif sajork aku neh..

laz-laz 22haribulan baru dapat ke tangan aku..

tenGs ea Faizi..
engat jugek ko kat akak kan..
taoN depan ko ingatkan akak lak bagi adiah kat kO ea..
tapi dengan syarat ar..
KENE INGATKAN..
:p

comeykan..
tabung yang berbentuk gincuuuu....dan berfungsi sebagai lampuu tidO....zzzzz....tapi aku udah ada tabung...tabung itu pun tak penOh2 lagi...asek kene kOrek je...camne?..
Share:

Aku Takde La Pandai Sangat Nak Cakap Pasal Bola Neh....


tapi aku memang terror bab makan-makan neh..
hikhik..

gambar di atas adalah gambar masa menonton perlawanan akhir Piala AFF Suzuki 2010..
gile semangat sampai macam-macam makanan ada..
dengan Twisties nyer..
dengan kacang Ngan Yin nyer..
dengan Roti Cicah Kuah Kari Nyer..
dengan Biskut ape ntah...

okeh.
berbalek pada tajuk entry aku..
ehem..
memang aku tak pandai sangat nak cakap pasal bola..
lagipun bukan minat sangat...
lebeh minat nengok if peringkat asia macam Piala Tiger tuu ker..
kalau setakat Melaka Lawan Selangor tuuu..
takde la aku tengok..
keciwa doh dengan negeri sendiri..

mahu je aku kumpul safee sali, muslim ahmad, safiq rahim,mohd asraruddin dan yang paling penting keeper tuuu ha...si khairul fahmi che mat maen untuk bola sepak melaka..tapi berangan je boleh la...kecuali la kalau aku ada duit juta-juta...tapi sedangkan nak ada duit juta-juta pun aku cume berangan....so lupekan je la anganan aku tuuu..

lepas tuu aku import pemain indonesia tuuu...si nasuha[gile takjub dengan beliau..dia macam safee sali versi indOn tapi dia lagi hebat dari safee sali aku rase]

neh nak cerita pasal permainan dorang malam tadi..aku salute oh dengan team indonesia walaupun dorang kalah...dorang passing bola mesti tepat...dan macam tak tercari-cari..masing-masing cem tahu je nak sepak ke mane...teruja aku...

dan korang perasan tak..

pemain malaysia adalah sangat macam MALAS..atau mungkin dorang dah kepenatan...berbeza dengan team indonesia yang akan rebut bola tapi player Malaysia macam suke menanti bola datang ke kaki...perasan tak?..*eceh..tanye cem la ada orang bace blog aku sangat kan..hakhakhak..

eh..tetibe takde idea..

pointnyer cume : aku suke dengan cara pemain-pemain indonesia maen...pantas dan cekap..cume penyudahnyer saje yang tak menjadi...eh..gonzales boleh dinobatkan raja offside kan??....
Share:

Khairul Fahmi Che Mat Sudah Ada Awek Dan Aku Sedang Baca Blog Awek Dia..Korang Dah Baca...Sweet Oh!

pagi-pagi lagi mata aku tertancap kat sidebar belah kanan blog aku..
entry
cik epal..

phewww..
gugur jantong neh..
ha..apekah?
sudah ada awek..
apekah...
kenapa encik apex ini sudah ada awek..
terlepas peluang aku..

hahaa..

macam ape je aku neh..
kejap-kejap Safee Sali..
neh Apex pulak...
hikhik..

tapi hati aku tetap pada Muslim..
eh..apekah..
hakhakhak..

eh..mOh ler kita baca Blog Elia Neh....
ala..Elia..tu la name awek Apex a.k.a Khairul Fahmi neh...

tekan sini..

JEJARI RUNCING
Share:

Piala AFF Suzuki 2010 - Wajah-Wajah Kehampaan Rakyat Indonesia



aku snap kat tv malam tadi...
miahaha..
sempatttttttt....

nampak kan wajah hampa mereka..
tinggi sangat harapan mereka..
tapi lagi tinggi harapan aku!!!..

Yeah..
Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010..

*malam tadi kamera asek fokus kat perempuan-perempuan cantik indonesia..mereka memang cantik kan.....Luna Maya pun ada... :)

**next entry la aku komen mengenai permainan pasukan Malaysia....macam pandai jeee kan..hikhik
Share:

December 29, 2010

Roti Pisang Senang Dibuat Sedap Dimakan...Yummy!!..

ini bukan iklan berbayar roti yer..
ini iklan untuk tekak aku yang memanjangnyer berselera...

3 hari lepas..
dengan rase selera yang maha besau...
dan tiada ape yang sedap dimakan selaen pisang dan roti...
maka terjadilah roti pisang yang ntah ape2...


roti hi-5 fesen yang macam roti jagong tuuu...
nampak cam sedap kan..
ke aku sorang je yang perasan sedap??..


pandangan sisi yang menyerlahkan mentega yang aku sapu kat roti..


pisang dan mentega sebelum dimasukkan ke dalam microwave.!!...
yummy!!!!..


pisang dan mentega yang cari selepas dikeluarkan dari microwave..yummy lagiii!!!.
sepatotnya lagi sedap kalau ada toaster yang kepit tuuu..tapi umah aku takde...so hentam je la microwave...tapi lagi sedap kot!!!...

korang tak nak cube?
besh taw!...


Share:

December 28, 2010

Rawatan Urut Refleksologi


lunch hour tadi aku g mengurut a.k.a rawatan refleksologi.
saje je nak test kaki aku neh...
tahan tak diurut..
miahahahahah...

sekali hamek kau..
menahan-nahan sakit dan geli pulak aku...

tapi paling tak tahan sakit..
adalah di ibu jari kaki..
orang kata kalau bahagian ibu jari kaki..
ada masalah dengan mata..
jadi aku tak heran sangat..
sebab mata aku memang rabun..

so balik balik je ke opis..
gigihla aku mencari maklumat mengenai rawatan refleksologi neh...

terjumpa satu laman web tentang refleksologi..

Sehat Dengan Refleksologi

gambar ni pulak aku jumpe kat laman web di google..
lupa dah url nyer...

Share:

Saya Adalah Duta Ayam Penyet Lantik Sendiri..


gambar dijumpai di
AP AYAM PENYET

keliur tak nengok gambar di atas..
aku neh pun..
rase cem nak pergi sekarang jugak kedai ayam penyet tuuu..
giler sedap weiiii..

setakat neh dah 4 buah kedai ayam penyet aku jejaki..

2 di Wangsa Walk [luar dan dalam]
1 di Selayang Mall
1 di Seri Gombak..

tapi dah berkali-kali laaaaa..

yang terbaru adalah di Seri Gombak ahad lepas walaupun aku baru je makan kat wangsa walk hari jumaat lepas..
see...kegilaan aku terhadap Ayam Penyet begitu terserlah!!..
dan penternakan lemak jugak begitu menyerlah..
huhuhuhu

dan..
lepas tapau je ayam penyet tuuu di Seri Gombak ..tetibe pulak mata neh nampak satu lagi kedai makan ayam penyet di Seri Gombak jugekkkkkkk..
waaaaaa...harus terjah!!..

Ayam Penyet neh ada dua kan..
AP dan Ria..
tak salah aku la..
neh aku tak khatam lagi..
jadi duta pon lantik sendiri..
bukan duta yang dilantik..
takyah nak kesahkan semua..
makan ajeeeeeeee yang aku perlu tahu..
(-___-)

tapi kan..
kalau aku bagi bonda makan neh..
kompom-kompom aku dibahasakan balik..

ape susah kan..
buat sambal belacan..
beli ulam-ulaman..
goreng ayam garing-garing..
fuhhhhhh..
lagi terangkat kot!!

tapi disebabkan tangan aku neh tak terbedung..
membeli adalah lebeh baik dari membuat..
hikhik..
Share:

December 27, 2010

Tragedi Besday Cake Yang Ketiga

tarikh : 19 disember 2010

masa : di waktu petang yang angin sempoi-sempoi..

tempat : opecoz di atas katil yang empuk di kampong tercinta..

pelakon : aku dan kakchik

SCENE

aku tengah tido enak-enak..capek disebabkan ape ntah..rasenyer sebab jadi bibik di rumah disamping menjaga askar-askar yang berkampong..

tetibe terdengar suara kak chik dengan riang gumbira..dia memang happy go lucky sampai kadang-kadang aku pun takleh terima happy go lucky dia tuu...

dia masuk bilik...jerit-jerit panggil name aku...ya rabbi..aku baru sedap nak landing...dia dah jerit-jerit...exsaited katenyer...

aku dendiam jer...mohon dia paham yang aku memang capek..

tapi dia memang susah nak paham sebab dia terlebeh eksaited...

sampai satu tahap dia jerit dan usik badan aku..

"ina..ina..bangun...kak chik de beli kek..."

ah..aku dah surrender...

"aaaaaaaaaaaaaaaa...ye laaaaaaa"

volume aku automatik tertinggi di situ..

dan..

kak chik dari seorang yang happy go lucky terus jadi primadona melayu yang dalam kesedihan...terus ajak suami beliau balik!!..sensitif betul!!..mengandung ker ape pempuan neh!!..kompius..

aduhaiiiii..kusut pale aku..dalam bilik dah terkebil-kebil..dari penat dan mengantuk terus jadi sugar bugar...

terus kol beliau suh datang balik..

mula-mula jual mahal..
taknak datang..
suh askar-askar aku je yang abeskan kek tersebut..

mane bleh beb..
aku neh kalau orang dah belikan kek..
kene ada orang nyanyi dan tiOp lilin..
mane boleh takdeee..
wajib!!!...

laz laz setelah dijanjikan spageti..
maka berlenggang kangkung la beliau dah hasben kembali ke rumah bonda..
hikhik..


kek disponsor oleh kakchikkuu..
tapi sadis tak tulis name besday girl..
tidak aci langsoNg..
takot besok-besok adik aku lak mengaku ini kek dia..
beriye-iye dia tangkap gambar dengan kek neh..
tibe bulan april nanti..
elok2 je dia tempek kat facebook dia..
haiksss....
protes di situ..
:p


**im sorry sis..
tak terniat pon nak tinggi suara...

ko pun kalau tido lansong la tak hengat dunya..
ingat kak chik..
kita adik beradik..
pangai pon sope..
tak lari ke mane segala-gala pangai buruk ko tu melekat kat aku..

sayang ko kakchik..
mudah-mudahan ko akan dikurniakan anak dengan cepat..
dan terus dapat kembar!!!...
aminnnnnnnnnnn....
*6 tahun dah kakchik aku neh kahwen tapi belum ada rezeki... (-____-)

Share:

Kek Hari Jadi KeDua Buatan Tangan Yang Agak Tak Bedong...

17 Disember lepas aku balik kampong..
amek cuti start dari hari jumaat membawak la ke hari isnin berikutnya...
menghabeskan cuti tahun katenyerrr..
hikhik..

so semangat nak menghampiri hari kebesaran adalah meluap-luap..
maka disebabkan meluap-luap..
maka aku mahu buat kek cokelat sendiri..
tapi tangan aku neh kalau bab masak memang hancur!!..
membazirkan bahan-bahan je..
selalu nau tak jadi..

kadang-kadang belum buat lagi..
adik beradik aku dah gelak-gelak meragui kebolehan aku neh..
tak ke sadis dibuatnyer...
terus down-down semangat aku..
huhuhu


ha..inilah kek cokelat buatan aku..
menyelerakan...
selera kan..
nampak sedap kan..
hahaha..
jangan puji lebeh-lebeh..
kek itu adalah BANTAT!!..
diulangi BANTAT!!

kesedehan aku disitu..
tetapi walaupun bantat..
kek itu tetap abes..
sebab anak-anak buah aku yang bagaikan askar itu menghabiskan dengan jayenyer...
well..budak-budak kan..
kek cokelat kan dorang suke..
so takde la sedeh sangat Pon...
dan even hari tuu adalah hari sabtu..
dan besday aku adalah ari senin..
maka dorang telah dikerah untuk menyanyikan lagu hepy besday untuk aku..
gasak korang la..
nak makan kan...kene la nyanyi dulu untuk mak ndak!...
heheheheh...

Share:

Besday Kek Yang Ke Empat!!..Korang Ada Besday Kek Sampai Empat??..Aku Ada...

miahahaha..
ayat nak bangga jerk...
uiks..jauhkan la aku sikap-sikap riak neh..
aminnnn...
sesungguhnya orang yang riak ini dibenci orang...

eh..mane kek yang kedua dan ketiga..
next entry yerp..
skang neh meh kita fokus pada kek yang keempat neh..

aku tak tahu pun..
sungguh..aku tak tau..
mereka merancang untuk bagi aku tiup lilin lagi padahal umur dah besau gedabak..
eh..

plan asal mahu makan ayam penyet jerk..
sekali...
tadaaaaaaaaaaa....
dikeluarkan kek-kek ini dari pelastik secret recipe...

hanye dua potong..
itu pun dah mencukupi..
muak woiiii kek secret recipe neh...
takyah la nak beli kek godang besau tuuu..
kompom tak abes!!..


mula-mula cocok lilin kat kek ini..chocolate banana tak silap aku...


lepas agak tak bape nak cantik lilin di chocolate banana..dicocOk pulak lilin neh kat chocolate strawberry...

itu sis emy dan aku..macam sis emy je yang teruja tiup lilin..hahahaha..

lepas tuu kitorang pon makan ayam penyet...
gambar?..
nan adO...
menjamu ayam penyet adalah keutamaan aku daripada bergambar..
hikhikhik


lepas tuu kitorang g I-City Shah Alam...oh.okeh tipuu jek..ini gambar kat JJ Keramat...lepas dah puas menternak lemak..kami mahu membuang lemak pulak dengan window shopping di JJ Keramat..
Teruja bila dapat tahu di JJ Keramat pon ada lampu-lampu macam I-City..Jom Pergi JJ Keramat!!!....


lepas dah puas jenjalan..nak amek gambar pulak kat kerusi neh..mula-mula aku nak fotogedik dengan cara "kau disitu..aku disinun"..tapi sebab pakai camera henpon..so gambar jadi kecik.sO kami merapatkan moNtOt..tapi apabila tengoK gambar neh..aku tak paham..kenapa hOusemate aku neh tak pandai nak bajet jarak...kalau pandai bajet jarak diri dia dengan jarak tepi kerusi mesti dah lawa dah gambar neh..eh..apekah.salahkan housemate pulak...huhhuhuhu...


ha.ini gambar single aku..
susah nau kan nak gambar single..
ntah ape-ape gambar neh..
salah tukang amek gambar neh..
tak pandai nak bajet kekembangan bawah dan atas..
nengok..dah cem kembang je aku neh..
walaupun hakikatnyer macam aku tak dapat terima kenyataan yang memang aku neh kembang..

Share:

December 26, 2010

December 24, 2010

Aku Dah Tak Tahu Nak Letak Tajuk Apa..Yang Aku Tahu..Hati Aku Memang Panas Dengan Pak Pulisi!!!!

kete member aku kene hentam dengan kete kerajaan..
report polis sudah dibuat..
makan bulan jugak la nak settle kes hentam menghentam neh..

lepas tuu..
ada sok sek cakap..
kalau kene hentam dengan kete kerajaan..
memang kene repair sendiri..
walaupun korang BETUL cemane sekali pon..
*ntah hape2..

tapi ntah tetibe..
ada pak pulisi yang cakap..
boleh claim..
maka hati member aku bunga-bunga la..
yela..
kene hentam bukan sikit-sikit..
kemek jugak la pintu belakang..
nak ajak drift pon malu jugek..

sebelum hantar..
tanye sebanyak 150 juta kali kat pak pulisi..
*tipu..
tapi memang tanye banyak kali jugak la..
takyah bayar ape-ape ke..
tak payah menurut beliau..
hantar je..lepas tuu amek..

lepas tuu hati dah bunga-bunga..
g la antar ke bengkel kereta..
kawan pak pulisi tuu jugak la..
kunun deal baek punyeee..

sekali bila dah siap..
boleh pulak owner bengkel kata kene bayar..
takleh claim sebab tuu kete kerajaan..

WADEPAK!!!..

mane member aku nak cekau duit ratus-ratus tatkala dia memang seorang sama macam aku jugak!!

kalau belum siap lagi.
boleh la angkot g bengkel laen..
neh dah siap baru bagitau..

korang tak rase keee member aku kene kencing???..

kang..bila aku cakap aku benci bapak pulisi kang...ada yang cakap ape pulak kan..kan..kan..

tapi realitinyer kehiduPan aku dengan bapak-bapak pulisi neh semuanya HANCING!!!

**kesimpulan yang aku geram sebenarnye..takkan la ko tu pak pulisi..ko tak tau prosedur camne....takkan tak pernah ada kes macam neh....takkan la ko boleh maen sedap cakap je semuanyer free sedangkan ko sendiri tak pasti.......&^*I^*%&%(*&^!!!!!..

**yang bengkel kereta tuu pun satu..agak2 la kalau ko nak untung pun..bukan macam tuu caranyer.....selidik dulu betul ke boleh claim ke hapeeee........neh ko dah siap..baru ko inform...tak ke macam WTF!!!


**yang beshnyer..asal g balai polis jeee....ada lak bapak-bapak pulisi yang menggatal mintak no telefonnn.....agaknyer...kalau ada 100 anak dara cun melecun masuk balai polis...semua dorang tackle....time kerja boleh plak dok usha-usha minta no telefOn!!..tolongla wehhhhhh..RESPECT SIKIT DENGAN KORANGNYER PEKERJAAN TUUUU.....!!!!!!!!!!!
Share:

December 21, 2010

Terima Kasih Nuffnang Tetapi Minta Maaf


[click untuk tumbesaran yang menjelaskan mata anda]

sempene besday aku semalam..
maka
nuffnang dan tgv cinemas telah bermurah hati bagi 4 tiket percuma..
tapi disebabkan aku agak lame tidak membuka emel..
maka haruslah tiket itu diburn sajork..
walaupun tarikh pengambilan tiket itu adalah 2 hari lagi..
*takdO masO oh nak g amek tiket time kejeee....da la kat KL nunnnnnnn..mampuih aku kene bambu dengan bos semata-mata nak g kejau tiket 4 keping tuuu..


btw..terima kaseh
nuffnang dan tgv cinemas...
Share:

Kenali Diri Jawapannya Pada Hati

aku ditag oleh adik ainisha..
adik blogger yang aku jumpa di MAHA 2010 tapi tak sempat nak berfotogedik..
sangat bizi ketika itu..

aku sangat respect dengan beliau neh..
sebabnyer?..
susah nak cakap..

kalau nak tau..
sila la ke blog beliau..

AINISHA

mungkin lepas tuu..
anda-anda semua akan tahu ape yang aku respect sangat dengan adik ainisha neh..

okeh..jom kita menjawab tag beliau neh..



antara syarat-syarat beliau ialah.. :-

1. oke copy dan paste pic kat ats nie... buat tajuk entri kenali diri jawapannya di hati. [ sudah dicopy paste yerp adikku ]


2. anda dikehendaki menjawab soalan ini.
-siapakah nama anda yang sebenar.?(maknanya)
YUSLINA
* nan ado makne ler dik...ini sume gara-gara nak kekalkan pangkal YUS dalam family....tuu yang nan ado makno namo akak neh..


-pernah x anda jatuh cinta?(ceritakan sikit)
fuhhhh..bab jatoh chenta neh..bkn takot jatoh je dik...tersungkur pun ada....meniarap je belum lagi....

-apakah yang anda cintai buat pertama kali nya.?
lupe dah..tetapi mestila kita dahulukan Pencipta kita kan......iaitu ALLAH S.W.T...

-sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri?(nyatakan knp)
ape kelebihan yerp?..
macam tiada kelebihan jer....
kalau kekurangan tuu boleh je disenaraikan sampai cicah lantai kat sini...


-pernah x anda menangis dalam kesedihan? apa yang anda lakukan.?
opecoz la penah..dah name sodih kan...haruslah melepaskan rase sedeh tuu dengan menanges....selalunya kalau sedih..suke je jadikan facebook sebagai tempat luahan perasaan......pehtu baca komen kawan2 kat situuu..peh2 terus menangis lagi..peh2 baru terfikir sampai bila la aku nak sedeh..so poget da kesedihan.....mulakan cerita baru.....dan kita enjOy!!!!

-sekiranya anda dalam kegembiraan... apakah yang anda akn ingt untuk ucapkan..?
yahOooo!!!!!!!!!...
erk..ada aku kene lempang dengan adik ainisha neh kang...hikhik..
opecoz la 'alhamdullilah'....


3. pas dah wat entri ni tagged kepada 3 org rakan anda..
-
cik ara wani gadis yang comey nun jaoh di seberang laut tapi bukan di indonesia sila jawab tag neh yerp..
-
cik yanie yang gebus..saye rinduuuu nak tag kamu.....heheheheeheh
- saya ada siapa lagi ea...saye nak tag seseorang yang jaoh di kelantan tapi akan jadi penduduk negeri sembilan...siapa yer...kamu..yep kamu la....kalau kamu sudi..buat la yerp...

4. link kan entri anda ke blog ini..dekat post comment bwh ni ye... nti sy dtg lawat :)
sekian terima kasih.
smoga ukhuwah dapat diteruskandengan keredhaan dan nikmat IMAN dan ISLAM
-tang ini aku kompius sket..nak kene tinggalkan link kat blog aku ker..kat blog adik ainisha neh...korang pilih la mane2 yerp...

selamat menjawab tag!!

Share:

December 16, 2010

Sumpah!!..Aku Rase Tercabar!!



gile stress...
dari laz week aku try buat..
sangat la le lembab servernyerrr..
sampai dari semangat berkobar-kobar nak buat..
terus jadi teratai layu di tasik maduuu...
ufffffff...tensen...

eh..ape yang aku try buat neh sebenarnye kan..
aku tengah isi SASARAN KERJA TAHUNAN yang selalu diisi oleh penjawat awam setiap hujung tahun...
siapa-siapa yang kerja government tahu la kan...

selalunya SKT ini diisi secara manual sajork..
isi borang..
tapi tahun neh telah dikuatkuasakan diisi secara online..
advance katenyer..
tapi dalam advance-advance membuatkan aku sakit jiwaa dan raga...
server lembab!!!
benciiii..

neh dari tengahari tadi..
langsong tak boleh bukak..
nak log in pon tak boleh..
stress betol!...

haiksssssss...
*&^*%*&$&#$(^*%&!@#
*aku tak mencarut taw..korang jangan pandai tuduh2 aku mencarut okeh...hahahahaha..
**gelak nak tenangkan diri..
:P
Share:

Lirik Cinta Matiku by 6ixth Sense - [OST Lestary- Hani ]



Akan ku biarkan dirimu
Merasuki hidupku
Akan ku biarkan cintamu
Meracuni hatiku

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu

Chorus
Jangan pernah tinggalkan diriku
Jangan lepaskan aku
Walau setengah detik hidupku

Ulang Chorus

Kerna cintaku terlalu gila
Kepadamu ku yang cinta
Kerna diriku tak pernah bisa
Hidup tanpamu
Share:

December 15, 2010

Hitung Hari Versi Blog Selepas Versi Facebook...

aku tengah menghitung hari..
hitung la sangat kan..

memang aku sedang menghitung hari..
menghitung hari untuk hari pembesaran aku yang hanye akan tiba beberapa hari lagi walaupun aku sudah mengalami
pra hari pembesaran aku pada bulan lepas..

tiap-tiap ujung tahun memang begini..
rase nervous nak sambut hari pembesaran..
hahaha.
poyos gile statement..

tapi bila ku apdet status di facebook dengan ayat " HITUNG HARI "
maka ramai la yang buat andaian ke arah ituu..
huhuhu..
belum sampai seru lagi okeh..
calon adO tapi bizi sangat..
*almaklumla kan..calon ku itu artis popular...miahahaha..perasan!...

rasa kelakar pon ada dengan komen kawan2 tersayang di facebook..
hikhik..
jangan risau...
aku neh kan kaki kecoh..
kalau ada berita gembira..
aku takkan lupekan semua..
tapi skang..
memang nan ado..
bau-bau pun takde..
canno??..

tiba-tiba..
along kesayangan aku dok komen lak status ituuuu...huhuhu

adeshaiiii...
along..along..ina takkan ketepikan along yerp..
sebab along la yang akan jadi wali ina satu hari nanti.
so no nid untuk risau-risau..
(-____)
kalau along nak cepat..along carikan lerr...
hakhak..
sempat lagi tuuuu...

btw..
aku sambut hari pembesaran di kampong..
ofcoz la amek cuti...
nak bersama bonda tercinta..
rindu
my bonda..and my angah also..
kenape saye selalu rindu dua orang ini..
kenape bukan along, kenape bukan kak lang..kenape bukan kakchik..kenape bukan adikku dua orang itu.. amy atau piza..
sebab...
dua orang insan ini sangat
roCk!!..
tak percaye..
sudah!..

*eh..rindu myIsha jugek...

**hari neh hari pembesaran cikyaniee gebuu..happy besday laling!! :)
Share:

December 14, 2010

entry suke hati aku nak taep ape........

nak apdet ape neh...
takde idea sangat pon..
nak cerita pengalaman bertugas kat MAHA 2010??
dah basi kot..
hikhik..

tapi enjoy giler bertugas kat MAHA..
yela..first time katenyer..
dulu dok kat cawangan lame...
takde makne dapat peluang macam neh..
dapat peluang g MAHA pon kalau nama naik untuk perasmian sajork...
kalau name tak naik...
mendapat la ko baca je kat surat khabar tentang MAHA...
nak pergi sendiri..
memang awal-awal lagi la aku surrender..
aku bukan penggemar jem dan roti di jalan raya..
:)


bila dapat peluang..
dah naik muak pulak hari-hari dok kat mane..
sampai dah hafal segala ceruk kat MAHA tuuu...

dua tiga hari pertama..
aku kene bertugas kat hall A..
demonstrasi masakan..
kene edar2kan resepi...
agak segan..
aku kan pemalu..

tapi kan..
mase neh la baru aku tahu..
ape perasaan mereka-mereka yang selalu mengedarkan risalah-risalah tapi orang taknak amek..
sedeh dan frust woooo...
ape salahnyer kalau korang-korang sume amek je ape yang mereka hulurkan....
bukan kene bayar pon kan..... (-_____-)

masuk hari ketiga kot..
lupe sudah aku..
aku kene bersama-sama team lain pulak untuk program di Hall D..
kat sini pon seronok jugak..
banyak aktiviti melibatkan pengunjung MAHA..
macam-macam ragam..

gambar?..
takde oh..
segan oh nak amek gambar..
sebab ramai yang dok usung dslr...
aku lak usung henpon kamera aku neh sajork...
jeles gilerrrrr..
rase cem nak rembat sebijik dslr..
tapi celah bedah mane pulak nak rembat duit...
huhuhuhu...

tak nampak orang popular ke ke kat MAHA tuu?,...
nampak wooo..
yang popular kat sane hari-hari adalah Aziz Desa..
hari-hari aku nampak beliau..
ada gerai makan kat MAHA dan beliau jadi dJ..

ada je aku tak berkenan tentang beliau neh..
tapi takpelaaa..
biar je la dia...
bukan semua orang sempurna kan.....
tapi perangai di luaran tuu kasi elok yerp..
nanti dari orang respect..
terus rase...
*terdiam..

argh..
babe...gua dah tak tau nak conteng ape..
niat hati nak sambung cerita di entry ini..
tapi malas...
sebab bagi aku..
no point dah..
ponek je aku apdet berbahasa bahasi...
nanti yang makan hati adalah aku...

yang boleh aku cerita..
aku still kawan-kawan juga dengan dia..
lunch pon hampir setiap hari dengan dia di MAHA..
tapi kekadang ada gak aku mengelak nak lunch same2..
yela...MAHA tuu 10 hari..
lepas sepuluh hari..
aku gak yang tersentap nanti menahan rindu di hati..
miahahahahaha..

buhsannnnn..
rindu dengan kebizian MAHA....
sekarang neh dok office melebarkan montot sajork...
Share:

December 10, 2010

December 8, 2010

Mood Saya Sekarang..

sangat pemalas nak belogwalking..
sangat pemalas nak ping entry di mane2..
sangat pemalas...
oh..memang tengah malas sekarang..
ampunkan sayeeeeee....
tengah selsema..
tengah batuk-batuk..
sangat tak selesa..
duduk dalam aircond..
rase seram-seram sejuk...

k..
bye..
*see...malasnyer saye....
Share:

Cerita Kita Yang Sudah Tamat Dulu.....




Awak..
Kita Dah Lama Tidak Berhubung Kan..
Sejak Awak Telah Bertukar Status..
Orang Senyap...Awak Pun Senyap..

Sampaila Beberapa Hari Lepas..
Ada Inbox di Facebook Orang..
Awak Tanya Kenapa Orang Senyap...
Herm...Ape Yang Orang Nak Jawab Kan..
Awak Milik Orang Lain..
Tidak Manis Untuk Orang Terus-Terusan Berhubung Dengan Awak...

Sedang Orang Sibuk-Sibuk di Hall D ..
Mata Ini Terlihat Kelibat Awak..
Sumpah..Rindu Giler Dengan Awak..
ufffff...

*_____@
Rupa-rupanya Kita Berada di Tempat Yang Sama Hari-Hari..
Cume Kita Tak Terserempak..
Senyummm...

Selepas itu kita terserempak bila orang jalan-jalan di tempat awak..
Senyum..
Awak Buat Orang Senyum..
Senyum Yang Orang Tahu Akan Buat Orang Sengsara Kemudian Hari..

Tangan Ini Secara Tak Sengaja Hulur Jagung...

Awak Kata..
"Ingat Jugak Ea Awak Pada Orang..."

Orang Senyum..
"Orang Memang Ingat Awak...Tak Pernah Lupa"

Tetiba Muka Orang Berubah...
ufff...sedeh..

Awak Kata
"okehh....okeh..dah..dah"..
mesti awak tak mahu orang ingat apa yang pernah terjadi dulu....

Awak Paham Kan Hati Orang Yang Awak Dah Keceperkan Dulu..
:)

Orang Senyum Lagi...

~bersambung.....~
Share:

Berhabuk Sungguh...

yeSh..berhabuk sungguh kan..
banyak sawang-sawang kat blog neh..
hikhik..

agak lame tidak berupdate..
sibuk dengan MAHA 2010 yang baru sahaja berakhir pada 02 Disember 2010...

sampai demam aku dibuatnya...
sangat penat...

habis sahaja MAHA 2010..
aku terus balik kampong..
serOnok nak balik kampong sebab ada si cilik ini..


rindu sangat same dia..
same bonda pun aku rindu bangat...

si comey ini sudah pandai bercakap..
sangat keletah..
sangat garang jugak...
penat layan beliau....


ada sesuatu yang buat jiwa dan hati aku tidak tenang di MAHA 2010...

Share:

November 29, 2010

Update So So Sajork...

hye...
aku memang tak dapat nak apdet sangat-sangat sekarang..
hari-hari dok melepak kat MAHA sajork..
ponek..
pegi di pagi hari..balik di petang hari nak ke maghrib..
seb bek aku tak kene tugas sampai malam..
kalau tak fengsan aku!!..

ini gambar hari pertama..
aku bertugas kat hall A untuk demo masakan..
keje aku senang je...
edar-edar resepi..
tapi aku kan pemalu....heehee..
meoW meOw je nak edar..


orang ramai suke pergi ke booth yang ada makan-makan kan...hehehe...penoh sajork...


inilah Chef kami.. :) sempoi giler chef neh...


pierre andre yang terlindung...miahahah..ada jugak tuu name dia..:)

JOM G MAHA...
aku neh nak mengarang ayat cerita kehebatan MAHA kali ini tak dapek la...ape kata korang pergi sendiri..sebab aku pun tak sempat nak jalan-jalan lagi..asek-asek ke HALL A takpun ke HALL D untuk makan....makan itu penting yerr..:)..

so...jom la ke sane jumpe aku yerp...haha..perasan artis betul daku neh.. :)

ini bukan aku...

Share:

November 25, 2010

Jom Serbu MAHA 2010


aku 'lepak' di MAHA dari 26 November 2010 sehingga la 4 Disember 2010..

meh datang ramai-ramai...

lepak la sangat aku neh kan....

bertugas sebenarnye...


:: kenape bukan maen meriah google image dengan hindustan dan tamilnya bila aku google image gune perkataan MAHA 2010???..mengapekah?? ::
Share:

Pierre Andre Bagi Saya Sesuatu...


cumey kan..
dia pergi DUBAI..
dia bagi itu untuk saya..
saye suke...
miahahahaha..getik je kan..

semalam pun..
pergi sogo dengan pierre andre..
urusan kerja okeh!!
sangat kelakar orangnye..
dulu ingatkan dia pendiam..
(-_______-)

semangat sket!!..

nak tahu siapa pierre andre itu...sila rujuk di entry ini -
MATI KUTU

:: ini kalau opismet baru aku baca neh..mau teruk aku kene bahan..silap-silap pierre andre pun boleh tahuu..matiii aku....... ::

AKU SUKA BUKAN UNTUK AKU MEMILIKI



apdet lelaju sebab sibuk dengan MAHA 2010...jom kengkawan kita jumpe di sanaaaaa.... :P
Share:

November 23, 2010

November 22, 2010

Kerja Kita Senang Sahaja...





aku ditugaskan untuk satu pameran jabatan..

giler eksaited..

baru lepas meeting berkaitan pameran itu..

aku suka ayat yang sentiasa diulang oleh ketua petugas kami..

"ala..kerja kita senang jer...angkat meja angkat kerusi..itu jee...senang..."

hok oloh..bertambahlah muscle akuuu...

Share:

Ketuk


ada tak satu RASA yang aneh...
bila korang nak makan je...kepala korang akan rase diketuk...
bila korang dah terlebih makan je..kepala korang akan rase diketuk...

uarghhhhhh...
aku tensen neh wooo..
makan berlebihan dengan jayanyer beberapa minggu neh..

kan besh konon-kononnya ada RASA itu..
supaya bila aku nak makan je terus tak jadi sebab takut kene ketuk...
mueheheheheehe....
ntah ape2 aku neh..
(*___*)


dagu sudah ke arah dua lapis bagaikan kek lapis yang sedap ituuu tapi fenomena yang agak tak sedap bagi akuuu tetapi amat selalu mulut neh nak makan yang sedap-sedap...so sadap je la kan nak cantik-cantik macam fazura tuuu.....

Share:

Bukan 20 November

aku berada di kampong pada sabtu dan ahad yang baru lepas neh..

pagi sabtu..
bawak anak-anak buah ku ke pantai..
mereka-mereka itu mahu mandi laut..

balik dari mandi laut tersebut..
masuk-masuk je rumah..
aku telah didendangkan dengan lagu Selamat Hari Lahir...
tercengang-cengang..
siapa punye besday hari ni...

ufff..terharu beb..
besday aku rupenyer...
tapi besday aku 20 Disember bukan 20 November..

apekah ini..apekah ini..
sadis...



kronologi terjadinyer sambutan sebulan awal..

1) bapak sedara tercinta ai telah menalifon kakakku memberitahu bahawa hari tersebut adalah hari lahir ku...
2) dengan gelojohnyer kakak ku telah menyuruh hasben tercinta beliau beli kek...tetapi menurut beliau..beliau pun kompius samada besday aku bulan disember atau pun november..tetapi agak sombong mahu bertanyekan padaku kerana menurut beliau mahu buat suprise....
3) mendapat pengesahan dari bonda tercinta bahawa kelahiran ku adalah di bulan disember...miahahahaha....padan muka.....nak seprais sangat la kan....
4) maka kek itu adalah dimakan oleh anak-anak buahku...rezeki korang la anak-anak..


ica yang asek makan dan makan dan makan sahajeee....

Share:

November 20, 2010

Kesimpulan Dari Drama Sabar

korang nengok tak drama SABAR..
pelakon utamanya NORMAN HAKIM dan ABBY ABADI...
jam 10pagi hingga ke 12 tenghari tuu...
aku suka je tengok..

sebab sampai sekarang aku akan ingat dialog ABBY ABADI dan REMY ISHAK...

ABBY ABADI
"tiada masalah"

REMY ISHAK
"sikit punya hal"

kalau la aku dapat hati yang macam abby abadi tuuu....pelanggan marah camne pon dia boleh cakap "tiada masalah"...dengan senyum lagiii....

haiks..susahnyer.....

walaupun ada orang akan mengaku dia boleh buat macam ABBY ABADI..tapi bagi aku manusia takkan sesempurna mane....pasti akan mengeluh jugak...


::tengahari semalam nengok drama SERINGGIT di RTM....suke ayat ini..MELABUR-LABUR TERUS LEBUR....ayat yang sesuai bagi orang melayu yang selalu nak cepat kaya..
Share:

Kisah Jiran Ku Si Ah So Yang Sinonim dengan Button G...

korang korang..
meh kita cerita pasal jiran satu blog lagii..
cerita jiran di lift lagi...
mau ka?..
hikhik..
korang mau ke tak mau ker..
aku tetap mau cerita..
:P

ada seorang auntie cina neh..
dia selalu g buang sampah time orang bersesak dalam lift nak g kerja...
pagi-pagi lagi...
pelik aku..bukan dia takleh nak pergi dalam kul 9pagi ke 10pagi ke..
time orang nak g kerja jugak yang dia berminat..
mungkin mau mengenang masa lampau beliau bekerja kot..
miahahahahaha...

itu satu hal..

yang satu hal beliau ini adalah..

lift aku neh kalau dah tekan sekali G..
lepas tuu kau tekan lagi sekali button G tuuu.
alamatnyer kau takkan ke Ground Floor sebab sudah tidak aktif...

dan auntie neh,bila dia masuk je lift..
automatik dia akan tekan butang G...
walaupun kau dah terang-terangan tekan button G tuuu..

aku neh selalu je berhati-hati kalau dia masuk je dalam lift tuu..
dan memang selalu aku yang tekan balik button G tuuu...
yela..agak meraung jugak la kalau dah lambat beliau buat hal jugakk...

tapi..
pernah sekali..
dah ramai-ramai dalam lift tuuu..
dia pon masuk lift...
dan seperti biasa dia pon tekan button G tuuu...
dan kebetulan pulak semua orang tak perasan...
maka naekla kami ke tingkat atas kembali dengan jayanyeeee....
(-_________________-)

sekian...

note : auntie cina tuu mungkin telah diajar oleh anak beliau kalau masuk lift saje mesti tekan button G kalau nak turun....orang veteran katekan...
Share:

Kisah Jiran Satu Blok..

hari tuu keluar rumah..
nampak budak kecik sedang menangis disamping emak dia..

aku tegur..
"kenape dik..nak ikot mak g keje yer?"..

aku senyum..
budak kecik tuu pandang aku takut-takut..

mak dia?
buat tak tahu saje..

masuk lift.
kakak tu tekan butang lift..

aku nak ke G..
tak perasan pulak kakak tuu nak ke tingkat laen..

aku duk senyap2 je tanpe perasan yang butang G tidak ditekan..

dia masih lagi dengan muka tak boleh blah dia..
masam mencuka..

think positif..
ada masalah la tuu...

bila kakak tuu dah keluar daripada lift..
baru aku perasan dia tidak turun ke Ground Floor..
dan disebabkan butang G tidak ditekan...
maka naikla aku ke tingkat atas balik!!..

erk...

tolong menolong amalan mulia kan..

Share:

November 19, 2010

Akaun Facebook Saye Telah Ditutup Sementara...Anda Bila Lagi??..

kihkih..tetibe ajak orang tutup akaun facebook..pekejadah aku neh kan..kenape tutup akaun facebook?..sebab aku rase dah bosan dengan facebook..sebab sekarang bila aku log in pun, paling-paling koman pon aku akan lawat page ex skenduls ku ituu..ntah ape-ape aku neh...lepas tu feelingssss sedihhh...feelingss kenape kau buat aku camneh..padahal penyakit itu cari sendirik......so lebeh baek aku close account facebook sementara...nak tutup terus..sayang la pulak..sebab banyak gambar-gambar dalam tuuuu....dan ramai kawan lame di situ....agak terase rugi sebab bukan senang nak jejak kasih kengkawan dulu....

dan sebenarnye dari dulu aku beranggapan facebook neh tempat MELUAHKAN PERASAAN...erk.bukan aku je kot yang beranggapan macam tuu..korang pun same kottt....agak-agak geram dengan seseorang...luah kat facebook.dam dum dam dum ko luahkan rase benci...agak-agak bangga dapat masak nasi goreng thailand tersedap di malaysia...korang cerita kat facebook..kan..kan...macam mudah-mudahan laki idaman korang suke kat korang sebab korang pandai masak.....padahal cerita je lebih..nasi goreng thailand ko termasin...miahahahahaha....erk...

dan sebab menggunakan KATA KUNCI meluahkan perasaan la..aku dengan nekad nak temporary close account facebook ....sebenarnya dalam masa tiga empat hari yang lepas..aku telah buat hal disebabkan orang lain buat hal...so untuk menyelamatkan jari jemari ku meluahkan rase dan kata yang agak menyakitkan hati kawan-kawan..baeklah kiranya aku berbuat begituuu..tak gituu kengkawan....

erk..tetibe tak tau nak taip apeee......

erk..jom korang tutup facebook..miahahahahaha...


Share:

Situasi Biasa Di Kalangan Melayu

Kejadian Semalam

Si A - okeh tak hadiah neh?..

Si B - okeh..okeh...murah jugak kan...bla...bla...bla....puji dan puji dan puji lagiii..

Kejadian Hari Ni Rentetan Dari Kejadian Semalam

Si B - akak pun memang tak puas hati hadiah yang dia beli...kutuk dan kutuk dan kutuk lagiiiii.....

Si C - ha tuu la kak.......cot cet dan cot cet lagiii...


Si aku neh - hahhaha...lawak-lawak....kelakar gilos orang Melayu kita neh...

*kisah benar yang baru sahaja berlaku...kadang-kadang aku pun camni jugak...orang melayuuu kan....hikhik........tapi dah berazam nak kurangkan......
Share:

Half Day Pun Susah Kaaa

ke sana ke sini aku tanye boleh tak kalau nak half day hari neh..

ke sana ke sini tuu suruh aku tanye big boss...

tapi big boss busy ke sana ke sini pulak..

bila masa aku nak tanye big boss neh..

kesimpulannya : jangan harap ada istilah half day kat cawangan baru neh!!...ufff..sorga teringat cawangan lamaa.....
Share:

Saya Anti Dengan Kereta Besauuuu.....!!!!

Ini kisah dua minggu lepas rasenyerrr....

rumah aku simpangnye ke kanan..
depan aku ade dua kereta besauuu dan berjenama punyeee...
di simpang kanan ada satu kereta besau punyee jugak....

punye la lahabau kereta besau di simpang kanan itu dia bagi dua kereta besau di depan aku je jalan dulu...

tibe tang kereta aku yang kecik punyeeee neh..dia leh selambe je jalannnnn.....padahal aku betul-betul belakang dua kereta besau..dekat jeee...

so nak tak nak...aku terpaksa la jugak bagi laluan walaupun ikut undang-undang dia yang harus berhenti bagi aku laluan....

sangat hawau kan?...
mentang-mentang kereta dia besauuuuu....
dia boleh buat kereta kecik aku camtuuuuu.......

Ini cerita pagi tadiii pulak...

aku berhenti di traffic light....
kalau berhenti..kompom-kompom la lampu merah...

tibe tang lampu hijau..
baru aku nak tukau ke gear D4..
kereta berjename punyeeee di belakang aku sudah hon-hon..

pale hotak lu!!!!...



Share:

November 18, 2010

Lagi Lagi Dapat Free....


cantek tak botol-botol ini..
ada banyak colour..
air ape ntah..

free alcohol..
dan aku pun dapat free sebenarnyeeee....
ada balance-balance kat opis neh untuk program ape ntah..

aku tak minum lagi pon..
dan tak tau nak minum ke tak..
rase ragu-ragu sebab tak penah nengok botol2 sebegini..

tapi..
botol dia cantek kannnn..


Share:

'Monday' Bluees..

monday keee?..
feeling hari neh hari senin..
sebab semalam cuti...

hari neh..
kulit aku mengelupas teruk...
keyakinan merundum..
kalau nampak aku jalan tunduk-tunduk itu..
jangan cakap aku sombong..
fikirkan keyakinan aku sudah kelaut...

hari neh..
mata sakit lagiii...
jadi aku rabun hari neh..
kalau nampak aku tapi aku tak senyum itu..
jangan cakap aku sudah lupe kawan..
fikirkan yang aku memang tak nampak senyuman korang itu..
eh..apekah?..

hari neh..
besday seseorang..

HAPPY BIRTHDAY KAMU..
SEMOGA PANJANG UMUR..
MURAH REZEKI..


putih berseri aku setelah ditacap oleh photoscape..hikhik
Share:

Cerai Isteri Tidak Cantik Makin Meningkat

itulah salah satu tajuk berita di Berita Harian Online..

phewwwwww.....ape yang korang rase bila baca berita macam neh..
urut dada?..
menyumpah kaum adam?..
menyalahkan kaum hawa jugak sebab tak jaga penampilan?..

aku?
SENYUM...

dah lumrah hidOp..
setiap orang mahu memandang yang cantik-cantik sahaja..

kesimpulannya bagi setiap wanita.
jagalah penampilan diri anda di depan suami.....

Share:

November 16, 2010

Aku Nak Beli Pengalaman Kahwin Dengan Awal Ashaari...



BOLEH?..

agak-agak kalau semua PENGALAMAN itu boleh dibeli..
mesti seronok kan....

aku pergi ke pasar lantas bertanye pada seorang penjual
" makcik..saye nak rase pengalaman menjadi artis popular sekilo ..."

mau dan dan itu jugak makcik itu bagi aku pelempang...

(-_____________-)

*aku rase RUGI tidak dapat rasa pengalaman itu...tapi ada orang ingat aku rase RUGI di dalam maksud wang ringgit hingga sanggup nak bayar gantiRUGI tersebut.....terkedu!!!

SENYUM...
Share:

November 12, 2010

Edisi Ekskluslif ViVa Elite Dilancar...


Proton heboh dengan pelancaran Proton Inspira....
Perodua senyap-senyap je..

baru petang neh aku dapat baca Harian Metro Online..
lepas tuh terpandang tajuk "
Edisi Eksklusif ViVa Elite Dilancar"

tidak boleh jadi sungguh!!..
aku nak biar ViVa Elite aku tuu adalah last from perodua..
takmoh dah ada Eksklusif bagai-bagai neh..
hahahahahha..
kedengkian di situuuu...

korang nak tahu lebih lanjut mengenai ViVa Elite edisi Eksklusif ni...sila click di siniii.. --->
Viva Elite Eksklusif
Share:

November 11, 2010

Benda Percuma Wehhh....Jakun Sekejap Aku..

bila dah masuk cawangan baru neh..
so suasana pun baru..

mase mula-mula masuk..
aku tengok majalah berlambak-lambak kat cawangan neh..
majalah terbitan karangkraf okeh!!..

aku lak memang jenis suka membaca..
suke sangat laa....
rase nak grab bawak balik umah sajork..

tadi mereka hantar lagi edisi yang terbaru..
walaweh.
terus buntang-buntang biji mata aku..
miahahahhahaha...

setiap satu majalah..dia bagi dua..sorga kan.. :)


ini aku jumpe di Majalah Rapi..yang mukadepan dia adalah aku..eh..salah...yang muka depan dia adalah ELYANA....

100 Tip Kurus!!!..
Jom!!!...

Share: